Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 1. ledna 2007 v 15:27® Pompo-styfler
Pompo-styfler

souhlas :-)

Pondělí 1. ledna 2007 v 15:12® Láďa_vydra

Pompo-styfler> :-D jo každej máme svuj názor :-D Už to nebudem rozebírat nerad bych aby se to tu zvrklo nějakým dohadům :-)

Pondělí 1. ledna 2007 v 15:10® Láďa_vydra

Pavel77> čau Pavlíku já myslel že tvoje máma sem taky chodí:-D

Pondělí 1. ledna 2007 ve 14:51® Pavel_77
Pavel_77

Láďa_vydra> Ládíku máš osobku.:-D

Pondělí 1. ledna 2007 ve 14:39® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Láďa vydra:tak to mi věř ,že ho znám dost dobře a letos ,ale i v loni jsem s ním strávil dost času na rybách.A to s těmi kleštěmi:tak nebudeš rybu vázat někam, kde jsou na dně nějaký zvěrstva ne ?Vždyť to samý se ti může stát i s tím provazem.A ty kleště se dělají ve 2 velikostech a ty menší jsou fakt docela dost malý a myslim si ,že rybě vadí minimálně.

Pondělí 1. ledna 2007 ve 14:08® Pavel_77
Pavel_77

Láďa_vydra> Ahoj Ládíku, jak se vede? Ještě že to manželka nečte :-) :-) Ale přece by nežárlila na takovou nehezkou ženskou… :-) :-)

Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:43® Prutos
Prutos

Estefano-Ebro> Nejspíš jo, zkus ji zmenšit.

Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:40® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

HaD – neprošla… Nevíš proč? Možná je příliš velká (3,5 MB).

Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:24® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

… ta fotka neprošla. :o( No, snad jindy. Jo, HaD, je tady k pronajmutí luxusně zařízený nový byt (ideál pro 4–6 lidí) s garáží a bazénem 30m od vody v cene už od 200 € na rybáře a týden! Tak mi pak zavolej až budeš chtít termin nebo někdo z tvých známých – je to nutné zajednat předem (pochopitelně)…

Pondělí 1. ledna 2007 ve 13:19® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

Ahoj HaD a Láďo! HaD, chtěl si nějakou fotku, tak přikládám jednu starší-sumec s jedním kamarádem (235cm). Novější fotky ještě nemám v PC, ale bude i albín..! :o)

Pondělí 1. ledna 2007 v 11:54® Láďa_vydra

Estefano-Ebro> Taky vše nej

Pondělí 1. ledna 2007 v 11:42® HaD
HaD

Estefano-Ebro> Taky přeju všechno nejlepší! Hoď nějakou fotku!

Pondělí 1. ledna 2007 v 11:39® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

Všem Vám přeju do nového roku moc a moc štěstí na rybách (a nejenom na nich) z rio Ebro. A pak – hlavně zdraví..!!! PS: Teď tady dobře berou hlavně velcí kapři – i přez 20 kg… Sumci jsou v útlumu, ale už se těším na březen, kdy se zase „rozjedou“… :o)

Pondělí 1. ledna 2007 v 11:31® Láďa_vydra

Pavel77> kdyby tě slyšela manželka , to by byl mazec :-D

Pondělí 1. ledna 2007 v 10:03® Pavel_77
Pavel_77

Krásné ráno kamarádi, tak jak je po bujarém přivítání nového roku? Jinak všem přeju aby byl pro vás rok 2007 ještě vís uspěšný než ten předchozí!:-) Docela bych chtěl bejt na chvilku tí sumíkem :-) :-) Jo jinak celej kalendář jsem našel na: www.grupposiluro.it

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img10392.jpg
Pondělí 1. ledna 2007 v 0:52® Láďa_vydra

Pompo-styfler> myslim si že toho člověka co patří k tzv.špičce v sumcařině tak dobře neznáš.Já tu tvojí tzv.špičku znám o nějakej pátek déle , takže vim o něm dost. Nechci ti kazit iluze ale je to jak říká HaD. Nic ve zlým ale zajímalo by mě jak zabráníš tomu, když ten sumec jezdí po dně má v hubě kleště aby s nima nenarážel do překážek a nezapichoval se do dna? a to mi na těch kleštích vadí .

