Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 14. července 2008 v 11:48® HaD
HaD

www.blesk.cz

Budiž mu udírna lehká :-((

Pondělí 14. července 2008 v 10:56® HaD
HaD

mako> kde jsi chytal?

Pondělí 14. července 2008 v 10:37® mako
mako

Zdar, tak já v pátek dopadl hrozně. I přesto, že počasí bylo pro ryby dobrý, tak pro rybáře hrozný a po dvou „sprchovačkách,“ jsem se celou noc spíš sušil, než chytal sumce .......

Pondělí 14. července 2008 v 9:43® HaD
HaD

Jax> tak jak jsi dopadl?

Pondělí 14. července 2008 v 9:38® HaD
HaD

gadasnik> mimča na vláčku?

Neděle 13. července 2008 ve 22:30® Robur
Robur

jsem to neměl o tom chytání na míč prozrazovat, jestli se ty dvoumetrovky začnou vybíjet ve velkým, tak potěš…:-O

Neděle 13. července 2008 ve 20:22® gadasnik

:-( :-( njn,to je hold ta „česká“ nenažraná povaha.Je to sice každého věc,ale rybářská čest je rybářská čest.Jinak sorry,nebylo to na novči,ale na zmiňované primušce.Tenhle víkend hafo ± metrovek,ale žádný extra macek,tak aspoň ty mimča potěšili.

Neděle 13. července 2008 v 19:43® BuBu99
BuBu99

taky jsem to videl v Podebradech na jezere bylo to na Prime ve zpravach skoda ho

Neděle 13. července 2008 v 19:25® gadasnik

Tož jsem se vrátil z dofči a koukám na Novu na týví a zmasená nádherná přesdvojka :-O :-(( :-( 8-( =-| =-| =-| :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Neděle 13. července 2008 v 10:28® marven

Jax> dej vědět jak si dopad tyky tam plánujem jet.

BuBu99> jj nějak to nejde z dvaceti prutu dvě byby je to slabí

Sobota 12. července 2008 ve 20:00® silurus
silurus

sumik1> Už som to dával aj sem na stránku, medzi preteky. Ano môžu sa zúčastniť i rybári z Čiech :-)

Sobota 12. července 2008 v 11:07@ ???

Chcete soutěžit našel jsem závody v lovu sumců na Slovensku-NEVÁHEJTE www.musov.info

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img19010.png
Pátek 11. července 2008 ve 23:17® Jax
Jax

Díkes za rady.Ty kopačáky nechám na příště:)Však já jim to zítra ukážu NEBO SPÍŠ ONI MĚ,když se nějakeý vjetší spletou.Tak zatím a kdyby náhodou tak dám foto.

Pátek 11. července 2008 ve 22:10® Robur
Robur

Jax, hlevně nezapomeň přibalit nějaké balóny a kopačky

Pátek 11. července 2008 v 19:00® Michall

Jax-V. Lov na bójku Bójka smí být nastražena pouze tak, aby byla zachována nejméně vnitřní třetina vodní plochy volná pro plavbu, není-li stanoveno jinak. Jako nastrahu bych ti doporucil plotici,cejna nebo okouna.(do 35cm) Nastrazuj to spis nekam na melcinu nebo do zatoky tak 1–2m pod hladinu. Uspesny lov.:-)

Pátek 11. července 2008 v 18:50® siluri
siluri

Jax – pekne napisane.. Pripomina mi to panica, kt. ide prvykrat na diskoteku.. :-) Ale skusim trochu prispiet k veci aj ked teda Orlik nepoznam vobec, takze len tak vseobecne.. K otazke ako daleko zavazat: mate to tam podla vyhlasky nejak obmedzene, takze vid. zakony (myslim ze 25m-ale nedrz sa toho pre istotu!) a ja davam rad jednu udicu vzdy k brehu do plytsej vody a nastrazujem ostrieza – takto zo zaciatku sezony (pre mna je to este stale zaciatok :-)) na ne sumce radi utocia.. K tej hlbke strazenia – vo vseobecnosti do hornej tretiny vodneho stlpca, podla konkr. situacie (nezaskodi spytat sa nejakych pritomnych rybarov, ci je v noci sumcov pocut..) hodne zdaru..

