Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.127 příspěvků, z toho 35127 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 4. srpna 2008 v 10:52® HaD
HaD

Tak jsem zaslechl, že už o nás jdou fámy jaký jsme masaři a že jsme všech 10 ryb zabili. Docela mě to rozesmálo. Ach jo :-((

Pondělí 4. srpna 2008 v 10:51® HaD
HaD

mako> :-)) ) Někdy to jde, někdy ne. Jsou to ryby :-)

Zajímalo by mě, jak jsi si mohl vyhlídnout metrovku na Orlíku. Takovejch tam jsou tisíce a podle mě si jí vyhlídnout nejde.

Pondělí 4. srpna 2008 v 10:49® HaD
HaD

Taz66> používám normání dvojitej grinner. Jakej od Rapaly máš na mysli?

Pondělí 4. srpna 2008 v 10:49® HaD
HaD

ficak: aha :-)

Pondělí 4. srpna 2008 v 10:11® Jax
Jax

Zdravím všechny.Jak tak koukám tak je to asi všude stejný.Desítky prosezenejch nocí u vody,nabručená manželka a to všechno bez odezvy těch fousatejch.Ale to nic hlavně když je pohoda a proto hurá na ně !!!

Pondělí 4. srpna 2008 v 9:27® mako
mako

Tak sobotní večer na Orlíku bez záběru. A to dokonce ani prckové na rousnice … prostě vůbec nic. A navíc v tejdnu místní masař zmasil jednoho vyhlídnutýho … Měl 102 a naštěstí jeho starší bráška zatím asi bez úhony. Smutný je, že člověk investuje, vymejšlí, túní montáže, sleduje dno echolotem a pak místní masobijec ...... jak jste dopadli vy ?

HaD : Jestli máš víc jak 5 kousků na osobu a den, tak to raději napiš až zítra, až mě aspoň manželka přestane nadávat, že jsme celý víkendy u vody … -o)))

Pondělí 4. srpna 2008 v 8:00® Pool
Pool

fousaty> cau, byl jsem se tam podívat ale nenašel jsem tě. opravdu se tam zatim nic nového nechytilo podle místních. je to bída! určitě tam ještě jsou, ale myslím že jich rozhodně nebude tolik co se tvrdí. ..v rybářském řádu mají zakotvené že sumce nesmíš vrátit a cíleně se tam už několik let nevysazují.

Neděle 3. srpna 2008 v 18:39® Taz66

cuzz mam takovej dotaz ostattně jako obvikle když sem zabrousim:D jakej je vas nazor na ten predepsanej uzel od rapaly?? znam dva typany co ho pouzivaj nebo pouzivali… jeden na nej nadava a druhej si ho nemuze vynachvalit… a ja bych prece jenom nerad o prvniho vetsiho sumika prisel… zatim sem chyt samy maly, a to s tim slimakem je ozkouseny uspech dobre hlavne po desti ale necej od toho zazraky vetsiho jak 70 sem nato ani nechyt co si pamatuju..... a montaz na slimaka pouzivam uplne klasickou jenom olovo zarazku a hacek:D

Sobota 2. srpna 2008 v 11:08® BuBu99
BuBu99

tak dneska bych rekl ze je na ne akorat pocasi co?odpoledne vyrazim na Labe a uvidime

Pátek 1. srpna 2008 ve 23:59® siri

Nekdo nekde psal o celkem uspesnem pokusu – chytani sumiku na slimaky… Tak mi ted napadlo, ze na ten podvodak by to nemuselo byt marne, moc jinych ryb se na ne asi nepohrne, oholit je z hacku taky nebude jen tak, navic je jich vsude mraky, treba by to stalo za zkousku.

Pátek 1. srpna 2008 ve 20:54® fousaty

Pool> Tak jsem se vrátil z Tovačova a dopadl jsem jako loni tudíž ani prd.Myslím že se tam krom těch třech kousků už nic nechytlo je to nějaký zakletý.

Pátek 1. srpna 2008 v 15:36@ ???

zdravim,nechytate nekdo na cidline?

