Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 14:02® HaD
HaD

Bobson> kratší…ideálně do 2,4 m.. mám waler kaller dream fish 2,4 m. Je dobrej, jen trošku moc měkkkej na zásek.

Neděle 22. dubna 2007 v 0:43® Bobson
Bobson

CHci se zeptat – jaký prut používate na vábničku ? Tím myslím typ,gramáž atd.Co kdo má a jak mu ten proutek slouží ? dobře nebo špatně ! ?

Čtvrtek 19. dubna 2007 ve 23:51® Láďa_vydra

Myškyn> Ahoj Tomáši … nemáš zač pivo … klidně si to můžem zopáknout stačí říct …9-)

Čtvrtek 19. dubna 2007 ve 20:15® HaD
HaD

HT> párkrát jsem to zkoušel, ale vždy jsem stáhl prázdný háčky (tloušti a malý sumečci to dokonale očistili) a tak jsem se na to vyprdnul

Čtvrtek 19. dubna 2007 v 18:48® HT
HT

Poraďte mi dají se chytat sumíci na chomáč rousnic metr pod hladinou spustěné po proudu.Má někdo z vás takový spůsob lovu vyzkoušen.Dík

Středa 18. dubna 2007 ve 20:21® Myškyn

Nazdar všichni co byli s Ládou Vydrou na Pádu. Teprve dneska koukám na chytej a vidím , že jste to stihli pěkně probrat.Nikoš díky za fotečku.A Láďo tobě dík za fajn výpravu. Snad si to brzy zopakujeme.

Úterý 17. dubna 2007 ve 21:32® Láďa_vydra

lasta> Ahoj ..... jo zvládnul jsem to v poho … dojel jsem bez problémů 9-) .....nemáš zač … byli jste všichni pivo supr parta , takovou už jsem dlouho neměl pivo

Úterý 17. dubna 2007 ve 14:04® HaD
HaD

nix> jo, plandavky chválí každá literatura, ale já mám spíše kladné zkušenosti s woblery … Na Vranovské přehradě jen s vábničkou, ale mizivé úspěchy

Úterý 17. dubna 2007 ve 13:05® nix

HaD> Ja jsem slyšel spíš o plandavkách .Chytals někdy na Vranovské přehradě?

Úterý 17. dubna 2007 v 11:18® HaD
HaD

super! úplně to vidím…no mrzí mě, že jsem nebyl s váma…tak příště :-)

Pondělí 16. dubna 2007 ve 23:31® lasta

Láďa-vydra>AHOJ jak jsi dojel nedřímnul jsi někde? jO A JEŠTĚ JEDNOU DÍK mej se čus.9-)

Pondělí 16. dubna 2007 ve 22:38® Láďa_vydra

Nikoš> super napsáno ......Jo a to jsi nenapsal jak Hadovo pramice 380 jela ve skluzu i s Lastou :-D :-D

Pondělí 16. dubna 2007 ve 20:14® Nikoš
Nikoš

lasta> Nazdar Lasťo, viď, taky jsem koukal jak je to nakonec dlouhý. Takovouhle slohovku jsem naposled splodil o maturitě… :-D Jojo, fotky se povedly… :-)

Pondělí 16. dubna 2007 v 19:42® lasta

Ahoj Honzo, pěkná slohovka a ty fotky taky je videt že to nefotil úplnej amatér:-D . měj se čus

