Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 7. října 2009 ve 13:50® janecek
-
Tady je jak sumec zaůtočí na vabničku.
- Středa 7. října 2009 ve 13:20® cormoran
-
mako> No vidíš, popisoval jsem mu jen nástražky a na takovou důležitou věc jsem zapomněl. Když jsem na něj chodil já, nosil jsem tu reflexní vestu z auta a bylo to ok
- Středa 7. října 2009 ve 12:56® jonnylord
-
kurnik hoši tak se domluvte ja jdu na rybník kde byly jen 2 sumci jeden je už chycen a druhý je albin jsou to závody na kg jeden pujde na sumce a jeden na kapry jsou tam pěkné 70ky a 80ky kapři jen je chce umět chytit
DDDD
- Středa 7. října 2009 v 10:18® mako
-
cormoran> Nemáš pravdu, když jdeš na albíny cíleně, musíš si vzít něco světlýho výraznýho na sebe …
Aby všichni věděli, že jdeš na albíny a dali si na Tebe pozor !!
- Středa 7. října 2009 v 7:49® cormoran
-
jonnylord> Liší, ale jen trochu, musíš tam dát nějak atipicky zbarvenou rybu, třeba zlatýho jesena, nebo zlatýho karase
Ne teď doopravdy, myslíš, že kdybys šel cíleně chytat třeba KOIáky, že bys na ně líčil nějak jinak? Nelíčil
Tento příspěvek byl editován 7.10.2009 07:49:52 uživatelem cormoran. - Středa 7. října 2009 v 6:56® Leonardo
-
dawe4> tak já to radši budu přišroubovávat, kde budu stopro vědět, že jsou velcí sumci. dík
- Středa 7. října 2009 v 6:53® jonnylord
-
už ad je pátek virazím na celý den k vodě na sumouše a snad si udělám radost a vitáhnů toho albína co tam je prý má kolem 100cm říkal majitel toho rybníku ja bych šel p prví na něho liši se to nějak na lov sumce ?
- Úterý 6. října 2009 ve 22:38® dawe4
-
Leonardo> je potřeba multík k prutu řádně upevnit, zasazení jen do sedla navijáku není dostatečné, větší nebo silnější ryba by ti to vysvětlila názorně
- Úterý 6. října 2009 v 16:48® Leonardo
-
Ještě jsem si vzpomněl, že by mě zajímalo, k čemu slouží na multiplikátorech ten pomocnej držáček, který se musí pracně našroubovat, aby to drželona udici? Neřekl bych, že sumec by ten multík vyrval ze sedla na udici nebo snad jo?
- Úterý 6. října 2009 v 16:46® Leonardo
-
Hony> jo to ukazuje ten Eagle Cuda 168
- Úterý 6. října 2009 v 15:02® jonnylord
-
promin kluci ale je to fakt
- Úterý 6. října 2009 ve 12:24® Hony
-
Leonardo: pořiď si takový, co ukazuje odezvy jako odloučky a né rybky.
- Úterý 6. října 2009 v 10:30® BuBu99
-
kiwi1> taky jsem si to myslel
- Úterý 6. října 2009 v 8:50® novako
-
cormoran> Jo dík potěšila no.
- Úterý 6. října 2009 v 6:04® Leonardo
-
cormoran> to je divný
- Úterý 6. října 2009 v 1:15® kiwi1
-
jonnylord> Já jsem to nějak tušil že ho nenajdeš
hm
- Pondělí 5. října 2009 ve 21:32® cormoran
-
Leonardo> Nevím, do těhlech věcí nevidím. Jen vím, že ani jednou, kdy jsem na echu pororoval nástražku když zrovna přišel záběr, se nic jako sumec nikde neukázalo…
novako> Parádní ryba, gratuluju
- Pondělí 5. října 2009 ve 21:32® Leonardo
-
jonnylord> to je škoda, taky jsem se chtěl mrknout
- Pondělí 5. října 2009 ve 21:26® jonnylord
-
musím vás zklamat nenašel jsem to
- Pondělí 5. října 2009 ve 21:25® jonnylord
-
on to mel i v tv v natocto nebo kde
- Pondělí 5. října 2009 ve 21:15® novako
-
jonnylord> To zkus taky bych to rád viděl.
