Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 14. listopadu 2006 v 19:27® Pavel_77
-
JPfish: Kliodně s tebou pojedu, napiš kdy!
- Úterý 14. listopadu 2006 v 16:21® vosa
-
Pompo-styfler>Jaro bylo určite lepší-ryby jsou vyhladovělé po zimě.V půlce října jsem chytal sumíky vypasené jako čuníky,myslím že mají dost tuk. zásob.Za vábničkou se zvedají spíš ze zvědavosti.Ale zvedají se opravdu pěkný kousky,je to k vzteku že nežerou!Některej přijede až k nastražený rybě,čučí na ní a pak se okamžitě propadne ke dnu.
- Úterý 14. listopadu 2006 v 8:56® Bandit
-
JPfish> Hned bych jel s tebou
- Pondělí 13. listopadu 2006 ve 23:11
-
Pompo-styfler ) No vidíš,tak já to ještě prubnu,jen jsem zvědavej koho sebou dostanu na loď v tomhle počasí.To byla řeka,nebo stoják a jaká nástraha?
- Pondělí 13. listopadu 2006 ve 21:19® Pompo-styfler
-
JPfish:myslím že to cenu ještě určitě má!Při 11 stupních jsem letos na jaře sumce na vábničku bez větších problémů chytal i když šlo více méně o menší ryby (do 140cm).Bohužel letošní konec sezony je pro mě mrtvej,protože nemam vůbec čas.Ale byl jsem se projed s vábničkou před pár dny (voda měla 7 stupňů) a sumci se zvedali jako nikdy před tím,ale asi jsem neměl štěstí a záběru jsem se nedočkal.Pár kousků se dokonce ukázalo jen pár metrů od lodi přímo na hladině.Takže jestli můžeš tak to pořád zkoušej.
- Pondělí 13. listopadu 2006 v 9:41® HaD
-
já bych ještě pokus věnoval, ale u nás už je hájení a na delší výjezd nemám čas
- Pondělí 13. listopadu 2006 v 7:39® vosa
-
Myslím,že už je pozdě,leda že by přišlo nějaký prudký oteplení.Nebo u nějaký elektrárny,ale jinak asi náhoda?Zkouším to průběžně každej týden,ryby se zvedaj ale neberou.
- Neděle 12. listopadu 2006 ve 22:33
-
HaD)Myslíš,že to má ještě cenu?Nedávno jsem se tady ptal,kdy to ukončit ,dle teploty vody a nikdo nereagoval.Teplota okolo jedenácti stupňů, to asi nebude to pravé ořechové,nabo máš jinej názor?
- Neděle 12. listopadu 2006 ve 22:14® HaD
-
zkoušíte ještě někdo třeba s vábničkou?
- Sobota 11. listopadu 2006 v 17:19® vosa
-
HaD>Nejhorší je že nejdou ani štiky,tedy dneska je ale šerednej den!
- Pátek 10. listopadu 2006 ve 23:28® HaD
-
vosa> jooo, zima bude hnusně dlouhá
- Pátek 10. listopadu 2006 ve 22:50® vosa
-
pepino99>ale nepomřeli,byl jsem minulej týden s vábničkou.Sumiku se zvedalo dost a pěkný,bohužel žádnej nezabral.Jeden si přijel pro karase až pod lodˇ,ale minul ho.Tak jsem to zabalil, a šel jsem si rozmrazit ruku – půjdu až na jaře:)
- Pátek 10. listopadu 2006 ve 22:24® Hony
-
Tož hej,zvonka to tak vyzerá.
- Pátek 10. listopadu 2006 ve 20:44® pepino99
-
toš to fšici sumcaři mrazem uš pomřeli .. ??????
- Středa 8. listopadu 2006 ve 20:35® vosa
-
JPfish> Omlouvám se že jsem psal bez háčků a čárek,měl jsem nějakej chaos v klávesnici.Pepa
- Středa 8. listopadu 2006 ve 20:03® vosa
-
JPfish> Diky za radu,me se ta 86 taky moc nezdala.