Pondělí 16. dubna 2007 ve 14:03® Nikoš
Nikoš

HaD> No jak to napsat, aby to nevyznělo jako óda na radost… :-93; Chytl jsem ho ve čtvrtek v noci. Do středy jsme tahali jen samý pulce kolem metru a někteří členové teamu už házeli flintu do žita, že se už žádná velká ryba nechytne… Byl jsem od rána v takový tý zdravý deprézi a dumal jak prolomit neúspěch. Nakonec jsem se domluvil s Láďou, že zkusíme s Michalem na noc změnit místo. Láďa stará zkušená vydra o jednom slibným místě věděl a na večer nás tam jeho raketolodí hodil. Když odjel, skočili jsme do pramice, namontovali echolot a asi hodinu jsme zkoumali dno a dumali kam umístit ryby. Nakonec jsme jednu dali na hladinu ke břehu, jednu na hladinu do proudu, jednu metr pod hladinu a poslední přímo do koryta metr nade dno… První záběr měl Michal v půl devátý na bolena na hladině u břehu a vytáhl 110 cm. Do půl jedenáctý se nic nedělo a pak, jakoby se na nás ty ryby domluvily, zazvonil Michalův druhej prut. Měli jsme pruty asi 20 m od sebe oddělený hustým roštím a v něm byla jen úzká ulička. Utíkali jsme zkontrolovat co se děje, ale byl to jen planej poplach. Zklamaně jsme hypnotizovali nehybnou rolničku a v tom se ozvalo zvonění mýho prutu, na kterým byl nastraženej 15 cm cejnek přímo v korytě asi metr nade dnem. Doběhl jsem právě včas, protože stojan byl od náporu ryby ohnutej do pravýho úhlu a prut z něj zvolna vyklouzával. Skočil jsem po něm v poslední chvíli, prvním zásekem přetrhl trhačku a pak hned nato nakouřil sumcovi pořádný 3 záseky… Pak začal boj na kterej se nezapomíná, ryba se rozjela po proudu jak parník. Mlátila hlavou, dělala výpady, mlátila ocasem do šňůry a snažila se zajet do každýho stromu co potkala… prostě paráda. Klobouk dolů před prutem waller kalle dream fish, moc sympatickej mi na začátku nebyl, ale po tomhle souboji jsem na něj dost změnil názor, byl ohnutej, že špičku jsem měl u multíku a fakt pěkně pracoval. U multíku se potvrdilo, že řadič je na chuj, protože se samozřejmě v rozhodující chvíli podělal… takže řadič nebrat i když se jedná třeba o shimano! Michal vedle mě stál a jen jak v tranzu opakoval, že to bude určitě obluda a ruku do huby, aby jí vytáhl na břeh, jí rozhodně nestrčí… :-) Nejkrásnější okamžik byl, když se na hladině objevila konečně kačena, namotal jsem poslední dva metry, naposled zabral a na hladinu se vynořil sumec jak ponorka. Ještě udělal pár výpadů a otoček a bylo po všem. Dal jsem Michalovi prut, mrknul kde jsou háky, chytl sumce za spodní čelist a vytáhl na břeh… Ruce se mi klepaly, záda bolely a nohy brněly… Pak jsem sumce změřili, uvázali, rozeslali smsky na všechny strany, pořádně jsme ho zapili dobrou slivovicí a brzy nato šli spát… Já byl z toho boje tak rozpumpovanej, že jsem stejně oko nezamhouřil a pořád dokola kontroloval jestli je sumec ke stromu pořádně uvázanej… Jak jsem už psal, prostě paráda..... už aby byla další výprava..... 9-)

