Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 15. července 2008 ve 13:46® sgt.mooody

Ficak:no tak jestli vis ze tam ty sumci sou tak to proste musis skouset porad az si zase nakyho vymodlíš:)ale je možný že to proste byla náhoda protože abys nechytil za celí rok na podvodnák se žížalou aspon malího sumečka se mi zdá bejt divný no chce to zkoušet dál.nebo se poptat nekoho kdo tam naty sumce jezdí a ví kde jsou.tak třeba ti nekdo natu poptávku odepíše.zatím se mej!petrův zdar

Úterý 15. července 2008 ve 13:37® sgt.mooody

dekuju za rady můžete klidne ješte náky napsat budu rád!!!a stim jak psal Leonardo je celkem zajímavý a dobrý nápad když se to tak vezme nachytal jsem víc sůmců na rousnici než na rybyčku vždycky se mi to stalo když sem chytal úhoře nebo tak.jinak řikám převážně chytám rád sumčíky pěkne ze dna( na těžko)dát rybyčce aspon pěkne 2metry pruvěs aby tam mohla pěkně courat…to mám nejrači,JINAK PIŠTE ZDE RADY JAK NEJLÍP CHYTAT SUMČÍKY ZE DNA:

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19051.jpg
Úterý 15. července 2008 ve 13:19® Ficak
Ficak

Ahoj lidi,chtěl bych požádat o radu,nevíte někdo o místě pro lov sumců někde v okolí Loun???Jezdím na Ohři,kde se mi povedl loni pouze jeden sumík kolem metru,a od té doby nemám štěstí na záběr.Máčel jsem tam podvoďák s rousnicema i rybou,ale prostě nic:-| .Nevzal by mě někdo s sebou,abych měl možnost okoukat jak se sumci vlastně správně chytají.Vím,chci toho opravdu dost,ale jsem z toho všeho poslední dobou nějak zoufalej.8-( Díky a Petrův zdar.

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19050.jpg
Úterý 15. července 2008 ve 12:36® sgt.mooody
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19049.jpg
Úterý 15. července 2008 ve 12:31® sgt.mooody

HaD:no jo ale když si vemeš kde je všude ta vánbička povolená moc míst kde se dá pukat neni já jsezdim s vábničkou jen na Labe a na Doubka a moc mi tam teda ješte nepomohla.a když už tak moc velkej nebyl,no ale spátky ktem rousnicím tak stim uz potom nic nenadelas ze ti to naky parchantici tu rousnici oškoubou to chce proste zavíst na celkem velkej háček s protiřbetama na nakou věčí hloubku a najít kde ty parchanti nejsou…no já proste nevim ale mockrát se mi to zasebou nestává že by mi ty rousnice takle oškubali já nejčasteji chytám sumce na žížali na Orlíku a na Laby když už mi to ty parchantíci oškubou tak se přemístim na náký jine místo nebo tam proste napíchnu rybyčku a jeto!těch řešení je proste spousta,ale řikám chumáč rousnic je to nejlepší co může bejt!JINAK PIŠTE DALŠÍ RADY A TRIKY JA NA SUMCE U DNA!!!

Úterý 15. července 2008 ve 12:19® HaD
HaD

mako> já nejraději používám karabinky od Berkley (název tuším Cross look)

Úterý 15. července 2008 ve 12:18® HaD
HaD

sgt.mooody> já osobně mám rád rousnice jen na vábničku. Při normálním lovu moc ne, protože mi mockrát během lovu háček očesaly jiný druhy ryb a za vycházku jsem spotřeboval bez záběru třeba 100 rousnic bez záběru.

Úterý 15. července 2008 v 10:45® sgt.mooody

mako:no povím ti já mám ty sumíky okolo metru až 130cm nejrači:)jsou to takový pekný hravý sumčíci:)no jinak nwím já na jeden prut vždycky zavezu chumáč rousni a na druhej rybyčku a vždycky ho spíš dostanu natu rousnici ale zase máš pravdu že jen takový ty převážne malí sumíky od 40cm do tech 80cm ty se chytej na tu žížalu skoro pokaždý za večer,ale zase jinak máš natu žížalu šanci na všechno na peknýho kapřika nebo úhoře…ale máš pravdu stim že jsou na tech přehradách velký problémy stema ježdíkama a okounama že nekdy vytáhneš prut a rousnice nikde uplne ji ty mali hajzlíci rozcupujou a ani si toho nevšimneš:D no ve čtvrtek jedu na Něvkovice a tam prej je sumců hodne tak uvidíme:) NO NIC BAVÍME SE DÁL PIŠTE DALŠÍ RADY.:)

