Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 24. srpna 2008 ve 22:35® BuBu99
-
Malovec cau ja si ted objednal dve tak uvidim u nas ani rosnice nemuzu pouzit je to trumen za trumenem tak to urcite bude lepsi doufam ze na to nebudu taky tahat trumeny
- Neděle 24. srpna 2008 ve 22:01® Malovec
-
BuBu99> taky jsem si jednu koupil , testuju ji ale zatím nic moc velkého je fakt že je to uspěšnější než jenom žížaly (záběrů je na to víc)ale zatím jsem se nedostal přes metr
- Neděle 24. srpna 2008 ve 20:23® BuBu99
-
cau panove mate nekdo nejake zkusenosti s tema chobotnickama www.musov.info
- Neděle 24. srpna 2008 ve 20:14® tomchamik
-
HaD> kupodivu jsem se setkal s pozitivní reakcí i u porybných s kterýma jsem letos mluvil.Hold promluvil rozum
Co jsi vykoumal?Svěříš se,nebo to je výrobní tajemství?,,,
- Neděle 24. srpna 2008 v 19:44® HaD
-
tomchamik> jo ta je dobrá. Ještě jsem vymyslel jak ji používat bez rizika legislativního
Ale je to trochu pracnější
- Neděle 24. srpna 2008 v 19:38® HT
-
zany – A jak to tam vypadá s lovem s vábničkou,zkouší to tam někdo?
- Neděle 24. srpna 2008 v 18:52® Piranha
-
lucioperce69> mely jsme liny ze sadek a vydrzeli taky pekne dlouho cukat.
- Neděle 24. srpna 2008 v 18:07® zany
-
HT> Ahoj já na dalešicích chytám a je to špatný když se ti podaří sumec tak malej.všichni říkaj, že už to není co to bývalo.JInak je ted hrozně málo vody spravujou něco na hrázi.Jinak nemám info ,že by se něco extra chytalo.
- Neděle 24. srpna 2008 v 16:32® siluri
-
Jak povedal HaD – ide o jeho prechovavanie.. Ked sa prechovava napr. v 20 litrovom vedre s dostatocnym mnozstvom otvorov (a max. 2–3 kusy) na cirkulaciu vody a tento je umiestneny v dostatocnej hlbke, tak vydrzia ,,ciperny,, ako prave uloveny aj cely den. A este by som povedal, ze ide aj o samotny druh:tuponosy vydrzi podstatne viac a dlhsie ako vysoky.. Ale toto co som pisal plati pri ,,stacionarnom,, sumcovani – moc si neviem predstavit ako mi plava pod clnom pri vabeni 20l vedro s nastrazkami a prva zdolavana ryba sa mi do-nho zamota..
- Neděle 24. srpna 2008 ve 13:43® petfiku
-
HaD> No je to fakt adrenalin z toho příšerného člunu, ale na jinej teď není tak dokud mě s ním nějakej vousáč nepotopí, nic jiného nezbývá. Byl jsem z člunu po prvé, jinak jen zavážím, ale úžasnej relax. Jinak tan sumík přišel na cejna ca 30cm. Loni jsem chytal hlavně na líny a neměl jsem ani jeden záběr. :-/
- Neděle 24. srpna 2008 ve 13:43® tomchamik
-
HaD> to jistě,někdy ale čerstvé nemáš,právě u cejnů se mi osvědčila ta vytuněná montáž.
- Neděle 24. srpna 2008 ve 13:42® tomchamik
-
lucioperce69> když je tloušť,tak taky neváhám
- Neděle 24. srpna 2008 ve 13:25® HaD
-
tomchamik> když ho napíchneš hned po ulovení, vydrží hodně. Většinou nevydrží, když je blbě přechováván
- Neděle 24. srpna 2008 ve 13:21® lucioperce69
-
tomchamik> myslim si že na dolním labi(kolem ústí se jich vyskytuje hodně a ete se na něj neměl záběr top ryby na labi sou pro mě plotice a tloušť
- Neděle 24. srpna 2008 ve 12:50® tomchamik
-
farnas> cejni se používají velmi často,osobně se domnívám,že tam kde se cejni vyskytují ve větším množství,je jako nástraha lepší než karas,nebo lín.Jen tolik nevydrží,je potřeba ho napíchnout s „citem“.
