Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 29. července 2009 v 7:24® mako
mako

sidonius> Hele zajímavý dotaz. Podle mě tím, že si zapíšeš druhou ušlechtilou rybu lov nekončí, ale zas chytání sumce je evidentně lov ušlechtilé ryby. Ale podle mě na to ale řád nemyslí a asi chytat můžeš, ale POUŠTĚT !!!!! -o))

Úterý 28. července 2009 ve 21:56® sidonius
sidonius

Díky za rady, vlačák s sebou beru určitě tak to zkusim taky, i když sumíka bych si už zase chtěl konečně chytit. A ještě jedna otázečka a to: Když si chytim např na Orlíku dva nástražní kapry nebo nějaké jiné ušlechtilé ryby na sumce tak už jsem ten den dochytal nebo ne? myslim tim jako dve ryby dene a konec s lovem nebo se nástrazní kapr nepočita jako ryba co si chci vzit díky

Úterý 28. července 2009 v 19:44® Hony

sidonius – na Orlíku je to velmi proměnlivé. Byl jsem tam týden, chytal jsem deně od 17.00 do 6,00 a nic.

Úterý 28. července 2009 v 10:46® mako
mako

slimak> Čus, .. -o)) Zatím dvě noci na Orlíku bez drbu, patrně se zrovna třeli a počasí nebylo nej nej – ale když si ten čas už najdu, tak lepší než ležet u televize, ne ? .. -o)) … k bouchání jsem se moc nedostal, tak zatím jen jeden šprček … Ale snad si najdu víc času a něco se povede …

Úterý 28. července 2009 v 10:24® slimak
slimak

mako> ba ba…souhlas naprostý… jak to jinak letos jde? já včera na vábku metrovku a prcka..

Tento příspěvek byl editován 28.7.2009 10:25:09 uživatelem slimak.
Úterý 28. července 2009 v 8:03® mako
mako

sidonius> Ahoj, no napsal si to hezky. Ale těžko radit ohledně Orlíku, který má 80km na dýlku a je jedna z nejtěžších vod. Každopádně bez loďky jsi prakticky nahranej a bez předem vytipovanýho místa taky. Přístup k vodě je v řadě míst omezen zákazem vjezdu a i zajetí do nějaké chatové osady Tě může stát vypuštěný kola u auta, případně pokutu za stanování. A pod tlakem napsaného moc nečekej, že Ti někdo prozradí flek .. -o(( Vím, že to zní blbě, ale já být Tebou bych si vzal přívlačák, zaparkoval u mostu a šel to dolu prházet pro ten pocit, že jsi to na Orlíku zkusil a o to víc bych se věnoval tomu Lipnu, o den víc Ti tam přinese další zkušenosti, který můžeš využít … Za jednu noc nic moc nevymyslíš a kuli čekání na náhodu se budeš mořit se zavážením atd atd atd

Tento příspěvek byl editován 28.7.2009 08:04:15 uživatelem mako.
Pondělí 27. července 2009 ve 20:47® sidonius
sidonius

Ahoj, chtěl jsem se zeptat na lov sumců na Orlíku(spal bych ve stanu) a na Lipně (bydlel bych v Hůrce na druhé straně mostu k Černé v Pošumaví). Já bydlím v Chrudimi u Pardubic a v srpnu jedu na Šumavu a chtěl jsem se stavit na 1 den a přes noc na Orlíku na sumce a nikdy jsem tam nebyl, tak bych prosil o nějakou radu, kde bych si mohl nějakého sumečka chytit a jaká je tam uspěšná metoda a nástraha a to samé platí o tom Lipně jen s rozdílem, že na Lipně budu týden. Loď si vypůjčím. Doufám, že jsem to napsal tak, že tomu bude někdo rozumět a někdo mi poradí :-) díky

Pondělí 27. července 2009 ve 20:17® h.simunek

Zdravi, potřeboval bych poradit,jak funguje metoda koncového splávku,popřípadě jak ji navázat.Dík Honza

Pondělí 27. července 2009 ve 14:32® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Řízek> Podivej otázka jak se tomu moc chceš věnovat, já jsem začínal z laminátkama 100–300g z polska za 500kč a taky to šlo, sice čádný luxus, ale dá se nato chytat. Ted mám prut za 4500kč multik 7900 a pletenku na tom za 2400 a to je jen 1 prut. Začínal jsem z pletenkou za 500 navijaákem 800 a prutem 500 šloto taky, sice ten požitek nebyl takový a naviják si mohl po sezoně vyhodit i kdzž jsem nic nechytl. Teď tech kravin na sumce mám za několik málo desítek tisíc a furt se mi zdá, že by to mohlo být lepší. Napřed jsem chodil z batohem, ted mám kombika s vozíkem. Jezdil jsem z nafukovačkou, ted mám laminátku a už přemýšlím ajk si udělám novou větší a pořídím benzinový motor a to je furt něco, no není to šílené kvůli několika málo dním v roce? Stejně bych to nevyměnil ikdyž po každě dovolené mívám o 5kg míň. Pak stech letních zážitků žiju celou zimu. No jestli si chceš občas hodit stačí ti lehké a levné, v opačném případě za levné neutrácej, stejnak to budeš za rok měnit za lepší.

