Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 11. listopadu 2008 ve 23:59® Pádík
Pádík

Pád je jedna z nejtěžších voda a nabízet tam průvodcování, aniž by tam kdykoliv byl je neskutečná drzost, s kterou jsem se v rybařině ještě nesetkal.Jezdím tam už věky a pořád se učím. Aby o tom píše pravdu. Bedna7 je kámoš a mail od Pompa, kde píše že na Po jěště nechytal jsem viděl na vlastní oči, stejně jako nabídku průvodcovaní kterou už zaplať Pan Bůh stáhl.

Úterý 11. listopadu 2008 ve 22:39® Aby

Bandog: Svoji smutnou zkušenost s duem Pompo syn a Lary otec jsem před více než rokem popsal na MRKu, škoda, žes to nečetl.. Vzal jsem je do delty Ebra, kde nikdy před tím nebyli a chytili si tam první sumce. Oni se mi odvděčili tím, že na moje místa začali okamžitě pořádat zájezdy se svojí nově založenou neoficialní cestovku, kterou ještě nedávno vehementně popírali a do ktré sháněli zájemce formou … jedeme na Ebro a bohužel jeden kamarád vypadnul. To vše bez mrknutí oka a absolutně bez studu. Dokonce mi i upřeli peníze, které jsem jim ve Španělsku půjčil a přišel jsem i o siveny za 60 tisíc, které jsem sadil spolu se svými kamarády do vodárenské nádrže v Mariánkách, kde je Lary (Bohumil Pokorný) správcem.. Podobným způsobem využili i jistého Garapatu, který žije ve Španělsku. Po té, co jsem o nich napsal na MRKu, se Lary odregistroval. Pompo ho následoval před pár týdny, když Bedna 7 z MRku zjistil, že začali nabízet průvodcování i na Pádu, kde v životě nebyli a po něm chtěli, aby jim ukázal, kde chytá. Jsem rád, že jsi napsal, snad se ostatním konečně otevřou oči!!

Úterý 11. listopadu 2008 v 18:51® sgt.mooody

mako> Dík za tip shopu,jsou tam opravdu taky pěkný proutky do 1000,–kč.

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img20852.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2008/th-img20853.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2008/th-img20854.jpg
Úterý 11. listopadu 2008 v 17:07® chosebaits
chosebaits

Bandog -nojo no,zase špatná skušenost.Káždý chce vydělat a min.náklady.

Úterý 11. listopadu 2008 v 16:27® Bandog
Bandog

LojzaRybka>jen v ty vodě jisto ne,jeli sme na přehradu a tam nam Hupak řekl že s jeho člunem na vodu nemůžem,pov.co mame taky neplati,tak sme mu nabydli že si pobyt zaplatime sami a on se postara o pov.a lod ale nemněl prachy,tak jsem mu nabidl že mu pučim ale pak prišel ,že když nas vyberu tak každy za sebe a on s tim nechce mit nic společnyho,to už byla konečna a rozhodli sme se vratit,jit venku do světa bez peněz to jde jen profi-průvodce

Úterý 11. listopadu 2008 v 16:12® LojzaRybka
LojzaRybka

Bandog>jestli nakonec nebyl ten problem jen ve zvedlé vodě??;-)

Úterý 11. listopadu 2008 v 15:56® HaD
HaD

možná je to trochu mimo mísu, ale já jsem s Láďou kamarád moc let. Byl jsem s ním mockrát venku, pravda je, že mě ale neprůvodcoval. Naopak jsem byl s tím, že jsem mu s radostí pomohl. Nevím, jestli by mě to bavilo ve velkém, ale pomáhat lidem, kteří si neví moc rady mě hodně naplňovalo a bavilo víc, než samotný rybolov, který jsem samozřejmě taky provozoval. Na druhou stranu chápu, že někteří ostřílení průvodci už nemají takový „drajf“ a trochu vychladli s tím nadšením, které jsem prožíval já. I přesto každému doporučuji jezdit s lidmi jako je Láďa, Jarda Hrdlička apod. Jejich zkušenosti jsou nedocenitelné.

A dodám, že i když mě to moc bavilo, rozhodně bych to nedělal. Je to mnohdy otročina a když se nedostaví výsledek, je navíc člověk v nevoli.

Úterý 11. listopadu 2008 v 15:55® chosebaits
chosebaits

Bandog -tomu jse říká dovolená za všechny prachy.Se divim,že jste ho nezrubali na místě.

