Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 2. října 2006 v 16:51® Sum Sum
Sum Sum

HaD- A mimochodem moc pěkní sumíci na těch fotkách Z lovu. Přeju víc a víc takovích a samozřejmě větších.

Pondělí 2. října 2006 v 16:37® Sum Sum
Sum Sum

HaD-Prosim tě jak v noci vláčet? Prý se dávají do nástrah chemické světýlka. Je to pravda? Já se snažil párkrát vnoci chytat ale nikdy nic. Zkoušel sem to na voblery z korálky ,aby bylo aspoň něco slyšet, ale bylo to sai špatně co?

Pondělí 2. října 2006 v 15:21® HaD
HaD

gadasnik> viděl si pěkný ryby?

Pondělí 2. října 2006 v 15:19® gadasnik

To All.zdarec siluráci,víkendová chytačka s mladým na lodi s vábničkou,na háku neskončil ani jeden,zato na echu jich bylo vidět hodně.Dokonce se pěkně zdvíhali,ale cejna nevzal ani jeden,ale jinak bezva víkend.Hlavně že byli na echu vidět.

Pondělí 2. října 2006 v 11:56® HaD
HaD

Scanix> mám colmic 270cm, T. Raymond 20–50g

Pondělí 2. října 2006 v 11:44® Scanix
Scanix

HaD: To je v pohode, asi nema cenu to nejak resit, proste si v tom najit to svoje, spis jsem byl zvedav na co je chytas na Luznici ty :-)

mirmen: Diky za clanky, dobre poctenicko.

Pondělí 2. října 2006 v 1:00® mirmen

druhý pokus : www.ryby.sk

Pondělí 2. října 2006 v 0:58® mirmen

Scanix : možná by tě zajímalo i  www.ryby.sk

www.ryby.sk

Neděle 1. října 2006 ve 22:11® HaD
HaD

Scanix> tak povídej co by tě ještě zajímalo… konkrétní typy vláčáků speiálně na sumce teď fakt nevim, kromě toho šíma

Neděle 1. října 2006 ve 21:58® Scanix
Scanix

HaD: Diky, sice jsem cekal trosku vic, ale pochopil jsem to asi dobre ;-)

xycht: No je asi o 1000 drazsi, ale me se vic libi ten Spinn Fisher :-)

Sobota 30. září 2006 v 19:41® HaD
HaD

Scanix> slušnej prut co jsem měl teď v ruce je shimano speedmaster 50–100g. Jinak to moc nesleduju, takže nevim. Šnůru nějakou fireline, nebo spider nebo penn s nosností okolo 15–20 kg.

Sobota 30. září 2006 v 19:40® HaD
HaD

Bobson> už je na cestě domu

Sobota 30. září 2006 v 17:15® Bobson
Bobson

HaD-kde chytá láda na ebru tedka jsme se vrátili a uplna katastrofa co se týče vody a teplot jak to kolísa.Voda na spodní přehradě strašně kvete a nedá se moc chytat na bojky v některých místech ! Mám jen sumce 202cm-59kg.Jinak samí malí.

foto/diskuze/sumcarina/2006/th-img9345.jpg
Sobota 30. září 2006 v 16:35® xycht

Scanix: na vláčení je prej lepší Slammer, když řešíme ty penny,ale levnej neni :-)

Sobota 30. září 2006 v 16:19® Scanix
Scanix

HaD a ostatni: Mam na tebe dotaz ohledne snury, co pouzivas pri vlaceni sumiku. Ja si chci na pristi rok udelat takovou sestavu vylozene na sumce, poradis i proutek. Jako navijak bych asi zvolil Penn Spinn Fisher 4400SS. Vlacet bych chtel hlavne jointed woblery Rapala Magnum. Rad bych ten proutek pouzil i treba pri vabeni. Nejsem totiz ortodoxni sumcar, spis vlackar, ale vlaceni sumcu me dost bavi, ale letos a hlavne vloni jsem prisel o dost ryb, tech vetsich, chytam je na sestavu co mam na stiky, Shimano Catana 0.28mm monofil, prut D.A.M. Green Cross Power 2.7m,40–80g, navijak D.A.M. Quick Finessa FD 740.

