Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 8. července 2009 v 15:06® soj
-
HaD>to,co jsem ti napsal,si myslim,že je pravdakolik masařů jde a koupí si dvd o lovu sumců?asi jich je malo a myslim si,že mi spousta lidí dá za pravdu
- Středa 8. července 2009 v 15:05® jájá
-
Nedávno jsme s kamarády hodnotily naše úspěchy a neúspěchy. Mimo jiné přišla i řeč na vláčení a chytání dravců všeobecně. Zajímalo by mě zda někdo ulovil sumce na mrtvou rybičku, nebo jestli někdo tak loví. Z nás u stolu na mrtvou nikdo neměl na sumce záběr. Lovu a klidu u vody zdar.
- Středa 8. července 2009 ve 14:29® HaD
-
soj> NO POKUD TO TAK JE, JSEM RÁD. DOUFÁM, ŽE STEJNÝ ÚČEL SPLNÍ TA KNIHA. DOUFÁM, ŽE UŽ BRZY PŮJDE DO TISKU.
- Středa 8. července 2009 ve 14:21® soj
-
HaD>jestli svoji vinou mysliš to dvd chytame sumce,nemyslim si,že by si přispěl k tomu aby vice masařu chytalo sumce,myslim si,že si s tim dvd pomohl spíš sportovním sumcařům a za to ti patří velký DIK myslim si,že mi das za pravdu
- Středa 8. července 2009 v 11:50® Filip00
-
Pánové máte pravdu oba a až nějakou obludu chytnu rád ji pustím, ale nejprve mi musí zaškubat za udičku.
- Středa 8. července 2009 v 9:42® DJ
-
Piranha – Jistě máš pravdu, každej živej tvor má právo na život. Tohle téma by mohlo být řešeno znovu a znovu a nic než slova by nepřineslo. Moje myšlenka měla jen nakopnout ty co náhodou chytěj velkou rybu a budou se rozhodovat zda ondést nebo ne. A foto sumce které jsem vložil je jen ukazatel toho, co by mohlo u vody nastat. Už dnes pozoruju, že se kolem míst kam jsem rád chodil tvoří hromady lahví od piva a dalších odpadkú. Váha k životu by se měla vztahovat i na jeho prostředí. A když už jsi psal o Kamčatce či Čukotce nebo jiné časti Ruska. Kolik myslíš, že je tam rybářú s profi náčiním kteří dovedou dostat matčí rybu. Lososy tahnou proto, aby nakonec zemrely a ani rybaři, medvědi nebo jezy, které do nedávna opravdu bránily rybám v tahu, nedecimují jejich stav tak jako nadnárodní těžařské společnosti. To už by ale bylo další dlouhé téma které nemá smysl začínat. Má smyls začít u sebe a u svého okolí. Jak psal Arnej – není nic krasnějšího než pouštět rybu s pocitem, že jednou zabere tvymu mladýmu. S ženskou už by to taková sranda nebyla
- Úterý 7. července 2009 ve 21:54® Piranha
-
Arnej> nam to nerikej, ale tem kdo to udelal.Jinak.Co jsem se dovedel, tak to pry byli rumuni.Je to jizni stat, kterej strada dodnes, diky byvalemu rezimu a nynejsi socialni a ekonomicke ,,jistote". Treba v rusku se dejou veci jine.To ze se tu nehezky vyuzila sportovni ryba, neni nic proti tomu, co se deje jinde.Kolik z vas neco podobneho videlo u nas, nebo sem vlozil. Na kamcatce se vylovi losos, rozrizne za ziva a vahrabnou se jikry rovnou na chlebicek s kozym maslem.V horsim pripade se takhle zdecimuje tisicovka rbyb.Maso zustane tlejt na brehu.Ano postaraj se o to vlci, lisky a medvedi, ale neni to vetsi skoda? Ano, tohle je na nase pomery hnus, ale myslim si ze by se nemelo toto tady dlouho a vasnive rozebirat.Jsou u nas lidi co plevelny ryby hazou za sebe do krovi, to je pro tu rybku horsi, nez kdyz ji nekdo da po hlave a sunda filetko.Jakej je rozdil mezi sumcem 170cm a plotici, cejnkem, nebo sumeckem a.?Myslim si ze asi zadnej, jsou to vsechno zivy tvorove a meli by jsme si jich vazit.