Úterý 11. listopadu 2008 v 15:51® BuBu99
BuBu99

zdar Bandog nejsi vubec prvni kdo si na Pompa stezuje jeden cas byla dost velka hadka kvuli nemu na konkurencnim webu dost lidi ho tam taky pomlouvalo ohledne pruvodcovani

Úterý 11. listopadu 2008 v 15:08® Bandog
Bandog

Nikoš>ja nechci poukazovat na pruvodce ale konkretne nanho ten nema s org.schopnostma nic spolecnyho a osobne si myslim,že on je mala ryba tomu všemu šefuje jeho tata a on se pri tom veze kluk si zachyta a je spokojen,ja jezdim na Ebro leta ale s tyma omezenima a zakazama se to stava mene atraktivni a nechci mit problemi proto jsem zvolil jit s Davidem,když sme spolu komunikovali před odjezdem byl napohodu,s Ladikem se znam osobne a můžu ho doporučit všem co chtěj na Poo ja jeho nervy kolikrat obdivuji a je to fer-kluk,Ferro s tou vabkou bych se s tebou hadal a bud rad že ste nachytali a ty mista se ti libyli?u ty skaly nebo to molo?

Úterý 11. listopadu 2008 ve 14:40® Nikoš
Nikoš

Bandog> tak to je hodně hustej příběh!!! Problém průvodcování celkově na sumcovejch revírech je v našich končinách takovej dost vidláckej. Páni průvodci si neuvědomují, že oni tam nejedou na dovču, ale jsou tam v práci. Sám jsem párkrát dělal průvodce při potápění. To znamená se o lidi starat, pomoct s cajkem a pak pod vodou hlídat ty nejslabší. Vůbec není reálný, abych sám okukoval jakoukoliv havěť. Takhle by to mělo být i při rybaření. Když si klient zaplatí průvodce, není to o tom, že mu ukáže flek a jde si sám na ryby. Na Ebru jsou základny, kam přijedou lidi a až do záběru ryby na nic nehrábnou. Od navázání montáže až po vyvezení to dělá průvodce a oni si až pak zdolají rybu… Ne každej stojí o takovej servis, ale tak by to v podstatě za ty prachy mělo být… Průvodců tu funguje několik a zkazky o nich jsou různý. Jeden ukáže lidem flek a sám si odjede po svým a pak prezentuje svoje mega ryby, zatímco zbytek oveček chytl kulový. Druhej naslibuje zařízení všeho a pak je to o dost dražší, atd, atd… Vůbec by nebylo od věci tady na serveru zřídit samostatnou kapitolu recenzí každýho „průvodce“ a lidi by se tam dělili o své zkušenosti a mohli je třeba známkovat. Alespoň by se kluci víc snažili… :-) Já sám jsem byl poprvý na Po s Láďou Vidršperkem a za mě můžu říct, že to bylo všechno v pohodě. Trpělivě snášel moje šťouravý dotazy a na 3× se mnou zavážel dokud jsem nebyl spokojenej. Můžu tedy jen doporučit. Ale samozřejmě se každej nezavděčí všem… a i na něj jsem slyšel nějaký mrmlání… Problém vidím především v tom, že kdejaký ucho, který bylo párkrát někde venku si myslí, že snese tu odpovědnost a dostatek trpělivosti a organizačních schopností, že urejduje grupu remcajících rybářů, to je důležitější než to, kolik má nachytáno ryb…

Úterý 11. listopadu 2008 ve 14:28® Ferro

ahoj, tak aby to tady nebylo tolik jednostrane, rozhodl jsem se napsat o Pompovi i ja. Musim ric, ze moje zkusenosti jsou opacne nez mel Bandog. Byl jsem taky s Davidem, ktereho jsem pred ti neznal na jedne vyprave a vse bylo tak jak dopredu rekl. Krasny mista, krasny ryby a dobra parta lidi. Byli jsme spolu i vabit a muzu ric, ze vabit umi. Zvednul hodne ryb a ty i kousaly. Vse moje osobni zkusenost, nemam duvod si vymyslet. Pisu sem jen proto, ze mam proste jinou zkusenost. Ostatni nebudu komentovat, nebyl jsem u toho. Mejte se

