Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 4. listopadu 2006 v 19:00® Pompo-styfler
Pompo-styfler

had+gadasnik:máte pravdu je to chytání dosti nudné,nakrmit peletatama a čekat až se rozjede jako u kaprů.Prostě to není ono

Sobota 4. listopadu 2006 v 18:42® Hrouzek
Hrouzek

Ahoj, Jenom jsem chtěl napsat,že mám nové číslo icq- 473–253–290 a všechny kontakty mám ztracené. Byl bych rád,kdyby jste si mě znovu uložili. Díky Ondra

Sobota 4. listopadu 2006 v 16:25® gadasnik

HaD:pelety není taky moje parketa,ale dovezl jsem si ze španěl dva pytle pelet,tak je chci příští rok prubnout.Vyzkoušet se má všechno.Jenom mám do budoucna obavy,aby nám na ty kluky vousatý nepovolili jenom umělý nástrahy.

Sobota 4. listopadu 2006 v 15:20® HaD
HaD

gadasnik> přesně: ten pravej adrenalin je něco jiného… Pruty nahozený s peletama mě moc „nerajcujou“ :-)) )

Sobota 4. listopadu 2006 v 15:20® HaD
HaD

Pompo-styfler> jo, tomu věřím, každej to žrát nebude, ale hodně se jich to asi naučí

Sobota 4. listopadu 2006 ve 13:23® Pompo-styfler
Pompo-styfler

had:opravdu věř tomu ,že jsou jedinci kteří je opravdu přijímat nebudou a s tím krmením je to jasný musíš krmit,krmit a zase krmit :-) gadasnik:viděl je v chebu(rybářské potřeby p.Matoušek)

Sobota 4. listopadu 2006 ve 12:40® gadasnik

JPfish_česnek jsem zatím zkoušel jenom na candáty,mrtvou ouklejku nasolit a načesnekovat,za­balit do igelitu a vybaluji až před lovem.Jakýsi candátci to brali,ale abych se přiznal,pásl jsem po vousatým,ale ani jednou si toho nevšiml. HaD-každopádně „sběračů“bude míň,je to asi jako s hodnýma a prevítama,ale mezi náma,ten pravej adrenalin je,když ti vystartuje po rybě.Ikdyž kolikrát jsem se už přistihl,že je mi vlastně té nástražní ryby líto.Používám jako nástrahu jenom cejny a občas karase,na Ebru jsem poprvé měl na háku kapra.

Sobota 4. listopadu 2006 ve 12:08® HaD
HaD

gadasnik> mno, možná někteří i sběrači budou, ale tolik zase ne, protože ve vodě pro tak velké tělo toho ke sběru zase tolik nebude. Drtivá většina jsou myslím lovci…

Sobota 4. listopadu 2006 v 10:35

A zkoušeli jste česnekové boilí nebo spíš těsto od Tandem Baits.Kamarád na ně v ČR měl úspěchy na vábničku u menších kusů,ale ten smrad to přidělat na háček.Ještě mám pár kousků na příští rok v rybářské ledničce.

Sobota 4. listopadu 2006 v 9:38® gadasnik

Pompo-styfler:ještě k těm prutům,kde jsi je zahlídl nebo kde je najdu?

Sobota 4. listopadu 2006 v 9:32® gadasnik

Pompo-styfler+HaD:kaž­dopádně to bude o krmení a naučení na návnadu.Ve španělích jak chytal Jakub,vím že to místo dopředu připravovali a bylo to i stavem vody,sumíci opravdu brali jak cejni a byly to paráda,naproti tomu,nevím jak se to píše správně,v mekinenze naproti obchodu s rybářskýma potřebama je pláž či co a tam prý na pelety vousatýho nevytáhli. Spíš bych se koukl na sumíky samotné.Dle mého jsou dva druhy-lovci a sběrači,je to můj názor a mnoho se mnou bude nesouhlasit,ale já jsem o tom přesvědčený.

Pátek 3. listopadu 2006 ve 23:36® HaD
HaD

Pompo-styfler> neřekl bych, že je to populací, ale spíš množstvím krmení, které je potřeba do vody naházet aby se to naučili. Na Ebru se krmí tuny, takže se to naučili. U nás tak prokrmený revír neexistuje a asi nikdy existovat nebude.

