Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 17. července 2008 v 9:15® Leonardo
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, když byla řeč o tom, že sumec cítí kov, když chytne nástrahu s háčkem a pak ji vyplivne, tak jestli je možnost se toho vyhnout, že by se háček obalil izolepou?? pište Vaše názory děkuji
- Čtvrtek 17. července 2008 ve 2:13® regulus
-
Jejda, to vypadá na bratránka Ondrušáka.
- Čtvrtek 17. července 2008 v 0:05® cormoran
-
sgt.mooody> Do týhle diskuze jsem se zapojit nechtěl, ale… Nemůžeš se divit podrážděným reakcím ostatních kolegů. Když sumce napálíš po 5-ti minutách, tak to asi někde za koutek mít chycený nebude, nebo se pletu?? Po 5-ti minutách musí mít tu rybu na 100% už v žaludku. Zamysli se pak nad tím, jakou má asi šanci ta ryba přežít… Když už sis našel na netu tolik cizích fotek, jukni se taky na to, jak sumík rychle hltá ulovenou rybu…prostě jí našlukne a je po ní… Za sumcaře se rozhodně nepovažuju, neber to jako napadání, ale prostě jako malý přiblížení rádoby sumcařiny…:-/
- Středa 16. července 2008 ve 21:55® tomchamik
-
sgt.mooody> nepomlouvám,nevim,kde jsi zjistil pomluvu,jen jsem napsal,že nechat zažrat rybu je svinstvo,a to mi asi (snad)dá za pravdu každý správný rybář!!!
- Středa 16. července 2008 v 17:49® sgt.mooody
-
no a Robur to vyřešil
de se chytat na míč:0)
- Středa 16. července 2008 v 17:47® Robur
-
kdybyste chytali sportovně, tj. na míč, tak to tady teď neřešíte
- Středa 16. července 2008 v 17:45® sgt.mooody
-
tomchamik:ty sis to asi nepřečetl.tuto debatu už nebudem na dále rozebírat.pomlouvat a konstatovat umí každý.
- Středa 16. července 2008 v 17:37® tomchamik
-
sgt.mooody> Když se oháníš diskuzí,tak diskutuj,když ti někdo řekne,že jsi vůl,tak to není napadání,ale konstatování!!!!Jak můžeš napsat takovou kravinu,že necháš rybu zažrat a buď je chycená,nebo chcípne????To není rybařina,to je prasárna a za tím si stojím!Kolikrát mi na 30cm rybu vyj el i nemírový sumec,jak ho chceš potom pustit????, Všichni dravci by se měli sekat po záběru,velký to má v tlamě,malej má šanci,nesnaž se těžit za každou cenu.
- Středa 16. července 2008 v 17:17® MiTo
-
mako: jak říkáš…taky už jsem neměl sílu reagovat..
- Středa 16. července 2008 v 17:04® mako
-
No v našem případě se spíš v klidu neshodnout .....
- Středa 16. července 2008 v 16:59® sgt.mooody
-
Prostě má každej svůj názor a svůj plán a strategii lovu.Měla by to být každýho jeho osobní věc a shodnout se s tím s ostatníma bez hádek apod.
- Středa 16. července 2008 v 16:54® sgt.mooody
-
MiTo:ale ůbec ne…a za ty hrubky se omlouvám…tak snad jsme kurna rybáři(kolegové)a normálně se dokážeme dohodnout na svích názorech.proste byli ty hádky zbytečný toje všechno.A už ůbec omě neřikej že sem nákej zkušenej.proste jako my všichni obyčejnej prostej sumcař.chce seto jen v zájemne dohodnout.
- Středa 16. července 2008 v 16:51® sgt.mooody
-
gadasnik:já chytám zásadne jen na jednoháky jak sumce,candáty i štiky…proste všechno.nevidim v jednohákách a zažírání ryby žádnej problém bud se chytne nebo to a samí bud je ryba dobře chycená a pustí se,a nebo je ryba špatně chycená a chcípne, takoví už to prostě je a pořád bude stim už nikdo nic nenadělá.toje celej princip týhle debaty.
- Středa 16. července 2008 v 16:49® Jax
-
Lidi,nevíte někdo jak je to z lovem sumců na Mohelnických jezerech?Jde mi o způsob lovu.Je to severni morava,kde je zákaz zavážení.O bojkach se v RŘ nic nepíše tkže v úvahu připadá asi jen tyčovka nebo HaDův koncovej splávek.
- Středa 16. července 2008 v 16:49® MiTo
-
sgt.mooody:máš pravdu,asi bych měl držet hubu a poslouchat chytřejší a zkušenější…jen ještě jednu poznámku,ve slově rybička se píše po b měkké i…to neni útok proti tobě,jen mě to vždycky hrozně rozčílí,když to vidim (hlavně opakovaně)
- Středa 16. července 2008 v 16:45® gadasnik
-
sgt.mooody> nejsem chytrý,jenom nemám rád zbytečné napadání,urážení apod.Zůstávám dost dlouho v klidu,ale jak se to kousne,i moje drahá polovička se klidí z cesty.Na slizounky chodím zásedně se sestavou jednohák-trojhák-trojhák,nikdy to neměli zažrané a na candoše jsem kdysi používal taky jenom jednohák /tam se to nechávalo trapet rozjet,ale jednohák většinou za jícnem,takže bylo po candátkovi/,ale teď na candoše se systémkem dou dvojháků a sekám s vteřinovým zpožděním.