Úterý 11. listopadu 2008 ve 13:13® Bandog
Bandog

esox174> za to dam ruku do ohne,že vše co ma nafoceno nechytl,neumi ani zabouchat byli s nim kluci na vode a ani nezvedl rybu,tak jsem jel pak ja s nimi a zvedli sme v ty povodni par kousku a jeden se podival do lode a hned spět do vody a na bojku jsem chyt jednoho,možno to byla jen nahoda,ale ten kluk s pruvodcovanim nema nic společneho,on ten clanek už vyšel???ja jim poslal do redakce at to neotiskuji že je to podvodnik a ty ryby on nenachytal všechny,jestli at mi pošlou kontakt ty kluci ja ho zničim za ty podvody na nas a strach s jeho goril taky nemam at to vědi všichni co je zač,nechapu jak se s nim Vagner zahazuje s podpruměrnin sumcařem ale to je jeho věc

Úterý 11. listopadu 2008 ve 12:58® pokypetr
pokypetr

myslite ze by to jeste chtelo skusit na soumi

Úterý 11. listopadu 2008 ve 12:52@ ???

Bandog> ja zase slysel od tech kluku, co nim taky byly a byl o tom ten clanek v tom novym casaku, ze ty ryby vetsinou nechytl von, ale ti kluci a on si je jen pucil na foceni a ze sou na nej pekne nasrany, protoze ze sebe udelal hvezdu s cizima rybama. je stejnej jako vagner – krade cizi uspechy

Úterý 11. listopadu 2008 ve 12:22® mako
mako

slimak> Neber to prosím osobně, ale oba jsme s Ferrem letos nějaký výpravy za rybama podnikli a pokaždý tam bylo drobné „ALE“ právě o lidech … Ale jak jsem mluvil s Láďou Vydrou, tak bych se toho až tak nebál, jak to organizuje on …"ALE" …

Úterý 11. listopadu 2008 ve 12:17® mako
mako

slimak> Jasan, … ať se daří. S výpravou dám určitě vědět, jen upřímně, zvažujeme s Ferrem jet možná i jen ve dvou … ale dám vědět.

Úterý 11. listopadu 2008 ve 12:09® slimak
slimak

mako> Maš recht, je lepší nechat vodu odpočinout..taky jsem tam vysázel pěknejch pár sad:-D V Reichu jsem na rybach nebyl, já jsem u Alp a tam to je spíš na pstruhy…jestli budete dávat dohromady nějakou particku tak jsme s kámošem dva a počítejte s náma – brezen ,duben ideální..mej se

Úterý 11. listopadu 2008 ve 12:01® Bandog
Bandog

slimak>mmne o ty penize nejde,jde o princip a hlavne ja vzal ješte dalši kluky a ted jsem nej…ale chtěl jsem poukazat aby nenaleteli dalši kluci,kolik let jezdim solo jak Ebro tak Poo ale nikdy bych se k tim klukům takhle nezachoval

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:46® mako
mako

slimak> Ne, ve Vysočanech ne, tam jsem ještě nebyl. Tentokrát v Hypernově na Chodově – asi jsou chutnější … -o))) No jestli půjdu, tak spíš asi někam jinam, řekl bych, že jsme to tam teď probouchali už dost … A co sumejši v německu, nezkoušel jsi ? Hele, s jarem rozhodně počítáme, ale ještě nevíme kam a v jaký sestavě, ale dám Ti určo vědět, jak to bude vypadat ..... Měj se !

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:41® slimak
slimak

mako> Předpokládám, že ty líny kupuješ ve stejný rybárně ve Vysočanech:-D Jsem zvědavej jestli se ti ještě něco povede…já už se letos nedostanu, vracim se do Německa, ale příští rok jim dáme:-> Co na jaře ten Pád, jel bys?

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:36® slimak
slimak

Bandog> tak to je hustý…smutný příběh..:-(( Navíc když se tam člověk tolik těší a stojí to takový peníze…

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:13® mako
mako

sgt.mooody> Zdar, hele koukni na www.braunstar.cz … Jinak nevím, ale tihle měli reklamy v časácích …

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:12® mako
mako

slimak> Zdar, člověče taky lín … -o)) Ale přesně jak píšeš, většinou se na něj jen koukli a pryč ..... Ale všechny záběry jsme měli nad hejnem cejnků ( jeden vytaženej sumíš měl čerstvýho v tlamě ). Tak myslím, že je to hejno asi zmlsalo a kousali … -o)) Ale přesně, párkrát to byl fakt pěkný kousek ..... No uvidíme, jestli se ještě utrhnu … Měj se

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:09® mako
mako

HaD> Dík, ..... tak ještě uvidím, jestli se někam „pracovně“ dostanu … -o)) Měj se fajn