Sobota 30. září 2006 ve 14:50® xycht

Ten podvoďák dávám taky obráceně než HaD. Důvod? Ta silnější část (s větším vztlakem jak píše JPfish) „víc“ plave a když na ní dám rybu tak tím ten splávek vlastně vyrovnám. Ale třeba je to blbě :-)

Sobota 30. září 2006 ve 12:16® HaD
HaD

zpráva o Ládi_vydry z Ebra – zatím nej ryba 211 cm

Sobota 30. září 2006 ve 12:15® HaD
HaD

Hrouzek> škoda :-(( ale letos jste si už šáhli na pěkný ryby

Sobota 30. září 2006 v 11:56® HaD
HaD

JPfish> nikdy jsem o tom nepřemýšel a dávám ho tak, jak mi přijde pod ruku. Myslím, že to ale nemá na nic vliv. Třeba se pletu.

Sobota 30. září 2006 v 11:26® doktor

Ja mám ten podvoďák opačne ako HaD a funguje. Že funguje HaDov o tom nepochybujem. Že ho tam má opačne som si ani nevšimol. :-)

Sobota 30. září 2006 v 11:21® Hrouzek
Hrouzek

Jo a ještě, chytli jsme konec velké vody a plavali obrovské ostrovy dřeva,jeden mi kvalitně zabral a v tom proudu jsem nemoh otočit a největší brutus byl,když jsem v tahu přerval přes prut šnůru na 87kg :o)))))))))))))))))

Sobota 30. září 2006 v 11:20® Hrouzek
Hrouzek

HaD- hlásím info z Itálie, co se týká sumců,tak jsme vyhořeli jak papír. Záběrů dost, ale od sumců, no spíš sumečků do 1m,jenom jeden větší mi spadnul na vábnu… Tak jsem zkusil kapry na poslední dva dny a dva kapříci nás poslední noc zachránili 85 a 92cm :o)

foto/diskuze/sumcarina/2006/th-img9344.jpg
Sobota 30. září 2006 v 11:14® ladamaj
ladamaj

Had>nechápu oco mu jde já ho používam podle nákresu a jeto supr.

Sobota 30. září 2006 v 10:28

HaD : Ten podvodňák se přeci umisťuje obráceně(větší vztalkovou plochou)k háčkům ne?Ty ho máš nafocenej přeci obráceně.Jestli je to nějaká tvoje vychytávka, tak jo,ale přeci jde o vztlak nástražní ryby a ne zadního návazce.Mě to připadá jako kdybych kačenu na štiku dal obráceně,taky by to ve vodě nedělalo dobrotu.Ale asi máš nějakej důvod ,který neznám.

Sobota 30. září 2006 v 10:15® red
red

SumSum … ja som tahal stuku 96cm v prude na 1–5g palicu a 0,12silon .. chce sa to s tou rybkou pohrat ne vzdat to urezat … kua chlape presral si mozno zivotnu rybu … ved ked mas taky cajkt tak asi cakas taketo ryby nie ? naco ich potom ten cajk ?

Sobota 30. září 2006 v 9:52® doktor

Sum Sum: Seknúť veľkého sumca na udicu 120–180g, 63kg šnúru na toku ako je Morava je sen asi každého vláčkara!!! Neviem si predstaviť prečo by som na takú zostavu niečo urezával!!! Veď silnejšiu zostavu si ani neviem predstaviť na prívlač! Jednoducho zastavuje sa mi rozum ako si mohol urezať trofejného sumca úplne bez boja!!! Načo potom chodíš na ryby? Načo chytáš na maxi zostavu, na 17cm woblera? To sa potom venuj ULprívlači. Či akú rybu očakávaš na 17cm rapalu? Nechápem! Až sa mi taká hlúposť od rybára-lovca, túžiaceho po riadnom zábere, boji s čo naj rybou nechce veriť! A urobiť to opakovane tak to už …

Pátek 29. září 2006 ve 22:20® HaD
HaD

JPfish> a co nefunguje?

Pátek 29. září 2006 ve 21:49

HaD:můžu dotaz, proč v tom odkazu na podvodňák máš splávek opačně směrem k háčkům?Ten splávek nemůže přesi fungovat.

Pátek 29. září 2006 ve 21:22@ D.W

Zdar. Nejedete někdo o víkendu na sumce okolí Prahy-Vltava-Labe atd sem pojízdnej přidal bych se.Nechce se mi jet sám.díky.

Pátek 29. září 2006 ve 21:08® Prutos
Prutos

Sum Sum> No hlavně aby ses z vlastních chyb poučil… Tady máš ten podvoďák: www.chytej.cz