Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 3. července 2008 v 19:00® cormoran
cormoran

Malovec> Pěkná fotka:)

Čtvrtek 3. července 2008 v 16:35® Malovec
Malovec

tak jedna fotka 125ky ze včerejška , povedla se ještě jedna metrovka a štika 63 krásnej záběr na vábničku jen to překvapení že po záseku nebyl žádnej tah :-93;

foto/diskuze/sumcarina/2008/th-img18896.jpg
Čtvrtek 3. července 2008 ve 13:01® Michall

Hoj všichni! Chtel bych se zeptak jestli nekdo nezna okoli Stedronina na Orliku?Chystam se tam 25.7.na sumiky a tak bych se chtel zeptat jakou nastrazni rybu(mam liny 25–30cm-trhacka a rousnice-podvodni splavek).A jeste bych se chtel zeptat na jakou hloubku mam davat rybu na trhacce? Diky za odpoved.

Čtvrtek 3. července 2008 v 11:08® alland123
alland123

Tak tri zábery dva sumci 72cm a jeden 95cm kopec strhnutých rýb čo ma mrzí snád to bude lepšie na budúce.

Čtvrtek 3. července 2008 v 9:45® SETR ONDRA
SETR ONDRA

chosebaits> jak si nedokázal mu jí natřít :-)) To se musí,i když tě táhne do vody tak mu jí musíš alespoň dvakrát napumpovat :-) seknout se prostě musí ať se děje co se děje,i do tahu od toho máš cajk na sumce né :-))

Středa 2. července 2008 v 18:55® chosebaits
chosebaits

SETR ONDRA>tak jsou to uličníci jak píšeš,dal jsem tam káču a lapl jsem 50 a 80 cm.Jinak večer záběr na trhačku a já ta nedokázal pořádně seknout,protože byl naustále v tahu,tak jsem přišel o krásnou rybu.

Úterý 1. července 2008 ve 21:14® silurus
silurus

II. ročník celoslovenských sumcových pretekov – SLEPČANSKÝ SUMEC termín : 29–31.8. 2008 Pravidlá nájdete na www.silurusteam.szm.sk www.rybarstvo-saenger.sk :-)

Úterý 1. července 2008 v 17:39® BuBu99
BuBu99

cau vite nekdo jak je to na Labi smi se chytat az u splavu u elektrarny vzdycky bylo v radu 100m od vodniho dila ale letos tam je 100 m od prehradniho telesa a elektrarna neni prehradni teleso nebo se pletu

Úterý 1. července 2008 v 16:29® SETR ONDRA
SETR ONDRA

chosebaits> na 99%to dělaj uličníci,většinou na rousáky jdou prckové do 130cm ale i někdy se splete potvora :-)) vím že když dám rybu tak budu mít třeba jen jeden dva záběry za tejden ale většinou jsou větší,no já chytám na rousáky z jednohákem a na cca 10–15 rousnic a stěchto drbanců seknu tak každýho 10tý ho :-)) ale jak přijede větší tak to většinou vypadá jako když vysíš za dno pomalu e prut ohýbá pod vodu a bác a je tam :-)) no ale někdy i větší bere jako blb :-)) chce to vychytat,kdyby to bylo jednoduchý tak to by nebylo ono :-) u nás na řece sumcaři říkaj že sumec do 1metru se vyvábí i na hrnek,ale nad 120cm už je na vábničku,no hrnek jsem pokusil a sumci kolem 60–80 brali poctivě :-))

Úterý 1. července 2008 ve 13:04® chosebaits
chosebaits

SETR ONDRA trumani u nás nejsou,tak je možný že to tahaj prckové.Párkrát do toho klepne a pak to jde do tahu,ohne prut aš se očko prutu ponoří a já sekám do prázdna,tak už jsem z toho jelen.Jinak chytám na trhačku seknu skoro vše ,ale ta vábnička zatim bez uspěchu.Včera na vábničku tři zaběry na rousnaky a na rybu ani tuk.Dnes jedu znova,tak doufám že to trefim.Reagujou na vábku dobře,nebo jí tu zdejší sumci slyšeli asi pětkrat za poslednich dvacet let.

Úterý 1. července 2008 v 9:54® zany

Bubla> tá jsem ji nastažoval jak na bojku za hřbet.o byla asi ta chyba tak já to vyzkouším a pak dám vdět.

Pondělí 30. června 2008 ve 21:16® Bubla
Bubla

zany> zdar.a jak ji nastrazujes?kdyz ji pichnes prvnim trojhakem mezi hrbetni a ocasni plutev a druhy k prsni nemel by byt problem.

