Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 17. září 2008 v 10:03® HT
-
Pádík – to já jsem asi chytal plotice na potoku,když ty jsi tahal sumce na vlasec.Jak je to dlouho?Co jsi to fotil.
- Středa 17. září 2008 v 9:58® HT
-
Vavra26 – tomu nevěř že jsem kápl na špatný kus,koupil jsem dva ty se vysrali,tak mě je vyměnili a dopadli stejně,navíc mám nějaké známé na Slovensku co snima dopadli podobně,na konkurenčních stránkách byla o nich před půlrokem debata a všichni se schodli že je to šrot.Mám pocit že zanedlouho dopadneš taky tak a to nemyslím ve zlém,ale jenom z vlastní zkušenosti.Ale zase na druhou stranu pokud pujdeš na sumíky jednou za čas tak ti něco vydrží,tato zkušenost je od lidí co jsou na rybách skoro pořát.
- Středa 17. září 2008 v 9:58® mako
-
skwor> Ahoj, já jsem sice už přes tu věkovou skupinu a se sumci jsem začal až okolo 30. A řekl bych, že je to tak správně, je to pro mě vrchol rybařiny. Musíš umět nachytat nástražní ryby, manipulovat s lodí, celou řadu montáží, manipulovat s cajkem po tmě atd … je to taková komplexní rybařina. Ale asi jen kupovat na sádkách a pak to tam zavést by mě nebavilo …
- Středa 17. září 2008 v 9:28® Pádík
-
Jéééééééé. Já ji neupravil, pardon.
- Středa 17. září 2008 v 9:27® Pádík
-
Vavra 26 – mám podobnou fotku. Je z minulého století ještě se silonem(-:
- Středa 17. září 2008 v 9:04® mako
-
Pompo-styfler, HaD > Díky za inspirativní nápady. Já se původně ptal na montáž, kde je možné plynule měnit hlobku lovu ze břehu. Zkoušel jsem to minulý víkend svými nápady, kde mi to sice fungovalo a přineslo i na Orlík neobvyklé tři záběry za večer ( celé léto pozoruju, že kolem setmění to zaloví okolo hladiny a pak je klid a ukázalo se, že se jen posunou níž. A furt tam jezdit s lodí posouvat zarážky není přece jen ono ), ale nebylo to ono a nešlo to pořádně seknout … Takže důvod montáže nebyl prioritně jí zkrýt, ale měnit hloubku lovu v rozmezí 1 – 6 metrů nad hloubkou víc jak 20 m. Tedy trhačka 14 metrů řeší jak kameny a stromy, tak i to, že omylem rybu nezatáhnu moc hluboko. Díkes
Pompo, jinak zdar chlape ! Včera jsme s Ferrem vyhořeli jak papíráci … -o)))
- Středa 17. září 2008 v 8:48® Pompo-styfler
-
No tak to je jasný
, každá situace chce svoje :o)
- Středa 17. září 2008 v 8:31® slimak
-
Láďa_vydra> Ahoj Láďo, tak Itálie pro mne letos padá..odjíždím makat do Reichu..ozvu se na jaře.
- Středa 17. září 2008 v 5:46® vavra26
-
HT :Třeba sy jenom kapl na špatnej kus a spoň doufám ja sem zaněj dal 2 000kč.
- Úterý 16. září 2008 ve 23:23® HaD
-
Pompo-styfler> mluvím o běžných podmínkách. Až budu řešit konkrétní, bude to třeba jinak. A třeba i jinak, než píšeš, když tam budou lítat s hlubinkou. Každej si taky musí trochu lámat hlavu. Nemohu a ani nechci vše nabídnout na zlatém podnose
- Úterý 16. září 2008 ve 23:09® Láďa_vydra
-
chosebaits> na to ti neodpovím jsou roky kdy sem si zachytal na podzim a jindy zase na jaře … každej rok je to jinak , nejlepší je jet tam na jaře i na podzim .
