Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 20. června 2006 ve 14:54® Prutos
Prutos

Kecalka> Buřinky jsou taky, ale hlavně je tam příšernej hic! Odcházím......

Úterý 20. června 2006 ve 14:49® Kecalka
Kecalka

Prutos> co tam u vas padaji trakare nebo co?nebo ze by buřinka?

Úterý 20. června 2006 ve 14:47® Prutos
Prutos

Nedá mi to a vyrážím do toho příšerného pekla. Snad se zadaří…

Úterý 20. června 2006 ve 14:43® HaD
HaD

Oiquell> to je právě ten největší problém – já vábil asi rok v domění, jak jsem dobrej :-)) ) a pak jsem uslyšel správnej zvuk a bylo mi hned jasný, proč jsem ani nic chytit nemohl. Dokud ho neuslyšíš a někdo ti neřekne jak ho vyvolat, tak to fakt téměř nemá smysl, nehledě na fakt, že dobrej vábič udělá zvuk s téměř každou vábničkou, ale jen některé jsou skutečně dobré a jsou i modely, s kterými nedám ani jednu ránu i kdybych se pos..l

Úterý 20. června 2006 ve 12:44@ Oiquell

HaDe prosimtě, koupil jsem si tu vábničku a zkoušel jsem jí ve vaně. Jakej by měla mít správnej zvuk? mají z vody vycházet i bubliny? popřípadě neznáš nějakej odkaz, kde by byl přsně obrázek jak správn výbit??? dik .)

Úterý 20. června 2006 ve 12:26® HaD
HaD

Prutos> jo, souhlasim…to mimi včera byla samička s a řekl bych, že těsně před třením

Úterý 20. června 2006 v 9:55® Prutos
Prutos

HaD> Nebude ten sumčí nezájem náhodou způsoben tím, že jdou do tření? Při kolika stup¨ních se sumci třou? Slyšel jsem že okolo 22-ti st.

Úterý 20. června 2006 v 9:37® Prutos
Prutos

No dnes jsem chtěl jít povymetat jámy gumídkama, ale jak tak na to koukám asi vymyslím něco jinýho.

Úterý 20. června 2006 v 1:05® HaD
HaD

osprey> to by sis skutečně zasloužil, ale tam nahoře je teď asi straněno někomu jinému… my dnes byli s klukama zkusit sumečky a pěkně nás osolila bouřka…po ní byl klid, ani zálov, jen na můj prut se „pověsil“ sumeček odhadem necelých 80cm…ale bude líp, věř mi ;-)

Úterý 20. června 2006 v 0:38® PowerBait

Tady-www.lowrance.com

Ale praxe,dle mého názoru se dost liší.

Pondělí 19. června 2006 v 19:22® sem

poradí mi někdo kde seženu program napodobující skutečné situace sonaru LOWRANCE x125 díky

Pondělí 19. června 2006 v 18:12® Hrouzek
Hrouzek

Aaaaa, dneska využiju tajemství muškařské mudlerky na tlouště a zmasim je na sumce, když budou mít štěstí, tak přežijou s jednou rankou,která se jim brzi zahojí v Labi, když ne, tak budem mít štěstí my s fousatým hehe:-)

Pondělí 19. června 2006 v 17:28® roby
roby

HaD> dík za radu

Pondělí 19. června 2006 v 15:10® osprey
osprey

HaD a spol.: Nedlao mi a blížící se bouřkový páteční večer mě vylákal k přítoku Orlíku, což je na kole v očekávaném počasí vždycky kus odvahy. Musím říct, že tak chcíplou vody člověk vidí málokdy a tak jediným zpestřením po tříhodinovém házení wobblera do šera a později do tmy byla proražená guma hned př startu na zpáteční cestě, díky níž jsem těch 16 km šlapal po prázdném kole. Naštěstí dvacítka plášť zvládá i v tomto setavu pohyb rychlostí 15 – 20 km/h a jen mírně se za jízdy vlní. Štve mě to – za tohle bych si ten záběr zasloužil:-))

Pondělí 19. června 2006 v 15:02@ Oiquell

Jj taky si myslim, chci zkusit něco novýho než pořád přívlač. Třeba nic nechytnu, ale chci to vyzkoušet.Ale rád bych si chytil nějakýho fousáče, vyfotil a pustil zpět do vodičky :-)

