Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 4. srpna 2009 v 15:47® dawe4
dawe4

zdravím vespolek … chystám se v září na Ebro – na řeku …nevíte někdo rybářském řádu respektive nejlépe jeho překladu??? ty změny které postihly přehrady ohledně nástražních ryb atd se řek asi netýkají že???

Úterý 4. srpna 2009 ve 14:42® mako
mako

Leonardo, Goldik >

Tady jest. Funguje to, nemotá se to. Výhoda pro mě je, že se dá průběžně měnit hloubka ve které se chytá …

foto/diskuze/sumcarina/2009/th-img25595.jpg
Úterý 4. srpna 2009 ve 14:40® mako
mako

HaDová> Tak to se někdo tedy má … -o)) Já si stejně myslím, že jsme si to psali tady, ale nechtěl jsem prozradit něco z knížky než vyjde … -o)) Díky

Úterý 4. srpna 2009 ve 12:28® HaDová
HaDová

mako> HaD je do cca 21. 8. mimo republiku, ale myslím, že ano – můžete to sem dát :-)

Úterý 4. srpna 2009 v 10:40® Leonardo
Leonardo

Goldik> Tady jsem ti namaloval tu montáž......
nejde mi vložit obrázek..

Tento příspěvek byl editován 4.8.2009 10:43:11 uživatelem Leonardo.
Úterý 4. srpna 2009 v 10:05® mako
mako

Goldik> Leonardo >

HaD > Davide, mohu sem dát ten obrázek montáže Mequinenza, který mám od Tebe ?

Pondělí 3. srpna 2009 ve 21:23® havel
havel

NOVĚ MŮŽETE V E-SHOPU CHYTEJ.CZ (http://edice.chytej.cz) ZAKOUPIT KALENDÁŘE PRO ROK 2010.

JEDNÁ SE O „RYBÁŘSKÝ KALENDÁŘ“ A „ORIGINÁLNÍ RECEPTY Z RYB“. OBA BYLY VYROBENY VE SPOLUPRÁCI S CHYTEJ.CZ.
http://edice.chytej.cz/…i_kalendare/

Tento příspěvek byl editován 3.8.2009 22:43:37 uživatelem havel.
foto/diskuze/sumcarina/2009/th-img25584.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2009/th-img25585.jpg
Pondělí 3. srpna 2009 ve 20:18® marven

čus chlapy scháním pryskyřici vypekl mě týpek co jsem to měl sním domluvené pokud někdo mužete pomoct dík.jinak vykendová chtytačka 131,125,80cm

Pondělí 3. srpna 2009 ve 13:06® Leonardo
Leonardo

Goldik> Ahoj, tak ta montáž se skládá prvně z kotevní ochrany na které ja karabince připevněna zátěž, pak dál je karabina a na kazabinu připevníš na trhacím vlasci 0,35mm plovák asi 200– 300g a na karabinu ještě připneš návazec s rybkou.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 12:19® jonnylord
jonnylord

Merza> nj ale na žižalu to ujde ne? jinak jeden borec tam vitahl 86 sumca a jeste jednoho do 80cm

Pondělí 3. srpna 2009 ve 12:06® Goldik

Hony> Já to napsal spatně je to Mequinenza a má to byt,na dně kotevní olovo a nahoře na hladině plovák.

Pondělí 3. srpna 2009 v 11:40® Hony

Goldík – co je to za montáž, to mi nic neříká. Můžeš mi to ozřejmit?

Pondělí 3. srpna 2009 v 9:15® mako
mako

m.houmi> Ahoj, a na jaké hloubce to zkoušíš ? Citlivost bych dal víc, cca na 75%, ten zbytek nevím z hlavy …

Pondělí 3. srpna 2009 v 7:26® Merza

jonnylord> Tak to se vyplatí tam ject na takovýhle klády:-D

Pondělí 3. srpna 2009 ve 3:04® jonnylord
jonnylord

Ahoj pokud jste někdo z Ostravy tak na sumce je dobré jít na Odru do Koblova vitáhl jsem tam 68cm Sumca a kámoš a 3dny později 56cm

Neděle 2. srpna 2009 v 17:57® Goldik

Páni sumcaři jsem začátečník a potřeboval bych poradit s montáží Mediquenza.Nevim jestli jsem napsal název dobře:-) Díky moc

Neděle 2. srpna 2009 v 16:18@ m.houmi

dotaz: mam echo lowrance x125 a nevim jestli pod sebou mam ryby nebo ne kdyz pod sebe spustim 150g olovo a rybu o velikosti 35cm tak bych to mel videt ne? sondu mam kolmo dolu, vypnuto fish ID a i to druhy symbols, sensitivitu na 50procentech a gray mam na 60 procentech muzete mi nekdo poradit diky myslim si ze jsem uz videl sumce na echu ale nejsem si jist kdyz vabim mam tam cary a kdyz prestanu tak za cas zmizi diky

Sobota 1. srpna 2009 ve 14:53® skipi007
skipi007

Merza> to si nemyslím , nastrahu jsem neházel přímo pod sondu , a ryby tam byly i když jsem tam návnadu zrovna neměl. od příštího pátku tam jedu na celej týden , tak to budu zkoušet dál a třeba na to přijdu.

