Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 7. února 2009 ve 13:27® BuBu99
BuBu99

perfiku ja bych se asi bal z toho vabit

Sobota 7. února 2009 ve 12:30® HT
HT

petfiku> Neřekl jsem že by to nešlo,možná že když by jsi tam byl sám,že by to šlo.Jednou jsem chytal na vábku ve dvou z pramičky 3m x 1m,zabral sumík 160cm,to bylo tóčo.Na pramičce se nedalo vůbec stát,tak jsme ho nechali,ať si nás potahá.Než se unavil,tak to chvíli trvalo,do loďky jsme ho ani raději nedávali,uvázali jsme ho a jeli ke břehu se vyfotit.

Sobota 7. února 2009 ve 12:21® HT
HT

soj> Těžko poradit,okuma nemá špatné věci,až na nějaké vyjímky.Ta TICA je odzkoušená,pokud chceš multík,tak ho budeš muset prubnout.

Pátek 6. února 2009 v 18:51® soj
soj

chlapi,este mi prosim poradte rozhoduju se mezi multikem okuma clarion nebo druhym navijakem tica cybernetic jeden cybernetic uz mam a sem s nim moc spokojenej tak co bude lepsi

Pátek 6. února 2009 v 18:14® petfiku
petfiku

Nooooo myslel jsem spíš na vábničku, tak vám teda děkuju.8-( Jdu hledat dál. kdyby jste měli tip, sem s ním . Díííík

Pátek 6. února 2009 v 17:01® chosebaits
chosebaits

petfiku> asi tak jak píše HT

Pátek 6. února 2009 v 16:59® HT
HT

petfiku> Pokud chceš s toho chytat,bude to adrenalinoví sport,na zavážku by to mohlo stačit.

Pátek 6. února 2009 v 16:44® petfiku
petfiku

čau chlapi, chci se poptat na váš názor na tuto loďku. Chci něco levnějšího menšího na sumíky, tak teba jestli nemáte s touto lodí zkušenosti a tak. Díky za odp. aquazona.major­shop.cz

Pátek 6. února 2009 v 11:58® siluri
siluri

skuste prosim vas poradit> rozhodujem sa medzi snurami 68kg Tuff Line a 84kg Sangerom na daleke vyvazky na tuhej udici. dik

Pátek 6. února 2009 v 11:46® mako
mako

soj> Zdar, já mám zrovna Penny jak zmiňuješ, plus ještě GT 330LD a Okumu Magda, myslím, že je to model 270× nebo tak nějak. Je to právě hvězdice a na tvrdo dotáhnout nejde .. -o)) Jinak 68kg je na ČR podle mě ok …

Pátek 6. února 2009 v 10:19® chosebaits
chosebaits

soj –68 by měla stačit,aspon tady v ČR.

Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:58® cruel00
cruel00

Zdar nechytal ste náhodou nekdo ve Chřešťovicích na Orlíku, jak to tam vypadá s chytáním, rybama a tak.je tam nějaká pujčovna loděk v okolí?jo a nebydlel ste někdo náhodou tady.jak to tam vypadá.jak daleko k vodě?jaký dno? www.chatatour.cz

Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:40® HT
HT

Leonardo> Většinou ho chytám tam kde jsou nějaké překážky,tak by byla škoda,kdyby do nějaké zajel,i kdyby byl jen metroví.

Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:37® Leonardo
Leonardo

HT> děkuji a proč ty sumíky tak rvete z vody? To si ten souboj ani nevychutnáte, když mu trošku nepovolíte?

Čtvrtek 5. února 2009 ve 20:50® HT
HT

Leonardo> To je těžko,někdy jsou i levné věci kvalitní.O té brzdě,určitě je tam hvězdicovka,ta asi uplně na fest dotahnout nepujde.Ještě jsem neviděl multík s hvězdicovkou co šel na fest dotahnout,netvrdím že to u některého nejde,ale co jsem se setkal s hvězdou tak to nešlo ani na jednom.Jinak s tím zatahnutím při lovu je na každém jak si brzdu nastaví,někdo to dělá tak a druhý jinak,já ji mám téměř natvrdo,málokdy se stane že si sumík trochu vezme.

