Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 20. července 2007 v 15:35® sajmon

Alivio já bych ten pytel od brambor vyndal!to se neboj! a vyhodil bych ho až ve městě do koše!ale díky za radu a upozornění!!

Pátek 20. července 2007 v 15:28® Shrek
Shrek

sajmon> Pytel od brambor?By tam každej kdo po tobě půjde na ryby trhal nástrahy?Co takhle nějaké kovové závaží,na které navaříš očko,k němu přivážeš provaz nebo cokoliv jiného.Nahoru polystyrenovou kostku 10×10×10 cm.K tomu přiděláš trhačku.Koukni na HaDovo články a rady a ku prospěchu všech ostatních rybářů tě prosím: na pytel od brambor se vyprdni.

Pátek 20. července 2007 v 15:19® sajmon

Nikoš promiň že otravuju ale nevím z čeho vyrobit trhací bojku!vezmu si pytel od brambor do něho naházím kameny pak nějakou šŇůru ale co nahoru ??jaký plavák?,mě říkali chlapi že nejlepší je prý pet láhev ale to mi připadá hloupé.jestli nějaký balÓn nebo co??děkuji za odpověd

Pátek 20. července 2007 ve 12:41® permoník
permoník

Jinak k braní/nebraní …už párkrát sem to zkoušel na Berounce 2, sylšet jsou docela dost, ale záběry žádný :-| :-| takže asi jako všude co tak čtu

Pátek 20. července 2007 ve 12:40® permoník
permoník

HaD> k otevření tý ukázky, asi mě to bolukeje zaměstnavatel. Pouštim to z práce a znáte to, jak všude všechno blokujou =-|

Pátek 20. července 2007 v 7:29® gadasnik

:-D regulus> :-D :-D :-D :-D …já ti říkal,než půjdeš k vodě,nejdřív si šáhni,ale musí to vypadat,jako by tě voblíz bernardýn,jinak to stojí za …:-D
V tomhle počasí nežere ani člověk,natož ryby,tak to stojí za prd,po horkách přijde odhlazení,ryby budou zase zblblý zas nebudou žrát,víš co,ani si nešahej,stejně to nemá cenu,jenom babu zbytečně rozdráždíš.:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Pátek 20. července 2007 v 1:52® regulus
regulus

obrisek> libec> no to vám pěkně děkuju za povzbuzující zprávy, asi už vím jak v sobotu dopadnu.8-(

Pátek 20. července 2007 v 1:50® regulus
regulus

Tak o5 kulový s přehazovačkou. :-( , teda když nepočítám štiku cca 55. Letos je to jakýsi zakletý.

Čtvrtek 19. července 2007 ve 22:53® Ast
Ast

Malovec> To že je na Orlíku vábnička zakázaná samozřejmě vím, jenom mě zajímalo když už mě vzbudil, jestli mohl něco chytit…

Čtvrtek 19. července 2007 ve 21:54® Nikoš
Nikoš

sajmon> určitě jsi s tím spročkem neprohloupil, je to v podstatě identickej prut s milem, až na ty očka, ty jsou horší… S umístěním ryby je to hodně diskutabilní, dost záleží na vodě, kde lovíš a ročním období… Chce to zkoušet, pozorovat vodu a ptát se místňáků (ti ale bohužel většinou kecaj… ) Obecně zkoušej dár rybu přímo na hladinu, aby šplouchala a dělala na hladině randál. Pak třeba metr pod hladinu, do půlky sloupce a pak tak metr až půl metr nade dno… Já dávám trhačku na kačenu normálně stahovákem. Je to rychlý a pohodlný. Udělám si na trhačce oko, připravím si stahovací smyčku a tu dám přes hodní a dolní konec antény kačeny. Kluci sice hudrají, že jim pak kačena pěkně „nestojí“, ale když zavážíš v silným proudu na řece, tak je celkem opruz uvazovat vlasec na horní anténu. Prostě si připravíš smyčku, čapneš kačenu, hodíš stahovák a je vymalováno… 9-)

Čtvrtek 19. července 2007 ve 21:31® libec
libec

zdravím všechny.chci se optat jestli je to u vás taky tak špatné s fousáčema?bydlím asi 7km.od Mušova jezdím skoro denně k Brodu a na mělčiny kdo zná ví a nic moc.byli jsme tam týden v tahu a sumce jsme jen slyšeli,dva záběry na candáta a NIC.jeden od sumce samozřejmě taky nic.jen 35kapru všeci plavali zpět nej 82cm.jezdím ido Bulhar a je to taky velmi mrzuté.kolega je domorodec a nechytil ještě sumce a vím,že to umí.díky za zprávy.j to je bráchuv uspěch.

