Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:12® HT
-
chosebaits> www.adler-dobruska.cz
- Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:10® sgt.mooody
-
HT> Já chytám na pletenky od Sufix-MATRIX PRO a ještě jse s ní neměl při zdolávání jakej koliv problém.
- Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:10® chosebaits
-
HT -co máš za šnuru
- Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:06® HT
-
chosebaits> sgt.mooody – Když je řeč o šňůrách tak se nedívejte co uvádí výrobce,ale vyzkoušejte si ji a pak můžete tvrdit že ta nebo ona vydrží.Já mám šňůru na 56kg,dříve jsem měl na 80kg a po té co jsem si je vyzkoušel jsem dal tu parametrově silnější pryč.Tyhle dvě šňůry měli stejný průměr,ale jiného výrobce.Dříve jsem začínal na 48kg šnůře a je dobrá dodnes a to měla průměr 0.50 mm.Takže jak jsem říkal nehledět na údaje,ale na opravdovou pevnost.
- Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:02® chosebaits
-
sgt.mooody-taky jse k tomu přiklánim,ale asi už z výroby .
- Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:01® sgt.mooody
-
chosebaits> Ještě sem se tě chtěl zeptat,jak se ti na ty pruty tahaj sumci,jestli je to parádička a pracujou dobře.
- Pátek 7. listopadu 2008 v 19:59® sgt.mooody
-
chosebaits> Tak to byla asi někde narušená,jinak nwm…
- Pátek 7. listopadu 2008 v 19:54® chosebaits
-
sgt.mooody- Toto bylo na trhačku a poprvý u vody.Já mam nějakou proti oděrovou a vypadá po této náročné sezoně jako nová.
- Pátek 7. listopadu 2008 v 19:43® sgt.mooody
-
chosebaits> Asi,když jsem byl jednou na Orlíku tak sem chyt za nákej kámen,vytáhl jsem to a pletenka byla uplně ohoblovaná na tyhle věci moc výdržný nejsou,a proto je rači každej rok měnim.
- Pátek 7. listopadu 2008 v 19:37® chosebaits
-
sgt.mooody -samozřejmě a v pohodě.Každýho věc.To jsou rady od skušenýho sumcaře a nehledě na to,jsem byl světkem kdy při záseku to neustála nová šnura na 50 kg.Nevěřim tomu že praskla,spíš byla někde narušená.
- Pátek 7. listopadu 2008 v 19:29® sgt.mooody
-
chosebaits>To máš sice pravdu,ale každej má svůj názor a kecat si do toho nebudem
Mě prostě šnůra na 60kg postačí.
- Pátek 7. listopadu 2008 v 19:27® chosebaits
-
sgt.mooody -muj učitel říkal,že nikdy nevíš kde budeš chytat a taky nevíš co ti na to hupsne
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 19:15® sgt.mooody
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 19:02® sgt.mooody
-
chosebaits> S 60kg šnůrou dvou metrovýho sumce otočíš jak hovno,aspon si to myslim já jsem mího prvního a taky největšího sumce vytách na vlasec 0,28 a 11kg nostnost 146cm neni to žádnej gigant ale i tak sem ho vytách bez problémů.Jinak už mi přišel ten prut a musim říct že vypadá dobře jsem spokojenej
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 ve 14:18® chosebaits
-
dawe4 -Dojdi jsi do pořádnýho obchodu kde vý co prodávaj,řekni v jakých vodách hodláš chytat a určitě ti dobře poradí. Ano,model ebro je dobrý,mám podobnou.
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 ve 14:03® dawe4
-
takže se dá říct že když si pořídím s plochou hlavou … něco jako je model Ebro tak bych si s tím měl vystačit??? mám jednu takovou levnou, jsem ji koupil kdesi ve vyprodeji má kulatou hlavu a mluvilo se tady o ní tuším, že je těžké s ní pukat …
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 ve 13:53® chosebaits
-
dawe4 -dle mého nazoru stačí jedna .Pak měníš jen udery a nepotřebuješ jinou.Je pravda,že když jedem s kolegou na klepačku,tak prostřídáme všechny tři vábky a pokaždý reagujou líp na jinou.
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 ve 13:37® dawe4
-
měl bych otázku na vábničku … používáte více druhů nebo se dá pořídit nějaký model, který je univerzálnější??? chtěl bych do začátku a než se to pořádně naučím používat něco s čím se dá pukat na více typech vod …
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 11:46® chosebaits
-
sgt.mooody -Šnura na 60 kg je spodní hranice kterou bych tam dal já.Někdo řekne že s šnurou okolo 80 kg nedáš rybě šanci,ale co to je za šanci,když máš slabou šnuru a sumec to urve i s třema trojhákama.Tady jsou jen dvě cesty,sumec se z toho dostane a nebo umře.Radši dám pořadnou šnuru a obratlíky tomu sumcovi dám šanci plavat dál po vytažení a vyproštění z háčku.
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 6:16® sgt.mooody
-
chosebaits> Diky moc,já jsem ten tip sumcaře kterej si toho sumce spíš povodí než hrrr a rychle s nim ven,tak ty pruty snad budou dobrý
Ale můžu říct že jsem si ted rači kupoval šnůru na 0,60kg nostnost,pro jistotu
Takže jak říkáš na trhačku jsou taky v pohodě,to jsem rád.No ale přesvědčim se otom až příští rok.
- Středa 5. listopadu 2008 ve 21:06® chosebaits
-
sgt.mooody .Rybu jsi na to vytáhneš asi až příští rok,ale bubeš spokojen.Opravdu za pár peněz udělaj krásnou službu a to hrubé zacházení také snesou.Né že bych snima umyslně špatně zacházel,ale když natáhneš sumce do lodě a nemáš komu podat prut,tak ho prostě do tý lodě volně položíš a plácajcí sumec udělá svoje.Budou se zdát trošku tuhý,ale oni se zachvilku podaj.
- Středa 5. listopadu 2008 v 19:52® sgt.mooody
-
chosebaits> Asi už to tak bude
,zejtra mi přivezou ty pruty jak jsem se tu naně poptával tak jsem zvědavej.
- Středa 5. listopadu 2008 v 18:31® chosebaits
-
Co se děje,že je to nějaký mrtvý.At mě někdo neříká,že sumcaři chrní jak ty sumci.
- Středa 5. listopadu 2008 v 15:46® HaD
-
Leonardo> játra jsem párkrát zkoušel, ale nebyl záběr a nebavilo ně to.
- Středa 5. listopadu 2008 ve 13:51® lasta
-
*vasek sladek zavolej ládovi ten bude vědět www.lodniobchod.cz
- Středa 5. listopadu 2008 v 8:48® Silumarkus
-
ahoj, nevíte jak to vypada pristi rok s nocnim rybolovem na jizni Morave? jestli se to povoli treba na NV jako na Orliku?
- Úterý 4. listopadu 2008 ve 23:07® vasek.sladek
-
čau kluci nevíte o někom kdo umí náhradní díly na motory Johnson!!!!nemužu sehnat vrtulku chlazení na 3.5HP.dik
- Úterý 4. listopadu 2008 ve 20:59® Leonardo
-
Dobrý den, chytáte někdo na játra? prosím o radu, jaká montáž se dává na játra?chytli jste na ně něco? jak velké je nastražujete?
- Neděle 2. listopadu 2008 ve 22:54® HaD
-
mako>
- Neděle 2. listopadu 2008 v 15:46® mako
-
HaD> -o)) Tak tak, … stejně i u mě …