Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 28. července 2006 v 15:52® Padis
Padis

HaD tak tomu se říká spíš smůla.

Pátek 28. července 2006 ve 14:57® silurus
silurus

PRČ RYBY NEBERÚ ? Optimálne teplota vody by mala byť 20–25 stupňov, v súčasnosti (júl 2006)je však vyššia a v niektorých jazerách sa blíži k tridsiatim stupňom. Voda preto obsahuje málo kyslíka a ryby prestávajú prijímať potravu," hovorí ichtyológ Slovenského rybárskeho zväzu Bratislava Emanuel Seemann. Dodáva, že výskyt kyslíka v tridsaťstupňovej vode môže klesnúť aj pod sedem miligramov na liter vody. Ryby potom majú len obmedzené dýchanie a zastavuje sa látková výmena. Úhyn rýb z tohto dôvodu zatiaľ podľa Seemanna nehrozí. Za ešte väčšie nebezpečenstvo ako teplotu vody považuje však vysokú návštevnosť jazier a to, že ľudia do vody idú nakrémovaný opaľovacími prípravkami. Na hladine tieto krémy zanechávajú olejový film, ten hladinu odrezáva od okolia a vzduchu a tak bráni okysličovaniu jazera. Takže, hurá na toky !

Pátek 28. července 2006 ve 14:39® HaD
HaD

Padis> asi ne, protože jsme byli včare s pepínem na místě, kde udělal záběr před týdnem. Dal to do úplně stejnýho místa na půl metru přesně a vypráví mi o půl desáté, že minule vzal ve třičtvrtě a v tom mu to ohnul…zase slušná ryba, odhadem nad 150 a opět sekl do prázdna, protože zavadil rukou o pákovku, kterou si tím povolil a než dotáhl a zasekl, sumec tlouště vyflusnul jak marfuša oríšky

Pátek 28. července 2006 v 9:56® Scanix
Scanix

xycht: Primo pod sidlistem Vltva, sice ti jezdi auta za hlavou, ale ta voda tam docela zije a nikdo tam nechodi, teda skoro nikdo :-) Je to smerem k Dlouhemu mostu od mostu k Pouzarovi. Prave ty vysoke brehy a tahlejsi proud a u brehu vracacky, akorat nevim, jaka je tam hloubka, ta asi nebude az takova, nebo je ve vode nejakej haluz, obcas jsem woblerem drkal o neco a ryba to nebyla.

Čtvrtek 27. července 2006 ve 20:03® xycht

Scanix: no jednu výpravu s podvodním splávkem asi uskutečnim :-) Který úseky myslíš? Na jezem?

Čtvrtek 27. července 2006 v 15:58® Padis
Padis

HaD no oni vás školit přestanou

Čtvrtek 27. července 2006 v 15:46® HaD
HaD

Padis> štička je u kámoš v krámě :-)) viz fotky obchodu www.chytej.cz

daří se good, jen sumci nás letos nějak moc školej :-D

Čtvrtek 27. července 2006 v 15:13® Padis
Padis

HaD tobě stačí ta štička co.A jak se jí daří v těch vedrech

Čtvrtek 27. července 2006 ve 14:42® Scanix
Scanix

xycht: No voda vypada dobre a jsou tu sumcove useky, ale neni videt (ani slyset) nejake kloudne zaloveni, nicmene jsem ted 3× vysel az do pulnoci a nezadarilo se, ale jeste se nevzdavam, kazdopadne na Hnevkach jsem capnul letos aspon mimina. Tech bolenu je tu jinak mraky a tak se chodim bavit do proudu a neni zas takova rarita tu chytit tlouste 50+ a bolena 70+.

Čtvrtek 27. července 2006 ve 14:12® xycht

Scanix: jsem koukal, že těm bolenům na 23 docela dáváš, se někdy přijdu podívat :-) Jsou tam taky sumci nebo to nestojí za řeč? :-)

Čtvrtek 27. července 2006 ve 13:48® HaD
HaD

Robur> zase tolik netoužím :-))

Čtvrtek 27. července 2006 ve 13:37® Robur
Robur

Hade v Boskovicích mají v rybářství nějaký zdroj na sumečky, je to z nějakého rybníku, kde se vytřeli a teď se jich musí zbavit, ale asi to máš trochu z ruky. Prý zdarma.

