Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 11:04® diutrius
-
Pánové chystám se dnes na řeku na sumce mám pár otázek-1.je dnes na ně počasý?
2.karas,plotice,ploticocejn či kapr?
3.hloubka je tam kolem 5 metrů , do jaké hloubky by jste umístili rybu? Obsádku sumců odhadujem na průměr 120 cm Děkuji - Čtvrtek 21. srpna 2008 v 9:40® adam
-
mako: asi myslis ty skaly na tom samem břehu ale přez zatoku, jo sli tam odtud zajimavy zvuky, bohuzel ja to mam na orlik přez 100km a problem je i loď. ale jestli se tam nekdy vypravime,určite pujdem vyzkoušet ty skály. dik za radu.měj se
- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 9:26@ ???
-
Mako- právě- studená voda, asi rostou hodně pomalu, vzpomínám ale , že ten rok měla voda 22–23, někde nahoře něco opravovali a netekla voda spodem, pak další roky už to bylo furt dost studený, dokonce tam snad ještě máme s tím kamošem pramičku, on už nechytá, tak na ni prdí, zdálo se mi to tenkrát hodně nadějný, je to velká voda a sumci byli všude. Dost dobrý to bylo i přímo nad Karlákem, v tom největším mumraji, mezi parníkama plnýma turistů, i když je tam míň vody, japončíci málem skákali přes palubu, jak si nás točili, jak jim zpod parníka takáme sumíky. Ahoj
- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 6:44® Piranha
-
mannice>
tam spis chytnes na karase lososa :d Ale celkem zajimavy je labe, kdyz jeden smerem od Usti, tak hned ten zacatek jak jsou lodenice a bejvala DIANA tam za tema fabrikama to vypada fousatě.
- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 0:28® mako
-
Dalas > Díkes, taky mám fotku z pod Vyšehradu -o)), ale to samý … prckové a převábeno. Nevíš, jak na ně působí to, že ta voda má teď ve Vltavě jen okolo 18 stupňů, tím jak je to filtrovaný přes přehrady ? Podle mě se tím těžko vytřou a budou pomalu růst ..
Jinak pěkný ryby ze „slanýho severu“ !!
Bubla > Jo to je přesně vono, udržet svoje představy v rozumný částce … -o))
Mějte se !!
- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 0:11@ ???
-
Bubla Mako- ahojte- chytal jsem na těch místech co jsou na obrázku asi před 5 lety, i tenkrát to bylo o rybkách do 140ti,spíš kolem metru, ale bylo jich dost, ani nebyl větší vidět se projet. Fotek z tama pár mám,ale papírový. A převábený to pak už bylo nafurt, kamoš z Prahy tam byl pak během měsíce ještě asi 5krát. A´t se vám daří, čus.
- Středa 20. srpna 2008 v 19:28profil byl smazán
-
Skusim neco omrknout,uz si tu pomalu procitam naky rubríky,tak snad..Ale rekbych ze nejvetsi problem byl asi v tom ze jsem nebyl vcas u prutu a taky asi ze kdyz jsem tam mel okyse tak asi je i mozny ze se pichnul o jeho hrbetni ploutev a pak toho nechal,protoze zaber to byl vcera opravdu unikatni pro me osobne
,Buudu se snazit zitra a dam vam vedet.Tak drzte palce..Chodim na Labe v Decine a premyslim i o hrensku
- Středa 20. srpna 2008 v 18:44® HaD
-
mannice> v tom DVD je skutečně dost věcí, které by Ti pomohly. Nebo si projdi tuhle rubriku a pár článků na to téma tam najdeš: www.chytej.cz
- Středa 20. srpna 2008 v 18:26® Bubla
-
mako>V italii sem lod bez problemu mel ale co sem slysel tak vzit si lod do spanel sou pekny obstrukce a finacne to je taky docela jinde.Jinak sem taky chtel vetsi lod i motor ale to je tak 70000papouchu a ty ted nemem tak ze budu muset vydrzet do pristi sezony s tim co mam.
- Středa 20. srpna 2008 v 17:57® mako
-
mannice> Ahoj, to je takhle těžko radit a hlavně je otázka, jestli je to jen návazcem s ohledem na to, jak chytáš. Podle mě je nejlepší si koupit DVD „Chytáme sumce s Davidem Havlíčkem“ z edice Chytej a tam uvidíš vše potřebné.
HaD > To je reklama, co .. -o)))
Ale vážně, o návazcích, montážích a teorie je tam dost…
HaD > Jen těch fousáčů tam mohlo bejt víc … -o)))
Ať koušou !
- Středa 20. srpna 2008 v 17:48® mako
-
Bubla > Díky moc, zkouknu to. Ono je to spojený i s lodí. Na Orlíku mám laminát pramici a ta je tak na 5ti koňák max .....
