Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 6. září 2007 ve 12:42® Nikoš
-
HaD> pěkná fotka, čím fotíš???
- Čtvrtek 6. září 2007 v 9:47® Ferro
-
HaD – trosku boj s obrazkem
je to ten dole…dik
- Čtvrtek 6. září 2007 v 9:26® Ferro
-
HaD – Tohle o nem pisou:Série prutů vyrobených z vysokomodulovaného uhlíku na pilkrování, lov sumců na bojku i ze člunu a všech dravých ryb přívlačí či nástražnými rybkami i základní rybolov. Modely s vrhací zátěží 120 – 420 g oblíbené našimi rybáři při lovu sumců. Série nejprodávanějších a nejžádanějších prutů rozšířená pro rok 2004 i o široký výběr třídílného provedení. Pro svoji naprosto citlivou a senzibilní špici je tato série prutů s ostatními naprosto nesrovnatelná. Když dosáhne pilker dna, špice vám ihned ohlásí, jakého charakteru a povahy je: tvrdé jako skála či jemné jako písek. Vybavení prutu je vysoce jakostní: blank prutu je osazen titanovými SIC očky , rukojeť z nejžádanějšího portugalského korku a nechybí ani nejkvalitnější držák FUJI DPS. chlapi radili otocit ho multikem dolu a tocit opacne klickou, prej v pohode…
- Čtvrtek 6. září 2007 v 9:12® Pompo-styfler
-
áááá už to jde
- Čtvrtek 6. září 2007 v 9:11® Pompo-styfler
-
tak nevim proč ,ale nejde mi sem dát fotka ,takže druhý pokus
- Čtvrtek 6. září 2007 v 9:06® Pompo-styfler
-
Ahoj Láďo ,tahle rybka měla 212,byla v super kondici.Taky se mi líbí takovýhle fotky ,tak se o ně teď pokoušíme .jinak teď tam budem skoro měsíc tak doufám že se trefíme do 230tky
.ještě sem hodim 202jku a 175tku,ale když ty fotky musim zmenšovat na těch 540×405 tak nevypadají fakt dobře a při tom je mám v supr ostrosti.
Had : jo jo tahle je taky hezká
- Středa 5. září 2007 ve 23:53® HaD
-
Láďa_vydra> jen škoda, že jsem se díky mým aktivitám k pilování focení takovýchle věcí vůbec nedostal. Ale opravdu vůbec
- Středa 5. září 2007 ve 23:49® HaD
-
Láďa_vydra> taky se mi líbí. Mám rád, když je ryba v pohybu a teče voda…jako třeba tato
- Středa 5. září 2007 ve 23:38® Láďa_vydra
-
Pompo-styfler> pěhná ryba ..... a dost dobrá fotka … kolik měl??
- Středa 5. září 2007 ve 22:40® HaD
-
Ferro> máš foto toho prutu?
- Středa 5. září 2007 ve 22:39® HaD
-
JPfish> no po letošním roce, kdy jsem se k vodě nedostal až na výjimky vůbec, si to možná střihnu ještě dřív. A správně usuzuješ na zahraničí. Jiná volba není a čekat nehodlám…
- Středa 5. září 2007 ve 22:25@ ???
-
Nevíte dá se chytnout nástraha na dravce,Orlík (Zvíkovské Podhradí)za pomoc,radu díkec.
- Středa 5. září 2007 ve 21:29® marven
-
zdaec scháním na příští vykend chatku na slapech přímo u vody nemáte nekdo nejakou skušenost díkes
- Středa 5. září 2007 v 19:12® SETR ONDRA
-
vosa> nebo Pepčo,nasadíme KULOMET tuhle metodu jsem viděl minule,ale vymyslel jsem něco lepšího- na kliku připevníme 6–8 vábniček a budem točit jak o život
vem si špunty do uší to bude mazec
- Středa 5. září 2007 v 19:05® SETR ONDRA
-
vosa>jéé čau panáčku,to víš je hnusný počásko tak lítám na netu a musím taky občas něco napsat
určitě se kdyžto všechno klapne dohodnem.Neboj ten tam leží už dlouho,ještě dorůstá
jeho čas nastal tak ho musíme loupnot už je to starý pán tak musíme opatrně jen dva puky
- Středa 5. září 2007 v 16:31® vosa
-
SETR ONDRA :Nazdar chlape,koukám že jsi se dal na psaní
To je vidět že nechodíš na ryby
Když bude v pátek kloudně tak jim asi pojedu zahrát.Jak to s tebou vypadá v sobotu? Možná bude větší loď, tak by jsme mohli vyrazit, tam co se mi zvednul ten kolohnát.Ale možná už se přestěhoval někam na hloubku,za hřích by to stálo
- Středa 5. září 2007 v 15:30® SETR ONDRA
-
Ferro> to víš že počasí má velkej vliv,nám jdou na vábničku hlavně když je dusno napadnutí a před buřinou,letos jsme chytali i za dost silnýho větru takže sranda vábit za takovích podmínek
ale šli a lapli jsme i jednoho pěknýho i za deště to jde ale musej mít svůj den minulej víken podle mě cejtili změnu počasí a prostě odpočívali a neměli zájem
jinak ta doba ještě přijde říkáme tomu druhý dech
jak jen se ustálí počasí jdem na ně!Loni i v půlce řijna pár záběrů bylo chce to pokoušet