Úterý 15. července 2008 v 10:32® mako
mako

Kuvajs : S rousnicema naprosto souhlasím, ale já na ně chytám spíš jen miminka ( nej cca 80cm ) a popravdě řečeno nebaví mě to na podvodní splávek zavážet 4× za hodinu, když furt dokola to ožíraj jen miminka okolo 40 cm. A na vábničku mám zas zkušenosti se sumečkama americkejma, tak už jsem na ty rousnice nějak zanevřel ..... Ale viděl jsem na Sázavě vytáhnout na rousnici ze dna na úhoře sumíka 160 a nikdy bych neřekl, že na tak blbým místě může bejt … Ale podvodníka s rybou zkusím, jak se dostanu k vodě v tejdnu a bude volný „zakrmený kaprařský“ flek. Tam by mohl nějaký vyjet …

Úterý 15. července 2008 v 10:11® sgt.mooody

dekuju za rady můžete klidne ješte náky napsat budu rád!!!a stim jak psal Leonardo je celkem zajímavý a dobrý nápad když se to tak vezme nachytal jsem víc sůmců na rousnici než na rybyčku vždycky se mi to stalo když sem chytal úhoře nebo tak.jinak řikám převážně chytám rád sumčíky pěkne ze dna( na těžko)dát rybyčce aspon pěkne 2metry pruvěs aby tam mohla pěkně courat…to mám nejrači,JINAK PIŠTE ZDE RADY JAK NEJLÍP CHYTAT SUMČÍKY ZE DNA:

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19043.jpg
Úterý 15. července 2008 v 9:39® mako
mako

HaD : Můžu požádat o radu ? Myslím, že máš raději karabiny než samotné obratlíky. Nedaří se mi teď nějaké pevnostní karabiny sehnat, neporadíš prosím ? Mám je také radší, daleko lépe se s montážemi manipuluje a v noci je lehčí zavážet k bójce po záběru rybu v kýblu už připravenou na montáži a jen jí vyměnit za prázdné háky. Ale mám vyzkoušené, že i mírový kapr s háky se dá protáhnout smyčkou … -o)) Díky moc

Úterý 15. července 2008 v 9:26® mako
mako

Kuvajs : Na Orlíku chytám docela dost a i přesto, že jsem měl chuť to taky zkusit na hloubce, tam musím potvrdit rady zkušenějších. O víkendu jsem málem zavařil sonar a na takový hloubce jsou ryby jen vyjímečně. Všechno se to drží od 6 do 10 metrů. Jinak co se sumců na Orlíku týče, tak je to teď nějaký slabší. Aspoň u nás to není ono, občas nějaké miminko do 80cm na plotice okolo 30cm a menší ( na ty si myslím, že za noc záběr mít budeš ), na místech, kde tuším větší kousky jsem zatím neměl ani ťuk ani bzuk … Jinak já dlouhodobě spíš na trhačku, s podvoďákem nic, myslím, že je vhodnější na řeku nebo na místa, kde jde dno pozvolněji dolu, ale tam je teď docela přetlak kaprařů … Hodně zdaru

Úterý 15. července 2008 v 8:15® Leonardo
Leonardo

Kuvajs- zkus podvodní splávek a napíchni na něj chomáč rousnic.

Pondělí 14. července 2008 ve 21:44® sgt.mooody

petrův zdar borci…potřeboval bych radu,za měsíc jedu na Orlík do(zentivi) a před rokem sem tam dostal pěknýho sume 136cm chytil jsem ho uplne náhodne vzal jsem si lodku prut se splávkem a na háček jsem napíchnul karáska okolo 20cm zajel jsem s lodkou do prostřed přehrady kde bylo okolo 18m hloubka dal jsem asi 2m pruves karáska a asi za 5 minut tam ten nezbednej sumčík byl:Dale nic moc bojovnej nebyl asi za 20 minut byl na palube a jel jsem ke břehu.....no ale jelikoz rád chytám sumce ze dna tak bych potřeboval radu jaká je nejlepší návnada na sumce do hloubky okolo 15–18m…a kdo na Orlíku ty sumce chytá tak bych potřeboval taky radu jak je chytá jestli spíš na splávek nebo na dno…prome je zatim nejlepší návnada na sumce na dno okoun a karásek…tak prosím pište rady::jinak na zahájení jsem byl na den na Laby a nic moc párkrát sme s klukama zapukali a nic se nezvedlo…tak sme skusili chytat na těžkou na rousnice jestli by nepřišel nákej ten úhoř ale žádej nebyl jen asi 6 sumečků okolo 50cm:D tak zatim zdar a pište rady jak naty slizouny vousatý:)

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19041.jpg
Pondělí 14. července 2008 ve 20:57® BuBu99
BuBu99

asi se prestanu koukat na zpravy kazdej den jedna masarka zmasakruje takovou nadhernou rybu nemam nic proti tomu kdyz si nekdo vezme rybu ale z toho se mi chce blejt kdyby se s tim ty kokoti aspon nevytahovali

Pondělí 14. července 2008 ve 20:13® marven

když to tak seleduju mělo by to bejt trestný nebo alspon chráněný horní mírou opravdu nechápu a ještě by chtěl 2.50

Pondělí 14. července 2008 ve 20:01® kiclak

Taky už z toho zvracim velebnosti.Další fiška do udírny,už se bojim koukat na T.N.

