Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.127 příspěvků, z toho 35127 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 5. srpna 2008 v 15:42® Daemon
-
snorkii: jako u ostaních ryb, je to jenom pověra…
- Úterý 5. srpna 2008 v 15:24® snorkii
-
čaute chlapi,jaký máte názor na vliv úplňku na záběry na sumíky?máte záběry nebo ne?
- Úterý 5. srpna 2008 v 15:01® HT
-
Had – Na jistém webu ve stejné sekci jako je tahle je debata o nonstop lovu.Ty máš tak trochu přehled.Neporadil by jsi jak podpořit lov nonstop na příští rok buď u všech revírů nebo aby jich přibylo více a to hlavně na Moravě a nejen v Čechách.Díky za radu.
- Úterý 5. srpna 2008 ve 13:47® adam
-
Had,Taz66: ja napřiklad provlikam očko asi 4× je to jeste jistejsi,a hlavně vždy vyzkoušim pevnost,pořadně ten uzel zatahnu..
Tomchamik: no tři noci bez zaběru ale v poledne před nama,typek pokrk ve vodě třpitkoval a chitil,tak odhadem 90cm – metr..no co na to řict kam jezdis ty:??
- Úterý 5. srpna 2008 ve 13:22® Taz66
-
HaD: dik ozkousim a uvidim:D sice ho mozna zase vyvliknu nebo udelam nejakou koninu alu uvidime pevnost:D:D:D
- Úterý 5. srpna 2008 v 11:44® ksandik13
-
Tak dneska ne ně razim taky na Orlík(Loužek) tak uvidim jestli se už konečně nějákej splete.
- Úterý 5. srpna 2008 v 8:52® tomchamik
-
adam> nějak to na Berounce nekouše,taky se mi nedaří,(už se ani nedivím).Sumíků je tam dost,ale nějak nejdou nebo změnili oproti loňsku taktiku
))
- Úterý 5. srpna 2008 ve 2:51® HaD
-
Taz66> je na něm jedna zásadní chyba. Takto sice také drží, ale lepsí je dvakrát protáhnout šňůru očkem. Pak je to jistota.
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 21:31® adam
-
Taj sme stravili tri noci u Berounky ,bylo krasne.akorat s tema sumcema to asi moc neumime.tri noci a ani zaber a to jsem tam mel prvni vecer jelce,druhej,lina a treti cejna. nevite jak to ze nezabere a nezabere..byli jsme u Revnice,sumci tam jsou to vime ale nechteji nas..proc poradte!!!
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 21:04® wallys
-
marven> Čus draku.....mi jsme byli tam jak sem říkal a v pátek nic nešlo ani na bojku či vábku :o(((,ale ti co byli na kaprech tak den před tím chytli na rousnici sumíka cca 120
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 20:29® Taz66
-
HaD: no sice nejsem kreslir ale mel sem na mysli tenhle uzel
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 20:26® chosebaits
-
Uf,tak uš to hoši vidím,problém není v nastráze ani v montáži,prostě fousáči nekoušou.
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 20:21® HaD
-
mako> Takový večery jsou skvělý a možná že výjimečný. Pak by to nebylo tak zábavný.
Daemon> nezkusíš, nechytíš. Jednoduchý
)
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 20:14® BuBu99
-
Marven cau taky mi to nejak nekouse sem tam se jeden splete ale bida jedu na vikend tak uvidim pres den vabka v noci bojka
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 20:12® marven
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pondělí 4. srpna 2008 v 19:59® marven
-
tak čus sobota neděle 12prutu plus oklolní asi 6prutu bez záběru sokušel jsem tuknout tak žrali jen američani rousnice hned pryč a tak šli i na cejni
- Pondělí 4. srpna 2008 v 16:39® chosebaits
-
Tak to je paráda,že vám koušou,od pátku jsem neměl zaběr.Dáváte rybu pod hladinu a nebo někam do sloupce.Začátkem tejdne kousali jako o život a teťka vubec.
- Pondělí 4. srpna 2008 v 15:29® fousaty
-
Pool> Podle místních je tam sumců jako drnů při vábení se zvedají jak o život ale nezabere a nezabere.No nic příště pojedu radši zase na Orlas.
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 14:15® Daemon
-
mako: Byl jsem na tom stejně jako ty, skončil jsem kvůli rybkám – a to tři noci po sobě.
HaD: Já jel původně na candáty, jenže se nedařilo nachytat malé rybky, takže jsem nakonec chytal s pevnějším nádobíčkem na plotice 15 – 20 cm na menším jednoháku. Při jednom ze záběrů jsem pak rybu sekl, parádní tah, cítil jsem kopání a najednou kolem mě prosvištělo olovo. Nevěděl jsem, jestli se smát, že jsem jí nekoupil do čela nebo brečet nad ztracenou rybou. Nechápal jsem a pak koukám, že je hák ohnutej a zlomenej. Takže jsem okamžitě přezbrojil na pořádný „Maruto“. Jsem na vážkách, jestli to tam o víkendu zkusit s bójkou, protože s velkou rybou jsem byl v kontaktu jen jednou a to tam chodím již 8 večerů v kuse. Zato mimina se tahají a hlavně berou pořád a člověka to po práci perfektně odreaguje. Taky je tam problém s obrovským množstvím bolenů, ty parchanti taky třískají do všeho, ale když je jde člověk cíleně lovit, tak je to na „dlouhý lokte“.
