Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 23. října 2007 v 17:34® Pool
Pool

Nikoš> aááááá, kartu už jsem našel. dělám protě pokroky:-> . a už se na tom pracuje. díky

Úterý 23. října 2007 v 17:30® Pool
Pool

stembik> jo, fakt to funguje dobře. když se mi to podaří sem nějak vložit tak ti je i blejsknu. ..no ale s mojí technickou znalostí práce na pc to bude někde až kolem vánoc:-D .

Úterý 23. října 2007 v 16:53® stembik
stembik

Pool-diky je to zajimavy asi začnu tvořit a uvidim jak to dopadne teprv z kamošem začiname.

Úterý 23. října 2007 v 16:42® Pool
Pool

stembik>dřív jsem používal nafukovací míč v síťce a žádná pecka. letos jsem si vyrobil dva kousky z fasádního polystyrenu o tlouštce 10cm, rozměr cca 26×48cm, zespod a nahoru jsem dal 6mm silnou překližku stříklou výraznější barvou, sešrouboval v rozích, ukotvil jsem to středem a můžu říct že to drží dost dobře. používal jsem je na štěrkovně v Tovačově a pohoda. dá se krásně došponovat šňůra i na delší vzdálenosti, aniž by se bójka potápěla.

Úterý 23. října 2007 v 16:24® stembik
stembik

potřebuju poradit co dáváte jako hlavni bojku?petky a kanystry nic moc?kde se dá sehnat ta co je na dvd?diky

Úterý 23. října 2007 ve 14:14® Nikoš
Nikoš

Pool> www.chytej.cz

Mrkni se do jeho karty…

Úterý 23. října 2007 ve 12:32® obrisek
obrisek

určitě má…loni sem posledního sumíka chytl v listopadu…už sem to chtěl pro letos zabalit…ale poved se mi nedávno jeden prcek na candátech, tak to budu zkoušet dál…

Úterý 23. října 2007 v 7:24® wallys
wallys

chlapi co myslíte má ještě ted význam jít na sumíky řeku z podvodákem a rybkou ,sic jsem letos sumčáky již zabalil,ale mam volnej víkend .Dík

Pondělí 22. října 2007 v 18:28® thunder

Na Labi v Celakovicich pruser:Po definitivnim rozhodnuti ze letos sumcarinu balim,jsem sel vlacet v domeni ze zachytam aspon nejakou sticku nebo okouna.Vlacak 30g se snurou na 7kg.Nastraha Rapala potapiva chrastici imitace okoun! Po dvou hodinach zaber jak hovado,brzda na navijacku shimano se skoro pekla,(podotykam brzda byla skoro na krev)a pak se to stalo!Dotazeni brzdy na max,prut ohnutej tak,ze praskal skoro korek a rup!! Snura nevydrzela,Rapalka v pici.Pokud to byl sumik,tak se modlim at to prezije.Doufam ze jsem ho nesesil :-(

Pondělí 22. října 2007 v 9:51® Pool
Pool

Nikoš> díky, a nemůžeš mi dát kontakt na Láďu?

Pondělí 22. října 2007 v 9:43® Pool
Pool

pepino99> dík za radu, a co tak stojí průvodce na 7–10 dní? původně jsem si myslel že bych nechal auto i s vlekem v nějakém rybářském kempu kde se dají koupit i povolenky (tak aby ho někdo nevykradl)a na lodi po vodě bych si našel nějaký nepřístupný flek na rybajdu.

Sobota 20. října 2007 v 18:30® marven

thunder> má rozlišení jako lowranc x125 tak že bezproblému

Sobota 20. října 2007 ve 14:23® thunder

Zakoupil jsem echolot eagle seafinder 480DF.Mate s tim nekdo zkusenosti?Vlastni ho nekdo?Bude na sumyse dobrej? Diky za nazory :-)

Pátek 19. října 2007 v 17:31® obrisek
obrisek

tak už mě byly poslány ty ceny SHIMANA navijáků z japonska…problém je ten, že mi to nejde zobrazit, jen přes adobe reader…ale mám problém s instalací…je jich celá řada…kdo má zájem to zčíhnout at mi napíše na email třeba to někomu pojede...obrisek@seznam.cz

Pátek 19. října 2007 v 17:22® obrisek
obrisek

tak posílám jednoho prcka z jihu…zajímavé je, že sem se cca 4 měsíce věnoval jen sumcům s bilancí pouhýh 2 záběrů a když už sem sum. hůlky mrzutě dal do kouta a zašel poprvé na candoše dopadlo to takhle…

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img14271.jpg
Čtvrtek 18. října 2007 ve 22:26@ ???

dnešná vábnička pri teplote vody 13 dva drbance a  pri balení o 21.00 jedna 85. Ryby reagovali pekne a niekoľko borcov to skúsilo z 25m az na 5m ale bez záberu.

Čtvrtek 18. října 2007 ve 13:24@ ???