Pondělí 16. dubna 2007 ve 13:59® Nikoš
Nikoš

HaD> No jak to napsat, aby to nevyznělo jako óda na radost… :-93; Chytl jsem ho ve čtvrtek v noci. Do středy jsme tahali jen samý pulce kolem metru a někteří členové teamu už házeli flintu do žita, že se už žádná velká ryba nechytne… Byl jsem od rána v takový tý zdravý deprézi a dumal jak prolomit neúspěch. Nakonec jsem se domluvil s Láďou, že zkusíme s Michalem na noc změnit místo. Láďa stará zkušená vydra o jednom slibným místě věděl a na večer nás tam jeho raketolodí hodil. Když odjel, skočili jsme do pramice, namontovali echolot a asi hodinu jsme zkoumali dno a dumali kam umístit ryby. Nakonec jsme jednu dali na hladinu ke břehu, jednu na hladinu do proudu, jednu metr pod hladinu a poslední přímo do koryta metr nade dno… První záběr měl Michal v půl devátý na bolena na hladině u břehu a vytáhl 110 cm. Do půl jedenáctý se nic nedělo a pak, jakoby se na nás ty ryby domluvily, zazvonil Michalův druhej prut. Měli jsme pruty asi 20 m od sebe oddělený hustým roštím a v něm byla jen úzká ulička. Utíkali jsme zkontrolovat co se děje, ale byl to jen planej poplach. Zklamaně jsme hypnotizovali nehybnou rolničku a v tom se ozvalo zvonění mýho prutu, na kterým byl nastraženej 15 cm cejnek přímo v korytě asi metr nade dnem. Doběhl jsem právě včas, protože stojan byl od náporu ryby ohnutej do pravýho úhlu a prut z něj zvolna vyklouzával. Skočil jsem po něm v poslední chvíli, prvním zásekem přetrhl trhačku a pak hned nato nakouřil sumcovi pořádný 3 záseky… Pak začal boj na kterej se nezapomíná, ryba se rozjela po proudu jak parník. Mlátila hlavou, dělala výpady, mlátila ocasem do šňůry a snažila se zajet do každýho stromu co potkala… prostě paráda. Klobouk dolů před prutem waller kalle dream fish, moc sympatickej mi na začátku nebyl, ale po tomhle souboji jsem na něj dost změnil názor, byl ohnutej, že špičku jsem měl u multíku a fakt pěkně pracoval. U multíku se potvrdilo, že řadič je na chuj, protože se samozřejmě v rozhodující chvíli podělal… takže řadič nebrat! Michal vedle mě stál a jen jak v tranzu opakoval, že to bude určitě obluda a ruku do huby, aby jí vytáhl na břeh, jí rozhodně nestrčí… :-) Nejkrásnější okamžik byl, když se na hladině objevila konečně kačena, namotal jsem poslední dva metry, naposled zabral a na hladinu se vynořil sumec jak ponorka. Ještě udělal pár výpadů a otoček a bylo po všem. Dal jsem Michalovi prut, mrknul kde jsou háky, chytl sumce za spodní čelist a vytáhl na břeh… Ruce se mi klepaly, záda bolely a nohy brněly… Pak jsem sumce změřili, uvázali, rozeslali smsky na všechny strany, pořádně jsme ho zapili dobrou slivovicí a brzy nato šli spát… Já byl z toho boje tak rozpumpovanej, že jsem stejně oko nezamhouřil a pořád dokola kontroloval jestli je sumec ke stromu pořádně uvázanej… Jak jsem už psal, prostě paráda..... už aby byla další výprava..... 9-)

Pondělí 16. dubna 2007 v 11:28® HaD
HaD

Láďa_vydra> někdo umřel, někdo ne…ono ty máš už taky slušný áčko :-)

Pondělí 16. dubna 2007 v 11:03® Láďa_vydra

Kurňa to sumcaři umřeli nebo co?? Ahoj Nikoš pěkný fotky … je vidět že kluci umí fotit :-D

Neděle 15. dubna 2007 ve 22:39® HaD
HaD

Nikoš> tak povídej… na co vzal, v kolik…jak bojoval… :-)

Neděle 15. dubna 2007 ve 20:37® HaD
HaD

Nikoš> hezkej kousek :-) gratuluju… hned bych vyrazil :-) do osobky mi pošli adresu ať vim, kam mám poslat to cédo ;-)

Neděle 15. dubna 2007 ve 13:05® Nikoš
Nikoš
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11856.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11857.jpg
Neděle 15. dubna 2007 ve 13:03® Nikoš
Nikoš

a můj 197 cm a 58 kg

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11855.jpg
Neděle 15. dubna 2007 ve 12:59® Nikoš
Nikoš
foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11854.jpg
Neděle 15. dubna 2007 ve 12:58® Nikoš
Nikoš

Tomášův 120 cm

Neděle 15. dubna 2007 ve 12:56® Nikoš
Nikoš

Michalův 116 cm

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11852.jpg
Neděle 15. dubna 2007 ve 12:54® Nikoš
Nikoš
foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11850.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2007/th-img11851.jpg
Neděle 15. dubna 2007 ve 12:52® Nikoš
Nikoš

Lasťův 164 cm – nevážen

Neděle 15. dubna 2007 ve 12:48® Nikoš
Nikoš

Ahoj chlapi, dneska v noci jsme se vrátili z Pádu. Brali hlavně pulci. Celkem jsme dostali na břeh 11 sumců. Tady přihodím pár fotek:

Čtvrtek 12. dubna 2007 v 16:31® pepino99
pepino99

já to vidím spíš černě neš přerůžovjele ......:-|

Čtvrtek 12. dubna 2007 v 15:21® HaD
HaD

Pompo-styfler> o tom nepochybuj…a ještě víc a víc růžoví :-)