- Pondělí 4. srpna 2008 ve 12:31® mako
-
HaD : Podle mě na Orlíku úplně nejvíc záleží na počasí a místě. Pokud není počasí a nebo nevýš kam, nemá smysl vůbec chodit !
Orlík mě baví protože, tam může bejt i 200+ a mám tam chatu a hned poprvé na sumcích příšel 107…
A zažil jsem tam i to co píše Daemon, ale obvykle jsem rychle skončil díky počtu nástražních ryb. A když to ten den jde, tak první záběry jsou ještě za světla a to je paráda. A navíc je jim pak úplně jedno jestli svítíš a nebo děláš rámus. Jednou jsem tahal jednoho do lodi s čelovkou na hlavě a naštěstí jsem na duhém před odjezdem povolil brzdu a pak z lodě už jen slyšel jízdu a pak vyšplouchnutí káči na vodu …
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:58® HaD
-
jakej jsi měl hák, žes ho zlomil a jakou metodu či montáž si používal, že nešli seknout?
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:52® HaD
-
Daemon> zřejmě najeli díky té změně proudění
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:47® Daemon
-
HaD: Asi takhle, je to soutok stojáku s proudem (náhon na mlýn). Jenže letos je něco špatně, přes mlýn voda neteče a všechno jde přes splav, kde byl vždycky stoják. Chytal jsem v proudu, ale házel jsem to tak, abych to měl na pokraji klidné vody a hlavního tahu. Jak říkám, tohle jsem fakt v životě nezažil. Jindy mrtvá voda naprosto neskutečně žila. Jenom se mi nedaří chytit nic většího a když už jsem 1 nebo 2 tahal, tak jsem to zvojtil…
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:35® HaD
-
Daemon> tak to je super. Já to zažil taky jenom párkrát. Jakoby všechny ryby dostaly povel ke žraní. Byla to řeka nebo stoják?
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:29® Daemon
-
Tak pánové, co jsem zažil ve čtvrtek u vody, to se ani nedá popsat. Celej den dusno jako blázen, takže večer jasná ýprava na sumce. Přijel jsem k řece a koukám, že tam pršelo a byla přikalená voda. jenže na mém místě ve slepém rameni bylo obsazeno, takže jsem musel chytat v proudu… Do 22:00 ani ťuk. Najednou se začala dělat neskutečná mlha, ale potom to byla jízda za jízdou. Všude to pukalo, nedalo se chytat na 2 pruty!!! Jenom nához, ryba šplouchla o hladinu a hned tah a ráběr! V životě jsem to nezažil. Během chvilky 12 záběrů, ale ani jeden neproměněnej. Akorát o jednoho fousáče jsem zlomil hák!!! V sobotu stejné místo, 5 záběrů, dvě mimina… Sice jen malé ryby, ale neskutečná chytačka.
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:24® HaD
-
mako> Orlík upřímně nemám rád. Hrozně špatně čitelná voda, takže bych moc neporadil.
Ryby občas beru, ale málo. Tady jsem o jednom uvažoval, ale lennost zvítězila a vrátili jsme ho. Raději si dám krkovici na grilu
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:22® HaD
-
Padis> no dost dobře jsem to nepochopil… ale takovej je život
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:19® mako
-
HaD : A Gratulace k přívlačí !!
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:15® mako
-
HaD : Tak už i ty futruješ mrazák, jo … -o)) Kdo to vymyslel, takovou hovadinu .....
K tomu Orlíku, vždy jsem si myslel, že na fleku na Orlíku až tak nezáleží a že jezdí skoro všude. Ale loni jsem několik večerů koukal na lovení na jednom místě a ukázalo se po dvou večerech, že to byla 120 a co jsem ho píchnul, tak už tam nezalovil. Letos jsem tam viděl jednou lovit znovu a řekl bych, že to byl on ale přišlo mi to tak 140+/-, tak nevím, jestli mohl tak dorůst. Ale zalovil moc hezky, celá hlava nad vodu a pěkná ryba zmizela jak nic … A kousek vedle bylo čilé lovení od menšího, a tam byl jeden 102 zmasen. Ale upřímně nevím, máš pravdu v tom, že jich jsou tam mraky, ale jsou místa, který vypadaj skvěle a nechytíš tam nic a nic se tam neděje po x večerů, a pak zas místa nic moc a chytá se tam a jsou i vidět. Ale já se v tom i po třech letech furt neorientuju, přijdu si tam furt jak poprvý -o))
Jakou máš ty zkušenost s Orlíkem ? Nechceš někdy přijet a za pohostinství ukázat jak na to ?
- Pondělí 4. srpna 2008 v 11:09® Padis
-
HaD>znáš lidi.Je to jen závist