Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 11. září 2009 v 10:28® mako
mako

HaD > Knížka je bezva, fakt díky moc !!! -o))

Čtvrtek 10. září 2009 ve 23:13® Venca Zelenka
Venca Zelenka

jonnylord> když tak v pátek brnkni ráno musím ještě nachytat nějaké jelce, včera jsem přišel z práce a všeci mě vyskákali z vany aj přes igelit, jsem myslel, že se vyvrátím.

Čtvrtek 10. září 2009 v 7:11® jonnylord
jonnylord

Venca Zelenka> ty možná jdeme tedka v pátek nebo sobotu na Odru do toho Koblova jak pujdéme brnknuti

Středa 9. září 2009 ve 22:41® Venca Zelenka
Venca Zelenka

jonnylord> v nejhorším mám jeden multik a jeden smekáč záložní, sice žádní mladíci ale jednu výpravu by snad ještě zvládli, kdyby jsi měl čas tak mě prozvoň 605969027

Pondělí 7. září 2009 ve 21:17® sumec120

nezkoušeli ste někdo náhudou sumce na lužnici nebo na pískovnách v okolí veselí nad lužnicí???????

Pondělí 7. září 2009 ve 20:22® novako
novako

sgt.mooody> Jo my tam máme taky chatu hned u vody a předminulej rok jsme tam udělali 35 candátu za tři dny vše odpoledne největší 75cm a jinak sumci jdou ale malý největší asi 85cm

Pondělí 7. září 2009 v 15:01® jonnylord
jonnylord

Neví někdo jestli jsou sumci na bučině v ostravě?

Pondělí 7. září 2009 v 6:45® jonnylord
jonnylord

Venca Zelenka> Čus jj karas byl na dně a olovo bylo na karabince tak že neproklouzlo jinak jsem z Ostravy a o víkendu ještě nevím ale musel bych si dát na sumcák obč. naviják protože jsem multik půjčil kámošovy a on je v Americe :´-(

Neděle 6. září 2009 ve 22:56® Venca Zelenka
Venca Zelenka

jonnylord> jak jsi měl měl toho karase, na dně nebo kačeně?40 karas je dost silná ryba a i 500 olovem klidně vypálí až k hladině. Jestli používáš na návazci bužirku tak se podívej jestli je někde pořezaná. Jestli ti můžu radit tak karase používej jen ve stavu nejvyší nouze, když už nemáš co napíchnout, někteří na něj nedají dopustit, ale pro mě je to na sumce snad nejhorší nástaha. Letošní trhák na sumce je jednoznačně velká plotice v těsném závěsu jelec, chvílu nic pak cejn a kapr, karas uzavírá řadu. Takže jsi výbavu ještě nehodil do skříně, co děláš o víkendu, že by jsme vyrazili, jsice jsem chtěl jet na moravu vyskoušet vábničku, ale odra taky není špatná, ty jsi říkal, že jsi někde od ostravy, že. Mám jeden úsek je tam jedna minimálně160 a to si myslím že má víc, no jestli už teda není někde v udírně, v červenci tam ještě byl snat to ogar zvládnul ve zdraví.

Neděle 6. září 2009 ve 22:32® snajper

Pádík> zdar Hynku. Vratil jsem se dnes na noc domu a jedu nazpět na chajdu. Mam lidi do pul října a už ted mě stoho drnči hlava. Když se dostanu nahodou sam tak si to užívam. Hod mi čislo zavolame.

Neděle 6. září 2009 ve 21:41® sgt.mooody

novako> Jako na každý přehradě záleží na lokalitě;-) ted na podzim tam hodně berou kapři,ale sumci a další dravci nic moc:-(( občas se splete nákej pulec,štička nebo candátek ale žádná sláva..ale kamarád tam má chatu a řiká že sou i chvíle kdy se to tam uplně zblázní a bere wšechno.