Pondělí 27. července 2009 ve 14:07® BuBu99
BuBu99

rizek> pises ze mas 150–400 to je ok ale ten prut na odkazu je 100–160 a to se mi zda taky dost malo tak na tezkou privlac :-)

Pondělí 27. července 2009 ve 13:10® Venca Zelenka
Venca Zelenka

DJ> No výborně, že by jsme s tím vábničkovým číslem jezdili po cirkusech. Já jsems Kladerub, severní morava kousek od Valašského Meziříčí, to je trochu z ruky, ale asi za 14 dni se chystám na želivku budu tam víc jak týden je to zhruba v půli cesty tak se můžem domluvit že se srazíme tam. Je tam letos povolená 24

Pondělí 27. července 2009 v 9:25® rizecek
rizecek

marven> Já myslím že gramáž je v pohodě,já mám oba pruty na sumce se zátěží 150–400 a ještě jsem s tím neměl jedinej problém.

Neděle 26. července 2009 ve 22:17® marven

Řízek> řekl bych že mam málou gramaž koukej poněčem +300g http://www.tomi-korda.cz/?…

Neděle 26. července 2009 ve 21:59® Sum Sum
Sum Sum

prosim o radu chytat z lodi na trhačku nebo jen nechat splávek kolem lodi? začínám chytat na mušově na pětce a každá voda má to své tak jestli to tam někdo zná poraďte prosím! Předem dík

Neděle 26. července 2009 v 18:21® Řízek
Řízek

Ahoj,chci si koupit prut PENN OVERSEAS PILK na sumiky.Myslite ze bude dobry kdyz chci s nim chytat sumiky normalne na rybu a splavek.Porad­te.tady je odkaz.Dik
http://www.hobby-g.cz/…00-160g.html?…

Neděle 26. července 2009 v 11:51® Merza

A směrem k přehradě nebo od ní? frčim tam teďka v sprnu tak doufám že tam něco čapnu ale loni jsem to tam jen tak hodil na kapra na jahodu z konzervy a krásnej 80cm kapřík:) ve 12 odp.

Tento příspěvek byl editován 26.7.2009 11:54:53 uživatelem Merza.
Neděle 26. července 2009 v 11:08® SimBlack
SimBlack

rizek> no tam jezdim taky občas no takže k tý skále přímo jo?z druhý strany?nebo chodíme na pěkný štiky taky na tu louku naproti skále ale až dolu. a jinak u tý skály jdou teď i kapři okolo 6kg. Ale o sumce sem tam ještě nezavadiljen na rousnici a ten měl tak 30 cm :-)

Neděle 26. července 2009 v 10:36® rizecek
rizecek

SimBlack> Já jezdim nad jez.tak dva kilometry proti vodě.tam jak je ta veliká louka a na konci je skála.loni jsem tam měl docela uspěchy

Sobota 25. července 2009 v 15:57® slimak
slimak

Merza> myslim, že je to tam přebouchaný.....a bude , respektive je už i na jiných vodách…:((

Sobota 25. července 2009 ve 14:32® TOM Dc

Ahoj,chtěl bych se vypravit za sumíkama na Rhonu,můžete mi někdo poradit,nikdy jsem tam nebyl sháním veškeré možné info. Dík

Sobota 25. července 2009 ve 14:23® soj
soj

Merza>přesně u živohoště sem vábil taky,a ani známka toho,že by se nějaký zvedali prostě na echolotu ani hovno podle mne to nemá cenu

Sobota 25. července 2009 ve 12:25® Merza

Zdravim všechny jezdím chytat sumce na slapy a zatím nic moc!vábim jak šílenej a nic buď bude chyba ve mě nebo tam nejsou:D nejčastěji chytám okolí kempu nová živohošť má někdo podobné zkušenosti a mohl by mi pomoci díky!I na trhačku je to špatně

Sobota 25. července 2009 v 11:01® SimBlack
SimBlack

rizek> Kam na zvíkovec??no protože já mam jen západočeskou povolenku můžu jen k jezu. a všichni jezdí na větší ryby pod jez no. příští rok si taky udělam celo. no já na zvíkovec jezdim taky no ale mi stam tam spíš chatyli na podzim pěkný štiky. sumce nikdy no

Pátek 24. července 2009 v 19:50® BuBu99
BuBu99

prodam vabnicku vice v bazaru

Pátek 24. července 2009 v 11:21@ pazout206

nema nekdo na prodej echolot lowrance x125 pokud ano piste na mail jirkarei@seznam.cz

Pátek 24. července 2009 v 9:39@ pazout206

zdravim chtel bych si poridit echolot ale moc se v nich nevyznam tak do 12000 poradil by ste mi nekdo nejakej a jestli s nejakym mate skusenosti dej te mi vedet diky

Pátek 24. července 2009 v 6:39® rizecek
rizecek

Bylo to na trhačku,kousek od břehu,přišel mi v devět hodin večer na lína 27cm.Já jezdim nejčasteji do Skryj,nebo na Zvíkovec,ale občas také na Bránov.

Čtvrtek 23. července 2009 ve 21:02® SimBlack
SimBlack

No to ne rybyčku na sumce nebo na větší štiku sem měl o kus vedle. Kukuřici sem měl na kapra. Asi nějakej sumec vegetryán. :-) Kam vy chodíte na sumce já nikdy nechyt většího jak 50cm

Čtvrtek 23. července 2009 v 18:11® Piranha
Piranha

SimBlack> jeste rekni ze to bylo na trhacku :-)) )

Čtvrtek 23. července 2009 v 17:18® Davčák
Davčák

SimBlack> Tak ty seš mazák. Chytat sumce na kukuřici. Asi to taky zkusim.Aspoň se nebudu muset zdržovat s chytáním rybiček. Ale pro sicr dám pod hák alespoň 3 zrnka, aby přišel nějakej pořádnej macek…