Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 21. července 2006 v 17:43® HaD
HaD

Estefano-Ebro> tak to jsem nevěděl, měl jsem zato, že je podvodňák v pohodě. O cajk bych strach neměl, lze to přizpůsobit ;-)

Pátek 21. července 2006 v 16:30® xycht

Scanix: zato tloušťů a bolenů 3 prdele :-)

Pátek 21. července 2006 v 16:29® xycht

Scanix: dík za info…taky máš pocit, že je V23 v hajzlu? Mě přijde, že se tam snad nic nevysazuje. Před časem jsem se bavil s jednim funkcionářem a prej, že dávaj do V23 candáty – podle mě dobrej vtip :-) A nebo je tam dávaj po kusech :-))

Pátek 21. července 2006 ve 14:37® Scanix
Scanix

xycht: Ted jak jsou ty vedra, tak v melcich partijich je fakt zivo i po setmeni, ale asi jen mensi ryby, tezko rict, asi nej by bylo misto, kde je voda melka a pak pada zase tak do 3m nejak zlom po par metrech melciny nejlepe s pritokem kvuli kysliku. Na Hnevkach je par potucku, kde se da chytat a ryby tam jsou, ale jinak Vltava kolem Budejic je fakt bidna, sice obcas nekdo neco lapne, ale je to nahodne a neni videt moc lovit zadnou vetsi rybu, jako to byvavalo, uz me zase bere nostalgie, ach jo :-)

Pátek 21. července 2006 ve 14:14® xycht

Scanix: jojo já tam byl před cca 14dny a bída…takže říkáš na mělčinách jo?

Pátek 21. července 2006 ve 13:37® Scanix
Scanix

xycht: Diky, jako docela prekvapko, poslednich 14 dni bida, same male ryby vcetne sumcich miminek kolem 60ti a asi 2 vypravy uplne bez ryby, tahle koukala asi, protoze jsem ji ucil skoro lizovat, mam tam 0.28mm vlasec kvuli sumcum na nocni privlac a porad cekam na nejaky aspon 1.5m asi marne, no kazdopadne jsou ted ryby na melcinach, kde je treba jen metr vody, docela jsem koukal.

Pátek 21. července 2006 ve 12:13® xycht

Scanix: gratulace k tý zubatici…fakt pěkná :-) Já sem na Hněvkovicích plonkovej tak aspon někdo :-)

Čtvrtek 20. července 2006 v 16:04® Petr Mikeš

Chytám sumce první sezonu mám velké množství záběrů, ale minimum seklých ryb. Poradí někdo začátečníkovi? (Sekat hned nebo nechat sumce jet?) m.i.k.y.22@seznam.cz

Čtvrtek 20. července 2006 v 15:00® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

HaD, S lovem na podvodní splávek zatím na přehradě Riba Roja (spodní) nedělali nikomu žádný problém – alespoň o tom nevím. Na horní jsem slyšel že to berou jako lov na bóji, což je přísně zakázáno. Takže rybáři museli změnit zpusob lovu na „těžko“ (kontrolóři řešili „přestupek“ domluvou). O žádné pokutě za podvodní splávek nevím… Osobně považuju lov na podv. splávek za lov natěžko, pokud někdo neumístí rybu až těsně pod hladinu – to bych ani nikomu neradil, jestli nechce přijít o prut díky projíždějící lodi (například). Lodě moc rády namotávají šnury na vrtule (jak je známo), pokud jsou v jejich dráze. Pak jsou to jen zbytečné nepříjemnosti… Zlomený prut bývá tou nejmenší škodou co muže rybář utrpět. V horším případe je po celém kompletu – i po navijáku, šnuře…

Středa 19. července 2006 ve 21:58® HaD
HaD

Estefano-Ebro> a jak je policií chápán lov s podvodním splávkem?

Středa 19. července 2006 v 19:44® MB

Sumce jsem ještě nechytil a tak nevím jaký styl a nástraha je nej… a nevím, kde sumce lovit. PLS poraďte

Středa 19. července 2006 v 17:11® xycht

Hrouzek: jojo, taky dávam bužírku, vlastně jsem to odkoukal od tebe a od Davida :-))

Středa 19. července 2006 v 16:26® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

Jo, ještě něco – při lovu na těžko (pelety,boiles) smí být nástraha vyvežena do neomezené vzdálenosti od břehu.