- Úterý 7. července 2009 ve 21:35® Arnej
-
Níže uvedená fotografie je opravdu otřesná. Takové chování? Tohle já nikdy nepochopím. Vždy když něco takového vidím, mám oči pro pláč. Zamyslete se nad tím, co jednou budou chytat vaše děti a z čeho se boudou radovat.
- Úterý 7. července 2009 v 16:43® HaD
-
DJ> jojo, poznal jsem to podle nicku DJ
. Výčitky občas mám i kvůli tomuhle serveru. Mohu se chlácholit tím, že by to dělal někdo jinej, ale to by nebylo chlapský. Zkrátka svůj díl viny, ale i zásluh mám. To je skutečnost. Teď jde o to, aby to ty zásluhy jednou přebyly.
- Úterý 7. července 2009 v 16:08® DJ
-
HaD – Mas pravdu a dnes jsme o tom shodou nahod s tebou uz mluvil po telefonu. Ta fotka co jsem prilozil je jen ukazatel toho co clovek dovede a pokud odstrasi jednoho profimasare z deseti, bude to stat za to. A pokud jde o tve video – myslim si, ze jsi naopak zpracoval a zdokumentoval neco co opravdu umis a byla by skoda si to nechat pro sebe. To ze rikas, ze na tom mas malinko podil je stejny, jako by ucitel klel na svou dobre napsanou ucebnici. Je nas spousta takovych co oceni zazitek ze zdolavani a foceni krasny ryby a ten ziskame dik dobrym informacim. Dik za ne.
- Úterý 7. července 2009 v 16:07® Piranha
-
DJ>
) jojo ceska povaha.Jak byl velkej ten chudak.Taky 170?
- Úterý 7. července 2009 v 15:57® DJ
-
Piranha – Ja vim a nejsi sam. Je dost takovych co berou radi kdyz je neco zdarma.
Tento příspěvek byl editován 7.7.2009 15:58:49 uživatelem DJ. - Úterý 7. července 2009 v 15:56® HaD
-
DJ> fotka – fuuuj, to je hnus
Odnášení ryb – bohužel je to realita. Ale stále se snažím věřit tomu, že skupina lidí, kteří umí rybu i pustit a dělají to, roste. Vím, že je v poslední době „moderní“ říkat, že je se sumec přemnožil. Lokálně možná, ale plošně je to skutečně především tím, že prudce vzrostl počet rybářů, kteří jej loví a ve spojení s množstvím informací (i já nemalou měrou přispěl) a technickým vybavením je množství úlovků a tedy i odnesených ryb podstatně vyšší. Pokud nebude fungovat osvěta a během několika málo let se stav alespoň trochu nezmění, může se stát, že na sumce budeme muset jezdit jen do zahraničí…
- Úterý 7. července 2009 v 15:54® Piranha
-
DJ> ja bych vzal aspon tu hlavu
)
- Úterý 7. července 2009 v 15:44® DJ
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie. Tento příspěvek byl editován 7.7.2009 15:47:19 uživatelem DJ.
- Úterý 7. července 2009 v 15:41® DJ
-
Dobrej panove,
jako rodak z Polabi a rybar pisu, abych pozadal o trochu soudnosti ty z vas, kteri se snazi maximalne vyuzit moznosti 24 hodin lovu sumce ve vybranych lokalitach Labe pro nacpani mrazaku az po okraj. Za posledni tydny vim o trech popravach sumce nad 170cm. Kdyz chytnete sumce do metru a kousek prez metr OK. Taky jsem odnesl metrovyho sumika, ale dost lidi mi da za pravdu, ze velka ryba se vzdy pousti. Je mozny, ze se v Labi sumec premnozil, ale k narustajici krivce ulovku je taky treba brat v potaz narustajic pocet sumcaru. Prikladam foto ktery jsme cvakli na Ebru po radeni Rumunu. Nerad bych neco takovyho zazil i u nas:( Petru zdar chlapi a pokud potkate nekoho kdo chce odnest velkou rybu – rezte snury. Petruv zdar slusnym.
