Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 19. dubna 2009 ve 20:14® Nikoš
-
MuRRon> sorry, napsal jsem to hodně blbě. Shobak je v pohodě, jen má oproti ostatním sumčákům od mila trnovou spojku… Kdoví proč? Jinak blank, očka i sedlo navijáku jsou vynikající. Leviathan má bajonet, kterej mi přijde lepší…
- Neděle 19. dubna 2009 ve 20:09® Nikoš
-
HaD> přesně tak, se smekáčem s obrácenou kličkou jsem sotva vytáhl cejna, ale u multíku mi to přijde naprosto přirozený…
Co parmy, už koušou???
- Neděle 19. dubna 2009 v 7:32® olda
-
myska0123> Nejsi nemocný dávaš to do všech diskuzí.
- Neděle 19. dubna 2009 v 1:24® myska0123
-
To je ,ale úlovek co? http://egzem.cz/index.php?…
- Sobota 18. dubna 2009 ve 22:45® MuRRon
-
Nikoš> Ahoj no já doufám že to vydrží vrátit to nemůžu když se to zlomí tak se to zlomí lámat hlavu si s tím nebudu ;o) to už bych si za chvilku nekoupil nic ale jinak díky za informace jinak s tím multíkem už ho mám doma takže jenom teď je na řadě zvyk
- Sobota 18. dubna 2009 ve 21:31® HaD
-
Nikoš> tak tak. Je to až divné, jak rychle si člověk na druhou ruku zvykne, že.
- Sobota 18. dubna 2009 ve 21:19® soj
-
Nikoš>ahoj tak jak se dari?razis ted nekdy na Pad?mi s klukama zejtra uz se nemuzu dockat
- Sobota 18. dubna 2009 ve 21:13® Nikoš
-
MuRRon> milo dělá sumčáky super, ale zrovna ten shobak se moc nevyvedl. ale opravdu vynikající je milo leviathan catfish, to jsou krásný pruty. Jinak s tím multíkem neváhej, je to opravdu o zvyku. jsem taky pravák a ani bych multík na levou ruku nechtěl.
- Sobota 18. dubna 2009 v 19:24® soj
-
ahoj,tak zejtra valime s kamosema na Po tak doufam ze se to vydari kamosi tam byly pred mesicem a nechytly ani rybu
no vlastne jednoho sumecka 111cm tak uvidime pristi nedeli sem zpatky
- Pátek 17. dubna 2009 v 16:00® HaD
-
MuRRon> nechával jsem si je dělat. Myslím ty nerezové. Ty černé jsem někde koupil v kamenném obchodě.
- Pátek 17. dubna 2009 ve 13:24® MuRRon
-
Ahoj,super děkuji ti za odpověď, ty „roury alias bodáky“ sis je nechával někde dělat nebo se dají někde objednat z nějakého shopu popř. jestli by jsi mě zaslal link Díky L.
- Pátek 17. dubna 2009 ve 12:36® HaD
-
Ahoj,
s multíkama je to obecný problém. Dobré jsou na pravou ruku a je v nich slušný výběr. Na levou ruku si jen tak nevybereš. Slušný je tuším OKUMA TITUS. Jinak doporučuji ty pravoruké. Má to i svou logiku. Úryvek z připravované knihy: „Mohlo by se zdát, že otázka pravé či levé ruky je pouze věcí vkusu. Omyl! Málokdo ví, proč je vlastně většina „multíků“ koncipována pro pravou ruku. Je to proto, že se velká ryba zdolává vždy tzv. pumpováním (špičkou prutu jdeme směrem k rybě a současně navíjíme). Pak oběma rukama rybu přitahujeme, při čemž jde opět špička prutu dolů, a dovíjíme. Na navíjení šňůry tedy nepotřebujeme velkou sílu, ale na tah prutem ano. A větší sílu mají praváci ve svých pravačkách, jimiž drží při tahu ryby prut co nejdále od navijáku směrem ke špičce. Jen tak získají větší páku a současně převahu nad silným soupeřem.
Jste-li tedy praváci, neváhejte! Vězte, že si brzy zvyknete. Kromě lepšího využití silového potenciálu pravé ruky, budete mít při nákupu multiplikátoru podstatně větší výběr. Levorukých modelů je totiž na trhu jen asi desetina.“Očka nahoru – to vychází z principu multíku – ten by měl být vždy nahoru (už kvůli dobrzďování palcem, při nahazování, pro upnutí do popruhů – u sumcařiny se nevyužívá). Oček je ale potřeba velký počet, aby se šňůra při zatížení nedotýkala blanku a nedocházel k zatížení „krutem“.
Šňůru doporučuji buď gigafish nebo tufline.
Stojany nepoužívám, jen ty „roury alias bodáky“
D.