Pátek 11. července 2008 v 15:26® Jax
Jax

Čau lidi,zítra valím na Orlík poodhalit taje „SUMCAŘINY“.Zku­šenosti mám spíš teoretický z netu a hlavně z HaDova DVD(je super).Potřeboval bych trochu poradit do kterejch míst zajít,jak daleko zavážet a jak hluboko nastražovat.Za odpovědi předem dík

Pátek 11. července 2008 v 11:42® mako
mako

HaD : Díky, tak uvidíme co budou dneska provádět .....

Pátek 11. července 2008 v 9:30® HaD
HaD

mako: to že nejsou slyšet ještě neznamená, že pod hladinou nezobou

Čtvrtek 10. července 2008 ve 22:45® BuBu99
BuBu99

panove nevim jak vam ale me uz od soboty vubec nekousou a i malo reagujou na vabnicku vubec nevim cim to je nepujdou do treni i kdyz podle me uz by melo byt po treni nebo se pletu

Čtvrtek 10. července 2008 ve 21:35® Nikoš
Nikoš

mako> sumci jsou tak do deseti metrů +/- Ale většinou se válí konkrétně na Orlíku a Slapech kolem osmi metrů. Znám ale vody, kde jsou tak kolem dvou metrů a dají se hladit. Nejhloubjeji jsem potkal sumce koncem září v 22 metrech. To už se ryby stahujou níž, ale v létě se dole potká jen občas zatoulanej candátek.

Čtvrtek 10. července 2008 ve 20:00® str.kapr

a nemas zkusenosti se sumcema na petce?

Čtvrtek 10. července 2008 v 19:23® Robur
Robur

nevím jak ti slušně napsat, co můžeš chytit na sedničce:-))

Čtvrtek 10. července 2008 v 17:23® str.kapr

chlapy nevite jak to jdou sumci na sedničce?

Čtvrtek 10. července 2008 v 17:14® vagi
vagi

Bery: přiznám se, že nechci úplně přesně specifikovat, kde hodlám chytat, aby to nějakej „dobrák“ nechtěl někde třeba „hlásit“ ale zkoušel jsem to z loďky jen pár metrů a stejně mi to nástražní ryba totálně zamotala a ani nevím, jestli to má kousek od loďky význam, protože tam určitě nejsem 100% potichu. Takže to chci zkoušet s tou trhačkou. Ale jak jsem psal, vlastně teprve začínám, učím se, zkouším a že nic nechytím mně nevadí :-) Když mi bude chtít někdo poradit, bránit se nebudu. :-) Ale to místo ještě pořeším, nerad bych přišel kvůli tomu o papíry. Teď mě napadlo, zkusím vygůglovat nějakou vodáckou kilometráž, tam se třeba v těch říčních km zorientuji.

Čtvrtek 10. července 2008 v 17:02® Maiki

Chlapi jaky používáte uzel na obratlíku??

Čtvrtek 10. července 2008 v 16:34® mako
mako

Maiki, Nikoš – mě by to taky moc zajímalo. Přece není možný, že přes léto jsou u nás na Orlíky všechny ryby nasulcovaný ve vrchních 10 metrech vody – určitě nejsou, vím, kde berou kapři. A co candáti vytažení z hlobky a nutnost jejich odvzdušnění …

Ale asi máte pravdu, že tam dole nebudou ryby, co maj rádi teplou vodu jako sumci …

Iwory : Já jo, tam má význam v ochraně návazce proti broušení sumčími kartáči …

Čtvrtek 10. července 2008 v 16:33® marven

ja bych řekl že se někrerý ryby nevytřely nebo teprva budou protože co jsem slyšel tak pár ryb bylo plný jiker nebo nějakou část jiker měli

Čtvrtek 10. července 2008 v 15:56® Maiki

Nikoš- a kde se teda sumci pohybujou přes léto??

A vůbec zná tady někdo aspoň približně jak se sumci chovají v průběhu roku a kde loví…např jak v létě a jak na podzim…pls poraďte někdo…moc by mě to zajímalo…předem děkuji za odpověd

Čtvrtek 10. července 2008 v 15:23® Nikoš
Nikoš

mako> zdarec, s tou rybou v „komatu“ to je tak, že utpí teplotní šok. V 15 m je v létě cca. 7 stupňů oproti cca. 24 na hladině. Navíc tam bývá míň kyslíku. Znám to z potápění. V létě dole není ani šupina… Takže bych tam ani nelíčil…