- Úterý 7. července 2009 v 11:19® Lengy
-
Ja jsem dva tydny na sumikach nebyl u nas je to hrozne vysoke a kalne
- Úterý 7. července 2009 v 10:59® Leonardo
-
sgt.mooody> já jsem byl už na sumíkách dohromady 6 nocí a ani záběr, chytal sem na trhačky s krásným línem a cejnem. Doufám, že už nám začnou kousat.
- Pondělí 6. července 2009 v 18:43® mikaX
-
Zdravim.Máte někdo zkušenost s pruty spro dyno revolution catfish3,20 150–300g,nebo albastar prominence boat3,0m 200–305g?CHtěl bych nový delší sumcák.Díky
- Pondělí 6. července 2009 v 17:31® soj
-
proficok>no nevim kamosi pod jezem chytaj na woblery a třpitky mensi od 80cm do 140cm,ale mista kam chodim ja a kde sumci jsou si necham pro sebe,neber to osobne nic proto tobe jen nechci aby tam za tejden bylo nekolik sumcařů!můžu ti říct jen to,že to je v obříství a,že tam sou pekny ryby
Tento příspěvek byl editován 6.7.2009 17:33:03 uživatelem soj. - Pondělí 6. července 2009 v 17:28® soj
-
sgt.mooody>zrova ted když mám aspon trošku času tak je to rozvodněný
Tento příspěvek byl editován 6.7.2009 17:29:17 uživatelem soj. - Pondělí 6. července 2009 v 15:17® sgt.mooody
-
soj> No tak já sem byl na sumíkách taky zatim asi 3 krát,a z toho jen dva,a ty měli tak 50cm
takže taky zatim docela chabý:-/
- Pondělí 6. července 2009 v 15:07® sgt.mooody
-
Piranha> Pochybuju že by uplaval tak daleko,ale to asi fakt ne…snad pořídili foto,popřípadě zašlu..
- Pondělí 6. července 2009 v 15:06® sgt.mooody
-
cyberb0b> Někam k Lysí jako já,nepovim kde přesně(masaři)
- Pondělí 6. července 2009 ve 14:14® HaD
-
cormoran> já nikdy u tohohle typu nejdu pod 2/0. Nemá to význam ani u meší ryby, pokud tedy jdeš na sumce. Ani plotička 15 cm Ti nevyloučí záběr půlmetrákové ryby a proč pak smutně koukat? To raději snížím počet trojháčků na dva nebo jeden…
- Pondělí 6. července 2009 ve 13:42® Bobertík
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, kam za sumíkama v okolí Prahy 9, Praha – východ (Mělník, Stará Boleslav). Začínám, tak bych to chtěl vyzkoušet, takže to nemusí být žádní obři.
- Pondělí 6. července 2009 ve 13:35® cormoran
-
HaD> To je…Většinou dávám 1/0, tohle ale byla „1“ kvůli menší rybě…
Tento příspěvek byl editován 6.7.2009 13:35:25 uživatelem cormoran. - Pondělí 6. července 2009 ve 13:12® HaD
-
cormoran> to je hodně divný. Jsou hodně pevný. Já ale používám dvojky.
- Pondělí 6. července 2009 v 9:09® Malovec
-
martas-. → Problém je že je v Pardubicích zakázanej echolot , ale když víš jaká je přibližně hloubka tak se dá vábit i bez něj
- Pondělí 6. července 2009 v 8:29@ proficok
-
soj> a v tom obristvi ,jit raci pod jez nebo nekde na hore nad jezem u toho pilire?a nekde pod melnikem u soutoku ja byl minulej tejden na harasove jestli to trochu znas tak sem tam dostal 160 a 14dni zpatky mi tam jeden zdrhnul jinak tam kluci tahaj okolo 130