Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 7. srpna 2007 ve 12:28® tommy78

ještě by mě zajímalo jaká doba lovu je nejlepší. Nebo je to individualní dle místa???
a co třeba na mrtvou rybu (na Labi)? dočetli jsme se o makrele.....?

Úterý 7. srpna 2007 ve 12:25® tommy78

HaD> v jedne rybařině když jsem kupoval něco pro začátek

Úterý 7. srpna 2007 ve 12:09

Pro trochu oživení,neděle odpoledne vábnička s Banditem a docela to šlo.:-)

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img13344.jpg
Úterý 7. srpna 2007 v 11:51® HaD
HaD

tommy78> a kdo Ti řekl, že se u nás na 3 trojháky nechytá?

Úterý 7. srpna 2007 v 9:08® permoník
permoník

tommy78> tommy78> Ahoj, chytám na tu samou montáž co ty. Mám tam 7/0 jednohák a 4/0 trojhák. Nastražuju na proudu jednohák za hubu trojhák za prdel a zásek se podařil.

Úterý 7. srpna 2007 v 8:21® tommy78

HaD> A proč myslíš že jsme nic nesekl…? Já jsem ten článek samozřejmě četl a ne jen jednou všechno jsem určitě nepochytil ale bylo mi porazeno at dá jednohák a trojhák , že prý tři trojháky se u nás nepoužívají. Takže je to v napíchnutí ryby?????? A co ta velikost trojháku je ty velikosti třeba měnit dle velikosti ryby..... asi jo co??? Jo a děkuji.
ještě jsem sumce nechytil ale hodně mě to láká řekl bych že mam dost slušnou velrybí horečku.

Pondělí 6. srpna 2007 ve 23:27® Bobson
Bobson

Owner- pisni icq ? nikde jsme se to nedočetl že je to povoleno ikdyž co není napsano je povoleno ale v papírech sev.mor. je to zakazané a vyjimku jsme nečetl nikde. jsem asi blbej ale jdu se kouknout ještě jednou do papíru.pisni mi číslo na osobku.

Pondělí 6. srpna 2007 ve 23:12® Owner

Bobson:vyvažet se muže

Pondělí 6. srpna 2007 ve 23:10® Bobson
Bobson

waccl-už to vidim info ale přesto mi pošli na osobku číslo na tebe…něco by mě zajimalo.diky

Pondělí 6. srpna 2007 ve 23:03® Bobson
Bobson

waccl-bojkovat se může ale nesmí se vyvažet tak jak to chceš udělat. ale dik pisni mi ještě číslo na tebe brnknu ti… info se vždycky hodí ! děkuji

Pondělí 6. srpna 2007 ve 21:52® waccl
waccl

Bobson: viz. www.rybari-havirov.cz 1– letos se zavážet smí 2– lov nonstop pro lov sumců, ostatní ryby musí být šetrně puštěny zpět do vody (povoleno pouze od 1.7–31.8.07) 3– úsek je zpoplatněn 50,–kč/den Kde jsi četl, že se nesmí bojkovat :-))

Pondělí 6. srpna 2007 ve 21:26® Hony

HaD: udělal jsem si podvodní splávek podle DVD, ale při nahazování se mi to motá.Zajímalo by mě jak má být ode dna vysoko v proudné vodě a ve stojaté. Také mi není jasno,kterým koncem se dává k háčku.Dík.:-1 :-1 :-1

Pondělí 6. srpna 2007 ve 21:07® Bobson
Bobson

waccl- pisni mi na icq. nechapu že na stonavce můžeš chytat nonstop usek ? nikde to v papírech není napsané !!!
A jak se dívam na foto máš zabojkováno a to se taky tady na stonavce nesmí !!! Tak to už vůbec zase nechápu kamo ! Že by to byla akce jako minulý rok ? dik info Romanak

Pondělí 6. srpna 2007 ve 20:06® regulus
regulus

ripka> na to tě uvážeme a budeš dělat sumčí nástrahu.:-D

Pondělí 6. srpna 2007 v 19:58® regulus
regulus

obrisek> jo Dyje :-(

Pondělí 6. srpna 2007 v 17:57® HaD
HaD

tommy78> rád Ti poradím, ale napřed doporučuji přečíst tento článek: www.chytej.cz

Pondělí 6. srpna 2007 v 17:52® ripka
ripka

co to zas máte za zabíjecí nářadí vy zrůdy?