- Středa 16. července 2008 v 16:35® sgt.mooody
-
gadasnik:konečne aspon jeden chytrí člověk
- Středa 16. července 2008 v 16:32® gadasnik
-
sgt.mooody> nechci se tu s nikým hádat,ale neznám opravdu nikoho,kdo by při nastražení na slizounka se zásekem čekal,spíš jsem toho názoru,že rozhoduje co nejrychlejší prda při záběru.Hlavně se vyvaruj „napadání“,na to je tu hodně lidí háklivých včetně mě a jsou názory,které se dají v klidu dořešit.
- Středa 16. července 2008 v 16:30® sgt.mooody
-
TAK A VÍTE CO,NEBUDU TO TADY ROZEBÍRAT JÁ MÁM SVÍ NÁZORY A VY ZAS SVÍ KAŽDEJ SI STOJÍME ZATIM VLASTNIM.TAKŽE KONČIM S TOUTO DEBATOU I S TOUTO POŠETILOU STRÁNKOU!!!! NASHLE.
- Středa 16. července 2008 v 16:28® sgt.mooody
-
gadasnik:já nejsem ják malí díte abych si zapisoval kolik jsem chytil sumců na rybyčku!
a na rybyčku se přiznám že sem moc sumců nechytil převážne jen na rousnici…počítám že na rybku okolo 4–5 sumců z toho mel největší 136cm
- Středa 16. července 2008 v 16:26® sgt.mooody
-
BuBu99:no vidiš ale jeto uplne jinej princip já chytám na normální háček a ty na trojhák.takže u tebe je o hodne větší pravdepodobnost že sumec ucítí kov a návnadu ti pustí.
- Středa 16. července 2008 v 16:25® gadasnik
-
sgt.mooody>
......na tlak beru prášky,tak se tu moc nebudu rozepisovat,ale jeden dotázek.Kolik jsi už chytil sumíků na rybičku nebo váblo??/na „slizounečky“ chycené na těžko na žížalu se neptám/
- Středa 16. července 2008 v 16:23® BuBu99
-
sgt.mooody koukam ze jsi tady registrovanej od vcera a hadas se tady od te chvile co jsi se zaregistroval nevidim v tom zadnej problem normalne chytam na nastrazky 30 cm a sekam okamzita a ver tomu ze ti takovou rybu kolikrat spolkne pod metrovka a vetsina sumcaru chyta alespon na dva haky na jeden hak mozna na rousnice
- Středa 16. července 2008 v 16:22® sgt.mooody
-
ste jen banda pošetilích kreténů!!!kteří ani nerozumí co je to DISKUZE sumcařina!!!a né podme se hádat!pak nekomu nadavejte ale tohle to si uvedomte ze delate picoviny vy sami!!!ani nevědej že jeto diskuze o sumcich a né o hádkách!pak zkuste vy co ste sem psali ty urážlivý zprávy.o něčem poučovat!začali jste si stim sami.
- Středa 16. července 2008 v 16:17® sgt.mooody
-
BuBu99:skus nekdy sumce chytat na pořádnou rybu a skus hned při záběru okamžite seknout!uvidíš jestli něco sekneš.a ty si myslíš že HaD tam cizí fotky nedáva?skus se podivat na googl a pak řikej kdo se tady chlubí cizím peřím a kdo ne!
- Středa 16. července 2008 v 16:12® BuBu99
-
sgt.mooody jsi prvni kterej nechava takhle zazrat sumce sumec neni stika tan tu rybu nasaje a kdyz budes trosku uvazovat tak siluri to psal ironicky i male dite by to pochopilo a HaD ma pravdu s temi fotkami nechlub se cizim perim
- Středa 16. července 2008 v 15:59® sgt.mooody
-
mako:Petrův zdar
- Středa 16. července 2008 v 15:57® mako
-
sgt.mooody: No dělej jak myslíš, můj názor a letité zkušenosti jsou jiné. Na ryby spolu nechodíme a chodit ani nebudeme, tak není co dál řešit … Lovu zdar
- Středa 16. července 2008 v 15:47® sgt.mooody
-
mako:konečně konstatuješ něco k rybám.a já nechytám na lanko ale na pletenku.a hlavně záleží natom co chytáš jak jsi hovořil o tech candátech tak ty chytám normálne na průběžný olůvko,a na normálni vlasec.a jakmile ujede 5–10m tak sekám v tom máš pravdu!ale když chytám sumce na skoro půlmetrovou rybu jen na jeden háček a ani to neni trojhák tak si klidne tech 5 minut počkám.
- Středa 16. července 2008 v 15:42® sgt.mooody
-
tohle to neni bojište tady si maj rybáři pokecat a jestli chcete nadávat nebo sem cpát neco jinýho..tak ad de do pr****