Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 23. září 2008 v 19:28® dawe4
dawe4

Leonardo> hele ještě jsem to nepřemotnul dneska jsem dorazil pozdě domů … ale dám vědět … spíš přemýšlím že ten mulťák prodám … :-)) )

Úterý 23. září 2008 v 19:11® Pádík
Pádík

HaD – to znělo jako – pak ho přelep ten uzel(-: Malovec – díky, kouknu na to, ale loni byl výprodej, tak jsem koupil vše co měli a v Zicu říkali, že už nebude. Stála tenkrát 12Kč/metr a nechali to za polovinu.

Úterý 23. září 2008 v 17:59® sgt.mooody

Leonardo>jojo,já používám tuhle a musim říct že je výborná! www.nasoutokushop.cz

Úterý 23. září 2008 v 17:45® Leonardo
Leonardo

sgt.mooody> no ta pletka stála 1000Kč a to jsem o ní dlouho přemejšlel, já ještě zkusím ten HaDův uzel.

Úterý 23. září 2008 v 17:41® sgt.mooody

Leonardo> No jo no,tak to by asi chtělo ještě parkrát to přemotat s kapesníkem,a s cívkou v kýbli.A nebo se nato vykašli a kup si novou:-) ale to je zase škoda peněz.

Úterý 23. září 2008 v 17:36® Leonardo
Leonardo

sgt.mooody> ona je nějaká moc taková klouzavá, když na ni šáhneš a když ji přemotávám tak mám dycky zelený prsty nebo hadru. to je nějakej protioděrovej povlak a asi proto to pořádně nesedí:-93;

Úterý 23. září 2008 v 17:24® sgt.mooody

Leonardo> Ty jo,mě když jsem tohle udělal sedělo na cívce vždycky všechno dobře.Tak to teda nevim čim to je,asi máš neposednou šnůru:-)

Úterý 23. září 2008 v 15:40® Leonardo
Leonardo

sgt.mooody> takhle jsem to namotával a pořád se to protáčí když pořádně zaberu, tak nevím, ještě zkusím ten HaDův uzel a omotám to ještě páskou.

Úterý 23. září 2008 v 15:37® Leonardo
Leonardo

dawe4> ne, já mám naviják Tica Cybernetic GG100

Úterý 23. září 2008 v 11:11® Malovec
Malovec

Pádík> ještě se dováží ale cenově je myslím o korunu na metru draší než tufka www.zico.cz

Úterý 23. září 2008 v 10:05® HaD
HaD

Pádík> taky jsem to psal :-) Maxilonu jsem kdysi taky měl a byla to opravdu dobrá šňůra.

sgt.mooody> pořád tak nějak čekám na odpověď. Přinejmenším mě alespoň pošli do pr…

Úterý 23. září 2008 v 8:45® Pádík
Pádík

dawe4 – úplně nejdůležitější je dát na cívku tu kobercovku jak psal Mako. Penny jsou fakt super. Jsou místa, kde potřebuješ vyvést opravdu daleko, tak jsem si koupil Senátora 114 a dovezl jsem to známému, který prodával šnůru Maxilon (Japonská šňůra, která se už sem nedováží asi kvůli její ceně a hádal bych se s každým, že nemá konkurenci), ať ji tam namotá. Nekecám, že se tam vešlo 500 metrů 0,80mm. Měl jsem trochu strach, že to bude při zdolávaní ke konci drhnout (nepoužívám multíky s řadičem), ale po pár sumících si krásně sedla. Jediný co mě nesedlo byla ta cena za šnůru(-:

Úterý 23. září 2008 ve 4:57® sgt.mooody

Jestli chcete aby vám ta pletenka na cívce pořádně seděla tak to zase namotejte spátky na náký klubko.Pak si vemte kapesník přeložte ho na dvě půlky,přivažte pletenku na cívku navijáku.A přiložte si pletenku na rukojet prutu,a na pletenku přiložte kapesník a pevně ho držte na pletence a začněte namotávat.Takle to dělám já a krásně mi vlasce i šnůry na navijácích pěkně seděj .A doporučuju to klubko stou šnůrou nebo tak když namotáváte hodit to do kýblu s vodou,je to potom vlhčí a nekroutí se to.