Úterý 11. listopadu 2008 v 11:07® Bandog
Bandog

Ahoj všichni nadšenci sumcařiny, chtěl bych vás upozornit – varovat před jednim „profesionálním“ průvodcem z Mariánských Lázni – Davidem Pokorným alias Pompo-styfler. Nabízí, že vás vezme na řeku Ebro a tam budete bivakovat a chytat sumce na ryby, ale už vám neřekne, že je tam „prohibido“ – zákaz jak bivakovat, tak chytat na ryby. Licenci na člun prý taky nepotřebujete, jelikož jde zakoupit rekreační, která je je za pár eur. Ale ta se nevztahuje na rybolov. Já jsem s mýma dvěma kámošema rohodl s ním na řeku na sumce jet, protože nám to popsal po svém. Když jsme tam dojeli a viděli ty údajné jeho mista, kam vozí lidi, tak by jste se nejspíš otočili a jeli domů. Bordel z predošlých výprav to nebylo nic, to se dá uklidit. Ale náš „profesionální“ průvodce nepočítal, že půjde tolik vody, jelikož začali vypouštět přehrady a nebylo možné udržet bojky ani když si dal 30-kg šutr. Pak vzal kluky na vabničku, kde si myslel, že se mu budu sumci v tom proudu zvedat. Po dvou dnech jsem ho donutil, aby jsme to zabalili a jeli najít jiné místo, ale on nam stale basnil, jak je to dobry flek, že tam chytaj jak Dalas, tak jeho největší kámoš JV a jsou tam velký ryby. Nebylo možný najít jiné misto, jelikož byla voda zvedla o min. 150cm. Po několika tel. s jeho kamošem JV nás vzal na přehradu, aby nam nemusel vracet prachy, jelikož jsme chtěli jit zpět do ČR, když jsme tam dojeli, tak chtěl dalši penize, že jeho člun nemá potřebnou licenci a že si musíme půjčit loď, k tomu nové povolenky a zaplatit si místo. Po zrale uvaze jsme to odpískali a jeli domů a řekli mu, že se budem podilet na ceste poplatcich a zbytek penez budem chtit zpatky, ale u neho doma nas čekalo nemile překvapeni – jeho tata i s dalšimi troma kamošma nam vysvetlili, že na nic nemame narok – jelikož se schylovalo k pořádný rvačce, tak jsem to zastavil a odjeli jsme v klidu od nich domů. V Mariánských Lázních jsme podali trestní oznámeni za napadení a podvod a teď s malým odstupem vám píši, aby jste taky nenaletěli. Znám kluky, který dělaj průvodce na Ebru, Po a jsou to poctivci dobry kluci a udělaj pro vas max. Já jsem naletěl a vy když obdržite email – „ahoj, jsem David a dělám výpravu na řeku Ebro a chybí nám dva kluci do party, nechceš jit??“ tak to rovnou smažte!!!! a Jakubovi Vagnerovi se nedivím, že ho tolik lidi pomlouvá, když ma takove kamoše, ale to je jeho věc.

Jinak přeji všem hodne velkých sumců a spoustu ryb a poklidnych vyprav.

Úterý 11. listopadu 2008 v 5:15® sgt.mooody

mako> Jj pruty s plnym laminátem jsou skoro nezlomitelný,a nemohl bys mi poslat náký shopy s těma dobrejma prutama a za dobrou cenu pls?

Úterý 11. listopadu 2008 v 0:20® slimak
slimak

mako> co jsem byl v patek tak mela 12,8 C.ale tam je studená celkem i v léte;-) na co jsi tam chytal?ja zkousel lína a nechteli ho..mozná že je to tím,nekolikrát jsem je i otočil a stáli u nástrahy..a jeden kousek byl fakt parádní , že jsem mel nábeh na infarkt:-D

Úterý 11. listopadu 2008 v 0:05® HaD
HaD

operon> jak někdo psal – podvodní splávek, nebo třeba koncový splávek se dá nahodit za pomoci druhého prutu. Do vzdálenosti cca 30–40 metrů to jde velmi dobře. Jen nesmí být moc velký proud, protože velkou zátěž nenahodíš a montáž by sjížděla. Ve velkém proudu je řešením žlutý pták alias psí spřežení.

Pondělí 10. listopadu 2008 ve 21:01® mako
mako

sgt.mooody> Sema podle mě není vůbec špatná volba, ale plný lamináty se dají slušně pořídit i od třeba Colmicu, myslím, že se jmenuje BOB ONE nebo Shimana Hyperloop ( nevím přesně celé jméno ), a vše je to do 1.000 CZK.