Pondělí 6. srpna 2007 v 17:06
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img13335.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2007/th-img13336.jpg
Pondělí 6. srpna 2007 v 17:01

HaD) Na netu mají tyto dva modely.Větší a menší a rozdíl je i v úchytu.Na jakou velikost nástražní ryby je ten menší a nebo větší.Je rozhodující velikost i dle proudu?

Pondělí 6. srpna 2007 v 16:32® tommy78

ahoj. Potřeboval bych pár rad od vás zkušených sumcařů neboť ja s mym brachou začíname se sumci. byli jsme o víkendu na Labi , náš první lov na sumce. Zvolili jsme podvodní splávek. Měli jsme nastraženého lína a cejna. Na obě ryby cca30cm jsme měli záběr. Nevěděli jsme pořádně jak to políčit a navázat tak jsme navázali jednohák s kombinací s trojhákem. jednohák do huby a trojhák ¨za hřbetní ploutev. A naviják jsme šnuru vyšponovali a povolili brzdu. Pak jme cekali a ani nedoufali že na prvnímchytaní neco bude. A za pul hodinyjeden vrčák jako prase a po pár vteřinách než jsme k tomu doběhli a zasekli tak nic. ještě jsme se nedoklepali a hned druhý vrčák a vysledek totéž. Potřebujeme proto prosím radu. Jakou velikost a počet háhů a jak zapíchnout rybu. Jaká denní doba je nejvhodnější. Kdy po záběru sekat a bude li mít nekdo k tomuto víc rádi se přiučíme protože nás to chytlo a kapří vody již nás neberou. Díky Tommy

Pondělí 6. srpna 2007 ve 13:32® Czudko
Czudko

Aaaa, tak jsem nasel pekny clanek, ktery napsal HaD. Tak ten mi snad odpovi na me otazky. www.chytej.cz

Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:56® Czudko
Czudko

Prosim o radu… Nikdy jsem se zatim nejak moc na lov sumcu nezameroval, snad proto, ze nemam lodku.. ani nevim. Posledni dobou si planuju, ze se pokusim zdolat nejakeho toho rekordniho. Proto potrebuji rady: Prut s jakou gramazi? Je lodka nutna nebo staci gumovy clun na zavezeni bojky? Do tretice – multiplikator nebo normalni navijak? Na dravce pouzivam normalne klasicky navijak 50-tku a mam i na jedne civce snuru na 36 kg. Staci?

Pondělí 6. srpna 2007 v 11:48® obrisek
obrisek

regulus:byl si na jihu??? já odtam taky nic!!!tady už končí sranda…

Pondělí 6. srpna 2007 v 11:47® Malovec
Malovec

HaD> Chtěl jsem se zeptat o jakém prutu tam mluvíš že je to nástupce oranžového sportexu?

Pondělí 6. srpna 2007 v 11:03® HaD
HaD

mastrof> :-) diky

Pondělí 6. srpna 2007 v 11:03® HaD
HaD

JPfish> no fakt nevím, co na tom není jasného. Je to zařízení, které díky svému tavru pracuje podobně jako wobler, tudíž působením proudu vyváží montáž na vodu. Používá se buď na lodi k tomu, aby nebyly splávky blízko u sebe ve vztahu k ose proudění vody, nebo k vyvezení od břehu. Od toho břehu to lze poněkud obtížně, rsp. je potřeba ideální podmínky a dost silný proud. Ten pták je levej, nebo pravej a podle toho i vyváží na danou stranu.

Pondělí 6. srpna 2007 v 10:46® mastrof

hééj hodne vyvoneny dvd. fakt prvni prut na sumce sem si koupil asai pred 2mesicema a mam pocit ze bez toho dívka bych byl asi docela ztracenej… takze fakt diky moc a preju vsem spoustu fousaču a tem fousačum preju at je nechate dal plavat:))))))))

Pondělí 6. srpna 2007 v 1:30® regulus
regulus

O5 nula.:-(

Pondělí 6. srpna 2007 v 0:18

HaD/Jak jsem psal,trochu to rozeber,(ve videu jsem to sledoval a najednou střih a nic a přitom to má spešl odstavec)Myslím konkrétní použití ,hlavně to použití, kdy-kde-jak -proč a protože, mám odzkoušeno, atd.No prostě pokuď možno instruktážně pro nechápajícího vola jako já,čím více ,tím lépe.Díky;-)

Neděle 5. srpna 2007 ve 23:57® HaD
HaD

Taz66> na jaký typ vody tu zátěř potřebuješ?