Pondělí 22. září 2008 ve 22:53® HaD
HaD

dawe4> kámoš ho kdysi měl. Je docela v pohodě. Ale na větší ryby bych ho nebral.

Pondělí 22. září 2008 ve 22:39® dawe4
dawe4

mako> díky moc … no bude to v pohodě udělám to pořádně … ne že by mi nějakých 150m nestačilo :-)) ale vyděsily mě některé délky návinů, které jsem se od pár lidí dozvěděl …

Pondělí 22. září 2008 ve 22:33® mako
mako

dawe4> ahoj, důležité je ještě pod ten uzel na tu civku dát kousek kobercovky. Jinak já myslím, že ta kapacita je ok i na přehrady u nás. Na Orlíku jsem snad nikdy nepotřeboval víc jak 100 metrů a Penny jsou fakt super …

Pondělí 22. září 2008 ve 21:02® dawe4
dawe4

Leonardo> hele neznáš náhodou ten multiplikátor co jsem tu dal na fotce??? můj problém je kapacita cíky … viz text u fotky … jo zítra to převinu a dám ti vědět ok

Pondělí 22. září 2008 ve 21:00® Leonardo
Leonardo

dawe4> tak to zkus, a pak napiš jak o fungovalu ju? já tam mám 300m 0,50mm na 50 kg pletenku tak se mi to nechce přemotávat, zatím to drží, ale asi to namotám znova:-)

Pondělí 22. září 2008 ve 20:56® dawe4
dawe4

Leonardo> mrkni na link na ten uzel co mi poslal HaD to by mělo být řešení www.chytej.cz

Pondělí 22. září 2008 ve 20:46® Leonardo
Leonardo

já jsem namotával pletenku na naviják a taky se mi to protáčelo, nevíte někdo, jak tomu zabránit? zkusil jsem to namotávat uplně od začátku na pevno a puk už to drželo ale bojím se aby to třeba nepovolilo pak při tahu??

Pondělí 22. září 2008 ve 20:23® Michall

Chtel bych se zeptat jestli je mozne pouzivat tento echolot(www.nasoutokushop.cz ) pro lov s vabnickou? Diky.

Pondělí 22. září 2008 ve 20:15® dawe4
dawe4

HaD> díky každá vychytávka rada je do začátku supr … hele a nesetkal jsi se náhodou s tím mým kolovratem?? mám tam 150m pletenky a je to fakt natěsno … dost mě to štve protože mě to bude omezovat při chytání např na přehradách … na řece to ještě nevadilo ..

Pondělí 22. září 2008 ve 20:11® HaD
HaD

dawe4> www.chytej.cz to je on a ještě ho přelep páskou

Pondělí 22. září 2008 v 19:58® dawe4
dawe4

Nazdar pánové … za výhodných podmínek jsem coby začátečník koupil tenhle multiplikátor (viz. foto) ale zarazila mě na něm jedna věc … jelikož jsem tenhle model nikde na netu nenašel nikde podrobně popsán (netvrdím že není, říkám že jsem nenašel), nevím přesně na čem jsem … vlezlo mi na něj hrozně málo šňůry … mám tam pletenku siluro technicat 90kg. Taky jsem měl trable s tím že se mi návin šňůry povoloval na cívce … jakoby protáčel(???), viděl jsem tady někde uzel na uvázání šňůry na cívku (tuším od HaDa), vyřeším to tím, nebo si mám dát pozor ještě na něco jinýho ??? (kromě brzd atd samozřejmě :-)) dík

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img20225.jpg
Pondělí 22. září 2008 v 17:37® Leonardo
Leonardo

mně to taky nejde se zvukem, ale je to divný, že tak divně to dělá a že se ryby zvedaj:-D , ale pravda, že nemuseli brat.

Pondělí 22. září 2008 v 17:03® mako
mako

sgt.mooody> Jo jo zvedali se zvedali, ale kousali ?? -o))

Pondělí 22. září 2008 v 16:56® sgt.mooody

Leonardo> No jak si sám viděl natom videu tak se mu ryby zvedaly,takže asi šplouchal dobře:-)

Pondělí 22. září 2008 v 16:53® mako
mako

Leonardo> Mě to z nějakého důvodu nejde se zvukem, což se jeví jako zásadní problém k tomu to hodnotit .....-o))

Ale na pohled my to nepřijde jako zcela profi způsob …