Pátek 3. listopadu 2006 ve 23:04® Pompo-styfler
Pompo-styfler

gadasnik:zdravim tě po delší době!Tak co sumíci?Nedávno jsem tady četl,o těch peletách.Máš pravdu tady v ČR je to malinko složitější,protože tady není taková populace sumců jako třeba v ESP a proto tady musíš krmit daleko déle než na ebru.Taky máš sumíky,kteří si pelety zamilují a budou je s chutí přijímat,ale na druhou stranu jsou i ryby ,kteřé si pelet ani nevšimnou a raději zůstanou u přirozené potravy.Tady v ČR to ale podle mě bude ještě chvíli trvat než se na pelety začne chytat,protože jak jistě víš není to laciná záležitost.Jinak na ty pruty jsem koukal asi tak před rokem a myslím,že byly asi za 4000.

Pátek 3. listopadu 2006 v 17:38® gadasnik

Láďa-vydra:dík,jak ti to vyjde,tak se ozvi.

Pátek 3. listopadu 2006 v 17:32® Láďa_vydra

gadasnik> večer napíšu teď mám nějakou práci.

Pátek 3. listopadu 2006 v 17:19® gadasnik

Ládˇa-vydra:v dobrém nebo špatném,když tak mi to hoď na osobku,každý víme své a rád se dozvím nové,v dobrém i zlém.

Pátek 3. listopadu 2006 v 17:15® Láďa_vydra

gadasnik> Rendu moc dobře známe :-(( a víme o něm své.

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:48® gadasnik

Ještě nějaká ta fotečka,a pokud někdo uvažuje o ebru,můžu jenom doporučit Rendˇu-pro nezasvěcené,ale takoví normální sumcaři tu určitě nejsou,ten pán na společné foto vlevo./doufám,že to nebude skrytá reklama/.Jinak má i své stránky.

foto/diskuze/sumcarina/2006/th-img9755.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2006/th-img9756.jpg
Pátek 3. listopadu 2006 v 15:34® pepino99
pepino99

gadasnik> tak šup fšichni a všechny informace sem … Lepší už bejt nemůže :o))

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:30® gadasnik

Kdysi jsem se o nich bavil,už nevím s kým,prej oranžové se nedělají,prej snad nějaká vylepšená verze a v černé barvě,ale jak je to doopravdy,nevím­.Třeba je tu mezi náma někdo,kdo o tom bude vědět víc.

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:27® pepino99
pepino99

gadasnik> jako nové myslím že nejdou koupit páč že se jistě nedělají

HaD: ZRÁTČE !!!!!

KOPUPÍM já a dám o 500,– Kč víc než HaD … !!!! :O)))

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:27® gadasnik

Kdyby se jich vyrojilo na prodej víc,dva si beru taky.

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:25® pepino99
pepino99

HaD> ani nevíš jaxe to píše ty zrátče !!!!!!

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:25® gadasnik

Jen tak mezi řečí jsem chtěl od Rendi ty proutky koupit a bylo mi řečeno,že jsem několikátý v pořadí.Je pravdou,že to byly zatím jediné sumcařské pruty,které mi hned napoprvé „sedly“ do ruky,prostě paráda.Ještě jak popisoval,co všechno s nima dělali a jaké zatěžkávací zkoušky,valil jsem bulvy.Podle mě jsou to opradu čagany na celej život,a to nevyžadujou žádnou extra údržbu.Ale ta cena,ani ji netuším,bude u nových asi někde jinde.

foto/diskuze/sumcarina/2006/th-img9753.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2006/th-img9754.jpg
Pátek 3. listopadu 2006 v 15:25® HaD
HaD

www.chytej.cz

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:25® HaD
HaD

pepino99> to je fakt, ale inzerát v bazaru mám první já ;-)

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:20® pepino99
pepino99

HaD> no a chceš snad jít příkladem a nepřetbíhat inzerenty ne … ???

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:17® HaD
HaD

pepino99> no tady sme kde? na serveru ;-)

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:15® pepino99
pepino99

HaD> co si ???? Tak možná v redakci a na serveru vole :o))

Pátek 3. listopadu 2006 v 15:13® HaD
HaD

pepino99> ale já sem šéfík ;-)