Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 1. ledna 2007 v 15:27® Pompo-styfler
-
souhlas
- Pondělí 1. ledna 2007 v 15:12® Láďa_vydra
-
Pompo-styfler>
jo každej máme svuj názor
Už to nebudem rozebírat nerad bych aby se to tu zvrklo nějakým dohadům
- Pondělí 1. ledna 2007 v 15:10® Láďa_vydra
-
Pavel77> čau Pavlíku já myslel že tvoje máma sem taky chodí
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 14:51® Pavel_77
-
Láďa_vydra> Ládíku máš osobku.
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 14:39® Pompo-styfler
-
Láďa vydra:tak to mi věř ,že ho znám dost dobře a letos ,ale i v loni jsem s ním strávil dost času na rybách.A to s těmi kleštěmi:tak nebudeš rybu vázat někam, kde jsou na dně nějaký zvěrstva ne ?Vždyť to samý se ti může stát i s tím provazem.A ty kleště se dělají ve 2 velikostech a ty menší jsou fakt docela dost malý a myslim si ,že rybě vadí minimálně.
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 14:08® Pavel_77
-
Láďa_vydra> Ahoj Ládíku, jak se vede? Ještě že to manželka nečte
Ale přece by nežárlila na takovou nehezkou ženskou…
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:43® Prutos
-
Estefano-Ebro> Nejspíš jo, zkus ji zmenšit.
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:40® Estefano-Ebro
-
HaD – neprošla… Nevíš proč? Možná je příliš velká (3,5 MB).
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:24® Estefano-Ebro
-
… ta fotka neprošla. :o( No, snad jindy. Jo, HaD, je tady k pronajmutí luxusně zařízený nový byt (ideál pro 4–6 lidí) s garáží a bazénem 30m od vody v cene už od 200 € na rybáře a týden! Tak mi pak zavolej až budeš chtít termin nebo někdo z tvých známých – je to nutné zajednat předem (pochopitelně)…
- Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:19® Estefano-Ebro
-
Ahoj HaD a Láďo! HaD, chtěl si nějakou fotku, tak přikládám jednu starší-sumec s jedním kamarádem (235cm). Novější fotky ještě nemám v PC, ale bude i albín..! :o)
- Pondělí 1. ledna 2007 v 11:54® Láďa_vydra
-
Estefano-Ebro> Taky vše nej
- Pondělí 1. ledna 2007 v 11:42® HaD
-
Estefano-Ebro> Taky přeju všechno nejlepší! Hoď nějakou fotku!
- Pondělí 1. ledna 2007 v 11:39® Estefano-Ebro
-
Všem Vám přeju do nového roku moc a moc štěstí na rybách (a nejenom na nich) z rio Ebro. A pak – hlavně zdraví..!!! PS: Teď tady dobře berou hlavně velcí kapři – i přez 20 kg… Sumci jsou v útlumu, ale už se těším na březen, kdy se zase „rozjedou“… :o)
- Pondělí 1. ledna 2007 v 11:31® Láďa_vydra
-
Pavel77> kdyby tě slyšela manželka , to by byl mazec
- Pondělí 1. ledna 2007 v 10:03® Pavel_77
-
Krásné ráno kamarádi, tak jak je po bujarém přivítání nového roku? Jinak všem přeju aby byl pro vás rok 2007 ještě vís uspěšný než ten předchozí!
Docela bych chtěl bejt na chvilku tí sumíkem
Jo jinak celej kalendář jsem našel na: www.grupposiluro.it
- Pondělí 1. ledna 2007 v 0:52® Láďa_vydra
-
Pompo-styfler> myslim si že toho člověka co patří k tzv.špičce v sumcařině tak dobře neznáš.Já tu tvojí tzv.špičku znám o nějakej pátek déle , takže vim o něm dost. Nechci ti kazit iluze ale je to jak říká HaD. Nic ve zlým ale zajímalo by mě jak zabráníš tomu, když ten sumec jezdí po dně má v hubě kleště aby s nima nenarážel do překážek a nezapichoval se do dna? a to mi na těch kleštích vadí .