Pátek 1. srpna 2008 v 15:23® Ficak
Ficak

HaD> podvoďák s korálkama uvnitř

Pátek 1. srpna 2008 ve 14:26® slimak
slimak

Iwory> ahoj, párkrát jsem tam chytal, ale bez záběru…je blbý , že se tam nemůže zavážet ani zaplavávat..a na nahazování je to dost daleko.jinak ale krásná voda

Pátek 1. srpna 2008 ve 13:56® adam
adam

Had: ja vím ale poradny zaber od sumce celkem poznam a pak kdyz mi treba spadne u brehu tak to je jasny..ale mas pravdu ze me otravuje hodne jinejch ryb,např. kdyz jsem začínal chytat sumce na podvodák první ryba co jsem chytil byl kapr 45 a dostal to do oka chudak.. tak týden těžké práce je zanámi TAK HURá NA Ně!!!!:-D

Pátek 1. srpna 2008 v 11:52® Iwory
Iwory

Zdar sumcobijci, nebyl ste nekdo nekdy na řehačce??labe 19a chystam se tam ale nevim o tom nic

Pátek 1. srpna 2008 v 11:41® chosebaits
chosebaits

Neseďte u pc a jeďte na ně.Za tři dny jsem dostal na trhajdu 118,121,136 a  mí začínajcí kolegové dva sumíky podělali.Takle jsem si dlouho nezachytal.Letos ty rolničky opravdu krásně zvoněj a to nejsou vánoce.Čus.

Pátek 1. srpna 2008 v 10:23® regulus
regulus

Malovec> Dědek sice není nejmladší, ale dvoumetrovej rozhodně není. :-))

Pátek 1. srpna 2008 v 10:14® Malovec
Malovec

Robur> naprosto s tebou souhlasím pokaždé když mě očistí žížaly tak si říkám že to byl nějakej starej dvoumetrovej dědek :-D :-D :-D

Pátek 1. srpna 2008 v 8:34® hajan

Robur : To bude nějaká béékovina.

Pátek 1. srpna 2008 v 8:06® Robur
Robur

nynčko jsem zaslechl názor, že za úplným oholením trojháku od chumáče rousnic mohou sumci, a to hlavně ti velcí, páč jsou rafinovaní.

Situace vypadá tak, že vlasec se ani nepohne, ale trojhák je po hodině prázdný.

Pátek 1. srpna 2008 ve 2:15® regulus
regulus

HaD> von myslel Bubeníka :-D :-D :-D

Pátek 1. srpna 2008 v 1:32® HaD
HaD

adam> je otázka, zda se vždy jedná o sumce. Rousnice žere spousta druhů ryb a záběry mohou být od čehokoliv

Pátek 1. srpna 2008 v 1:31® HaD
HaD

Ficak> bubínek? co to je?

Pátek 1. srpna 2008 v 1:30® HaD
HaD

Ficak> bez přemýšlení a jednoznačně napevno. Kolikrát jsem už chytal, že zbývalo jen pár ovinů a napevno to být prostě musí. Jen musíš chytat a být ve střehu tak, aby k úplnému vymotání nedošlo. V ČR to ale v 99% případů nehrozí ani omylem. Tedy pokud ta pletenka není dvacítka fajrlajna

Čtvrtek 31. července 2008 ve 23:37® adam
adam

Robur: nedavno jsem sem dal jednu fotku sve montaze s podvodnim splavkem.. je to sice malba ale je to kopie originalu.mam ji nejradsi..velkej jednohak pořadně narvanej rousnicemi ,podvodni splavek(10g-20g), par cm od haku ,olovo važu na vlasec. celé to je na velkém obratlíku (90kg). akorat se mi vzdy nepovede sumce zaseknout..:-93;

Čtvrtek 31. července 2008 ve 23:26® Ficak
Ficak

HaD> Ještě jednu otázečku,mam podvoďák bubínek který používam na řece,jsou na něj úspěchy,nebo je lepší jen klasika podvoďák????

Čtvrtek 31. července 2008 ve 23:23® Ficak
Ficak

HaD> HaD> DĚKUJI za radu,určítě je prubnu.Můžu ještě jednu tak trochu asi pro tebe loupou otázku??? Máš pletenku na cívce naviáku na konci napevno, kdyby něco ,aby se vymotala a prut ti zůstal :-) .Já nejprve konec nechal navolno,ale stalo se mi ,že při větším tahu se mi na cívce začal protáčet celej návin,tak jsem konec přivázal,je to tak OK???DÍK ZA TRPĚLIVOST :-) .Měj se fajn a přeji hodně pěkných ryb a zážitků.

Čtvrtek 31. července 2008 ve 20:59profil byl smazán

Robur> jo dá se…ale je to stará metoda…vem injekční stříkačku a do každý žížaly napust vzduchu co se do ni vejde..a pak by to mělo plavat

Čtvrtek 31. července 2008 v 19:37® Robur
Robur

myslíš v pořadí udice zátěž karabina návazec nadlehčovadlo a trojhák nebo je to nadlehčovadlo úplně poslední tj. za trojhákem např. na 10 vlasci