- Středa 8. listopadu 2006 v 10:34
-
Tady je ta má 125 a určitě se dá sehnat levněji: www.hobby-g.cz
- Středa 8. listopadu 2006 v 10:30
-
vosa)Tady je odkaz na tu 86: rybyrybkyrybicky.cz No nevím má to rozlišení jen 240×240 oproti 125 kterou mám má 480×480 to bude asi rozdíl a ta cena se zase tak moc neliší.Musíš to zvážit,ale asi bych do toho nešel a zvláště na váblo pro sumíky je každej pixelík k dobru.
- Středa 8. listopadu 2006 v 10:01® HaD
-
MB> ten cajk by na něco vyhovovat mohl, ale na všechny techniky asi obtížně
- Středa 8. listopadu 2006 v 10:01® HaD
-
vosa> máš na něj odkaz?
- Úterý 7. listopadu 2006 v 19:45® vosa
-
Chtěl bych se zeptat,nemáte někdo zkušenost se sonarem Lowrance x86 DS.CHci si ho pořídit na lov s vábničkou,ale nejsem si jistý zda je dostačující?Měl jsem x91 ta byla ok.
- Úterý 7. listopadu 2006 v 19:16® ladamaj
-
MB>zdravím na tu 170 no nevím každý kus bojuje jinak.Stou šňůrou vystačíš za předpokladu chytání z lodě ze břehu muže to zvládnout ale i opak.Smekáč podle kvality.
- Úterý 7. listopadu 2006 v 18:35® MB
-
Jsem převážně muškař, sumce jsem nikdy nelovil. Napadlo mě, ža bych to příští rok mohl zkusit, ale mám na sumce jen smekáč s asi 90m 50kg šnůry a prut s gramáží okolo 120g. Bude to na menšího sumce (asi do 170cm) stačit? p.s.: Nevíte nějakej revír na sumce? Slyšel jsem o revíru Nová Ves u Ostravy, ale nevím… Máte s ním někdo zkušenosti?
- Neděle 5. listopadu 2006 ve 12:59® HaD
-
Pompo-styfler> tk tak
- Sobota 4. listopadu 2006 ve 22:26® Pompo-styfler
-
máte pravdu,i když jsou pelety jistě revoluce v lovu sumců je to fakt nuda.Jejich jediná přednost je ,že s nimi můžeš chytat(u nás i před 16.červnem,nebo třeba na místech kde je zákázán lov na živou rybu),ale to je asi tak všechno jinak mě na nich vůbec nic neláká a osobně raději zůstanu u vábničky a u bójek.Ale na druhou stranu se dá takto docílit bezpochyby velkého množství úlovků.
- Sobota 4. listopadu 2006 ve 20:39® HaD
-
gadasnik> u nás už to hodně vyžraný je, ryb je stále dost, ale poslední roky se chytá dost velkejch ryb, který většinou končí v udírnách apod. a než dorostou další, budeme dědci. O Ebro bych se nebál, tam to vymítit nikdy nepůjde, není jak, to by to museli vypustit a do jednoho vybrat, což je nesmysl. Ale není en Ebro
- Sobota 4. listopadu 2006 ve 20:33® gadasnik
-
No jó,když cinkají rolničky,tak to jsou pro mě vánoce v létě,nad tenhle zvuk prostě není.Na příští rok se chci věnovat klukům vousatým hlavně u nás,vím,že i tady jich je dost a dost /zatím,než se to vymasakruje/.S tím venkem,vzpomenu španěly-mám zprávy,že ebro chcou dost razantním způsobem zbavit sumců a udělat z toho kaprovou vodu a vodu pro „jejich rybu“ blekbase,ale doufám,že je to jen fáma .
- Sobota 4. listopadu 2006 ve 20:27® HaD
-
Hrouzek> ok
- Sobota 4. listopadu 2006 ve 20:26® HaD
-
gadasnik> uvidíme, ale nemalujme čerty na zeď ! snad to nebude tak horké a pokud ano, tak budeme jezdit jen ven, kde to bude možné. Pelety mám ze Španěl na jaro taky u Ládi
Výhoda bude, že si zasumcařím legálně i dubnu, květnu. Sice s peletama, ale aspoň nějak…
- Sobota 4. listopadu 2006 v 19:28® Hrouzek
-
Jojo nejlepší je,když cinkají rolničky..