- Neděle 31. prosince 2006 v 19:13® Pompo-styfler
-
Had :jinak teď jsem byl v Táboře a měl bych takovej malej dotaz.Nevíš jak je to se sumcema na jordánu?Nevím ani jestli se to loví nebo nee a neznám tam ani žádný bližší podmínky rybolovu.
- Neděle 31. prosince 2006 v 19:07® HaD
-
Pompo-styfler> ok
- Neděle 31. prosince 2006 v 19:02® zany
-
tady se to rozjíždí a je to zajimavá diskuze..možná kdyby se tady ukázal Bobson tak by se přidal .páč vím že je používá,,
- Neděle 31. prosince 2006 v 18:59® Pompo-styfler
-
Had:no to bych zrovna neřek,znám se s nimi dost dobře, s oběma.Jsem se o tom s nimi bavil (s každým zvlášť) a nemyslím si že by tomu tak bylo .......
- Neděle 31. prosince 2006 v 18:47® HaD
-
Pompo-styfler> otázka je, zda to není z jiných důvodů
- Neděle 31. prosince 2006 v 18:26® Pompo-styfler
-
Had:tak víš co ,já jich znám hodně co je nemají ale také znám dost lidí co je mají a je mezi nimi i člověk ,který patří opravdu k tkz.špičce v sumcařině.A všichni si je pochvalují jen pro jedinou věc a to je právě to přechovávání ryb.
- Neděle 31. prosince 2006 v 18:21® HaD
-
Pompo-styfler> to rozhodně. Ale je zajímavé, že lidi, který znám, co maj dost zkušenstí a nachytáno mraky ryb, ty kleště nemají a ani o nich neuvažují. To o něčem hovoří, ne?
- Neděle 31. prosince 2006 v 18:14® Pompo-styfler
-
jak říkám věc názoru
- Neděle 31. prosince 2006 v 18:01® HaD
-
Pompo-styfler> jasně, blbý jo objí, ale kleště jsou asi jistější konec ryby. Já každopádně považuju kleště za zbytečnou pomůcku, která může být pro rybu nebezpečná. Třeba se pletu…
- Neděle 31. prosince 2006 v 17:57® Pompo-styfler
-
Ale to jo.Jenomže to samý se může stát i u toho lana,obě metody mají svá pro a proti.No a musí se to zajistit tak, aby prostě neutekl.
- Neděle 31. prosince 2006 v 17:51® HaD
-
Pompo-styfler> kdyby se tím do něčeho zachytil a prudce zabral, což se může stát (a proto prosazuju tu gumu k tlumení rázů), tak si myslím, že by se to stát mohlo. Nedejbože, kdyby s tím z jakéhokoliv důvodu utekl.
- Neděle 31. prosince 2006 v 17:48® Pompo-styfler
-
Had :Zlomit čelist?To je naprosto nereálná věc.Ty kleště jsou zacvaknutý kolem spodní čelisti a vůbec si nedokážu představit sílu,která by musela být vyvinuta právě na zlomení tak pevné čelisti jako má sumec.No nevim no ,pár sumců už jsem na tom měl a ani jedinej nebyl ani lehce škráblej.
- Neděle 31. prosince 2006 v 16:45® HaD
-
Pompo-styfler> myslím, že by si mohl právě s těmi kleštěmi i zlomit čelist. Fanda uvazování rozhodně nejsem, ale riziko poranění při uvázání je podle mě mnohem menší! A lano sice vede vedle oblouku, ale jakýkoliv tah ryby to lano táhne směrem od něj, takže poranění nehrozí.
- Neděle 31. prosince 2006 v 16:08® Pompo-styfler
-
Asi jste mě špatně pochopili.Neříkám vtahovat sumce pomocí kleští do lodi a tak,ale jsou dobré na přechovávání sumce.Podle mě jsou lepší než lano a to i s gumou.Přece jen se sumci lano protahuje přes skřele a vede kolem prvního žaberního oblouku a kleště drží přeci jen za čelist a při tom nejsou nějak brutálně scvaknutý k sobě.Ale jak říkám je to věc názoru.Na kleštích se sumec zkrátka poranit nemůže a myslim že mu vadí o dost méně než provaz.