Pátek 31. července 2009 v 16:25® Merza

skipi007> a co když to třeba byla tvoje nástraha s olovem na to jsi nemyslel?? to se ti taky ukazuje a u těch horších echolotů to je jedno ten to nerozpozná znám z vlastní zkušenosti

Pátek 31. července 2009 v 9:13® tomasskala
tomasskala

rybářský řád

Čtvrtek 30. července 2009 ve 20:50® skipi007
skipi007

Zdarec , poradíte mi někdo , jak na echolotu poznám sumce , včera jsem byl na mušově poprvé zkoušet z lodi a s vábničkou .Nic jsem nechytl ale když jsem to tam projížděl tak tam nikde moc ryb nebylo ale při vábení se mi do sloupce stáhlo třeba i 10 ryb ale nevím jestli to byly sumci nebo něco jinyho . měl jsem pujčeny echolot ale je to nejakej šmejd s blbým rozlišením a neukazuje velikost ryb , jen v jaké hloubce jsou a dá se z něj poznat tvar dna teplota vody a hloubka.jedná se mi hlavně o to abych poznal jestli je pode mnou sumec abych tam nebušil do vody a podemnou byly kapři , i když si myslím že kapry bych asi vábničkou vyplašil.jinak vábnička mi pukala pěkně ,trénoval jsem doma v bazénu. dik

Čtvrtek 30. července 2009 ve 20:50® Hony

Musím se pochlubit. Dnes letošní první sumík na vláčku a to na plandu vlastní výroby 120 cm, nevážen. Na woblery nic a na plandu hned na třetí hod tam byl. Nejdtříve jsem myslel na šutr a pak se rozjel. Byl to nádherný pocit, kerý přeji všem.

Čtvrtek 30. července 2009 ve 14:18® hajan

petfiku> „(2) V mimopstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. V tomto úlovku smí být nejvýše dva kusy kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.“

A vidíš to tam kde???

Čtvrtek 30. července 2009 v 11:43® DJ
DJ

Venca Zelenka> Ted nedostanu doma asi dlouho povolenku na ryby. Minuly tyden ve ctvrtek se prez Brandys prehnal maly orkan a ja byl zrovna na nastraznich tloustich. Na auto u silnice mi mezi tim padl topol a ted uz tyden resim pojistovnu. Napis mi ale do posty kontakt. Hned jak to pujde, tak se ozvu. DJ

Tento příspěvek byl editován 30.7.2009 11:44:45 uživatelem DJ.
Středa 29. července 2009 ve 21:27® petfiku
petfiku

nene od letošního roku by mělo platit, že pokud si přisvojíš 2ks ušlechtlých ryb, nebo jednu víc jak 7kg, končí denní rybolov. Takže co, každého rybáře to nutí a nutit bude, druhého kapra nenapíšeš a hurááá na vousatý a můžeš pouštět nebo brát.

Středa 29. července 2009 v 16:03® hajan

rizek> V Srbsku žádný nejsou, jedině nad Berounem, anebo pod Karlštejnem. ;-)

Středa 29. července 2009 v 16:01® hajan

petfiku> Chytat na dva karpy můžeš, pokud nebudou mít dohromady víc jak 7kg, ale jak píše Mako, nesmíš knírače brát.

Středa 29. července 2009 v 15:42® petfiku
petfiku

Odkaz z : http://www.rybaripce.cz/2007/index.php?… Přidáno: Út 9. červen 2009, 18:44:02 CEST prosím,mohu chytat na mírového kapra sumce a jak to mám udělat když chytnu druhého tak bych měl jít od vody i když je brán jako nástražní rybka odpověď MO ČRS Pardubice: Dobrý den, je to zcela jednoznačné, ulovením a přisvojením si 2 ks kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace končí denní lov.

Středa 29. července 2009 ve 12:29® rizecek
rizecek

Zdar lidičky,chtěl jsem se jen zeptatt,jestli nekdo neví jak to vypadá se sumíkama v srbsku u Berouna,

Středa 29. července 2009 v 8:20® tomasskala
tomasskala

Labe v okolí Pardubic je taky mrtve a dle zákona po chycení druhé ušlechtilé ryby musíme od vody,již nejdou nastražit dva m.kapríci pod bojky jako dríve a nedej bože chtat na kapra a vytáhnout na něj sumce :-))