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img13155.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2007/th-img13156.jpg
Čtvrtek 19. července 2007 ve 21:12® sajmon

Nikoš hmm já už jsem si koupil ten spro xxx 2.no snad budu spokojený a vydrží mi dlouho!!!chtěl jsem si původně koupit to milo opravdu se mi moc líbilo ale připadalo mi lepší to spro!bylo takové víc pevnější mi připadlo,tak doufám že jsem neudělal chybu!!ale díky moc za ochotu a laskavost! jo a ještě jeden dotaz!jestli budu chytat na trhačku tak jak mám připevnit ke splávku trhací silon aby se pak přerval??díky moc a jak hluboko se dává v tuto roční dobu rybka hluboko?? díky

Čtvrtek 19. července 2007 ve 20:49® Nikoš
Nikoš

sajmon> koukám, že hodně laboruješ nad prutem na sumcařinu… Rozhodně nic nezkažíš Pennem Charismou nebo Milem Pro System Catfisch, ALE pokud jen trochu vládneš němčinou, nebo máš někoho v německu, tak se mrkni na německý stránky. Tam se prodávají pruty o dost levněji a rozhodně mají větší výběr. Např. Sänger Dream Fish, kterej tady stojí kolem 4500 se dá v dojčlandu sehnat za cca. 90 – 110 EUR. tj. od 2700 – 3000… :-> Teď jsem koukal na sumčáky od Foxe, zajímavá cena a vypadají taky moc hezky… www.monstertackle.de Docela by mě zajímalo, jestli s nima tady má někdo zkušensoti…

Čtvrtek 19. července 2007 ve 20:30® libec
libec

dobrý podvečer.nemáte někdo prosím zkušenosti s firmou AWA-SHIMA?vi děl jsem v obchodě slusný věci a nebyly ani drahé.jezdím nakupovat na Slovensko do Skalice.jsou tam super ceny.děkuji.

Čtvrtek 19. července 2007 v 19:19® obrisek
obrisek

zdar kucí: tak v úterý sem si šel nachytat líny do ostrova u macochy na jeden soukromák… po domluvě s majitelem sem si pár kousků odkoupil…má jich tam 3 pr.ele…štěstí mě ale nepřinesli… 2 noci na ramenech a nad bulharským splavem opět bez záběru…letošní zoufalost trvá:-X

Čtvrtek 19. července 2007 v 18:19® Malovec
Malovec

Ast> Vábit v noci není problém ale pokud vím tak na Orlíku je vábnička zakázaná:->

Čtvrtek 19. července 2007 v 17:49® marven

HAD:ja sem se toho nějak zalek a radši jsem ho prodal a na očka mam stejnej nazor

Čtvrtek 19. července 2007 v 15:42® HaD
HaD

marven> kámoš ho má a vytáhl na něj v pohodě dvě ryby okolo 200–215 cm. Zatím drží. Osobně se mi na něm nelíbí očka, jsou dost měkká

Čtvrtek 19. července 2007 ve 14:57® marven

ja jsem to spročko měl říkaj že je to dobrej proutek ale ja jsem naněm zdolaval 140ku a myslel jsem žeje to tak maximum strašně se ohybal a lupalo v něm ale nepraskl

Čtvrtek 19. července 2007 ve 14:07® sajmon

Nazdar chlapi!Začínám se sumčařinou a prosím vás co si myslíte o tomto prutu!Děkuji je to ten Spro Triple XXX Catfish II www.rybarske-centrum.cz

Čtvrtek 19. července 2007 ve 14:03® Ast
Ast

Zdravim. Dneska jsem byl na přes noc na Orlíku. Dva záběry – jeden kocourek cca 70 a druhej o něco větší se mě chybou systému vypnul. Ale co mě zaujalo bylo to, že nějakej tygr vábil v půl třetí ráno. Je možno v noci vábit?

Čtvrtek 19. července 2007 ve 13:48@ ???

pekna ukazka dvd

Čtvrtek 19. července 2007 ve 13:38® hajan

permoník> Maká to O.K.

Čtvrtek 19. července 2007 ve 13:37® HaD
HaD

permoník> jaký máš připojení? nějakou dobu to trvá, než se to stáhne

Čtvrtek 19. července 2007 ve 13:34® permoník
permoník

Jde vám otevřít ta ukázka sumčího DVD…mě to pořád hází server neodpovídá :o(

Čtvrtek 19. července 2007 v 7:57® Malovec
Malovec

Nevěříte? věřte! , protože fotečky nebudou měl jsem vybitej foták :-D

Středa 18. července 2007 ve 23:48® regulus
regulus

Robur> a já tobě nevěřím ani pozdrav, s tím Prutosem v báglu sis to u mě totálně posral (dlabu na Milkyho a píp):-D

Středa 18. července 2007 ve 23:38® Robur
Robur

Malovec, nevěřím, fantazíruješ z horka

Středa 18. července 2007 ve 23:34® Malovec
Malovec

Hlásím návrat z vábničky : Jeden sumík 108 jeden 85 a jeden 54 jinak asi 6 záběrů promarněných a jedna rybka co se při zdolávání vypnula celkem spokojenost.