Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 17. září 2008 v 19:20® Leonardo
-
BuBu99, vavra26– já jsem si tu vábničku koupil a jsem s ní spokojenej, sice jsem se na ní učil na řece ze břehu celou zimu, ale potom se to vyplatilo, o těchto prázdninách jsem zvedl ode dna sumce kolem 2 metrů a plno malých ale žádný nezabral. neměl jsem totiž rousnice
- Středa 17. září 2008 v 18:58® sgt.mooody
-
vavra26> Já používám podobnej naviják jako je tenhle
- Středa 17. září 2008 v 18:56® BuBu99
-
vavra ja nevim ja mam vsechny delane treba tuhle
- Středa 17. září 2008 v 18:51® HT
-
Pádík – Dej vědět
- Středa 17. září 2008 v 18:50® vavra26
-
BuBu99 :no ja nevím třeba to pude a kdyš ne tak sy koupim jinou jakou značku byste my doporučil?
- Středa 17. září 2008 v 18:42® BuBu99
-
nechci te odrazovat ale jak muzes napsat ze ti to staci kdyz skoro neboucha ale to uvidis sam treba se s ni naucis bouchat ale co vim tak kazdej kdo tu psal o tech levnejch vabkach tak to nikomu neslo
- Středa 17. září 2008 v 18:40® Pádík
-
HT – ta fotka je přes 10 let stará z delty Ebra. Tak pětka, až příští víkend.
- Středa 17. září 2008 v 18:37® vavra26
-
BuBu99 :no ja teprve začínam mě to na ty začatky stačí.
- Středa 17. září 2008 v 18:27® BuBu99
-
HT je to ta nejobycejnejsi vabka nekde jsem ji videl za tech 200 jak pises
- Středa 17. září 2008 v 18:26® BuBu99
-
Vavra to jsem na tebe zvedavej ale pochybuji ze se stim prknem naucis bouchat jednou ji privez kamos a je to hrozne sem tam to pukne ale nadres se jak kun a neudelas stejne pukance
- Středa 17. září 2008 v 18:25® HT
-
cormoran – To se ani nedivim že ti to s ní nejde,kolik stála 200.-kč?Je o ničem.
- Středa 17. září 2008 v 18:17® vavra26
-
cormoran :Ja sem jí ještě neskoušel tak sem zvědavej jak bude fungovat.
- Středa 17. září 2008 v 18:16® sgt.mooody
-
HT> V tom s tebou souhlasim kamarád má dva multáky a hrozne se zasekávaj a všemožně kurvěj,takže na sumce bych tenhle naviják určitě nechtěl ale třeba si vavra26 koupil nákej dobrej kterej de dobře.
- Středa 17. září 2008 v 18:00® cormoran
-
vavra26> Tuhle jsme tenkrát koupili…už ani nevim kde, ale do teď s ní neudělám podařenou sérii:(
- Středa 17. září 2008 v 17:54® vavra26
-
Moje první vabnička
- Středa 17. září 2008 v 17:28® mako
-
HaD> no neva, hlavně když to bude do příští sezóny … -o) nebo se bojiš tý diskuze co nastane, jak to vyjde co ? -o))) měj se a zdar !
- Středa 17. září 2008 v 16:45® HaD
-
mako> letos se asi knizka pry nestihne. Jsem ve finale.
ryby vubec nic
praha netusim
(
- Středa 17. září 2008 v 16:44® HaD
-
snorkii> dnes
- Středa 17. září 2008 v 16:09® mako
-
HaD> Díkes, tak jako tak mě láká to vyzkoušet. Vyrobíme a snad i letos vyzkoušíme …
Jak jsi na tom s knížkou ? Dostaneš se i k vodě ? Na kdy vidíš „pražskou“ bouchačku ?? -o)))
- Středa 17. září 2008 v 15:13® vavra26
-
HT :ja chodim na sumce každí vyken a každí prazdnyni,no uvydim co vydrží ja sem moc na víběr nemě tak kde sem ho koupil měl jenom tenhle.
- Středa 17. září 2008 v 15:10® vavra26
-
Pádík :Ta tvoje fotka je taky dobra.
- Středa 17. září 2008 ve 14:44® snorkii
-
Had:zdravím tě chlape, chci se zeptat, kdy se můžem těšit na druhý díl té noční kontroly na orlíku?
