Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 24. června 2007 ve 20:53® tomchamik
-
Včera jsem použil metodu rousnic,po 30min jsem vyndaval krásně obraný hák a od 20h do 24+ jsem spotřeboval asi 200rousnic
- Neděle 24. června 2007 ve 20:43® HaD
-
obrisek> pokud tak chceš chytat na rousnice, lze, ale je potřeba to nejméně jednou za hodinu až dvě kontrolovat. Já tak nechytám. Jednou jsem to zkusil a za večer jsem spotřeboval asi 100 rousnic bez sumčího záběru. Cejni a jiné drobné ryby to vždy dokonale obraly
- Neděle 24. června 2007 v 16:31® obrisek
-
HaD:mám otázečku…můžu bez obav použít na sumce unikovou montáž obdobně jak u kaprů? na řece u břehu 200g olovo na pevno 1 m návazec, troj bo jednohák s trsem rousnic? má to víc + bo – …díky za odpověd…
- Neděle 24. června 2007 v 16:13® chyt
-
zany> Nechal jsem komentář u těch krásnejch letknínů
- Neděle 24. června 2007 v 16:13® obrisek
-
zilvarovič-chytám je na těch ramenech na plavajdu bo fidr…cejn není problém…karas taky de a lín tam taky plave…ale…
- Neděle 24. června 2007 v 15:40® zany
-
chyt>taky příjmy mou gratulaci..
- Neděle 24. června 2007 v 15:05® chyt
-
regulus> A ten sumec byl na pstruhovce Loučná V.M.
- Neděle 24. června 2007 v 15:03® chyt
-
regulus> Děkuju
- Neděle 24. června 2007 ve 14:53® regulus
-
chyt> tak to seš pašák, na to, že ti je 10 let a chytáš 3 roky je to velikej úspěch. Gratuluju
- Neděle 24. června 2007 ve 14:03® chyt
-
Ahoj všichni chtěl bych se pochlubit s mím prvním sumcem je na www.fishmaster.estranky.cz ve fotoalbu pod úlovkama www.fishmaster.estranky.cz
- Neděle 24. června 2007 ve 12:50® zilvarovič
-
díky moc za rady budu to zkoušet snad štěstí bude, jak sem se ptal na ty slepý ramena tak sem myslel spíš jestli se tam dají chytnout nástražní ryby abych nemusel tahat sebou z domu
- Neděle 24. června 2007 v 11:33® HaD
-
Bandit> většinou jsem chytal s jednohákem. Trojháku jsem se většinou vyhýbal. U malých ryb by byl asi efektnější.
Robur> a proč by se nemohlo chytat s trojháčkem na rousnice??
PRCEK 2> jak jsi tu montáž upravil?
Thundarr> určitě to funkční bude. Jen asi nelze za tu cenu očekávat kdovíjaký komfort a životnost…
- Sobota 23. června 2007 v 17:00® obrisek
-
zilvarovič-na těch ramenech samo sumejši sou, ale je to „ztráta času“ když máš za zádama dyji, kde jich je víc a větší…když to budeš pouštět pod nohy nebudeš mít žádný problémy s tahem vody atd.momentálně splav je uzavřen páč to na straně bulhar vybourali…jináč byl sem tam na zahájenou s novou sumčí výbavičkou a za 6 nocí 2 neproměněné záběry…ryba a svazek rousnic…pár se jich tam chytlo…ale s doslechu žádná sláva…
- Sobota 23. června 2007 v 16:27® regulus
-
zilvarovič> Jezdím tam velice málo. To u splavu vlevo tzv. Rohlík je 100% svazová voda, ale je to jinej revír než řeka, tuším Dyje 4C, jestli tam jsou sumci netuším, to na druhý straně nevím.Letos jsem tam ještě nebyl, ale prej něco vrtají se splavem, takže těsně pod ním je to prý nějaký rozkopaný. Já jezdím trochu specificky, ve všední den, takže je všude míň lidí, pokud se Bulhar týká, tak si myslím, že to rozhodně není taková tragedie jako pod vratama. Sám tam asi nebudeš, ale že by to bylo tak, že by sis neměl kde sednout, to si nemyslím, ten klidnej úsek je tak skoro kilometr od dědiny až ke splavu. Sumejši tam určitě budou, je to tam nejspíš dost hluboký, otázka je jestli budeš mít kliku nebo ne. Pokud nenajdeš místo kam vyjíždí papat, tak je to vždycky tak trochu o náhodě. Splav se dá přejít, takže se dá jít klidně na druhou stranu, jenže je to o5 asi kilák pěšky.
- Sobota 23. června 2007 v 15:02® zilvarovič
-
jo ještě na tebe mám jednu otázku co ty slepý ramena u toho splavu v Bulharech jak to tam vypada a co je tam za ryby??
- Sobota 23. června 2007 ve 13:13® zilvarovič
-
regulas: tak díky moc dost si my pomoh asi fakt zkusim ty bulhary ale nelíbí se mi že je tam tak velkej rybářskej tlak aspon přímo v bulharech u toho splavu sem ještě nebyl takže nevím.Jak je to tam z lidma jezdíš tam často??
