Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 27. července 2007 v 9:52® HaD
-
gadasnik> no nemasil bych, snažil bych se s rybou zacházet tak, aby se to nestalo. V ČR je trochu problém udělat jedno opatření, které rybu může zachránit. Ač to může znít divně, tak je dobré každou rybu alespoň na dvě tři hodinky uvázat, která je vysílená bojem, ev. focením, a pak teprve pustit. A vázattak, aby bylo rozvázání dílem několika vteřin.
- Pátek 27. července 2007 v 7:01® gadasnik
-
Nikoš> samo sebou,nakreslíme tam hurvínka,taťuldu,mrskneme to bezbarváčem a pruty budou jako z fabriky.
- Pátek 27. července 2007 v 6:59® gadasnik
-
cotas> koukám,stejnej ročník.Jestli myslíš to ebro,chytli jsme po něm ten rozkrmenej flek na pelety a musím ti říst,byla to hitparáda,takhle jsem si sumíky potahal poprvé a doufám že né naposled v živitě.Na pár kouskách bylo vidět,že byli vázaní,ale zdechlýho jsem tam neviděl.Jinak špekuluju nad tím,jak psal HaD,že vousáč může jít po focení do sumčího ráje,to je lepší ho snad zmastit.Určitě záleží na tom,jak se s rybou zachází,focení apod,ale je mi z toho šoufl.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 21:48® xycht
-
HaD: v pohodě
jsem ti říkal, že to nechvátá
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 21:14® Malovec
-
marven> zkoušely jsme znova ty Valy ale jinde a tam jsou ty ryby ještě náladovější než u tebe
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 21:04
-
HaD)Musíš si najít sličnou sekretářku
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 20:46® cotas
-
gadasnik> Nevím jestli to byli chcíplí sumci, ale nevím když jich leželo čtyřicet na pláži vedle sebe tak jak to rozchodily. Mě zajíma jestli se sumec vrací vodě když má hubu rozšalovanou několika trojháky.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 20:28® HaD
-
xycht> fakt nevim…a jestli ne, tak zejtra…fakt nestíhám nic, ani jíst a pít
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 20:02® xycht
-
HaD: poslal jsi i něco mě?
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 20:00® HaD
-
Nikoš> dneska sem posílal asi sto balíků, tak snad už si mezi nima
- Čtvrtek 26. července 2007 v 19:52® Nikoš
-
AAAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCHHHHHHHHHhhh joooooooo, tak jsem včera dostal papír do schránky, že mám zásilku na poště, tak jsem tam dneska valil jak fretka, že to bude to dvd od HaDa a ono kulový, zas nějaká zasr**na složenka do vlastních rukou…
Ženská je v trapu u maminky, tak jsem si chtěl udělat pěknej večer a ono kulový…
- Čtvrtek 26. července 2007 v 19:22® marven
-
malovec tak to ti to moc nešlo kde ste byly?
- Čtvrtek 26. července 2007 v 16:01® regulus
-
Alivio> Já rybu dávám na řece čumákem ke splávku a na tom Mušově jsem ju dal obráceně, čili ocasem ke splávku. Asi je potřeba dát ten splávek blíž k rybě, jak píše HaD a Mušov je mělkej a já měl prut na stojáka. Zkusím to zejtra namóglovat jinak, uvidí se.
- Čtvrtek 26. července 2007 v 15:31® Shrek
-
regulus> nevím jestli dáváš rybu na stojáku obráceně.Jak David psal ve svém článku,že nepoužívá s podvoďákem kapra a karase,já jsem použil karase cca 25 cm napíchnutýho „za prdel“ a nezamotal mi to.
- Čtvrtek 26. července 2007 v 15:23® HaD
-
Snake> co nějaký Milo?
- Čtvrtek 26. července 2007 v 15:23® HaD
-
regulus> dej splávek cca 5 cm od ryby a motat se to přestane
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:50® Snake
-
HaD> Jde mi ted hlavne o prut, v navijáku uz mam jasno, chci do prutu vložit tak max 2000, vim ze je to malo, ale myslim ze na prut to pro zacatek staci.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:26® obrisek
-
HaD:stáhl sem si ty tvoje fotky na tydlifouna a přesně sem podle toho na své " jižní základně" vázal…poprvé podvodák…jenže text sem neměl a neporadil sem si s navlečením té bužírky…navíc sem nepoužil 100kg návazec ale jen šnuru o průměru cca 0,40…takže proto to motání…zřejmě…
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:25® regulus
-
HaD> hoď radu na stoják, aby se to nemotalo, zejtra asi pojedu. Činku nemám a nechce se mě o půlnoci vylovovat druhá bójka, navážíme nafukovákem, kterej je už sbalenej před půlnocí.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:16® regulus
-
HaD> asi 30 cm, neměřil jsem to.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:13® HaD
-
Snake> kolik peněz na to máš?
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:13® HaD
-
regulus> a jak daleko rybu od splávku?
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 14:00® Snake
-
Zdravim, Potřeboval bych poradit, chci okusit sumčařinu, do výbavy nechci ze začádku moc investovat, spíš chci zjistit, jestli mě to chytne, ta se vás ptám, doporučili by jste mi nějaký prut a naviják (multiplikátor) pro začátek? díky.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:35® regulus
-
HaD> teď se pořádně dívám na tu tvoji montáž v článku, nedávám tam tu bužírku mezi karabinu u které se zaráží průjezd a splávek, bužírku dávám jen na návazec s trojhákama.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:27® regulus
-
HaD> Na řece dávám rybu čumákem ke splávku, na Mušově jsem to udělal opačně.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:23® HaD
-
regulus obrisek: jak jste měli nastraženou rybu? s tí to motání dost souvisí. A pak i ta bužírka, která to hodně eliminuje!
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:22® HaD
-
obrisek> že jsem to měl v článku slabším koncem k rybě
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:22® HaD
-
Nikoš> díky za názor…podle mě je to úplně fuk, protže jde o celkový vztlak splávku a nikdy jsem neřešil, jestli tak či onak a jak to přijde pod ruku, tak chytám. Kámoši chytaj na podvodňák z korkových špuntů (několik za sebou na šňůře) a tam žádnej tlustší či slabší konec není a funkce a úspěchy zcela shodné. S motáním by to souviset nemělo.
- Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:21® regulus
-
HaD> Na řece v proudu s asi 25 cm rybou mě to fungovalo bez problémů, teda já se moc nedíval jak to vážeš, až teď, je to ale skoro stejně, letos jsem to z lenosti jednou zkusil i na Mušově a když jsem to vytáhl, tak tam ryba sice byla, ale bylo to zamotaný, přesně jak píše OBRISEK. Páternostera jsem nezkoušel a splávek dávám tlustší stranou k rybě, proč to nevím, připadlo mě to logický.
- Čtvrtek 26. července 2007 v 11:17® Nikoš
-
HaD> já na podvoďák občas chytám, teď se mi to v itálii fakt zalíbilo… Vážu ho nezávisle na tvým článku obráceně než ty. Podle mě má ten tlustší konec větší vztlak a tím pádem líp tatá rybu nahoru a tím pádem patří k rybě… Na druhou stranu tam bude sumejšovi určitě víc vadit a asi rychleji ho vyplivně… Zase z druhý strany i když je sumec skoro slepej, tak i tak se mi nezdá mu dávat podvoďák tou červenou nebo žlutou stranou k němu… Každopádně to asi bude úplně jedno a nejvíc to je asi otázka estetiky, jak se to komu víc líbí…