- Neděle 24. srpna 2008 ve 12:45® HT
-
Nemáte někdo zkušenosti s UN Dalešice?Nevíte jak to tam vypadá s obsádkou sumce?Chytá tam někdo z vás?Díky za info,chci se tam vypravit.
- Neděle 24. srpna 2008 v 11:25® farnas
-
jelikoz je cejnu moc tak bych je rad pouzil
- Neděle 24. srpna 2008 v 11:25® farnas
-
chytaji se sumci i na cejny
- Neděle 24. srpna 2008 v 10:28® HaD
-
farnas: na 40 cm kapra jsem už mockrát chytil metorvku. já dávám ryby 25–45 cm.
- Neděle 24. srpna 2008 v 8:26® Piranha
-
petr171> u nas nikdo nebyl a navic, jezdime spis ve vsedni dny, nebo z patka na sobotu.Jinak kapr 45, no uvidime treba ti to 100ka vezme
:D Ba ne je to lakadlo na peknyho sumika.
- Neděle 24. srpna 2008 v 0:11® BuBu99
-
cau byl nekdo z vas letos na Slapech letos jsem se tam jeste nedostal doufam ze mi to klapne koncem zari vabka a vecer bojka sice jen do 22:00ale to se neda nic delat chytal tam nekdo letos dik
- Neděle 24. srpna 2008 v 0:06profil byl smazán
-
petr171> Kluci na to je vazne potreba uz ale lodka,protoze jinak nez zavazet to nejde..No nic nekam zajedu a nafukovaci lodi to zavezu jinak to ani nejde a bude!A ja vul dneska pustil plotici cca 30cm.Boze to jsou ty zkusenosti..No nic je se hodne co ucit.Neni nekde naky pujcovna
lodi a motoru a echoloty a vabnicky?
- Sobota 23. srpna 2008 ve 22:46® petr_171
-
Piranha> pocitam ze v nedeli sem se stavoval u vas jak ste chytli dve mimina??? jinak ja davam co mam nejradsi karasy 30–35 ale zejtra tam pude kaprik tak 45 a karasci tak 12–15 protoze nic jinyho neni, jo a na kiloviho karasa sem chyt kiloviho sumce
- Sobota 23. srpna 2008 v 19:29® Piranha
-
mannice> nejsou stacej ja jsem na karaska neco malo pres 30 vyndal 92 pulce.Ja osobne rikam ze je lepsi nastrazni ryba mala, nez zadna.Aspon se na to muze povesit stika, kdyz bude mala rybka.20– 30 je velikost co postaci na labe.Kdyz das treba 40 kapra tak mas sanci na big fish ale stejne na labi ti do nej budou kousat pulci a muzou ti ho stahnout, nebo seknes na prazdno.
- Sobota 23. srpna 2008 v 19:11profil byl smazán
-
Piranha> liny,karasky 30cm?To je docela dost ne?Ikdyz ja vubec nevim osobne co je spravne
.Myslis si ze mensi ryby kolem 10–15cm jsou na sumaka male?
- Sobota 23. srpna 2008 v 18:52® Piranha
-
farnas> ja davam liny, nebo karasy tak okolo 30cm.Na labe to staci ale v cizine davali kluci kapry treba 50.
- Sobota 23. srpna 2008 v 18:52® farnas
-
piranha: na zernosekach se chytil peknej uhor 80 cm chytil jsi tam neco ty.Rika se ze tam najizdeji sumci z labe v pekny velikosti
- Sobota 23. srpna 2008 v 18:50® farnas
-
v jake velikosti davate nastrazni ryby ja jsem to nemohl nikde najit
- Sobota 23. srpna 2008 v 18:50® Piranha
-
petfiku>
blazne, kdyby ti upadl, tak mas co delat.Mam taky clun, ale jestli ti muzu doporucit, udelej si z OSB desky dno do vnitrku clunu a na kraje desky navlekni rozrizlou hadici zahradni, aby ti hrany nedrely clun.Pak se tam v pohode da klecet a sikovnej i postavi.Chce to si pohrat s vyříznutím desky tak, aby pasovala presne na dno clunu.
- Sobota 23. srpna 2008 v 18:43® Piranha
-
BuBu99> chytame mezi ustim a litomericema a na zizalku na dne jsem je uz nechytl ani nepamatuju, za to pravaky jo.Na zavodech Lovosicky uhor, jsem jich vyndal na zizalku 5, myslim pravaku a ostatni zavodnici tahaly na zizalky taky pravaky.