jinak na rousáky máš o hodně víc záběrů ikdyž většinou od dorostu ale už jsme měli i sumce kolem 150cm a na labe to podle mě už jde na rybky většinou veme nad metr,ale na rousáky je prdel jak na fídr když ti najedou trumani tak jsme radši dali ryby ale i na cca 15cm plotici taky jeden statnej přišel
- Středa 5. září 2007 ve 14:56® Ferro
-
Rad bych se zeptal na vase zkusenosti s prutem Penn Charisma SensoPilk 240, 120–420g. Dneska jsem si ho koupil (teda spis vymenil a doplatil si misto Sangera ProT Pilk, kterej sem uz podruhy zlomil). Mam ho na chytani z lodi na vabnicku. Ted jsem si ale na jedny starsi diskusi precet, ze neni vhodnej na chytani s multikem. Tak me presla radost. S multikem totiz chytam…Je to opravdu tak spatny? Diky moc za vase nazory
- Středa 5. září 2007 ve 12:02® Ferro
-
Zdar ja byl na Labi vabit v nedeli a vcera. V nedeli na rybku skocila jedna 110. Vcera jen stika 70 cm. Na rousnice chytam minimalne (hlavne teda kvuli kanadakum…). Myslite, ze jsou s vabnickou ucinnejsi nez ryba a ma podle vas pocasi vliv na brani sumcu pri vabeni? Vlny a dest? Vcera bylo ukrutne a ryby se zvedaly hodne melo…No kazdopadne porad doufam, ze jeste pro letosek neni vsem dnum konec…Dik moc za pripadnou odpoved
- Úterý 4. září 2007 ve 23:56
-
HaD)Nevím co chceš dělat v dubnu a květnu.Sezona dravců začíná snad v červnu ne?:-' Já snad založím web alias sumec CZ ,pač mě s těma zahraničníma ničíte.
- Úterý 4. září 2007 ve 23:48® HaD
-
Pompo-styfler> jo, to je pěknej kousek… už aby byl zhruba duben-květen
- Úterý 4. září 2007 ve 23:42
-
Pompo-styfler )Hezké,ale neprovokuj! Stačí,že známej vytáhnul sumce na ocásek,původně na candoše a dnes ukázal foto 172cm a vlasec 0,22.
- Úterý 4. září 2007 ve 21:49® Pompo-styfler
-
pro vylazení oka
,ale nevim jak to bude vypadat ,když jsem to zmenšil na požadovaný rozměr bylo to nic moc
- Pondělí 3. září 2007 v 19:43® HaD
-
SETR ONDRA>
- Pondělí 3. září 2007 v 19:40® SETR ONDRA
-
HaD-to píšeš přesně,to funguje na 100%
lidi to musej pochopit sami co a jak.já se snažím nechat je odpočinout a vrátit se na ten úsek max.jednou za tejden nebo za 14dní a to nám přes léto fungovalo dobře,i na jednu větší potvoru která jse mě vypla tak za týden na tom samém místě se dala přemluvit
- Pondělí 3. září 2007 v 19:35® SETR ONDRA
-
ladasm-tak něco není dobře,ikdyž včera to stálo asi za prd všude,to koukám o štiku jsme ještě nikdy neškrtli jen o trůmany ty na vábničku taky pěkně útočej nojo taky sumci
často nám na vábničku sumci reagujou v jinejch hloubkách jeden tejden kolem 2m jinej je dostanem jen těžko metr nade dno jinej lítaj až na hladinu chce štelovat hloubku já sní pořád hejbu nahoru dolu až najdu ten den takovou akorád kde se většinou obracej a jdou ke dnu na řece kde je cca 4,5–5m je moje oblíbená parketa hloubka 3metry s které jsem měl nejvíce záběrů a byl den kdy mě šli až pod loď a byla úspěšná hloubka 1,5metru,chce to pokoušet a sledovat,ale kolikrát můžeš dělat co chceš a jen se koukáš na tu"telku"(echo)a vidíš věci a oni pacholci nic a nic,ale pak přijde záběr a stojí to za to si počkat je to adrenalín jako bejk
- Pondělí 3. září 2007 v 19:32® HaD
-
thunder> tak to nevím. To velmi obtížně. Navíc velmi záleží na podmínkách (vítr, vlny, proud, zatížení atd atd.)
- Pondělí 3. září 2007 v 19:31® HaD
-
SETR ONDRA> jo plašení funguje spolehlivě
- Pondělí 3. září 2007 v 17:03® ladasm
-
SETR ONDRA> včera jsem jich zkusil víc ,ale zase nic.jen jeden záběr navedlejší prut s rybou,ale spíš od štiky nebo tak něco,den před nám na druhý prut skočila u dna pod člunem 58štička,ale sumíci nic.
- Pondělí 3. září 2007 v 16:17® SETR ONDRA
-
ladasm-tak málo(6…)rousáků jsem nikdy neskoušel,přijde mě to málo.Začínám vždy kolem 10–15rousnic,ale neměj strach že sumec kterýho zvedneš onich neví!Kolikrát nám sumatra vyjede k nástraze a ikdyž splaváváme tak nás pronásleduje i pár metrů než jde dolu,jen máme nějakou tu ránu do šňůry jak se otočí a prdí na to,jindy se zvedne a okamžitě přichází záběr.Třeba včera večír na úseku kde děláme i 5–8záběrů jsme neměli ani potah,ale přitom se zvedali a jak na rybu tak na rousáky ani ťuk!Jen jsme potkali partu „ranařů“tak podle vábení jsme jim říkali kulomet alespoň 30ran-50ran za minutu a nonstop
takže jestli nám je trochu nesplašili