Pondělí 14. července 2008 v 18:34® HaD
HaD

mako> no konec konců ryba to dobrá je. Jen mi jí je prostě líto víc než vepřovýho :-D

Pondělí 14. července 2008 v 17:58® gadasnik

:-( :-( :-( :-( …wa,to se s těma masajcema nenažranýma roztrhl pytel???další zmasená přesdvojka!!!!:-( :-( :-( :-( ,kdesik na barabě nebo kde,no hlavně že jsou love za povolenku zpátky.

Pondělí 14. července 2008 v 16:59® mako
mako

HaD: Byl jsem na chalupě na Orlíku okolo Červené nad Vltavou. Dal jsem tam dva kapříky po kylečku a pak už jen sušil a trpěl. Bylo to tam okolo železničního mostu pěkně oblíčený, ale co vím, tak nikdo nic – snad jedna 70. Ale pozitivní bylo, že už tu montáž mám tak vychytanou, že se ani jeden nezamotal ( jeden cca 4m a druhý 1,5 hluboko ). -o))) Musím se těšit z maličkostí … S tím žraním sumců je to nakažlivý, normálně pouštíme vše a minulý týden na vábku na Labi byli dva 115 a 80 a pak jsem si skoro vyčítal jestli by nestálo za to zas po letech ochutnat …-o))

Pondělí 14. července 2008 v 16:53® marven

HaD>čus Davide to jsem si nemyslel že jseš takovej masař .....hihi. ale to co se dostane takhle ven do eteru s masařenjma dvojkama tak je kapka v moři malo kdo se pochlubí takhe veřejně ja jsem se taky dozvěděl co se minulí měsic zmasařilo tak jsem to ani sem nepsal abych nekazil náladu at vám košou nebo né radši mě čuss

Pondělí 14. července 2008 v 16:46® marven

čus chlapi taky jste zmokli jak já? a chytli hovno .tak to jsem tu dobře ještě ted to v garaži suším ale vovovotom to je né!!!!!!!!!! jak budu moct tak zase jedu znova a nepovolim malovec : krurnik dělej ze sebou něco .....pivo

Pondělí 14. července 2008 v 15:06® gadasnik

HaD> chytali jsme s mladým jenom na činky,po proflákané dovči jsem byl totálně vyřízenej,tak jsme jenom čupěli na bobku,grilovali a čuměli na telku.Dostal jsem tip na pěknej kousek,tak se na něho s mladým chystáme,ale asi to dopadne jak s tím mým upáleným,furt se jenom vysmívá,ale to přijde.Údajně hodně vázek a popadaných stromů,ale se sonárkem to chci nejdřív přetáhout a pak se uvidí.

Pondělí 14. července 2008 ve 14:31® HaD
HaD

tomchamik> :-) nestiham. Snad v tydnu. Na vábničku bych rád, ale pořád nemám tu sondu :-((

Pondělí 14. července 2008 ve 14:22® tomchamik
tomchamik

HaD> to jistě,:-D jak to šlape,máš už zářez?

Pondělí 14. července 2008 ve 14:18® HaD
HaD

tomchamik> zní to ale líp, než napsat „všechny“, ne? :-D

Pondělí 14. července 2008 ve 14:16® tomchamik
tomchamik

HaD> jeden za 2 roky,to jistě,když jich víc nechytneš:-P Já s klukama na Orlíku za 4 dny jedno mimčo 65 na plotici 30+:-)

Pondělí 14. července 2008 ve 13:36® HaD
HaD

Iwory> jo, snědl. Kdysi jsem je bral. V současné době se frekvence snížila tak na jeden kus okolo metru za 2 roky.

Pondělí 14. července 2008 ve 13:20® Iwory
Iwory

njn co se da delat sou i tací kterým není líto zabít takovýho dědu:( udírnu si rozhodně nezasloží…Mam otázku na Hada..Sněd si někdy sumce co si chytil??

Pondělí 14. července 2008 ve 12:38® cormoran
cormoran

HaD> No přeci ho nepustí, víš, kolik má takovej sumec masa??:-D