Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 16. července 2008 v 15:41® mako
-
sgt.mooody : To máš pravdu, ale věř tomu, že i když se odprostím od morální věci, že ten „tvůj“ způsob není úspěšnější ! A to ani na sumce ani na jiný dravce. Candáta i štiku chytneš spíš bez lanka a jak bez lanka to necháš zažrat ryskuješ, že to bude mít štika hluboko a upiluje Ti to na rozdíl od rychlého záseku pěkně do koutku …Když necháš jen candáta moc dlouho, zavadí vlascem o dno ucítí odpor a pustí to …A jak asi víš sumec nemá rád kov, to znamená, že po prvním kontaktu s háčkem se snaží to všechno dostat zase z huby ven ..... Tak nad tím popřemýšlej … zajímalo by mě, kdo Ti řekl, že čím dýl počkáš, tím máš větší šanci …Ale netvrdím, že si musel přijít o hodně ryb, kor v létě žerou rychle a ty menší moc neřeší nějaké nepřirozenosti.
- Středa 16. července 2008 v 15:41® sgt.mooody
-
musíte pochopit že všechno co se tu píše jsou jen vaše názory a rady!od toho jeto DISKUZE!!!a ten co kritizuje je jen jeden z dalších mála kriplíků co tu maj náký připomínky.
- Středa 16. července 2008 v 15:39® MiTo
-
já nikoho nejmenoval,ale víš jak,potrefená husa se vždycky ozve…
- Středa 16. července 2008 v 15:36® sgt.mooody
-
Mito:hlavně že ty si chytrej jak letadlo co?:)
- Středa 16. července 2008 v 15:33® sgt.mooody
-
mako: ale já chytám jen na jeden háček a už ubec ne ne na trojháky.toje potom chudák ryba když má nekde prošitý dva trojháky!!!to se neboj to kdybych tam mel dva trojháky tak taky sekám hned.
- Středa 16. července 2008 v 15:31® sgt.mooody
-
nechci se tu snekym hádat ale je vaše věc jak dlouho si počkáte na zažrání rybyčky od dravce!
- Středa 16. července 2008 v 15:27® MiTo
-
a jéé další chytrák na obzoru…mě se nezdál už od začátku (gramatika + názory + fotky),jen jsem čekal kdy se objeví první problém…snad jste všichni pochopili koho myslím…
- Středa 16. července 2008 v 15:25® mako
-
sgt.mooody : Si děláě srandu … siluri to samozřejmě myslel jako vtip, neznám nikoho rozumnýho, kdo by čelak takovou dobu se zásekem. Nejen, že je to k rybě naprosto sprostý a nemá šanci to přežít pokud bys jí chtěl pustit ( může být i podmírová ). Ale hlavně to nemá vůbec žádnej smysl a na sumce už vůbec ne ! Představ si, že sumec po tvým čekání má jeden hák v hubě a druhej mu čouhá ven a na dně se s ním chytí za potopený kmen, To nám řekni ty chytráku, jak ho potom i s tvojí pletenkou vyndáš … Sumec tam chcípne přikovanej ......
- Středa 16. července 2008 v 15:10® sgt.mooody
-
siluri:kam by parkoval když mám sebou sonar a znám to místo a vim kde co je, a i kdyby parkoval tak mám na navijáku pletenku na 60 kg nostnost a stim si myslim že bych do z tý jeho nory vytáhnul ven.a neni ti divný že nejdřív píšeš že je lepší počkat až 15 minut.a pek že sekáš okamžite při záběru?nejdřív si pořádne promysli co chceš nalhávat co děláš a pak jsem neco piš:)
- Středa 16. července 2008 v 15:07® sgt.mooody
-
siluri:kam by parkoval když mám sebou sonar a znám to místo a vim kde co je.a neni ti divný že nejdřív píšeš že je lepší počkat až 15 minut.a pek že sekáš okamžite při záběru?nejdřív si pořádne promysli co chceš nalhávat co děláš a pak jsem neco piš:)
- Středa 16. července 2008 v 15:03® sgt.mooody
-
5 minut čekání je normální doba na zásek,nevim jakej stim máte problém,já sem stim ješte nikdy žádnej problém nemel a nekdy se mi stalo ze ani nic neseknu,a hlavne na 30cm čekám že zabere náká větší ryba,si prečti zprávu siluriho ten čeká až 15minut,doba čekání už je jen na vás jeto vaše věc nikde v papírech napsaný kdy sekat máte a kdy ne napsaný neni tak tu HaDe přestan mít náký přihlouplí řečičky kdy se má sekat a kdy ne!!!
- Středa 16. července 2008 ve 14:38® mako
-
HaD: Díky, Karabinky jsou objednaný u Kajmana, už se těším, až dostanou zápřah … Pochopil jsem z toho, co píšeš, že žádný počasí není špatný, ale jde jen o to co, jak a kam nastražit, je to tak ? Znáš to, na pátek dovolená a předpověď na prd ......
- Středa 16. července 2008 ve 14:35® BuBu99
-
souhlasim s HaDem
- Středa 16. července 2008 ve 14:19® HaD
-
sgt.mooody> čekat na zásek 5 minut je nesmysl a především prasečina. Zásek má přijít okamžitě.
A laskavě sem už nedávej zcizené fotky.
siluri> žádný gusto, prasečina.