- Sobota 23. června 2007 ve 12:03® Malovec
-
tak dneska po ránu vábnička a opět se podařilo sedum trumenů a tři sumci kolem metru
prostě spokojenost . na to že jsme byly podruhé od zahájení tak je to bomba JPfish – Osobku mám
- Sobota 23. června 2007 v 11:20® regulus
-
zilvarovič> neříkám, že to nemá cenu, ale na Dyji jako celek, kde je obecně poměrně dost sumců to asi není ten nejšťastnější flek, je tam metr a něco vody polud mluvím o části hned za Lednickým parkem. Odstavnejch ramen je tam halda, nevím přesně co patří ke svazovce a co patří lesům, takže v tom ti neporadím. Klidnější úsek řeky je v Bulharech nad splavem, je to skoro stoják, pokud ovšem příroda nevyvádí nějaký skopičiny, tam si myslím, že je tam reálná šance něco lapnout. Na hlavním toku asi kdekoliv, ale jak píšeš je tam proud a pokud ti zabere větší kousek, tak je reálná šance na koupačku. Rozhodně bych nechodil sám.
- Sobota 23. června 2007 v 10:32® zilvarovič
-
regulus: takže myslíš že na starým korytě to nemá cenu ani zkoušet??a neporadil bys mi v okolí kde by se dal nějakej sumecek chytit??ale aby tam nebyl velkej proud nejlíp stoják se sumcama začínám a nerad bych aby mně nějakej vláčel za sebou po proudu
klidně napiš na meil dik
- Sobota 23. června 2007 v 9:53
-
Malovec)Máš osobku.
- Sobota 23. června 2007 ve 2:47® regulus
-
zilvarovič> je to tam mělký, až u toho Janohradu je to hlubší. Kdybych se měl řídit tím, co mě domorodci nakukají, jak v životě nic nechytnu.
- Sobota 23. června 2007 v 0:10® slimak
-
Dneska v podvečer jsem trochu zavábil na vltavě v Práglu a byly z toho 3 záběry a jeden sumík 80cm, na to že bez echa celkem úspěch
- Pátek 22. června 2007 v 19:54® zilvarovič
-
marcelj,regulus : dik za odpověd , to mně celkem překvapije podle těch padlejch stromu bych to tipoval na perfektní sumčí vodu a doporučení od domorodcu říkali že hned za lednickým parkem se tahají pravidelně,ale tam už sem se teda nedostal jenom k tomu Jánovu hradu a zkouseli ste to tam klasicky na boju??
- Pátek 22. června 2007 v 19:49® MadMack
-
Thundarr> Raptora jsem měl chvíli taky a jak píše regulus je to fakt váha. Multík vypadá jako JAXON DORADA LS který jsem taky měl, ale jen v 2ložiskovým provedení. Docela mně u něj vadila hvězda brzdy, která je dost dost úzká (tloušťka cca 3 mm) a aby jsi ji utáhl na fest tak to chce zabrat. pokud jezdíš jen občas tak by to mělo stačit, prut vydrží určitě, multík snad taky
- Pátek 22. června 2007 v 19:43® regulus
-
edit
*vjezdu
bych si naliskal, to je češtin jako sviňa :-'
- Pátek 22. června 2007 v 19:19® marcelj
-
zilvarovič> loni jsem to tam zkoušel provláčet a nic.jeden candátek.
- Pátek 22. června 2007 v 19:08® Malovec
-
JPfish> na Labe jezdím ale ne do Pardubic , naštaly mě tam s tím echolotem že se nesmí používat
- Pátek 22. června 2007 v 18:43® regulus
-
zilvarovič> ne, že bys ho tam nechytil, ale je to spíš náhoda možná tak u Janohradu, ale blbě se tam dostává, je tam zákaz vězdu a je to hlavní zdroj pokut lednickejch policajtů, hlavní koryto je větší pravděpodobnost.
- Pátek 22. června 2007 v 18:39® regulus
-
Thundarr> se setem zkušenosti nemám, ale mám toho Raptora. Jelikož na sumca na rybu chodím velice sporadicky, tak jsem do toho nechtěl vrážet nějaký větší peníze. Váží skoro kilo (myslím, že 0,95 kg), je to plnej laminát a myslím že by se na tom dal odtáhnout náklaďák. Spojka je festovní, očka vypadají taky dost slušně, sedlo je už horší, ale multík máš stejně pojištěnej objímkou, takže jde asi o houbec. Rukojeť je jakási pěnová guma. Jestli je to dobrá volba nevím, ale o rybu ho zlomíš jen stěží, akorát se pronese. Člověk co jezdí na vousatý pravidelně by si ho asi nekoupil. Multík v setu nevím a pletenku si vyber dle svýho uvážení.
- Pátek 22. června 2007 ve 14:38® k.boda
-
JPfish>
Robur> myslím, že stražit rousnice na trojhák se smí, dokonce je to i v nějaké publikaci. zkoušela jsem to v loni, udělala jsem pěknou chobotničku a v dost velkém proudu to mělo velký uspěch.