Neděle 31. prosince 2006 v 19:13® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Had :jinak teď jsem byl v Táboře a měl bych takovej malej dotaz.Nevíš jak je to se sumcema na jordánu?Nevím ani jestli se to loví nebo nee a neznám tam ani žádný bližší podmínky rybolovu.

Neděle 31. prosince 2006 v 19:07® HaD
HaD

Pompo-styfler> ok

Neděle 31. prosince 2006 v 19:02® zany

tady se to rozjíždí a je to zajimavá diskuze..možná kdyby se tady ukázal Bobson tak by se přidal .páč vím že je používá,,

Neděle 31. prosince 2006 v 18:59® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Had:no to bych zrovna neřek,znám se s nimi dost dobře, s oběma.Jsem se o tom s nimi bavil (s každým zvlášť) a nemyslím si že by tomu tak bylo .......9-)

Neděle 31. prosince 2006 v 18:47® HaD
HaD

Pompo-styfler> otázka je, zda to není z jiných důvodů ;-)

Neděle 31. prosince 2006 v 18:26® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Had:tak víš co ,já jich znám hodně co je nemají ale také znám dost lidí co je mají a je mezi nimi i člověk ,který patří opravdu k tkz.špičce v sumcařině.A všichni si je pochvalují jen pro jedinou věc a to je právě to přechovávání ryb.

Neděle 31. prosince 2006 v 18:21® HaD
HaD

Pompo-styfler> to rozhodně. Ale je zajímavé, že lidi, který znám, co maj dost zkušenstí a nachytáno mraky ryb, ty kleště nemají a ani o nich neuvažují. To o něčem hovoří, ne?

Neděle 31. prosince 2006 v 18:14® Pompo-styfler
Pompo-styfler

jak říkám věc názoru :-)

Neděle 31. prosince 2006 v 18:01® HaD
HaD

Pompo-styfler> jasně, blbý jo objí, ale kleště jsou asi jistější konec ryby. Já každopádně považuju kleště za zbytečnou pomůcku, která může být pro rybu nebezpečná. Třeba se pletu… :-)

Neděle 31. prosince 2006 v 17:57® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Ale to jo.Jenomže to samý se může stát i u toho lana,obě metody mají svá pro a proti.No a musí se to zajistit tak, aby prostě neutekl.

Neděle 31. prosince 2006 v 17:51® HaD
HaD

Pompo-styfler> kdyby se tím do něčeho zachytil a prudce zabral, což se může stát (a proto prosazuju tu gumu k tlumení rázů), tak si myslím, že by se to stát mohlo. Nedejbože, kdyby s tím z jakéhokoliv důvodu utekl.

Neděle 31. prosince 2006 v 17:48® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Had :Zlomit čelist?To je naprosto nereálná věc.Ty kleště jsou zacvaknutý kolem spodní čelisti a vůbec si nedokážu představit sílu,která by musela být vyvinuta právě na zlomení tak pevné čelisti jako má sumec.No nevim no ,pár sumců už jsem na tom měl a ani jedinej nebyl ani lehce škráblej.

Neděle 31. prosince 2006 v 16:45® HaD
HaD

Pompo-styfler> myslím, že by si mohl právě s těmi kleštěmi i zlomit čelist. Fanda uvazování rozhodně nejsem, ale riziko poranění při uvázání je podle mě mnohem menší! A lano sice vede vedle oblouku, ale jakýkoliv tah ryby to lano táhne směrem od něj, takže poranění nehrozí.

Neděle 31. prosince 2006 v 16:08® Pompo-styfler
Pompo-styfler

Asi jste mě špatně pochopili.Neříkám vtahovat sumce pomocí kleští do lodi a tak,ale jsou dobré na přechovávání sumce.Podle mě jsou lepší než lano a to i s gumou.Přece jen se sumci lano protahuje přes skřele a vede kolem prvního žaberního oblouku a kleště drží přeci jen za čelist a při tom nejsou nějak brutálně scvaknutý k sobě.Ale jak říkám je to věc názoru.Na kleštích se sumec zkrátka poranit nemůže a myslim že mu vadí o dost méně než provaz.