Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 14. července 2008 v 11:48® HaD
-
Budiž mu udírna lehká
- Pondělí 14. července 2008 v 10:56® HaD
-
mako> kde jsi chytal?
- Pondělí 14. července 2008 v 10:37® mako
-
Zdar, tak já v pátek dopadl hrozně. I přesto, že počasí bylo pro ryby dobrý, tak pro rybáře hrozný a po dvou „sprchovačkách,“ jsem se celou noc spíš sušil, než chytal sumce .......
- Pondělí 14. července 2008 v 9:43® HaD
-
Jax> tak jak jsi dopadl?
- Pondělí 14. července 2008 v 9:38® HaD
-
gadasnik> mimča na vláčku?
- Neděle 13. července 2008 ve 22:30® Robur
-
jsem to neměl o tom chytání na míč prozrazovat, jestli se ty dvoumetrovky začnou vybíjet ve velkým, tak potěš…
- Neděle 13. července 2008 ve 20:22® gadasnik
-
njn,to je hold ta „česká“ nenažraná povaha.Je to sice každého věc,ale rybářská čest je rybářská čest.Jinak sorry,nebylo to na novči,ale na zmiňované primušce.Tenhle víkend hafo ± metrovek,ale žádný extra macek,tak aspoň ty mimča potěšili.
- Neděle 13. července 2008 v 19:43® BuBu99
-
taky jsem to videl v Podebradech na jezere bylo to na Prime ve zpravach skoda ho
- Neděle 13. července 2008 v 19:25® gadasnik
-
Tož jsem se vrátil z dofči a koukám na Novu na týví a zmasená nádherná přesdvojka
- Neděle 13. července 2008 v 10:28® marven
-
Jax> dej vědět jak si dopad tyky tam plánujem jet.
BuBu99> jj nějak to nejde z dvaceti prutu dvě byby je to slabí
- Sobota 12. července 2008 ve 20:00® silurus
-
sumik1> Už som to dával aj sem na stránku, medzi preteky. Ano môžu sa zúčastniť i rybári z Čiech
- Sobota 12. července 2008 v 11:07@ ???
-
Chcete soutěžit našel jsem závody v lovu sumců na Slovensku-NEVÁHEJTE www.musov.info
- Pátek 11. července 2008 ve 23:17® Jax
-
Díkes za rady.Ty kopačáky nechám na příště:)Však já jim to zítra ukážu NEBO SPÍŠ ONI MĚ,když se nějakeý vjetší spletou.Tak zatím a kdyby náhodou tak dám foto.
- Pátek 11. července 2008 ve 22:10® Robur
-
Jax, hlevně nezapomeň přibalit nějaké balóny a kopačky
- Pátek 11. července 2008 v 19:00® Michall
-
Jax-V. Lov na bójku Bójka smí být nastražena pouze tak, aby byla zachována nejméně vnitřní třetina vodní plochy volná pro plavbu, není-li stanoveno jinak. Jako nastrahu bych ti doporucil plotici,cejna nebo okouna.(do 35cm) Nastrazuj to spis nekam na melcinu nebo do zatoky tak 1–2m pod hladinu. Uspesny lov.
- Pátek 11. července 2008 v 18:50® siluri
-
Jax – pekne napisane.. Pripomina mi to panica, kt. ide prvykrat na diskoteku..
Ale skusim trochu prispiet k veci aj ked teda Orlik nepoznam vobec, takze len tak vseobecne.. K otazke ako daleko zavazat: mate to tam podla vyhlasky nejak obmedzene, takze vid. zakony (myslim ze 25m-ale nedrz sa toho pre istotu!) a ja davam rad jednu udicu vzdy k brehu do plytsej vody a nastrazujem ostrieza – takto zo zaciatku sezony (pre mna je to este stale zaciatok
na ne sumce radi utocia.. K tej hlbke strazenia – vo vseobecnosti do hornej tretiny vodneho stlpca, podla konkr. situacie (nezaskodi spytat sa nejakych pritomnych rybarov, ci je v noci sumcov pocut..) hodne zdaru..
