Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 3. července 2009 ve 20:22profil byl smazán

jsem připravenej na všechno,i to že mi sumec vyrve prut z ruky :-D ..jsem na to sám zvědavej,ale myslim si že to nebude sranda

Pátek 3. července 2009 ve 20:20profil byl smazán

Kluci já tady ale neříkám,že mám sňůru na 10kg..Mám na 33kg,to si myslim,že je dostačující,pokud ne vyměnim..CHtěl bych spíš sumce do 120–150cm,a to snad nák zvládnu…a jestli ne budu tam dáva tjen hrouzky :-D

Pátek 3. července 2009 v 17:23® Piranha
Piranha

chosebaits> presne tak chose, neco podobnyho jsem chtel rict, ale neved jsem jak to podat.Mozna je i hloupost rybarit sam.Ne je to opravdu hloupost.Pokud na nafukováku, tak dva, aby ten druhej mohl jet ke brehu a mohla se vetsi ryba zdolat odtamtutd.Tocil jsem se s nim jak čamrda a rval mne porad na koryto.

Pátek 3. července 2009 v 15:00® chosebaits
chosebaits

mannice>šňura na 10 kg je málo.Kup šňuru aspoň na 60 kg,jestli ti neni lhostejnej život ryby.Při pořádný šňuře to mužeš rvát ven a sumík si nesedne.Někdo muže říct,že rybě při tak pevný šňuře nedáš šanci,ale co to je za šanci,když ti to utrhne i s trojhákama­.Z toho je pak velká šance,že ten sumík pojde.S pevnou šňurou sumce vyrveš ven a pak mu dáš šanci tím,že ho pustíš spět.Hodně štěstí.

Pátek 3. července 2009 ve 14:06® Piranha
Piranha

mannice> delas chybu.Ja mam na 60 kilo a mel jsem kamo velkej strach abych o ni neprisel.Nakonec jsem o rybu prisel, ale jinou vinou.Proste se to prepilovalo o hranu koryta.Tah to byl jako svine, nikdy jsem nic takovyho nezazil.Sumec 170 a tahnul jako mašina.Uz mne bolely ruce a stracel jsem silu.Tečn sumcak kdyz jsem zkousel na suchu jak se ohne, tak jsem ho tak neohnul, jako to udelal ten sumec. Do dneska to nepochopim a vzlo mne to docele huste.Jak to opadne letim na ne.

balu80> ja jsem mel ted nastrazenyho karaska kterej mel nejakech cca 15 cm.Loni jsem vytahl sumika 92 na karase 32cm.Ja si myslim ze idealni je to u nas tak na 20–25cm velky rybky.Pokud se da mensi, neni co zkazit.Sam jsem tim byl svedkem.Chtel jsem mensiho sumce na zkousku jak to bude vypadat ze clunu tak jsem tam dal 15cm karaska a on to vzal 170kovej chlapik.Odtahl mne 2km a pak jsem mu povolil abych se dostal na breh a byl v pr… upiloval to v korytu.

Pátek 3. července 2009 ve 14:01® slimak
slimak

balu80> kolem 20 cm…

Pátek 3. července 2009 ve 12:31® balu80
balu80

jak velkou rybu by jste mi doporučili na sumce tak kolem metru? cca?! dík

Čtvrtek 2. července 2009 ve 20:49® Jax
Jax

mannice> je rozdíl tahat 10 kg ve vodě a 10 kg na suchu ;-)

Čtvrtek 2. července 2009 ve 20:02profil byl smazán

Čaute kluci,tak jsem dneska dal do kupy sumčák,naviják a pletenku na třicet kilo…Jen jsem skoučel akci prutu na 10kg pytli a ani náhodou jsem ho nezvedl…ani neodtáhnul skoro po zemi…Řekněte mi jak taháte sumce nad deset kilo,když sedne na dno a nechce nikam:-D ,..I bez toho aniž by si sednul,jak s nim bujujete proboha..Ještě jsem žádnýho nezasek a už mám strach :-D

Čtvrtek 2. července 2009 v 17:55® slimak
slimak

mako> čau , jak se vede? Já teda letos zatim bída…ale mám v merku flek kde by mělo bejt dost velkejch potvor…tak uvidím..:)když­tak sz…

Čtvrtek 2. července 2009 v 10:17® Lengy

skipi007> Ja chytam sumce od 18 let a taky prvni dva roky jsem byl bez uspechu,ale to jsem chodil jak se mi chtelo.Musis chodit pravidelne,kdyz budes chodit pravidelne a skouset i melciny tak urcite nejakeho toho fousace dostanes.

Čtvrtek 2. července 2009 v 6:29® Candátoman

soj, Piranha: pánové děkuji za reakci, tak nějak jsem to tušil :-(( . Čis Candátoman*

Středa 1. července 2009 ve 21:44® snajper

marven> za trojku si pro něj přijedu. jo a dam Ti vikend na vranclu gratis.

Středa 1. července 2009 ve 21:40® Piranha
Piranha

skipi007> asi by jsi nemel zustat u jednoho reviru ale zkusit reky, treba dyji, moravu, vltavu, nebo labe.Na labi jich je plno a naposledy mne pekne potrapil.Zkus vabnicku se splavkem a hloubkou do 150cm.Vabnicka je uspesna spis od zari do max. listopadu, ale nikdy neni na skodu parkrat u kaceny pekne mlasknout.