HaD: jednu chytili chalani čo prišli na sumce prvý krát v živote a na záber čakali pól hodiny… Fotili sa s ním dve hodiny, tak výsledok je jasný. O druhej viem len že ju chytili na druhom konci priehrady pri ústi rieky, tu sa však ryby nepúšťajú maso je drahé…

Čtvrtek 18. října 2007 v 11:28® pepino99
pepino99

Nikoš> no jistěěěěěěěěěěěěě Smiřický :o))

Čtvrtek 18. října 2007 v 11:24® Nikoš
Nikoš

Pool> Přesně jak ti píše Pepíno99. Kontaktuj Láďu_Vydru. Byl jsem tam poprvý s ním a super zkušenost k nezaplacení­..............

Čtvrtek 18. října 2007 v 11:15® pepino99
pepino99

Nikoš> já bych tě zase pozval na kolínko ........ :o))

Čtvrtek 18. října 2007 v 11:15® pepino99
pepino99

Pool> nejlepší rada – vyraž tam alespoň dvakrát s někým gdo to dobře zná a budeš mít jasno. Třeba s Láďou. Bejt tam napoprvé sám otkázanej jen sám na sebe bez jaké koli znalosti vody poměrů předpisů apod. je celkem kovbojština. Navíc málogdo přijede a napoprvé zachytá což v případě že jedeš s průvodcem nebývá pravidlem. A ve finále je to pár kaček navíc ale škola je to k nezaplacení .......

Čtvrtek 18. října 2007 v 11:09® Pool
Pool

zdravím vás kolegové rybáři. příští rok bych chtěl pokusit poprvé štěstí na pádu a tak bych vás chtěl požádat o pár rad k rybačce na této vodě. italský rybářský řád, ceny povolenek a pod. něco málo informací jsem zjistil, ale těch dobrých není nikdy dost:-) . mockrát díky

Středa 17. října 2007 ve 23:42® Nikoš
Nikoš

pepino99> kéž by se mi za tyhle prachy podařilo obstarat ti černou vdovu… Ale to by byla stejná haluz, jak ten Plašilův gól… :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Středa 17. října 2007 ve 22:50® Mr.Fisherman
Mr.Fisherman

Zdravím všechny:-) Potřeboval bych poradit s výbavou.Chtěl bych si koupit 2 univerzální pruty(2,7m) a navijáky(multíky) s pletenkou na sumce + nějaké další příslušenství.Na ceně nezáleží,ale chtěl bych nějaké lepší než průměrné vybavení-nechci nic drahého.Echolot mám Humminbird x917 a mám laminátovou loďku.Navíc do 14 dnů budu mít i auto,takže můžu jezdit za fousáčema po celém světě:-D Děkuji Vám sumčí kamarádi

Středa 17. října 2007 ve 21:34® pepino99
pepino99

Nikoš> kašli na Kaldu a za tyhle prachy sežeň ještě jednu černou vdovu, krásku mojí nejmilejší :o))

Středa 17. října 2007 v 19:52® Hony

HaD:Zajímalo by mě ,jak jej máš dlouhý. Našel jsem Larise ve třech velikostech.Díky

Středa 17. října 2007 v 19:16® Nikoš
Nikoš

Čau, nechcete někdo od Sängeru nový Waller Kalle Dream fish 2,7 m? Přestaly se vyrábět, ale v Německu jsem jich ještě pár našel..... Cena cca. 2600 – 2700 CZK. Záleží kolik bych jich objednal a jak velký by bylo poštovný… Kdyby měl někdo zájem, tak mi písněte soukromě.

Středa 17. října 2007 v 0:54@ Petr

HaD- To s tím PENNem GR. 4000 vláčíte? Šilhal jsem po něm, ale spíš bych sáhnul na 3000 , pro můj prut (shimano 270cm 50–100) by byla velkost,podle mě 4OOO moc.Chci prut na vláčení velkých woblerů atd. Chci ho používat i na ostatní dravce (občas i položenou). Ale díky moc za odpověď!!!

Středa 17. října 2007 v 0:32® HaD
HaD

zihi1> obě ty 195ky byly sejmuté?

Středa 17. října 2007 v 0:30® HaD
HaD

Petr> to už bohužel není pravda ať jde o prut nebo navikák. Prut skončil kdesi, ani nevím kde. Někomu jsem ho půjčil a je v nenávratnu :-(( Naviják nakonec nebyl tak kvalitní, jak jsem si myslel a odpočívá po ztrátě důvěry na poličce. Nyní mám Colmic Laris od T. Raymonda 20–50 g na lehčí sumcovačku (plus na boleny, štiky apod.) a na těžkou Penn Milenium 50–200g. K lehčímu proutku mám Abbu Souverän a k těžšímu Penn Graph 4000. TR má historickej, ale spolehlivej prut Abbu Atlantic a taky „suveréna“ příp. starý Shimano Aero. Dost důležitý u tý celý volby náčiní je velikost cílové ryby. Tzn. že záleží na tom, zda budeš chodit chytat metrovky, nebo budeš pást po „gorile“.