Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 1. června 2007 v 17:19® gadasnik

Pikes> nejlepší bude se tady zaregistrovat,psát to pak na osobku ať to tady zbytečně neblokujem,hodně lidí sem chodí kvůli sumcařině a někteří nemusí mít pochopení.Regis­trace je bezplatná,zare­gistruj se jako PIKES,to tuším nemá nikdo a navíc,odpadne i anonymita.Co se týče kreseb,co umím,rád předám,ale já zase spíš kreslím rukou,"strojová " grafika mě moc nebere.S videdem to bude horší,nemám kameru,ale vše popíšu a nafotím a pošlu/nejlépe po zaregistrování na osobku/.:->

Pátek 1. června 2007 v 17:02@ Pikes

gadasnik> a měl bych po tobě docela zvláštní prosbu a samozřejmě pochopím jestli odmítneš, ale zkusím to: jak bys maloval nějakej obrázek, tak že by sis to natočil – (myslím tím, jak se s tím snímá obrazovka a takto jako video) a pak to třeba zrychlil aby to mělo např. 5 minut a poslal mi to… Já právě totiž chci vidět jak v tom photoshopu kreslíš a jak postupuješ.. :-) Jako jesi nebudeš chtít, tak se nic neděje, ale udělal bys mi tím radost.. :-) Já bych ti za to mohl třeba přeložit něco z té angličtiny jak tady píšeš jesi to nebude nějakej moc složitej text.. :-)

Pátek 1. června 2007 v 16:50@ Pikes

gadasnik> Dík moc za pochválení!! :-) Na počítači to ještě celkem de, ale rukou toho moc kloudnýho nenakreslím.. :-(( Sice se snažím, ale moc to nejde.. Ty kreslíš ají rukou nebo jenom na kompu? A já myslím že nás nevypískají, snad se jim ta trocha „umění“ líbí.. :-D HaD> no na sumejše si ještě netroufám, ten už bude obtížnější.. A k tomu sem ještě žádnýho nechytl – (letos se na ně poprvé chystám, už sem si koupil ají mega háky co mi doporučil prodavač.. :-D )

Pátek 1. června 2007 v 16:03® gadasnik

HaD> tak ti nevím,láká mě ty cabeláský proutky zkusit,jen bych potřeboval,jestli se tu nenajse někdo,kdo by mi sem hodil česke překlad těch prutů a mulťáků.:-| …JE TU NĚKDÓÓÓÓÓ TAKOVÉÉÉÉÉJ ?????.......:-D

Pátek 1. června 2007 v 15:53® gadasnik

Nikoš> nemáš náhodou ty vysvětlivky k prutům a ještě by mě zajímal českej popis těch cabeláskejc mulťáků.Můžeš to splašit?

Pátek 1. června 2007 ve 13:40® HaD
HaD

gadasnik> :-)) ))

Pátek 1. června 2007 ve 13:09® gadasnik

HaD> se ví,ale moja mě asi přetrhne vejpůl,kdy ž zas nový proutka.Ukecal jsem ji na novou sumvýbavičku pro mě a mladýho,no bude to mazec.:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Pátek 1. června 2007 ve 13:07® gadasnik

regulus> tak sem si počet,co jsem chtěl vědět,vím a něco víc se dozvěděl,ještě jednou dík.S těma toljama.Byly to první kroky na vláčku,starý šimaňácký teleskop,tuším něco kolem 28 silon a planda jak hovado,hned druhý nához se čagan prohl do praku,já ještě dosek a začali se přetahovat,no byl tam tolja,hotový prase,notně přes 130 ±,seknutý přes hřbet.Potahat si potahal a nakonec to i urval,hajzlík jeden.No a pak chvíli pauza,jednoho dne jsme si z hecu s mladým pořídili jakouš takouš vláčesí výbavičku,pak sem tam vycházka no a chytlo nás to a beru to jako zpestření.Rozhodně je nom vláčet,to né,rajcuje mě spíš b´je a to čekání,pak ten nádhernej řachanec a dál už to snad nemusím rozepisovat.

Pátek 1. června 2007 ve 13:06® HaD
HaD

gadasnik> to bych řekl je dost měkkej proutek. Chtělo by to něco trochu ostřejšího… Vláčím nejvíce woblery a gumy

Pátek 1. června 2007 ve 13:05® HaD
HaD

regulus> mě baví obojí a hrdě to hlásám a nestydím se za to. Stejně tak mám rád jak blobdýnky tak i černovlásky. Mám rád barveněj život ;-)

Pátek 1. června 2007 ve 12:40® regulus
regulus

gadasnik> myslím, že nejsu ten pravej, začal jsem s tím loni, půl sumčí sezóny sem se nedostal k vodě a úspěchy mizerný, dvě mimina a dvě tolstoprasata, byl to sice mazec, ale byly nechtěný.

Pátek 1. června 2007 ve 12:30® gadasnik

regulus> dík za info,jaxi sem zdechlej to vyhledávat,počtu a popř.se dotážu.:-D

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img12505.jpg
Pátek 1. června 2007 ve 12:27® regulus
regulus

gadasnik> www.chytej.cz 9-)

Pátek 1. června 2007 ve 12:26® regulus
regulus

HaD> no vidíš a mě zase ubíjí sedět u vody, nechat se žrat houfem komárů a čekat jestli náhodou zabere. Vláčení giganástrah není zase až taková dřina a ten adrenalín, jestli se potmě trefíš do vody nebo na strom.:-D

Pátek 1. června 2007 ve 12:13® gadasnik

HaD> proutek CATANA-2,40 10–30g,navijáček si momentálně nevzpomenu.Na noční vláčku používáž zvukáče,plandu nebo mrtvou rybku??