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 22:06® MuRRon
-
Zdravím Davide Havlíčku, a spol sumcařů měl bych na vás pár dotazů ohledně sumcařiny jsem tvůj velký fanoušek, tvoje DvD které jsi natočil Chytáme sumce od A do Z je velmi zajímavé, letos začínám se sumcařinou s rybolovem mám už nějaké zkušenosti takže nejsem začátečník, pomalu si kupuji vybavení na sumce chtěl bych od tebe tedy pár rad, nemohu sehnat Multiplikátory podle mé představy chtěl bych takový jak jsi řekl na DVD bez hvězdicové brzdy a bez řadiče vybral jsem si tento ale má jednu nevýhodu jsem pravák a nedokážu si představit abych prut držel levou a pravou navíjel sám jsi to uváděl ve videu že to je jenom o zvyku ale docela mám z toho strach, takže o tom silně uvažuji ale tento multík mě se velice líbí chtěl bych slyšet váš názor Davide a kluci nenašel typ který by měl kličku pro levou ruku nevěděl by jsi o nějakém s pákovou br. a bez řadiče mrkni na něj prosím http://www.topfish.cz/…eam-st-558-/?… dále jestli by jsi chtěl vidět jaké pruty jsem si vybral"které už mám koupené" http://www.milohk.cz/index.php?…- dále bych se chtěl zeptat nikdo mi zatím nevysvětlil proč multiplikátor a prut očkama nahoru, ano kolikrát jsem se zeptal prodejců ale každý mi říkal něco jiného rád bych kdyby jsi mi to ujasnil díky, určitě rád bych později vyrazil někam na Ebro nebo na Pád je to takový sen který bych si jednou chtěl splnit doufám že s touto výbavou by to stačilo, šňůru té dávám ještě čas myslím že to potom už je otázka peněz ale tvoje rada zní? kolem 70kg až 100kg? by mohlo stačit dejme na místní vody a do budoucna bych chtěl vyjet dále za hranice která by byla lepší hmotnost? stojan, buď si nechám udělat nejspíš takového jako jsi ukazoval a nebo také silně uvažuji o tomto je to sice trochu na peněžité bázi trochu jinde ale zajímalo by mě jestli někdo z tvých kamarádů nebo kdyby se tady někdo našel ochotný kdo by mě poradil má tento typ a jaké má z něj zkušenosti http://www.topfish.cz/…fish-tripod/?… viděl jsem ho na vlastní oči a je velice pěkně udělaný je velice robustní a pevný no to by bylo pro začátek asi vše Díky za tvoje a vaše rady s Pozdravem MuRRon
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 21:58® HT
-
Bandog> máš zprávu
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 21:55® Bandog
-
mako> jj,hnus počasi ale ryby berou
ale pak ty nasledky???ja bych už pod stan nešel na řeku,zlaty obytnak
)
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 21:52® Bandog
-
HT>ma to tam moc pěkny a lodě supr!!!barak jsem nefotil,sori
(
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 21:48® HT
-
Bandog> Byl jsem u něj před třemy roky,ještě na spodní,prej má teď něco na horní,je to supr kluk.Nemáš foto s toho nového baráku na té horní?
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 21:43® Bandog
-
HT>jj,TOM a ne karavan ale obytnak,supr kluk
)
- Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 21:38® HT
-
Bandog> Toho Tomáše myslíš Tomáš Vytiska,nebo někoho jiného? Ten kdo ti pujčil ten karavan.
- Čtvrtek 16. dubna 2009 v 9:35® mako
-
Bandog> Jen pro zajímavost, včera jsem mluvil s klukem, co jsme u něj bydleli a řikal, že ne Ebru je zas hnusně a prší a že na řece to nějaký kluky vyplavilo .. -o))
- Čtvrtek 16. dubna 2009 v 9:33® mako
-
HaD> nejvíc El Siluro, jak tam maj tu přehlídku prepatrovanejch ryb … -o)) Ale jinak jsem tam ty pajzli obešli asi všechny …-o))
- Čtvrtek 16. dubna 2009 v 9:31® mako
-
Bandog> Jo i na přehradě co nachytali kluci ( nej 245cm, taky to bylo někde na netu ), tak většinu chytli za větru a deště ..... my na to buhužel nebyli připravení a bez byvaku jen tak na lehátku se to prostě nedalo … Ale to jsou ty zkušenosti k nezaplacení .. -o)) Díky a ještě jednou gratuluju k super výpravě a ať koušou i tady …
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:56® Bandog
-
chosebaits> kua ty jsi spisovatel,jak…ty se nezdaš
z toho si nedělam už vůbec nic,ja mam dnes tolik sz,že tolik jsem nemněl ani dohromady dosut.jediny co mne těši,že to ma ten učinek pro ktery jsem to dělal a to mne na tom těši nejvic a ne nejaky uražky a pitoma zavist
)to chce klid a na pohodu pane (((-:
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:54® chosebaits
-
Bandog> tak chlape já jdu na kanape,dobrou.
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:46® chosebaits
-
Bandog> samo sebou,jinak jsem to ani nemyslel.Já to vidím tak,chtěl si ochránit lidi před skaženou dovolenou a neseš za to následky ty.Je to blbý,ale takový je svět a hlavně žiješ v zemi kde si lidi závidí i nos mezi očima. Je to smutný,ale taková je realita.
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:37® Bandog
-
chosebaits> ja nesoutěžim,ja to mam pro radost
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:29® chosebaits
-
Bandog> jojo ,některý lidi jsou pěkná sv…Vím,že si z toho nic neděláš,ale toto je divná soutěž.
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:22® Bandog
-
chosebaits>tak z toho si nic nedelam
ale odhad jsi to na 100% ,David by mněl tu obalku zvyraznit,jsem nejakej slepej,chlape
)
- Středa 15. dubna 2009 ve 22:07® chosebaits
-
Bandog> já toho píva taky moc nevypiju,ale srovnat hladinu umí,samozřejmě ryby to umí mnohem líp.Jinak tam máš osobku.
- Středa 15. dubna 2009 ve 21:57® Bandog
-
chosebaits> sice pivčo nemusim ale rybařil bych stale,jak jsem přišel v ned.rano a odpoledne jsem byl už chvili s feedrem na hrachach,mlada nechapala
)