Pondělí 19. června 2006 v 11:51® HaD
HaD

Oiquell> jo, ve vaně je to dobrá volba..dokud to nezmákneš ve vaně, tak je škoda je plašit „plácáním“

Pondělí 19. června 2006 v 11:50® HaD
HaD

Capr10> asi tam zajedeme v týdnu :-) BYl jsem vláčet a večer jsme na řece pouštěli splávky, ale čistá nula, hladina mrvolná

Pondělí 19. června 2006 v 0:53@ Capr10

HaD:Zdarec.Tak jsem čekal, že tě letos zase uvidím po roce na Vranovské přehradě pukat:-) Po loňsku jsi tam na vábničku dost mediálně známích i neznámích sumcařů vylámalo zuby-Vágner atd ,tak byl letos klid úplnej klidek a voda byla je zabojkovaná od místních chatařů. Máš pravdu.Aktivita je nulová a i na boje.Za 3 dny=0! Uvidíme za 14dní . Kde jsi letos šel zahajovat???

Neděle 18. června 2006 ve 23:41@ Oiquell

to nejdřív zkusim doma ve vaně.

Neděle 18. června 2006 ve 23:40@ Oiquell

někdy se to s ní naučit musim ne? vim, jak se to dělá z různejch časopisů, ale v praxi jsem to neviděl. když se to umí, tak to fakt tak pomáhá??? se s tim naučim, to chce čas

Neděle 18. června 2006 ve 23:13® HaD
HaD

Oiquell> myslím, že když jsi ji nikdy neměl v ruce, tak to ani nemá cenu zkoušet, vážně.

Neděle 18. června 2006 ve 23:12® HaD
HaD

roby> naopak – vypnout

Neděle 18. června 2006 v 17:53@ Oiquell

Zdarec, jelikož jsem nikdy cíln smce nechytal, chtěl bych se zeptat na pár otázek .) Příští výkend bych rád vyrazil s kámošem na Slapy se člunem na sumce a tak by mě zajímalo, jestli mi bude k nčemu vábnička, když nemám echolot?K tomu jsem nikdy vábničku neměl v ruce.

Neděle 18. června 2006 ve 14:52® roby
roby

HaD> musíš na mě pomalu jsem v začátcích , vypnout symboly ..... tím myslíš nastavit funkci fish id?

Neděle 18. června 2006 ve 14:28® HaD
HaD

roby> vypni symboly ryb a dej menší sensitivitu

Neděle 18. června 2006 ve 14:28® HaD
HaD

to o bouřce je stará pravda, která ale má své výjimky a těch výjimek je tolik, že to vlastně ani pravda není

Neděle 18. června 2006 ve 12:36® PowerBait

roby )Kolega ho má taky a při první zkoušce jsme z toho moc chytří nejsme i když jsme manuál pročetli a nanečisto to zkoušeli pomocí simulátoru v pc od Lowrance.Starej náš Humminidbird měl nastavení Fish ID a možnost zobrazovat tři velikosti ryb,ale ten Lowranc asi to nemá a nebo taky nevíme.

Neděle 18. června 2006 v 11:09® roby
roby

poradí mi někdo ? mám lowrance 125, dají se eliminovat na obrazovce malé ryby ?nemohu to najít v manuálu dík .

Neděle 18. června 2006 v 8:48® zany

no tak měli jsme pouze jeden záběr a ten jssme ještě posrali ji nak ani tuk.prej před bouřkou berou to asi někde jinde ale komáři brali fest…a na ostatní proty pár jelčíků a dva uhoře do 50cm a nějaký jelce do 55cm na rybičky.....jinak celkem pohoda

Sobota 17. června 2006 ve 12:48® xycht

No my měli snad 15 záběrů, chytali sme na líny a cejny do 30cm a všechno ryby kolem 80cm :-) Jednoho sem chyt dokonce za ocas :-)) Pak nám došly ryby tak jsme tam dávali plotice 15cm, na ty to taky bralo.....Celkově hustý zahájení, protože sem sežranej od komárů