- Úterý 16. září 2008 ve 22:40® Pompo-styfler
-
To je sice pravda , ale co když budeš potřebovat chytat třeba metr nade dnem ? A při tom to potřebuješ dát ke druhýmu břehu, tudíž protneš plavení dráhu… šlo by to udělatjednoduše . Místo velký klasický boje , dáš nějakou menší boječku ,dáš jí půlmetru pod hladinu,aby nebyla vidět (pokud je tam zákaz) a pár metrů od prutu plácnu kde je třeba 2m vody a břeh se ti svažuje připneš k hlavní šňůře na trhačku velkej šutr , prut dáš klasicky do držáku a pořádně to celý došponuješ . Bojka co je utopená pod hladinou se ztopí ještě níž a tvoje šňůra vede pěkně skoro 2m pod hladinou a lodě můžou jezdit o sto šest .
- Úterý 16. září 2008 ve 22:13® HaD
-
pompo: to je právě ta „mequinenza“ (tam jsem to takhle vymyslel). Na čistém rovném dně a malé hloubce (přesný opak mequinenzy) trhačka potřeba není. Přesto jí dávám vždy.
- Úterý 16. září 2008 ve 22:11® HaD
-
Pompo-styfler> ano. To je pravda. Taky vždy říkám, že je pouze pro čisté dno bez mělčin na trase. Eliminovat se to dá téměř úplně dlouhou trhačkou na šutr. Příklad na hloubce 10m a lovnou hloubkou 2m pod hladinou dáš trhačku 7 metrů a riziko je nulový i kdyby byly na dně stromy nebo třímetrový lavice.
- Úterý 16. září 2008 ve 22:01® Leonardo
-
Malovec> moc děkuji, já to vyzkouším příští rok, už se těším až poprvý budu bouchat s echem, zjistil jsem že bez echa je to uplně na houby, tak jsem si dneska koupil od kámoše echolot a určitě už aspon malého sumce chytnu.
- Úterý 16. září 2008 ve 22:00® HT
-
Vavra 26 – Ten prut neznám,ale ten multík je šrot.Na něj určitě velkou rybu nevytáhneš.Já vím vypadá dobře,ale co jsem se s nima natrápil než jsem je vyhodil do koše po několika reklamacích.
- Úterý 16. září 2008 ve 21:55® Malovec
-
Leonardo> nemělo by to potom ukazovat ryby ale jen takový šedý čmouhy
a to jsou právě ty echa , bohužel lepší fotku jsem nenašel
- Úterý 16. září 2008 ve 21:50® Malovec
-
Leonardo> no to by mohlo být ono skusíš a uvidíš
- Úterý 16. září 2008 ve 21:45® Leonardo
-
Malovec-je tady čudlík -Fish icon- tak to bude asi ono, že?
- Úterý 16. září 2008 ve 21:31® Malovec
-
Leonardo> normálně se vypínají rybí symboly ale tenhle echolot neznám tak asi moc neporadím
- Úterý 16. září 2008 ve 21:27® vavra26
-
Leonardo:Ja to dělam uplně stejně.
- Úterý 16. září 2008 ve 21:25® Leonardo
-
skwor- však cíleně nemusíš, já to dělám tak, že ve dne chytám na feeder cejny, schovám si 2 do vezírku na bojku a pka v noci přezbrojím na sumce.
- Úterý 16. září 2008 ve 21:24® skwor
-
vavra26> Je to letní metrovka na vláčku.
- Úterý 16. září 2008 ve 21:23® vavra26
-
skwor :a kolik měl?
- Úterý 16. září 2008 ve 21:22® skwor
-
vavra26> Díky, ale autorem je kamarád. Já zdolával
- Úterý 16. září 2008 ve 21:21® vavra26
-
skwor:To je pěkná fotka
- Úterý 16. září 2008 ve 21:19® skwor
-
Leonardo> Je pravda že ta ryba má svoje kouzlo, ale jít po nich cíleně by mě asi nebavilo. Je to věc názoru.
- Úterý 16. září 2008 ve 21:15® Leonardo
-
skwor- protože je to ryba, kterou jsi moc neviděl a chtěl by sis ji chytit a vyfotit se s ní a dát jí svobodu. A taky nějaký zážitek s nějakým velkým sumcem.
- Úterý 16. září 2008 ve 21:12® skwor
-
Jenom pro zajímavost. Proč většina lidí ve věku 15–18 let tolik touží chytat sumce? Čtu to poslední dobou skoro u každého.....
- Úterý 16. září 2008 ve 21:11® vavra26
-
sgt.mooody :Muj nejvěčí sumec měl 102cm a chytil sem ho na hrouska,na šesti metrovího štikače takže to byl docela boj.