- Středa 17. září 2008 ve 14:30® HaD
-
mako> plochej splávek ho často sekne úplně…
- Středa 17. září 2008 ve 13:37@ ???
-
HT, Vavra- Souhlas s HT
- Středa 17. září 2008 ve 12:17® mako
-
HaD > No v popdsatě popisuješ přesně to, co se stalo mě … -o))) Rychlej sem nebyl díky druhýmu prutu v ruce, couvat se nedalo ( viz foto – nechytám naproti na stromě, jak to podle šňůry vypadá -o))) ) a než jsem domotal, tak to bylo v háji ...... -o)))
Pákovku mám, tak to půjde …
Jinak vyzkoušený jsem to měl, takže hloubka byla ok, ale problém nebyl ani tak to přitahování při změně, ale vítr … dokázal s tím hejbat na strany a tak měnit hloubku lovu a jak zas polevil, tak to bylo docela volný …
K tomu koncáku jestli ještě můžu. Tam ale taky potřebuješ rychle seknout, ne ? Sumík se o „odpor“ toho koncáku přisekne, takže háky už cejtí a musíš rychle doseknout, že ? Což taky nemusí být hned sranda a může tam být pytel na domotání … Já na něj ještě nechytal, tak sorry za blbý dotazy … U klasickýho podvoďáku se sumec nepřisekne a máš trošku víc času, protože nemusí být ještě „píchlej“ ........
Díky moc
- Středa 17. září 2008 v 11:40® HaD
-
mako> k té hloubce – abys to nepřehnal, můžeš si dát malou zarážku ze sirky např. na 5m. Když se o ní zarazíš, víš, kde jsi. Vyzkoušej si to ale s daným splávkem nanečisto, protože sponováním to budeš přitahovat i k sobě, čímž trochu hloubku taky ovlivníš. Pro tenhle typ chytání Ti doporučuju chytat do jízdy. Chce to multík nastavit tak, aby stačilo jen hodně málo, aby začal cvrkat. Natvrdo bych vůbec takhle nechytal. Pokud nemáš pákovou brzdu, bude to trochu oříšek, resp. budeš muse na to myslet při záseku a buď hned brzdu dotáhnout, nebo držet cívku rukou a spíš couvat po břehu dozadu a až po dobrém zásek dotahovat. Půjde hodně o rychlost.
- Středa 17. září 2008 v 11:31® Pompo-styfler
-
mako : no nápad je to dobrej a vůbec se neboj tam dát třeba 2× 300g olovo , jedinej problém je v tom došponování no , proto jsi tu ryby taky asi neseknul , holt když to neni klasika na trhačku musíš bejt rychlej
.Jinak usek máte hezkej a pár ryb kolme 180 možná víc tam určitě je :o) a čekaj na vás .To když už ani ferry nenachytal tak jo v háji
…
- Středa 17. září 2008 v 11:02® mako
-
Pompo-styfler, HaD > Ještě k tý montáži. Já to měl v podstatě na klasickou bójku, ale bez zarážky, takže se s tím dalo posouvat. Ale přišlo mi to nedosšponovaný, ..... Ale asi úplně blbě to nebylo, koncák taky není „natvrdo“. Možná dám větší olovo a bude to good taky …
A abych přiznal, tak chybu jsem ještě udělal, že jsem byl línej po „drbnutí“ jet zkontrolovat rybu, ona tam byla a pracovala, ale mohla vyset jen na jednom háku … no jsem vůl, ale ono bylo 10 minut do „zavíračky“, tak už jsem se na to vyprdnul ......
- Středa 17. září 2008 v 10:57® mako
-
Pompo-styfler> No u nás už je to horší s časem, ale ještě bych to prubnout chtěl ...... Flek je to super, ne ?? No vono je blbý bejt víc dní na jednom místě … lidi si všimnou a navíc když chytáš tak záviděj …-o((
Ale včera byl problém s nástražkama dokonce i na Ferrovi super kyanidy nic moc nepřijelo … -o)) Jen samý trůmeni. A byla docela kosa a foukalo …
A navíc jsme zkoušeli zas jinej „novej“ úsek, ale bylo tam dost mělko a jen super prckové na rousnice, ale brali hezky .. -o))
Ať se daří !
- Středa 17. září 2008 v 10:39® Pompo-styfler
-
mako : ahoj , příště to bude lepší uvidíš , ale už moc času nezbývá . Jeďte v noci , ale bacha na porybnýho
a bonzáky kapraře !!!