Jinde chytáme ze super loďky Ferra. Ferro díky moc !! A ta je skládací a skvělá, ale má bord, kam už spalovací vedle ele nejde.
Takže se řeší ještě jestli pořizovat i loď a jakou ( nafukovák, plast, laminát ). Aby byla mobilní a lehce převozná a šel tam i třeba 15HP a tedy šlo i Španělsko či Itálie …
Ale díky moc a zas napiš jak koušou !
- Středa 20. srpna 2008 v 17:23profil byl smazán
-
Cauky sumcari,hele letos jsem byl uz trikrat na sumcich a bez uspechu..Poradili by jste mi nejaky navazec s trojhaky..Chytam atim jen na okouny z 3 noci jsem mel 2 noci zabery perfektni.Ale prvni den bez trojhacku na jednohaky a bez uspechu,a posledni den nez jsem si to rozmyslel prestal tahat a mel jsem po zurivim zabreu..Jinak takovy zabery pres brzdu to je nece uplne adrenalin citim na kazdym kroku
- Středa 20. srpna 2008 v 17:11® Bubla
-
mako> nekdy je to na hlavu s tim motorem ale co jineho?Jinak lod skladaci neni.Jestli shanis motor tak se podivej na www.plavidla.cz nebo na www.navysport.cz nebo www.lode.cz a neco bys najit mel.
- Středa 20. srpna 2008 v 16:50® mako
-
Bubla > Jo tak to je přesný … Vyladit jestli couvat na jedničku proti větru a nebo popředu a furt to regulovat … Někdo tvrdí, že to plaší… nevím, záběry jsou, ale jen prckové …A von ten vítr nikdy nefouká proti proudu -o((
Tenhle byl na rousnice … „Bokem“ myslím to, že ho mám opřený o nohu, takže s citem slabší, ale poznat se dá. Ale nedržím ho v ruce a nehraju si s hloubkou podle ryb atd … Ale jde to jen ve dvou … Ale záběrů pomálu, takže to často nepraktikuju. A navíc na Labi se s rousnicema vůbec nedá kuli trůmenům .....
Loďka super, vypadá jako by byla taková nějak skládací, není ? já musím ještě pořešit spalovací motor.
- Středa 20. srpna 2008 v 16:40® Bubla
-
mako> vitr a proud to je mor.ja to resim elektromotorem.sice je to na palici kaucovat el.motor,vabit a jeste stihat zabery ale nic lepsiho asi neni.Jinak bacha s tema vyvesenejma rousnicema aby je sumik nemel az v prde…Ja radsi chytam jenom na jeden prut a tomu se venuju naplno.
- Středa 20. srpna 2008 v 15:17® mako
-
Bubla> Dík, … -o))) Máš recht, děláme to dost podobně. Koukneme podle mapy, pak tam ještě zajedeme bez průtu nebo jen s plavačkou a zjišťujeme na místě. A obvykle se ještě ptám, jestli tam někdo vábí … -o)) Minulý týden jsem dojel na vyhlídlej flek a už tam jeden s vábkou byl … Rousnice bereme jen, kdyby bylo málo ryb a obvykle necháme jen jeden prut „bokem“ s rousnicema, ale naplno se věnujeme jen těm s rybyma …
Jak řešíš tah proudu a případně ještě v kombinaci s větrem ? Včera to docela foukalo a navíc po proudu, takže jsi někde zavábil, ale za minutu jsi byl o desítky metrů jinde … Myslím, že to vracení se nebo kotva bude fousatý mazáky rušit …
Echa super, taky po nějakým kouknu a dám sem …
- Středa 20. srpna 2008 ve 12:16® Bubla
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 20. srpna 2008 ve 12:14® Bubla
-
takhle vypadalo echo kdyz sumici na tom fleku este reagovaly
- Středa 20. srpna 2008 ve 12:06® Bubla
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 20. srpna 2008 ve 12:05® Bubla
-
mako>S tema flekama je to tak ze ja nakej najdu vezmu tam kamose a oni to tam pak plundrujou a ja uz si tam nezachytam
ted sem nasel dalsi(taky na vltave)spousta ryb do metru a jedna stodvacitka nic rapidne vedsiho sem na echu nevidel ale brato jak ozivot.Na ty vedsi to chce pomalu projizdet vedsi usek vody nechytat na rousnice a nutnou davku stesti
Tu vodu ti neporadim konkretni usek ale ja osobne to delam tak ze si ve fotomape projizdim ruzne useky a hledam mista ktera sou bud malo dostupna(napriklad sou daleko od sjezdu k vode a musi se tam jed daleko lodi) nebo naopak hodne dostupna z vody ze strany kapraru a chytam nekde okolo nich.sice obcas nadavaj ale co se da delat
