Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 30. prosince 2006 ve 22:16® VitaH
-
HaD>..když člověk nechce nic podcenit.....ale je to fakt… rvát sumce za kleště do lodi stejně nejde … nebo možná jde, ale je brutalita … a proč nepoužívat nejdokonalejší nástroj… nejsme střihorucí Edvardi ( vlastně klešťorucí)… je rozhodnuto … prdím na kleště. Dík za konzultaci
- Sobota 30. prosince 2006 ve 22:01® HaD
-
VitaH> myslím, že pevněji než rukou většího sumce nepodržíš. Když ho vemeš za čelist rukou, tak je to mnohem pevnější a jistější úchop, než nějakejma kleštěma, který se můžou protáčet v ruce apod. Fakt podle mě nemaj význam. Vhodný mohou být možná pro záčátečníky, kteří neví jak rybu uchopit a co dělat. Jinak je to zbytečněj krám, bez kterýho se rozhodně obejdu! a s přehledem!
- Sobota 30. prosince 2006 ve 21:43® VitaH
-
apropóóó… ví někdo zodpovědně, kdy jsou vlastně přesně na spodní přehradě hájení kapři…od 15.4 nebo 15.5 ???? né že mám něco proti peletám, ale.....
- Sobota 30. prosince 2006 ve 21:37® VitaH
-
chytám sumce už pár let na Orlíku a nikdy jsem neměl potřebu kleště používat … ale letos ( vlastně příští rok) chceme zkusit Ebro a to je asi přece jenom asi jiná liga … sumce do 150 cm bych takhle snad ani neřešil…nejde mi ani tak o uchování jako o snadnější vyháčkování … mimo to jsem přestal používat trojháky
- Sobota 30. prosince 2006 ve 21:29® HaD
-
důležitější je myslím použití gumy
- Sobota 30. prosince 2006 ve 21:28® HaD
-
Pompo-styfler> v čem je to lepší?
- Sobota 30. prosince 2006 ve 20:19® Pompo-styfler
-
VitaH:ty kleště mám ,ale na vylovování je nepoužívám,připadá mi to zbytečně zdlouhavé.Ale jsou jistě dobré na přechování sumce přes noc.Místo uvázání na provaz je lepší pužít kleště,sumec se nemůže nijak poranit nebo odřít.Ale je to pouze věc názoru.
- Sobota 30. prosince 2006 v 19:04® VitaH
-
doktore díky…asi budu muset proštudovat starší příspěvky …no a přirovnání ke kombinačkám v kapří tlamě je skoro přesné … takže sbohem kleště.
- Sobota 30. prosince 2006 v 15:49® doktor
-
VitaH: www.chytej.cz
- Sobota 30. prosince 2006 ve 13:53® Láďa_vydra
-
VitaH> musíš dávat bacha ,ty háky jsou dost nebezpečný ale jde to i holou rukou, tahám sumce asi 12 let a kleště jsem nikdy nepotřeboval a nemám chuť je vyzkoušet natož používat.Proti odřeninám od kartáčů se ochráníš rukavicema ( i když se dá sumec vylovit holou rukou bez rukavic bez jediného škrábance.) Paradox je že tě nejvíc odřou ryby kolem 1m. Dodržuj tyto zásady : 1.. před vylovením rybu řádně unav několikrád jí pohlaď ( poplácej ) po hlavě dokuď neni vyblbnutá. 2.. než strčíš ruku do tlamy zkontroluj kde jsou háčky. 3.. malé rybě tam strkej jenom palce ostatní prsty z venku , velké rybě obráceně prsty dovnitř a palce ven. 4 .. zásady 1–3 dodržuj i po tom kdy si myslíš že to umíš dobře a nic se ti nemůže stát. Pokuď se budeš řídit těmito pravidly ušetříš nějakou korunu a nemusíš kupovat kleště. Jo a můj názor na kleště…myslim si že tomu sumcovi můžu ublížit… a prostě se mi to nelíbí připadá mi to jako kdybych tahal kapra , a ve finále místo podběráku použil kombinačky :-o a čapnul s nima kapra za hubu a vztáh ho na břeh.
- Sobota 30. prosince 2006 v 11:22® HaD
-
pepino99> pošli na mail, at vidím co jsi vytvořil
- Sobota 30. prosince 2006 v 10:57® VitaH
-
Pánové, potřebuju poradit. Jako malý a začínající jsem se sumců bál, pak jsem našel odvahu jim strkat ruku do tlamy ( pořád se tak trochu obávám háčků, vlastně háků )a když není po ruce rukavice o odřeniny není nouze. No a teď jsem zaregistroval vylovovací kleště. Co si o nich myslíte ? Mají smysl? Neublíží rybě?
- Sobota 30. prosince 2006 v 9:55® pepino99
-
HaD. Zmenšil sem je na 500 kilo a stejně se mi to seká a hlásí nějakej eror. Nejdou mi dát ani do fotogalerie … :O((
- Sobota 30. prosince 2006 ve 2:22® HaD
-
Láďa_vydra> pa
- Sobota 30. prosince 2006 ve 2:20® Láďa_vydra
-
HaD> Nee..... koukej s tim něco udělat :-/ … du chrápat zatim čus
- Sobota 30. prosince 2006 ve 2:17® HaD
-
Láďa_vydra> ne?
- Sobota 30. prosince 2006 ve 2:03® Láďa_vydra
-
HaD> ne nemám a ani fotky
- Sobota 30. prosince 2006 ve 2:01® HaD
-
Láďa_vydra> loňský dívko nemáš? letošek jsem ještě ani nezaa stříhat
byl to orig
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:58® Láďa_vydra
-
HaD> kurňa stoč mi taky něco na dvd a fotky taky …dyk já nic nemám
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:55® HaD
-
Láďa_vydra> jo koukal a předevčírem jsme měli s klukama besídku a koukali v kuse 6 hodin na naše výpravy…to bylo skutečné sebemrskačství
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:51® Láďa_vydra
-
HaD> koukals na to video? .........kurˇna já bych jel na ryby
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:45® HaD
-
Láďa_vydra> jojojo…i když tohle je pitomec výstavní v trochu jiném směru
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:40® Láďa_vydra
-
pitomec výstavní
kurňa dycky to zapomenu
pitomec výstavní
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:36® HaD
-
Láďa_vydra> jo to nevim, ale nějakej měsíc asi jo
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:36® HaD
-
Láďa_vydra> no, mno…jak to říct … : pitomec výstavní
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:34® Láďa_vydra
-
HaD> jak dlouho budeš mimo??
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:31® HaD
-
Láďa_vydra> půlka dubna
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:30® Láďa_vydra
-
HaD> kdy to bude v březnu? ............ už jsi viděl toto .......pěkná kravata
www.grupposiluro.it
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:25® HaD
-
Láďa_vydra> pohodička, ne? pít už můžeme, je zcela vhodná příležitost…jako tento týden skoro stále
- Sobota 30. prosince 2006 v 1:24® Láďa_vydra
-
HaD> ty woe to mi bude skoro 70