Neděle 6. září 2009 ve 21:38® sgt.mooody

jonnylord> A neudělal to ten karas?:-D

Neděle 6. září 2009 ve 20:00® jonnylord
jonnylord

poradí mí někdo jak zaseknout sumce dal jsem karase 40cm a olovo 500g několikrát špona jak něco a nic z toho

Neděle 6. září 2009 v 19:30® novako
novako

sgt.mooody> a jak to tam jde s rybařením??

Neděle 6. září 2009 v 15:38® marven

HaD> gratuluju k vydaní knihy

Neděle 6. září 2009 v 9:42® inspo

Venca Zelenka> Já kdybych sumcařil, tak neváhám ani minutu. Bohužel mi sumcařina nic neříká.

Sobota 5. září 2009 ve 23:30® jonnylord
jonnylord

tak ale si myslím že tam není vůbec čR a jinak člověk se chybamá učí

Sobota 5. září 2009 ve 23:25® osprey
osprey

Venca Zelenka: Nic nedostaneš jak na talíři. Obecné poznatky z knih ti maximálně dají větší rozhled až budeš tu rybu hledat a přelstívat. Dál to stejně bude na tobě.

A možná uděláš na cestě k úspěchu míň chyb a slepých odboček.

Takže jediná otázka stojí tak, zda se ti vyplatí dát HaDovi vydělat:-))

Sobota 5. září 2009 ve 23:12® Venca Zelenka
Venca Zelenka

No já pořád přemýšlím jestli si tu knížku pořídit, nebo ne, pořád mě to láká, ale zas na druhou stranu mě baví vymýšlet jak tu rybu najít a přelstít, tak to dostane člověk jak na talíři, co vy na to pánové?

Sobota 5. září 2009 ve 20:34® sgt.mooody

novako> Ahoj,jo občas se tam podívám;-)

Sobota 5. září 2009 v 18:30® novako
novako

Zdravim nejezdí tu někdo na Slapy na starou živohošt???

Sobota 5. září 2009 v 15:18® sumec120

zdravi chtěl bych se zeptat jestli tu náhodou někdo nemá skušenosti s lovem sumců na lipně???????

Sobota 5. září 2009 ve 14:50® kuba usti 111

hoj kluci je tu nekdo

Sobota 5. září 2009 ve 13:12® BuBu99
BuBu99

vasek.spata> to si tady delas reklamu to se nevidi

Sobota 5. září 2009 v 9:01® vasek.spata
vasek.spata

krásnej www.malirazednik.cz

Pátek 4. září 2009 v 1:34® HaD
HaD

wallys> Dekuju!

Čtvrtek 3. září 2009 ve 20:42® wallys
wallys

HaD> Ahoj Davide , tak to ti gratuluji ke splození-dítěte- :-) snad bude cvalda jak DVD a min stejným uspěchem

Čtvrtek 3. září 2009 v 18:19® HaD
HaD

Kniha s názvem „SUMEC, životní výzva“ dnes spatřila světlo světa. Po dvouletých přípravách, korekcích, korekturách, focení atd. jsem se konečně dočkal svého díla, které právě vychází v nakladatelství FRAUS v oblíbené edici „Průvodce sportovního rybáře“ :-)

V knize o 180 stranách naleznete návody jak na sumce, s jakým vybavením, kde jej hledat, jak jej fotit, jak navázat montáže atd., atd.

Na knize spolupracoval zásadní měrou Tomáš Rozsypal svým velmi rozsáhlým a ojedinělým příspěvkem o sumčí přívlači. Dále spolupracoval Ing. Dubský (Škola rybářská Vodňany), Pavel Tomi, Jaroslav Hrdlička, Ladislav Vidršperk, Rudolf Hrušínský a David Bonaventura.

V knize naleznete téměř 450 fotek a ilustrací. Doporučená prodejní cena je 399,– Kč

foto/diskuze/sumcarina/2009/th-img26186.jpg
Čtvrtek 3. září 2009 ve 12:44® HaD
HaD

Malovec> Pevně doufám, že příští rok bude více nakloněn slizkým výpravám

Čtvrtek 3. září 2009 v 11:43® Malovec
Malovec

HaD> Jo jo času je málo , to znám , ale ono to jednou vyjde a dík za info o knížce