Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 30. prosince 2006 ve 22:16® VitaH

HaD>..když člověk nechce nic podcenit.....ale je to fakt… rvát sumce za kleště do lodi stejně nejde … nebo možná jde, ale je brutalita … a proč nepoužívat nejdokonalejší nástroj… nejsme střihorucí Edvardi ( vlastně klešťorucí)… je rozhodnuto … prdím na kleště. Dík za konzultaci

Sobota 30. prosince 2006 ve 22:01® HaD
HaD

VitaH> myslím, že pevněji než rukou většího sumce nepodržíš. Když ho vemeš za čelist rukou, tak je to mnohem pevnější a jistější úchop, než nějakejma kleštěma, který se můžou protáčet v ruce apod. Fakt podle mě nemaj význam. Vhodný mohou být možná pro záčátečníky, kteří neví jak rybu uchopit a co dělat. Jinak je to zbytečněj krám, bez kterýho se rozhodně obejdu! a s přehledem! 9-)

Sobota 30. prosince 2006 ve 21:43® VitaH

apropóóó… ví někdo zodpovědně, kdy jsou vlastně přesně na spodní přehradě hájení kapři…od 15.4 nebo 15.5 ???? né že mám něco proti peletám, ale.....

Sobota 30. prosince 2006 ve 21:37® VitaH

chytám sumce už pár let na Orlíku a nikdy jsem neměl potřebu kleště používat … ale letos ( vlastně příští rok) chceme zkusit Ebro a to je asi přece jenom asi jiná liga … sumce do 150 cm bych takhle snad ani neřešil…nejde mi ani tak o uchování jako o snadnější vyháčkování … mimo to jsem přestal používat trojháky

Sobota 30. prosince 2006 ve 21:29® HaD
HaD

důležitější je myslím použití gumy

Sobota 30. prosince 2006 ve 21:28® HaD
HaD

Pompo-styfler> v čem je to lepší?

Sobota 30. prosince 2006 ve 20:19® Pompo-styfler
Pompo-styfler

VitaH:ty kleště mám ,ale na vylovování je nepoužívám,připadá mi to zbytečně zdlouhavé.Ale jsou jistě dobré na přechování sumce přes noc.Místo uvázání na provaz je lepší pužít kleště,sumec se nemůže nijak poranit nebo odřít.Ale je to pouze věc názoru.

Sobota 30. prosince 2006 v 19:04® VitaH

doktore díky…asi budu muset proštudovat starší příspěvky …no a přirovnání ke kombinačkám v kapří tlamě je skoro přesné … takže sbohem kleště.

Sobota 30. prosince 2006 v 15:49® doktor

VitaH: www.chytej.cz

Sobota 30. prosince 2006 ve 13:53® Láďa_vydra

VitaH> musíš dávat bacha ,ty háky jsou dost nebezpečný ale jde to i holou rukou, tahám sumce asi 12 let a kleště jsem nikdy nepotřeboval a nemám chuť je vyzkoušet natož používat.Proti odřeninám od kartáčů se ochráníš rukavicema ( i když se dá sumec vylovit holou rukou bez rukavic bez jediného škrábance.) Paradox je že tě nejvíc odřou ryby kolem 1m. Dodržuj tyto zásady : 1.. před vylovením rybu řádně unav několikrád jí pohlaď ( poplácej ) po hlavě dokuď neni vyblbnutá. 2.. než strčíš ruku do tlamy zkontroluj kde jsou háčky. 3.. malé rybě tam strkej jenom palce ostatní prsty z venku , velké rybě obráceně prsty dovnitř a palce ven. 4 .. zásady 1–3 dodržuj i po tom kdy si myslíš že to umíš dobře a nic se ti nemůže stát. Pokuď se budeš řídit těmito pravidly ušetříš nějakou korunu a  nemusíš kupovat kleště. Jo a můj názor na kleště…myslim si že tomu sumcovi můžu ublížit… a prostě se mi to nelíbí připadá mi to jako kdybych tahal kapra , a ve finále místo podběráku použil kombinačky :-o a čapnul s nima kapra za hubu a vztáh ho na břeh.

Sobota 30. prosince 2006 v 11:22® HaD
HaD

pepino99> pošli na mail, at vidím co jsi vytvořil

Sobota 30. prosince 2006 v 10:57® VitaH

Pánové, potřebuju poradit. Jako malý a začínající jsem se sumců bál, pak jsem našel odvahu jim strkat ruku do tlamy ( pořád se tak trochu obávám háčků, vlastně háků )a když není po ruce rukavice o odřeniny není nouze. No a teď jsem zaregistroval vylovovací kleště. Co si o nich myslíte ? Mají smysl? Neublíží rybě?

Sobota 30. prosince 2006 v 9:55® pepino99
pepino99

HaD. Zmenšil sem je na 500 kilo a stejně se mi to seká a hlásí nějakej eror. Nejdou mi dát ani do fotogalerie … :O((

Sobota 30. prosince 2006 ve 2:22® HaD
HaD

Láďa_vydra> pa

Sobota 30. prosince 2006 ve 2:20® Láďa_vydra

HaD> Nee..... koukej s tim něco udělat :-/ … du chrápat zatim čus

Sobota 30. prosince 2006 ve 2:17® HaD
HaD

Láďa_vydra> ne?

Sobota 30. prosince 2006 ve 2:03® Láďa_vydra

HaD> ne nemám a ani fotky

Sobota 30. prosince 2006 ve 2:01® HaD
HaD

Láďa_vydra> loňský dívko nemáš? letošek jsem ještě ani nezaa stříhat :-(( byl to orig

Sobota 30. prosince 2006 v 1:58® Láďa_vydra

HaD> kurňa stoč mi taky něco na dvd a fotky taky …dyk já nic nemám :-((

Sobota 30. prosince 2006 v 1:55® HaD
HaD

Láďa_vydra> jo koukal a předevčírem jsme měli s klukama besídku a koukali v kuse 6 hodin na naše výpravy…to bylo skutečné sebemrskačství

Sobota 30. prosince 2006 v 1:51® Láďa_vydra

HaD> koukals na to video? .........kurˇna já bych jel na ryby

Sobota 30. prosince 2006 v 1:45® HaD
HaD

Láďa_vydra> jojojo…i když tohle je pitomec výstavní v trochu jiném směru :-D

Sobota 30. prosince 2006 v 1:40® Láďa_vydra

pitomec výstavní :-D kurňa dycky to zapomenu :-D pitomec výstavní

Sobota 30. prosince 2006 v 1:36® HaD
HaD

Láďa_vydra> jo to nevim, ale nějakej měsíc asi jo

Sobota 30. prosince 2006 v 1:36® HaD
HaD

Láďa_vydra> no, mno…jak to říct … : pitomec výstavní

Sobota 30. prosince 2006 v 1:34® Láďa_vydra

HaD> jak dlouho budeš mimo??

Sobota 30. prosince 2006 v 1:31® HaD
HaD

Láďa_vydra> půlka dubna

Sobota 30. prosince 2006 v 1:30® Láďa_vydra

HaD> kdy to bude v březnu? ............ už jsi viděl toto .......pěkná kravata :-) www.grupposiluro.it

Sobota 30. prosince 2006 v 1:25® HaD
HaD

Láďa_vydra> pohodička, ne? pít už můžeme, je zcela vhodná příležitost…jako tento týden skoro stále :-)

Sobota 30. prosince 2006 v 1:24® Láďa_vydra

HaD> ty woe to mi bude skoro 70 8-(