Čtvrtek 5. února 2009 ve 20:50® soj
soj

chlapi staci na ty sumce tuf line na 68 kilo nebo radsi tu na tech 91 kilo budu ji myt na cybernetic

Čtvrtek 5. února 2009 ve 20:13® LojzaRybka
LojzaRybka

Leonardo>koupil jsem SPRO a musim říct že jsem ho skoušel a byl jsem překvapen co to vydrží,tahal jsem křeslo :-D :-D ,vydržel i prut:-D

Čtvrtek 5. února 2009 ve 20:07® Leonardo
Leonardo

Dobrý den, myslíte, že když si koupím multík za 1200Kč, že něco vydrží?Nebo je lepší připlatit? Něco jsem slyšel, že když je multík lacinej, tak u něj nejde moc dotáhnout brzda, myslíte že to vadí, když to nejde na fest utáhnout? Tomu sumci se přece musí trochu povolit, aby se mu to nevyřízlo?:-93;

Čtvrtek 5. února 2009 v 19:07® soj
soj

mako>diky za tvy rady davidovo dvd mam a je vyborny co sem koukal tak on pouziva multiky penn rady graph lite gld a ty si nemuzu dovolit a i mi pripadaj zbytecny ale to je kazdyho vec co si koupi jaky multiky pouzivas ty myslim konkretni typ a znacku

Čtvrtek 5. února 2009 v 9:38® mako
mako

soj> Ahoj, jestli začínáš se sumcema ( což podle Tvých výsledků tak nevypadá … -o)) ), tak doporučuji si koupit nějakou publikaci nebo třeba Davidovo DVDčko …edice.chytej.cz Tam nejdeš odpověď na většinu otázek, možná i těch, které Tě ještě nenapadli … -o))

Jinak já ( asi jako většina sumcařů ) jsem si prošel od smakcího navijáku, přes hvězdici až k pákovce bez řadiče. Já preferuji poslední jmenovaný, ale jsou situace, kdy nemusí být jednoznačně nejlepší. Záleží na tom, jak chceš převážně chytat.

Měj se

Středa 4. února 2009 ve 21:49® dawe4
dawe4

soj> určitě ne … cybernetic tady spousta lidí hodnotila kladně … já ji nemám .. jen říkám že u těch smekáčů je problém při zavážení, když jen povolíš brzdu a neodklapneš překlapěč, že se kroutí šňůra … každej má rád něco jinýho … já mám dva multíky a jeden smekáč (zatím :-)) )

Středa 4. února 2009 ve 21:17® soj
soj

dawe4>ten cybernetic myslis ze je spatnej

Středa 4. února 2009 ve 21:00® dawe4
dawe4

soj> u šňůry je dobré nešetřit na pevnosti a nic nepodcenit dobrá je např. Tuf Line www.tomi-korda.cz nebo tahle www.tomi-korda.cz nosnost radši tu vyšší, druhá varianta objednat ze zahraničních stránek vyjde podstatně levněji, taky si chci letos objednávat … na chytání na bojky s vyvážením je spíše lepší multík, chová se lépe a nekroutí šňůru má většinou vetší kapacitu … problém by mohl být s nahazováním ale kdosi tu jednou říkal že to s trochou cviku jde …

Středa 4. února 2009 v 18:12® soj
soj

hosi,diky za odpovedi ale mam jeste 2 dotazy,1.jakou snuru by ste mi doporucili k lovu sumcu,2.furt si nejsem jistej s tema multikama a navijakama vlastnim jeden kus navijaku tica cybernetic gg100 a zatim sem s nim spokojenej vytah sem na nej sumce 223cm sumce ktery vazil neco pres 65kg u nas v cechach a par prcku do 150cm a navijak slape jako hodinky jaky mate s timto navijakem zkusenosti ja zatim dobry jaky vy,ale furt nevim jestli si mam koupit druhej kousek tohodle navijaku nebo radsi nakej ten multik poradte mi prosim diky.

Úterý 3. února 2009 ve 22:55® slimak
slimak

soj> je to o vkusu a co ti líp padne do ruky…ale já mám radši s pákovkou – třeba ten titus nebo tld25

Úterý 3. února 2009 ve 22:33® dawe4
dawe4

soj> je to individuální o pocitu a zkušenostech … ale pákovkou a řadičem nic nepokazíš

Úterý 3. února 2009 ve 22:32® dawe4
dawe4

soj> lepší brzda je páková … je lépe ovladatelná … co se týká řadiče v ničem nevadí a pokud bys měl pocit že ti vadí dá se odmontovat … ze začátku je možná i lepší mít multík s řadičem … toť můj názor

Úterý 3. února 2009 ve 22:28® BuBu99
BuBu99

mam ten s hvezdicovkou a ted budu kupovat ten s tou pakovkou taky me tam to pocitadlo sz kraje vadilo ale jde o zvyk a hlavne jsou na spravnou ruku

Úterý 3. února 2009 v 19:38® soj
soj

chosebaits-diky za odkaz ale me tam vadi to pocitadlo

Úterý 3. února 2009 v 19:25® chosebaits
chosebaits

soj-www.milobrno.cz tady máš cormorány,jeden s pákovou a druhý s hvězdicovou brzdou.Mám oba a jsem spokojen.Mě víc vyhovuje ten s pákovou brzdou,nehledě na to má rychlejší převod.