Pátek 1. června 2007 v 11:54® HaD
HaD

gadasnik> jakej cajk to je?. Šňůra je OK. Noční vláčka nemá chybu :-)

Pátek 1. června 2007 v 11:01® gadasnik

HaD> Vláčse se smladým věnujeme druhým rokem,cílená ryby klasika-bolen,štika,sem tam candoš.Žádný velký úspěchy,spíš to beru jako změnu.Co se tak na sumíky dává na vláčák?Jak se to vodí atd.Hodně mě zajímá i noční vláčka.Cajk mám spíš jemnější-proutek i navijáček šimánko,šňůrka tuším na 15–17 kilo,takže o razantním bejčení z vody to nebude,spokojím se s jakýmkoliv kouskem,hlavně ať je si co povodit.

Pátek 1. června 2007 v 10:55® HaD
HaD

gadasnik> na Lužnici je ryb poměrně dost, ale nejčastější velikost je okolo metru. Když se zadaří, tak je z toho nějaká ta 150tka. O větších se mi tady zatím jen zdálo. Jsou hodně vybraní od podsekávačů a ti, co zbyli jsou tak potrhaní, že jsou moc opatrní. Vím o několikaset­metrovém úseku, kde podsekávači pravidelně ztrácí velkou rybu, ale mě ještě nezabrala ať jse dělal, co jsem dělal. Na vláčku se tu dá zachytat dobře, ale je to o nalezení místa. Pak jich křupneš klidně i 5 za večer, ale zase je to ta sorta 80–110 cm, výjimečně něco lepšího. Na velký s vláčkou nechodím, protože mě tahání giga nástrah nebaví – to už není zábava ale dřina jak v posilovně. Nakonec na medvěda si taky nevemeš flusbrok :-D Tento příspěvek byl 1.6.2007 v 10:56 editován administrátorem HaD

Pátek 1. června 2007 v 10:50® gadasnik

HaD> no jaxi psal,už sem šel do hajan,v rachotě jsem vzal kramle,je potřeba se vychrápat aby se přes den mohlo čmárat.:-D :-D :-D :-D :-D :-D Jak to vypadá se sumíkama na Lužnici??Dají se tam čubat pěkný kousky??A nebo si i pěkně zachytat??V sum­cařině jsem vyzkoušel snad už všechny možnosti čubání,ale vláčku jsem na nich ještě netestoval,tak by jsi mi moh poradit.Chci to zkusit na řece Moravě,nejspíš z loďky,speciál vláčák na ně nemám,zatím asi něco neutrálního,co by v praccce neztěšklo a co by si s ním v případným záběru poradilo.:-| Jenom ať maluje,hlavně ty naše kluky vousatý.Talent má,to se muší uznat.

Pátek 1. června 2007 v 10:47® HaD
HaD

gadasnik> třeba zítra namaluje sumejše :-)

Pátek 1. června 2007 v 10:43® gadasnik

Pikes> hodně zdařilé,cosi f tobě je,opravdu moc pěkný,ale tady je sumcařina,by nás tady brzo vypískali,piš kdyžtak na osobku nebo majla.

Pátek 1. června 2007 ve 2:22@ Pikes

jej tak je to tady nějaký malý, ale co se dá dělat.. je to docela škoda, pač hlavně u toho auta mám (aspoň podle mě :-) ) docela slušný stínování (hlavně na nárazníku) a tady to není vidět.. :-(( no co.. Ale v tom malování je to kreslit docela obtížný, tak práve přejdu k něčemu efektivnějšímu.. Tak a teď se du učit dějepis, pač zítra píšem a ješté sem na to nekoukal.. :-D

Pátek 1. června 2007 ve 2:14@ Pikes

gadasnik> čus, hej je to fakt super, já právě taky zkouším něco kreslit, ale zatím kreslím jenom myškou a v malování.. :-D ale už mám hotový první dva výtvory, zkusím je sem hodit.. Bohužel nápady nejsou z mé hlavy, zatím sem je maloval podle vzoru.. Ale zas to sou úplně první, příště si už zkusím vymyslet něco zcela sám.. A právě zkusím přejít na photoshop a už mám slíbenou od kamoša Cinemu a 3D max, tak už se na to těším..

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img12494.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2007/th-img12495.jpg
Pátek 1. června 2007 v 1:41® HaD
HaD

gadasnik> jakto že nechrápeš?

Pátek 1. června 2007 v 1:28® gadasnik

…tady to zas pomřelo??:-|

Čtvrtek 31. května 2007 v 10:50® gadasnik

HaD> … no ba,na „hlavičku“ !! :-D :-D :-D :-D

Čtvrtek 31. května 2007 v 10:43® HaD
HaD

gadasnik> trefil si to přesně! :-)

Čtvrtek 31. května 2007 v 10:38® gadasnik

Alivio> …no tak i dřív :-D :-D :-D :-D

Čtvrtek 31. května 2007 v 10:35® Shrek
Shrek

gadasnik> woe :-D

Čtvrtek 31. května 2007 v 10:08® gadasnik

HaD> :-D ..a „ledničku jsi vyžíral“ už v šest??:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D