Středa 1. července 2009 ve 21:15® skipi007
skipi007

jj ,jezdím ještě s kámošem , oba dva jsme začli naplno až letos , loni jsme to spíš jen zkoušely jedem vždy natěšení ale zatim nic .o výkendu se chystáme na plumlovskou přehradu , tam je povolen lov 24H minulý výkend jsme tam byly taky a už jsme myslely že bude záběr protože tak ve 2 ráno se mi docela prudce zvohnul prut asi tak 20cm a zařinčela rolnička (chytakm na stojato) ale nic dlšího nepokračovalo a myslím že ten karas by to tak nezvohnul, mam prut shimano hyperloop 3.0m 200 – 500g je to docela balda po vytažení z vody cca v 7:00 kras pořád žil ale zdálo se mi že mu chybí nějaký šupiny tak nevím co to bylo.

Středa 1. července 2009 ve 20:58® Jax
Jax

skipi007> Zdar ,zaručenej trik asi není.Chce to vydržet a pořád zkoušet.Já čekal dva roky a teprve minulej týden to přišlo (nádhernej pocit).Tkže vydržet a dřív nebo později to příjde.V tomhle horku bych to dal víc k hladině.Ale jak říkam taky jsem začátečník a ostatní poradí víc.

Středa 1. července 2009 ve 20:41® skipi007
skipi007

Čau , jsem tu novej , na sumálech jsem byl letos už tak 10× a zatim nic . Nevím ale asi něco dělám špatně ,loni jsem se sumcařinou začal ale stále bez uspěchu, chytam na montáž s podvodnim splávkem většinou na karasy kolem 20 cm . převážně je jezdím zkoušet na mušov a chytám tak od 18:00 – 24:00 co vím od domorodců tak už se jich tam letos par chylo vše ale kolem metru a všichni na bojku.nemáte někdo zaručenej trik jak na ně zatím mě to stále baví ale nevím jak dlouho to jeste vydržím bez ůspěchu (-:

Úterý 30. června 2009 v 17:32® Lengy

HaD> To ja vim ja vsechy chyt tak 5m od kraje,ale hlavne na melcinach.dik Davide.

Úterý 30. června 2009 v 11:41® HaD
HaD

Lengy> jasně, jen je otázka, jak dlouho to potrvá. Neboj se to dávat hodně blízko břehu. Ty velký chlapáci s tím nemají problém.

Úterý 30. června 2009 v 10:07® soj
soj

Candátoman>Znas Obříství? je kousek od melnika tam uz se da chytat v pohode.Ale pozor,nesmi se tam vabit,pouzivat echoloty,zlodi se tam chytat muze.Jo a musi se tam v celem reviru chytat pouze na jeden jednohak.

Úterý 30. června 2009 v 6:42® Piranha
Piranha

Candátoman> Na to zapomen hodne rychle kamo.Normalni stav je 150q a ted tam huli pres 860q a uz mame 1. st teda alespon v UL.Myslim si ze to bude uplne to same jak ve steti tak v melniku, nebo decine.

Pondělí 29. června 2009 ve 20:34® Candátoman

Zdar pánové, nevíte někdo, jak to vypadá na Labi u Štětí (nebo někde pod Mělníkem)? Je chytatelný nebo je hodně vody? Díkas za vaše reakce.

Pondělí 29. června 2009 v 18:55® marven

čus mam na prodej vozejk na přepravu lodí ale doklady nejdou přehlasit jinak ok cena 5tis

foto/diskuze/sumcarina/2009/th-img25055.jpg
Pondělí 29. června 2009 v 18:43® masina.007
masina.007

Ahoj nemněl by nekdo čas nekdy o víkendu nebo v tydnu poradit a ukázat lov sumcu s vábničkou nebo podniknout víkendovou vypravu na sumíky okolo Kolína nemám kamaráda co by se mnou chytal dík Jirka

Pondělí 29. června 2009 v 15:47® Lengy

HaD> Davide dik.Takze myslis ze je to otazka casu nez to ten 2m veme.

Pondělí 29. června 2009 ve 12:33® slimak
slimak

vyrážim na ně..snad se štestí usměje.....:)

Pondělí 29. června 2009 ve 12:02® HaD
HaD

Lengy> velikost nástražní ryby moc velikost úlovku neovlivní. Mám zkušenost, že hodně těch největších ryb vzalo nástražku okolo 25cm.

Pondělí 29. června 2009 v 10:59® -zruseno

Lengy> Jde to, žádný obři, ale zachytáš si. Zase se tam chystám.

masina.007> Snad se to zlepší a budou brát pořádný fousáči.

Neděle 28. června 2009 v 16:53@ ???

Včera 173cm,nevážen ,svazová voda /črs/

foto/diskuze/sumcarina/2009/th-img25027.jpg
Neděle 28. června 2009 v 15:47® soj
soj

dnes vabnicka a nic vltava se dost zveda

Tento příspěvek byl editován 28.6.2009 15:49:07 uživatelem soj.