Pondělí 30. června 2008 v 17:46® zany

čauves mám problém při vábení ,když tam dam jako nástražku rybu ,tak mi jezdí všude možně a není tam kde by měla být.olovo dávám 200g.nástražky používám plotice tak 20 – 25 cm.a na echu ji vubec nevidím.co stím poraďte prosím.:-((

Pondělí 30. června 2008 v 16:35® SETR ONDRA
SETR ONDRA

chosebaits> no přesně tak,loni jsme měli dost problém trfit rybku na rousáky a najednou se to povedlo a byl to trůman jak vyšitej :-)) ten den jsme lapli asi 4 kousky jak na fídr drc,drc a šňůrka jen jezdila sem a tam,taky to dělají sumčí míma +/- 40cm a je jich opravdu dost vždy to jen poctivě očistěj :-)) jinak když přijde sumík od cca 80cm tak většinou sedí a je i jiný záběr,unás je letos na řece hodně malejch čističů dej rybu a máš klid :-))

Neděle 29. června 2008 v 19:04® Kubah

chosebaits> To třeba nemusí být sumec

Neděle 29. června 2008 v 17:06® chosebaits
chosebaits

Ahoj,poradte kde je chyba.Chytám na vábničku na rousnice,sedm záběru a nejde to seknout,tak co stím?Mám tam jeden jednohák a dávat tam trojhák je blbost.Jinak sezona je dobrá,už se podívalo na břeh několik slizounu a ten nej měl 142cm.Díky za každou radu.

Neděle 29. června 2008 v 15:49® BuBu99
BuBu99

ja myslel ze se smi chytat 100 m od splavu a elektraren a ono to plati jen u prehradnich hrazi ?

Neděle 29. června 2008 v 15:23@ ???

a jak to teda je ? kdy sekat ?

Neděle 29. června 2008 v 15:05profil byl smazán

Alivio> dobrej nápad…du s tebou a beru mušák a du zavláčet se suchou muchou

Neděle 29. června 2008 ve 14:19@ ???

nikdo neni neomylny sme jen lide

Neděle 29. června 2008 ve 14:18@ ???

sem se spletl na plavanou :=-d me ucili na splavek a na kacenu a ted se to plete nechci to tu psat jak nejaky **** na plavanou a jak to ted ja ?

Neděle 29. června 2008 ve 14:13® Shrek
Shrek

NS> při lovu na položenou se potápí kačena,splávek či cokoliv jiného?Asi si vezmu vláčák a půjdu zasušit s rotačkou.:-(

Neděle 29. června 2008 ve 13:56@ ???

Muzu se zeptat jak to je se sekanim pri lovu na polozenou seka se hned kdyz splavek(kacena nebo cokoli) zajede pod vodu a nebo se ceka jak u stiky at to vic zazere ?

Neděle 29. června 2008 ve 12:11® marven

Leonardo> nežeby ti nikdo poradit nechtěl ale nato musíš přijít sám pdle toho jak se ti ryby oběvujou nabo zvedaj hodně ti pomuže echo

Neděle 29. června 2008 v 8:56® gadasnik

regulus> neboj,někdy s polu sednem a budeme je čubat na peletky :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D .Párkrát jsem je u nás zkoušel a zatím žádnej extra úspěch.Ale rybička je rybička,o tom žádná.Zítra brzo ráno letíme,tak až za čtrnáct dní jim teprv pročešu kartáče :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

Neděle 29. června 2008 v 1:39® regulus
regulus

gadasnik> kurnik ty máš pamatováka. :-D

Sobota 28. června 2008 ve 22:37® gadasnik

regulus> to jsme na tom skoro stejně,na bójky jsem byl zatím jenom jednou,mladej neproměněnou nádhernou jízdu a hafo mimin na vláčku.S relativně vůči slizounkům „jemné“ náčiní,takže jsme si je vychutnali.V pon­dělí mažeme za sluníčkem a po návratu jim chceme pročesat kartáče.Přes Honzu jsme si koupili novejk nádhernej cajk,tak už čekají jenom na křest.Způsob klasika bóje a podle času i váblo,tak jsem natěšenej jak patnáctilrtej puboš,co to má poprvý slíbeno za panelákem ve křoví.Chci zkusit /nepruď!!!!/ i peletky,tak jsem zvědavej,hlavně aby nebylo zklamání.Lákají mě i tady na severní moravě na slizounky pro mně na neznámou vodu,tak jsem zvědavej.:-)) :-)) :-)) :-)) :-))

Sobota 28. června 2008 ve 21:41® regulus
regulus

gadasnik> ještě sem nebyl, nějak není čas. :-((

Sobota 28. června 2008 ve 20:23® Leonardo
Leonardo

Dobrý den, poradil by mi někdo prosím v jakých časových intervalech a kolik puknutí se dělá při vábení?

Sobota 28. června 2008 v 17:12® gadasnik

regulus> :-D :-D :-D :-D ,s tím už nic neuděláš,takovej jsem od mala :-D :-D :-D :-D Jak slizounci,chodíš je dráždit??Já mimo mimin nic extra,v pondělí letíme na čtrnáct dní za sluníčkem,takže víc se jim budu věnovat až po první dofči.