Středa 19. července 2006 v 16:24® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

Chci ˇupozornit rybáře připravující se na lov na rio Ebro, že se oproti loňsku pozměnili předpisy. Maximální vzdálenost bóje od břehu je stanovena na 25m-už ne 50m! Pravdepodobně pro několik „nehod“, kdy projíždějící lode najeli (hlavně v noci) do šňúr rybářu lovících na bóje a neměli je osvětlené, nebo je měli ve větší než povolené vzdálenosti. Míry ryb jsou: Lín-25cm-max 6ks./den, Black-bass-30cm-max3/den na přehradě Mequinenza a 6/den jinde, Kapr-35cm(!)-max.6/den, Candát-45cm max 6/den. To by bylo jako upřesnění asi vše…

Středa 19. července 2006 v 15:58® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

HaD, nic se nedeje, jen jsem se ptal… – nemohl jsem se ti vcera dovolat, tak jsem nevedel co se děje. :o)))

Středa 19. července 2006 v 15:08® fila
fila

all-omlouvám se za zbytečnou otázku.Měl jsem asi slabší chvilku.Vše jsem si už našel.

Středa 19. července 2006 ve 13:50® HaD
HaD

Estefano-Ebro> a 99% večerů jsem mimo barák :-)) )

Středa 19. července 2006 ve 13:50® HaD
HaD

Estefano-Ebro> minimálně, resp. vůbec…nevim kde mám mikrofon :-D

Středa 19. července 2006 ve 12:43® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

pardon, chtel jsem napsat HaD…

Středa 19. července 2006 ve 12:41® Estefano-Ebro
Estefano-Ebro

Ahoj Had, jsi nekdy i na skype, nebo všechny blokuješ?

Středa 19. července 2006 ve 12:37® HaD
HaD

Pytel> zkoušel jsem to kdysi s laminátem a švihnul jsem to na cca 80m. S lepším prutem a dobrým multíkem to půjde myslím i dost přes 100 metrů. Záleží na prutu, závaží, šňůře atd.

Středa 19. července 2006 v 10:27® fila
fila

Zdravím all.Na příští rok si chci pořídit prut a multík na sumce,ale max do 5000kč.Může mi někdo poradit konkrétní zboží?Sumce lovím jen v čechach s podvodním splávkem.Hledal jsem v otázkách, ale výbavu pro lov v jen čechách jsem nikde nenašel.Dík Petr

Středa 19. července 2006 v 0:03® Hrouzek
Hrouzek

xycht- souhlas s HaDem.. návazcovka je dobrá,ale bužírka je bužírka… Jen škoda,že to člověka nakopne až když je pozdě.. ale on přijde jinej.

Úterý 18. července 2006 ve 23:54® HaD
HaD

slimak> s tím má myslí zkušenost málokdo…spíše jen teoretickou :-((

Úterý 18. července 2006 ve 23:53® HaD
HaD

xycht> byla…ale ať mám na JV jakýkoliv názor, tak jeho chyba to není – prostě špatná konstalace a moje chyba – nevydržela by to asi žádná – prostě to měl blbě, já to neměl v bužírce a přebrousil to

Úterý 18. července 2006 ve 21:02® slimak
slimak

Jaký máte zkušenosti s chytáním na koňský pijavice?já to nikdy ještě nezkoušel, tak by mne zajímala jaká montáž je asi nejlepší,kolik jich stražit a jak…dík.

Úterý 18. července 2006 ve 20:07® xycht

HaD: mrzí mě, že jsi přišel o trofejního fousáče, mrzí mě to o to víc, že to bylo v ČR…:-(( Já jsem podobným způsobem přišel taky o trofejní rybu.....Jinak ta šňůra byla od Vágnera?

Úterý 18. července 2006 v 18:33® revoke
revoke

dneska ráno na Mlýnech lapl a pustil neznámý rybář 203ku sumíka… viz. regionální zprávy ČT

Úterý 18. července 2006 ve 12:55® fila
fila

regulus> díky moc za rady, ušetřil si mi asi hodně času a nervů

Úterý 18. července 2006 ve 12:32® regulus
regulus

Pytel> no von taky není multík jako multík. Ty co mám já jsou vláčecí (ten na předchozím obrázku je ten větší) a Fila chtěl na sumce na položenou a to by možná chtělo něco ještě kapku většího, proto jsem nechal radu jakej, na někom jiným, protože toto opravdu není moje parketa. Mohl jsem poradit jen s tím učením se s tím nahazovat, protože sem tím taky prošel, je lépe se to učit někde osamotě, protože využiješ celou plejádu sprostejch slov. -:)))