obcas neni spatny se zeptat nakyho strejdy co sedi na brehu jestli tam nahodou nekdy neco ukrutnyho nezaprah nebo jestli o nakym peknym kousku nevi.vetsinou radi poradej pac chytaj kapry a sumci(na jejich krmnym miste)sou pro ne nezady.Ale pak obcas blbe koukaj kdyz chyceny fousace nevemes ale hodis zpatky do do vody
pridavam fotku z toho fleku na kterem si byl focenou na smerem na skalu jako ta tvoje prvni
- Středa 20. srpna 2008 v 11:30® mako
-
Bubla > Zdar, jo jo máš pravdu … myslím, že jsem tam i nějakou tvojí fotku viděl … -o)) Převábený to tam bylo asi docela slušně, museli jsme vytáhnout to „NEJ“ z repertuáru, aby se vůbec něco zvedlo …A vše bylo malý …
Mě se nelíbí na Vltavě pod kaskádou teplota vody ( 17 – 18 ), podle mě porosto pomalu … Minulej tejden jsem zkoušel v Modřanech a taky to bylo jen o prckách … O tom velkým nevíc nic bohužel, ale bydlím kousek, tak se poptám …
Nemáš nějaký tip na lepší vodu kolem Prahy ? Asi máš, ale necháš si pro sebe .. -o)) Ale kdyby přece, tak asi spíš napiš mail …
Díky a měj se
- Středa 20. srpna 2008 v 11:16® Bubla
-
mako>zdar.ten flek o kterem mluvis asi znam.je to na vltave v Praze vid?z toho mista sem vedsi rybu nez 140cm nedostal(hlobka 7–8m).je to tam akorad o prckach do metru a i ty uz regujou zoufale.Pred dvema lety sem si tam paradne zachytal ale uz tam jezdi moc lidi.Kamarad mi rikal ze na tomhle useku asi dva kilometry dal dostali naky kluci 208cm na vabku.nevis o tom neco?
- Středa 20. srpna 2008 v 10:01® mako
-
Adam > takže jezdíš normálně na pláž pod bejvalí rekreačko ZVVZ, je to tak ?
Na proti jak je ta velká skála ( dá se z ní skákat do vody ) je podle mě lepší flek, než na straně pláže ). Dá se tam navíc chytat na chomáč rousnic spuštěnej „pod nohy“ nebo na plavačku a nepotřebuješ ani bójky a zavážení atd …
- Středa 20. srpna 2008 v 9:56® mako
-
HaD > Už se těším, to zkouknu .....
Jinak včera „pracovní výjezdní zasedání“ a byl z toho super den. Objevenej perfektní flek na nástražky – fakt jsme si super zachytali.
Se sumíkama to taky nebylo zlý, na loď se koukli dva prckové, ale ještě asi další 3 běry jsme netrefili …
A hlavně zas nový flek a spoustu zajímavých postřehů a zkušeností … -o))
- Úterý 19. srpna 2008 v 19:23® HaD
-
TV CHYTEJ PRO VÁS PŘIPRAVUJE REPORTÁŽ Z NOČNÍ KONTROLY RYBÁŘŮ NA ÚDOLNÍ NÁDRŽI ORLÍK ZE DNE 18.-19.8.2008. SLEDUJTE CHYTEJ, MÁTE SE ROZHODNĚ NA CO TĚŠIT!!!
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 22:55® tomchamik
-
gadasnik> Já to nevymyslel,na mě to neházej
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 21:56® gadasnik
-
tomchamik>
tak to jsi mě teda zklamal,ale raději takhle,než přijít o papíry,dík
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 21:41® Piranha
-
HaD> udelej si cas Dejve a jed mezi Usti a Litomerice, ted kousou a podle lidi cim dal vic.Sice je tu plno mladejch, ale ty groooooose by chtely taky popíchat.Hlavne vabnicka je ted cool, na 300 metrech jizdy 10 zaberu
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 20:35® tomchamik
-
gadasnik> Na Moravě taky:
# lov dravců:
je způsob lovu, určený výhradně k lovu dravých druhů ryb (štika, candát, sumec, bolen), např. přívlač, hlubinná přívlač a lov na nástrahy, evidentně určené k jejich lovu, jako např. přívlač a nástrahy, používané k lovu přívlačí, víceháčky, smotek červů na větších háčcích a nástražní rybka. Za nástražní rybky mohou být používány ryby, jejichž lov v revíru není vázán nejmenší délkou. Ty ryby, jejichž lov v revíru je vázán nejmenší délkou, mohou být používány za nástražní rybky jen tehdy, dosahují-li předepsané nejmenší délky. Za nástrahu nesmí být používány ryby chráněné podle zákona o ochraně přírody, ryby lososovité, úhoř říční a ty druhy, které v době, kdy mají být použity za nástrahu, jsou hájeny. # l
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 20:32® tomchamik
-
gadasnik> v Čechách je úhoř jako nástraha zakázaný.