- Středa 16. července 2008 ve 13:36® siluri
-
sgt.mooody – proti gustu ziadny disputat.. 30cm karaska ti metrovy sumcek ,,slukne,, jak malinu a po zabere sekam ihned a problem este nenastal.. A nechavat rybu 5min zazrat? chlape neblazni! Aj ked si kazdu rybu beres,tak je to moc,sak za pet minut ti na takej vode,jak je Orlik sumec ,,zaparkuje,, do nejakych stromov a nebudes mat z neho nic uz ani ty..
- Středa 16. července 2008 ve 13:31® sgt.mooody
-
mako:njn proste tu rybku co se mi tam chytla chci dostat :0) dejou se u ty vody nekdy pekny veci.
- Středa 16. července 2008 ve 13:29® mako
-
sgt.mooody : Takhle to nechávat zažrat, styď se … -o))) Jo zažiješ u vody věci. Loni jsme s kámošem byli s vábničkou a u prostřed pukání přišla zhruba stejě velká štika na cejna snad 30 …
- Středa 16. července 2008 ve 13:28® sgt.mooody
-
siluri:tak já si myslim že na sumce je 5 minut dost…a tet vim že to bohate stačí když mi štika sežrala 30cm karase za 5 minut a mělo ho v břiše.
- Středa 16. července 2008 ve 13:26® siluri
-
sgt.mooody – nemyslis, ze cakat na zasek 5min je malo? lepsie je tak stvrt hodinku..
- Středa 16. července 2008 ve 13:26® mako
-
Jax: Jo nej jsme chytli 56cm …to je stejný. Já se pohybuji jen kousek od mostu po proudu. V pátek jsem chytal na kapříka koupenýho na sádkách u Čimelic. Ale jinak když nic není, tak jezdím na plotice na Skalici k Ostrovci. Ale pak máš s tý sumcařiny akci na celej den …
- Středa 16. července 2008 ve 13:23® sgt.mooody
-
Jax:u Podoláku to znám tak dík za informace,ale já spíš chytám u ZENTIVI(V LÉČIVECH) jestli to tam znáš.co sumce chyt tam nekdo?
- Středa 16. července 2008 ve 13:19® sgt.mooody
-
já vám povím jednu hystorku co se mi stala před rokem na Orlické přehradě:)Na zahájení sme si s kamarádama řekli že bysme se mohli jet podivat na sumce na Orlík,tak jsme se tam hned druhý den vypravili jeli jsme tam na 3 dny,když sme tam dorazili sundali jsme lodku a odnesli jí k vode,potom sme si vyndali náčiní z kufru auta,a šli jsme to naskládat do lodičky,když jsme to všechno připravili vyjeli jsme s lodičkou na skalnatý místa a celkem peknou hloubku,tak jsme vyházeli věci z lode a hned co jsem si jako první prut rozbalil byl na sumce,chytal jsem na splávek,tak jsem tam napíchnul karáska o velikosti 30cm,a poslal jsem ho podél skály otevřel jsem cívku a šel jsem spátky,dojdu ke kamarádům a ti mi řikaj kde mám kačenu tak se vrátím k prutu koukám na cívku a jen koukám jak se vlasec pěkně odvíjí:)tak jsme se začli radovat že tam máme sumčíka a sotva sme to nahodili:)po 5 minutách čekání seknu a koukám jak mi vede vlasec kolem břehu bylo mi to divný a podle tahu to na sumce nevypadalo asi po 10 minutách souboje jse nám podařilo rybu zdolat:)a páni byla to štika o délce 74cm:)ale to neni všechno ta štika toho 30cm karase asi po 5 minutách co jsem jí ho nechával zažrat měla i s háčkem už dávno v břiše:)bavíme se otom s kamarádama až do ted:)jak zubatá sežrala 30 cm karase během 5 minut jako malinu:)proste pěknej zážitek co víc dodat.
- Středa 16. července 2008 ve 13:08® Jax
-
mako:na Orlíku sme byli u Podolskýho mostu.Voda začíná kvíst,ale není to tak hrozný.Když se podařil cejn tak kolem 50 čísel
- Středa 16. července 2008 ve 12:06® HaD
-
sgt.mooody> OK
- Středa 16. července 2008 v 11:31® Leonardo
-
Dobrý den, nezkoušel někdo chytat na Vranově sumce s vábničkou? Prosím napište, kde to nejlíp bralo, děkuji.
- Středa 16. července 2008 v 11:21® Leonardo
-
děkuji
- Středa 16. července 2008 v 11:21® sgt.mooody
-
Had:hele kašlem nato každej máme svůj názor a nebudem si tady nic nalhávat.podme se zase bavit o sumčících jak nane kde jsou atd…
- Středa 16. července 2008 v 11:16® sgt.mooody
-
Had:jo to ti věřim že je na 100%jasný že míst na vábení je dost!ale kde bydlim já tak tady proste moc míst nemám pochop to!!!a ješte kevšemu mám vcelku i problémi stim pukáním kdyt jsem ti to psal že si musim pučovat lodičku. třeba u tebe je míst na vábení mraky ale já moc výběrů nemám.
- Středa 16. července 2008 v 11:12® HaD
-
sgt.mooody> míst k vábení je mraky. Za tím si stojím. Ale pokud máš jinej názor, je to Tvoje věc.
- Středa 16. července 2008 v 11:10® sgt.mooody
-
HaD:a tet ti povim kde můžu:na Laby no já nevim hele já proste moc nevábim…a když už tak opravdu jen na Laby nebo na náký jiný řece,umě prostě moc míst na vábení neni!pochopíš to?