Čtvrtek 27. července 2006 ve 13:16® HaD
HaD

Scanix> hned bych ho do akvárka bral :-))

Čtvrtek 27. července 2006 ve 13:09® Scanix
Scanix

Sander: Myslim, ze se kazdemu protocily oci, asi kazdy by si pral 185 ale cm, i kdyz musel byt moc peknej 18,5cm tak do akvarka :-)

Čtvrtek 27. července 2006 ve 12:24® HaD
HaD

Sander> se mi na chvíli zastavil tep :-)) ))

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:43® skwor
skwor

Sander: To je taky pravda:-) …BTW napiš to i na MRK, jestli se někdo chytí:-)

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:41® Sander
Sander

skwor > ale svým způsobem je to taky trofejní kus, menší už tam asi ulovit nejde :-))

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:41® hajan

Sander> :-)) )

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:41® skwor
skwor

woe!! :-D

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:40® Sander
Sander

skwor > no ono fotit sumce 185milimetrů mi přijde trochu úchylné :-)) )))))))))))) Nachytal se nachytal :-)) ) Bylo to tu nějaké mrtvé, jen jsem se to zde snažil trochu oživit

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:37® skwor
skwor

Sander: Fakt? Tak to gratuluju. Máš fotku?

Čtvrtek 27. července 2006 v 11:20® Sander
Sander

Sumcaři, ačkoliv na sumce nechodím, včera v noci mi Otava vydala své tajemství – sumce 185 na rousnici!! To byl boj :-))

Čtvrtek 27. července 2006 v 10:26® Stefi
Stefi

Enzo : No u mě je zase ten problém, že nemám toho času. Letos jsem byl jen jednou. A Vypadá to dobře, v sobotu se chystám po druhé. A Teď už to bude konečne s bodákem, včera jsem ho natřel a je hotový:-) Vy tam u Vyškova snad ani nemáte žádnou řeku, nebo se pletu? Znám tam jen „kačák“ nebo jak se tomu rybníčku říká. A tam asi fousatí nebudou.

Středa 26. července 2006 ve 21:36® Enzo

Stefi> ahoj u nas toho moc není se sumcama jsem vice méně v začatcích ale jsem pro se setkai i třeba u nás nebo na Moravě

Středa 26. července 2006 v 10:42® xycht

machy: no chytam :-) Letos jsem tam byl 4× a loni vůbec…napiš mi mejl na martinpaulik@seznam.cz

Středa 26. července 2006 v 10:34® machy

xycht> ty chytas na hnevkovicích? jestli mi mužeš poskytnout nějaky info dej sem prosím telefon,jedu tam na týden na dovolenou a nikdy jsem tam nechytal.

Středa 26. července 2006 v 10:18® xycht

HaD: Ten kalendář vypadá fakt pěkně…kde se dá objednat…navíc ten hrouzkovo sumík na obalu je parádní :-)

Středa 26. července 2006 v 9:54® Stefi
Stefi

Enzo : Zdar, jsem necelých 20 km od Vyškova, ale jezdím na Moravu do KM. U vás na vyškovsku jsou nějaky revíry na sumáry? Moc to tam neznám, kam na ně chodíš?

Středa 26. července 2006 v 9:41® Scanix
Scanix

Estefano-Ebro, Hrouzek: No ja si predstavil samozrejme naseho kaprika pekne vykrmenyho, ale je fakt, ze to z Ebra bude asi ricni nizka forma kolem 6kg, i tak peknej nastrazak. Jinak o tom bassovi jsem to nevedel, na Ebro nejezdim a tak vim prd, je to asi na ne teda dobra nastraha a tak chrani sumce i black basse.

Středa 26. července 2006 v 8:49® HaD
HaD

karp je na Ebru stavbou těla skoro jako tloušť :-)