Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 17. července 2008 v 16:25® sgt.mooody

fila:njn ach ten pravopis z češtiny jsem dobrý známky neměl:-D

Čtvrtek 17. července 2008 v 16:15® fila
fila

sgt.mooody> Nic ve zlém,ale občas si přečti co píšeš.Je to síla.:-1

MiTo> Třeba to dnes zabere.:-1

Čtvrtek 17. července 2008 v 16:05® sgt.mooody

fila:aha tak proto:-) :-) :-) tak to promin ůbec sem si nevšim:-)

Čtvrtek 17. července 2008 v 16:05® MiTo

fila:já už mu to o tý „rybyčce“ psal včera a dost polopaticky jsem se mu to snažil vysvětlit,ale ono to asi vůbec nezabírá..

Čtvrtek 17. července 2008 v 16:02® fila
fila

sgt.mooody>Pro­miň,byl to vtip.Pobavil mě tvůj pravopis.RYBYČKA S TVRDÝM.:-D

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:54® sgt.mooody

fila:nechci tě nějak urazit nebo se te dotknout ale co jsi mi to napsal za nesmyslnou zprávu???:-) asi ses překlik njn stane se.

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:53® sgt.mooody

HaD:ale neptal jses jestli toho sumce najdu u dna:-) takže si me moc nenachtytal sumci můžou jezdit klidne i ve sloupci všechno závisí natom jakej je tlak počasí a jakou maj chut k lovu.a navíc v jedný správě jsem psal že si najdu sonarem nákou díru spadlej strom nebo prostě nákej bordel, a vyskouším jestli tam ten vousáč třeba nedřebí najdi si jí a přečti:-) neboj já vím že sumec kterej leží u dna bez bohybu sonar nevezme.nějak si ten chyták nedomyslel a já zas takovej pitoma nejsem:-) .

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:46® HaD
HaD

tomchamik> no asi to nebylo úplně fér, co? :-)

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:35® tomchamik
tomchamik

HaD> :-93; jsem si říkal,co to je za kulišárnu:-D :-D :-D

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:25® fila
fila

sgt.mooody>To jsi dobrej.Já na rybyčku nikdy nic nechytil.Na rybičku je to mnohem lepší.:-1

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:18® HaD
HaD

big-fish1> jestli je to milo, tak pošli tu fotku na martin@milobrno.cz a třeba ho poznají.

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:17® HaD
HaD

sgt.mooody> to byl malej chyták ;-) ležícího sumce totiž echolotem nenajdeš. A to že ho vyvábíš, vůbec neznamená, že ho ulovíš. Zvednou se jich třeba desítky, než nějakej kousne. Trochu jsem Tě zkoušel a mrzí mě, že jsi se chytil a ukázal, že o tom moc nevíš. Ale nedalo mi to. Omlouvám se za to:-)

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:14® big-fish1

HaD: prave ze nevim mozna naky milo tak kdyby nedko vedel kde to sehnat???

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:12® sgt.mooody

Had:máš pravdu všechno jeto stejný…jak echolot tak vábnička prostě mají obojí věci stejné používání.s váb­ničou si sumce přivábíš a echolotem najdeš jeto vlastně uplně stejný:-) hele ale jinak na rousnici jsem nachytal mnohem a mnohem víc sumců než na rybyčku co si otom myslíš ty?

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:08® HaD
HaD

sgt.mooody> OK beru. Samozřejmě že je to věc rybáře. S tím nemám problém. Ale pro mě to prasárna prostě je, protože vím, že to není nutné a vím, že to vede k téměř jisté smrti ulovené ryby ať má míru nebo ne.

A zda-li je vábnička divná. Kdysi mě jeden starej rybář vyháněl od vody, kde jsem vláčel s tím, že chytat na třpytku je prasárna, protože když už se má štika chytit, má se vysedět a před smrtí si kousnout do nastražené živé rybky. Spadla mi čelist a šel jsem raději dál. A vábnička je něco mezi vláčkou a bójkou. Aktivní zábavná metoda. Jestli je divná je na každém z nás, jak ji vnímá a používá. Jen takovej malej dotaz: Co si myslíš o používání echolotu a hledání sumců ležících na dně?

Čtvrtek 17. července 2008 v 15:04® sgt.mooody

Zdravim kdyby tu měl někdo na prodej plný laménátový prut nejlépe 3m dlouhý na prodej tak mi prosím napište rád koupím.Nebo kde bych ho moch aspon sehnat.