- Pondělí 5. října 2009 v 15:02® jonnylord
-
inspo> Jj zkusím pohledat jinak umí vábit na sumce chodí už od 5let ze svým otcem
- Pondělí 5. října 2009 ve 14:57® Leonardo
-
osprey> děkuji za vysvětlení, ale nějak jsem to trošku nepochopil… když echoš ukazuje ryby od těch 6mm a je třeba kalná voda, tak se dá snížit citlivost a je po problému. Mně stačí echo aby ukázal jen jestli se nějaký sumec zvedne při vábení, nepotřebuji drahý echo, který ukazuje aji že sumík klesá nebo že zabere, to je právě už moc jednoduchý toho sumejša chytit. Takhle je to napínavější, když jen viím, že se sumík zvedl a ted jen čekám co bude dál. Takže si myslíte, že ten echo Eagle cuda 168 nebo ten Humík piranha max220 toho sumce nezobrazí?
- Pondělí 5. října 2009 v 10:26® osprey
-
Leonardo: Nepodléhej reklamě
Podívej se na letadlla – při dobrém tvaru dává letoun s konstrukcí „stealth“ radarovou odezvu asi jako špaček. Z čehož vyplývá, že na velikosti objektu nezáleží – rozhoduje i poloha a odrazivost. Echolot vysílá signál a snímá odezvy. Co se mu vrátí, to softwarově vyhodnotí a zejména objekty mezi dnem a hladinou pak vykresluje jako ryby. Často to jsou jen turbulence, různý bordel apod. Byl jsem na lodi s echolotem a v průzračné vodě s hloubkou 3 – 4 m ta věc kreslila ryby kus nade dnem. Na sto procent vím, že tam nebyla ani šupina. Viděl bych cokoli 5 cm+
Několikrát nám na Orlíku projel chlapík s echem nad zakrmeným místem a důvěrně nám pravil, že tam nemáme ryby. My jsme odpověděli, že víme a dál tahali cejna za cejnem.
U echolotu nerozhoduje jak malou věc zobrazí (hádal bych, že většinou mu hodí kus něčeho tvrdého a hranatého), bo ryba 6 mm je potěr vylíhlý z jikry a kdyby ho to mělo malovat, stačila by trochu kalná voda a měl bys obrazovku počmáranou nesmyslnými echy od zobrazeného kalu.
Rozhoduje jak kvalitní obraz je celkově schopen vykreslit a na tom se podílejí všechny jeho části od sondy až po displej. Na velkých vodách oceňujou lidi GPSku. Pak je otázka, jestli ti stačí hloubka a reliéf dna a ten sumec, co se zvedá k vábničce – pokud ano, není třeba žádný super stroj.
- Pondělí 5. října 2009 v 10:00® mako
-
Leonardo> Chápu, … Já jsem měl půjčenou loď od tchána, která měla nějakýho Humíka s nízkým rozlišením a bylo to úplně o ničem. Ale nadruhou stranu vábit se dá i bez sonaru, když jseš ve 2 metrech, tak toho stejně moc nevidíš. A i na větších hloubkách přijde záběr, který moc dopředu nevidíš …
Spíš mi to přijde jako taková „vyhozená“ investice. Raději bych se kouknul po něčem starším, ale slušných parametrů …
Tento příspěvek byl editován 5.10.2009 10:07:47 uživatelem mako. - Pondělí 5. října 2009 v 8:32® Leonardo
-
jonnylord> to musela bejt sranda
, ale ne pro tatku toho kluka. A ten malej kluk už uměl vábit?
- Pondělí 5. října 2009 v 8:32® Leonardo
-
mako> to máš pravdu no, já ted spíš šetřím na auto, tak nechcu moc vyhazovat peníze, stačí mi echo na kterým bude vidět. To je na mě moc peněz těch 10klacků. časem si stejně ale koupím pak pořádnej echo.
- Pondělí 5. října 2009 v 8:16® mako
-
Leonardo> Nejde ani o schopnost rozeznání velikosti předmětů, ale především o rozlišení obrazovky a možnost nastavení sonaru na konkrétní podmínky ..... Já bejt tebou, tak raději šetřím ještě chvilku a koupím si rovnou použitelnou věc, než vychodit pár tisíc, aby jsi sám zjistil, co už jiní dávno vědí … ale je to samozřejmě Tvoje věc … -o))
- Pondělí 5. října 2009 v 7:56® inspo
-
jonnylord> Tak to video bych opravdu rád viděl.
- Pondělí 5. října 2009 v 6:43® jonnylord
-
Leonardo> kámoš taky vábil z lodě a čuměl někde do ř*ti a sumec mu skočil po ruce a stáhl do vody měl jsem i video ale kámoš to nakonec přežil ale byl to šok pro toho sumce jak na něj pak skočily další 4 borci z lodě no jo no taký kámoš není největší má asi 130cm a je mu nějakých 10let