- Pátek 11. července 2008 v 15:26® Jax
-
Čau lidi,zítra valím na Orlík poodhalit taje „SUMCAŘINY“.Zkušenosti mám spíš teoretický z netu a hlavně z HaDova DVD(je super).Potřeboval bych trochu poradit do kterejch míst zajít,jak daleko zavážet a jak hluboko nastražovat.Za odpovědi předem dík
- Pátek 11. července 2008 v 11:42® mako
-
HaD : Díky, tak uvidíme co budou dneska provádět .....
- Pátek 11. července 2008 v 9:30® HaD
-
mako: to že nejsou slyšet ještě neznamená, že pod hladinou nezobou
- Čtvrtek 10. července 2008 ve 22:45® BuBu99
-
panove nevim jak vam ale me uz od soboty vubec nekousou a i malo reagujou na vabnicku vubec nevim cim to je nepujdou do treni i kdyz podle me uz by melo byt po treni nebo se pletu
- Čtvrtek 10. července 2008 ve 21:35® Nikoš
-
mako> sumci jsou tak do deseti metrů +/- Ale většinou se válí konkrétně na Orlíku a Slapech kolem osmi metrů. Znám ale vody, kde jsou tak kolem dvou metrů a dají se hladit. Nejhloubjeji jsem potkal sumce koncem září v 22 metrech. To už se ryby stahujou níž, ale v létě se dole potká jen občas zatoulanej candátek.
- Čtvrtek 10. července 2008 ve 20:00® str.kapr
-
a nemas zkusenosti se sumcema na petce?
- Čtvrtek 10. července 2008 v 19:23® Robur
-
nevím jak ti slušně napsat, co můžeš chytit na sedničce
- Čtvrtek 10. července 2008 v 17:23® str.kapr
-
chlapy nevite jak to jdou sumci na sedničce?
- Čtvrtek 10. července 2008 v 17:14® vagi
-
Bery: přiznám se, že nechci úplně přesně specifikovat, kde hodlám chytat, aby to nějakej „dobrák“ nechtěl někde třeba „hlásit“ ale zkoušel jsem to z loďky jen pár metrů a stejně mi to nástražní ryba totálně zamotala a ani nevím, jestli to má kousek od loďky význam, protože tam určitě nejsem 100% potichu. Takže to chci zkoušet s tou trhačkou. Ale jak jsem psal, vlastně teprve začínám, učím se, zkouším a že nic nechytím mně nevadí
Když mi bude chtít někdo poradit, bránit se nebudu.
Ale to místo ještě pořeším, nerad bych přišel kvůli tomu o papíry. Teď mě napadlo, zkusím vygůglovat nějakou vodáckou kilometráž, tam se třeba v těch říčních km zorientuji.
- Čtvrtek 10. července 2008 v 17:02® Maiki
-
Chlapi jaky používáte uzel na obratlíku??
- Čtvrtek 10. července 2008 v 16:34® mako
-
Maiki, Nikoš – mě by to taky moc zajímalo. Přece není možný, že přes léto jsou u nás na Orlíky všechny ryby nasulcovaný ve vrchních 10 metrech vody – určitě nejsou, vím, kde berou kapři. A co candáti vytažení z hlobky a nutnost jejich odvzdušnění …
Ale asi máte pravdu, že tam dole nebudou ryby, co maj rádi teplou vodu jako sumci …
Iwory : Já jo, tam má význam v ochraně návazce proti broušení sumčími kartáči …
- Čtvrtek 10. července 2008 v 16:33® marven
-
ja bych řekl že se někrerý ryby nevytřely nebo teprva budou protože co jsem slyšel tak pár ryb bylo plný jiker nebo nějakou část jiker měli
- Čtvrtek 10. července 2008 v 15:56® Maiki
-
Nikoš- a kde se teda sumci pohybujou přes léto??
A vůbec zná tady někdo aspoň približně jak se sumci chovají v průběhu roku a kde loví…např jak v létě a jak na podzim…pls poraďte někdo…moc by mě to zajímalo…předem děkuji za odpověd
- Čtvrtek 10. července 2008 v 15:23® Nikoš
-
mako> zdarec, s tou rybou v „komatu“ to je tak, že utpí teplotní šok. V 15 m je v létě cca. 7 stupňů oproti cca. 24 na hladině. Navíc tam bývá míň kyslíku. Znám to z potápění. V létě dole není ani šupina… Takže bych tam ani nelíčil…