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19092.jpg
Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:57® HaD
HaD

big-fish1> nevíš, co je to zač?

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:57® sgt.mooody

Had:dobře omlouvám se ti,ale ty zas musíš uznat že je každýho jeho věc jak nechá rybu zažrat třeba jeto prasárna ale jo to proste už věc rybáře,to a samí je vábení sumců taková divná věc než aby sis naněj počkal jestli příde nebo ne.tomu snad rozumíš ale neřikám že nevábim.

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:49® big-fish1
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19091.jpg
Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:48® big-fish1

zdravim nevite nekdo kde bych sehnal tento prut na obrazku??? diky

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:16® Leonardo
Leonardo

HaD- to mně nevadí, hlavně že něco, protože já jsem chytl zatím jenom 2 sumce oba dva kolem 56cm, tak jsem strašně vděčný za každýho sumce :-)

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:12® HaD
HaD

mako> moje heslo je, že záběr může přijít kdykoliv, když je nahozeno. Když nechytáš, záběr nepřijde :-)

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:11® HaD
HaD

Leonardo> já tam několikrát byl, ale šly jen malý rybky

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:07® Leonardo
Leonardo

Dobrý den, pukal jste někdo na Vranově?jak to tam bralo?

Čtvrtek 17. července 2008 ve 14:01® mako
mako

Kluci, mám jeden dotaz. Nedávno jsem se s někým bavil o různejch esencích a dipy. Já osobně s tím nemám vůbec zkušenost a nepřijde mi to moc smysluplný, ale zase sumec prd vidí … Ale nezkoušel jste to někdo ? Díky

Čtvrtek 17. července 2008 ve 13:57® mako
mako

HaD : Díky za podporu, dovolenou už rušit nebudu, kor, když manželka je v pohodě. -o))

No vidíš, kdyby bylo počasí ještě horší a měl bys spacák úplně prochcanej, tak bys ho seknul .. -o))

Čtvrtek 17. července 2008 ve 13:11® HaD
HaD

sgt.mooody> možná mám přihlouplé řečičky. To je věc názoru. To co děláš je nesmysl a prasečina. To ale není věc názoru, to je fakt. A s 4 ulovenýma sumcema přesvědčovat lidi, který jich maj na kontě desítky, mnohdy stovky a více, je dost veliká „troufalost“. Kdybys skutečně chtěl diskutovat, tak jak po tom voláš, tak se třeba necháš přesvědčit, když Ti většina něco říká. Jenže Ty nediskutuješ, chceš jen ostatní přesvědčit, že máš pravdu Ty.

Napadáš mě, že se dávám kradený fotky. Buďto to dokaž, nebo se mi omluv.

Pokud ještě jednou napadneš zdejší rybáře a budeš jim opět vulgárně nadávat, dostaneš sem zákaz vstupu. Takové je pravidlo pro všechny.

Čtvrtek 17. července 2008 ve 13:06® HaD
HaD

Leonardo> Občas tak háčky upravuju. Př asi 10 vycházkách s vábničkou se zdálo, že častěji útočil na „izolovanou“ montáž.

Čtvrtek 17. července 2008 ve 12:57® HaD
HaD

mako> budeš spokojenej, uvidíš :-) Počasí úplně braní neurčuje. I když v dešti jsem např. udělal záběr málokdy. Ale včera na hladinovku v dešti záběr přišel. Jenže sem byl zalezlej ve spacáku a nestihl seknout. A rybu bych odhadoval na 150cm +. Ale i přesto tomu v deštivých dnech moc nevěřím. Jinak těch vlivů je hodně. Ryba dobře vycítí co přinesou následující hodiny a dny a jen aktuální teplota a stav deště nejsou to jediné. Jde myslím hlavně o trendy. Proto to někdy před bouřkou jde a pak 5× ne. Čert aby se v tom vyznal :-D

Čtvrtek 17. července 2008 ve 12:31® sgt.mooody

Dobře děkuji vám všem za radu…ale abych pravdu řek nikdy se mi nestalo že by to měl můj sumík až uplně v jícnu nebo v žaludku protože když sumík ucítí kov tak by to do sebe ani správně víc cpát neměl,u štiky stím souhlasím a přiznám se že už se mi to párkrát stalo,že štika mělá háček až v jícnu,ale pokud to ryba nemá až v žaludku nebo na nějakym závažném místě tak by jí to správně mělo do týdne vyhnít a plavat si zas spokojeně dál.jinak neska jsem byl jestli znáte na Rokytce na candátech a ani jeden jen pár vokounů a pstruhů.