Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. dubna 2006 v 19:36® bojka
bojka

all : nevíte někdo jaká je kapacita cívky Okumy Titus 20L a Okumy Titus 50L. Chci si ji objednat a zvažuji kterou řadu.

Pondělí 10. dubna 2006 ve 13:20® xycht

Nebo v ČR fotíte bez uvazování? My už jsme takhle jednou na zkoušku fotili 1.20m sumce a přesto, že byl focen hned po boji tak ho kolega neudržel a uplaval :-) Asi by ho šlo udržet nějak nešetrně, ale to jsme nechtěli…

Pondělí 10. dubna 2006 ve 13:19® xycht

Je sice pěkný fotit ve vodě, ale jak to lze uskutečnit v ČR, když se zde nesmí sumci uvazovat? :-)

Chytá vůbec ještě někdo sumce v ČR nebo jsem sám? :-)

Pondělí 10. dubna 2006 ve 12:13® HaD
HaD

Hrouzek> jo, chválím, focení na suchu stojí za hov… takový fotky my téměř vůbec neděláme. vše ve vodě

Pondělí 10. dubna 2006 v 11:22® Hrouzek
Hrouzek

machy-díky,s povolenkama se tam myslim nezměnilo nic, kapr je hájenej někdy od května do června, to talijánům chválím,protože je to rozumný v době tření..

Pondělí 10. dubna 2006 v 11:16® machy

Hrouzek>krasny ryby gratuluju,chtěl jsem se zeptat jak je to s povolenkama letos -změnilo se od lonska něco a taky jestli neni hajenej kapr

Pondělí 10. dubna 2006 v 10:44® Hrouzek
Hrouzek

pepíno-no když jsem tě tak viděl, tak bys měl začít:-)) Jinak pár fotek je tady ve fotu. myslim,že to stačí ne..

Pondělí 10. dubna 2006 v 10:41® Hrouzek
Hrouzek

pepíno-my jsme nepořizovali tolik fotek, udělali jsme jich pár celkem pěknejch myslim a to stačí… Protože jsme ryby i vážili,tak jsme je ještě nechtěli trápit s půl hodinovým focením na suchu.., víc nás poteší,když pak při pouštění má ryba dost síly na to,že od břehu vypálí,jak drak a to je pro mě opravdu krásnej moment.. Nechci aby mě kousalo svědomí po puštění ryby,že neměl dostatek síly, a že ho někde umlátil proud a nepřežil.

Pondělí 10. dubna 2006 v 9:24® pepino99
pepino99

Hrouzek> no a per sem další fotečky ondro ne :o))

Pondělí 10. dubna 2006 v 8:10® pepino99
pepino99

Hrouzek> jáááá ti dám trénovat :o)))))

Neděle 9. dubna 2006 ve 21:28® HaD
HaD

Hrouzek> :-))

Neděle 9. dubna 2006 ve 21:12® Hrouzek
Hrouzek

HaD-jj, můj názor..:-)

Neděle 9. dubna 2006 ve 20:20® HaD
HaD

Hrouzek> myslim že na „napichovací“ systém už bylo chyceno tolik ryb, že bych moc o funkčnosti nepolemizoval.

Neděle 9. dubna 2006 ve 14:43® Hrouzek
Hrouzek

Jsem rád,že se nám konečně povedli vytáhnout velký, minulej rok,když už konečně zabral,tak nám to o něco přerval nebo z ničeho nic mu to vypadlo:o)

Neděle 9. dubna 2006 ve 14:28® Hrouzek
Hrouzek

HaD-ale základ je,aby zabral.. Jsem dokoukal na toho pepína, udejchanej jak pes. Musí více trénovat, jinak to nevidim:-)) Taky je tam vidět jak s nim cloumá pěhný..

Neděle 9. dubna 2006 ve 14:04® Hrouzek
Hrouzek

HaD- to je jasný když nezabere,tak…:-) Podstata téhle motací montáže je, že ten trojháček nasrkne dřív než tu rybu… I ted se stalo kolikrát, že i 110ka vzala na 50cm nástražku s 1 trojháčkem a ten trojháček měl uplně v tlamě…(přitom tu rybu neměl šanci..,prostě nesrkne jen ten trojháček..) když to máš napejchaný v rybě..tak se stává,když použiješ velkou rybu… že si sumec vrazí jenom jeden hrot trojháčku..a ten se může ohnout nebo vyříznout..

Neděle 9. dubna 2006 ve 13:50® HaD
HaD

Hrouzek> montáž chytí až když zabere…když nezabere, může bejt jakákoliv. Chytal si na tu „motací“? Jestli to nechceš říct, tak neříkej, spíš mě to zajímalo jen tak…

Neděle 9. dubna 2006 ve 13:48® HaD
HaD

Hrouzek> to byl chvilema taky mazec

Neděle 9. dubna 2006 ve 13:38® Hrouzek
Hrouzek

kouknu na to..

Neděle 9. dubna 2006 ve 13:37® HaD
HaD

Hrouzek> tak to jsi asi neviděl co dělala s pepínem99 ta jeho nevážená 230tka :-D

Neděle 9. dubna 2006 v 9:51® Hrouzek
Hrouzek

vydra- díky,no počítal jsem s horším, ale nakonec korková koska daná v holině to vyřešila,moh jsem s tim pomalu chodit a nebolelo to.. Takže jsem moh být trochu aktivní.. Sice sem ze začátku zdolávat ani jednoho s těhlech dvou velkejch nemoh, protože by to bylo v tomto stavu dost nebezpečný..tak jsem převzal prut,až když byl sumec trochu unavenější..zasedl do lodě.. a začli jsme cestovat za ním po vodě.. Ale jednoho sumce jsem i zasekl,protože jsem byl zrovna u prutu a viděl krásně záběr od začátku.. Zasekl, zdolával a vytáhl z vody.. Po záseku se konalo všechno v sedě:-) Nějaká 130ka,ale měl jsem radost..

Sobota 8. dubna 2006 ve 20:24® vydra63

Hrouzek> moc pěkný ryby,to se Ti zadařilo. Ta sádra asi pěkně překážela co?

Sobota 8. dubna 2006 ve 14:46® Hrouzek
Hrouzek

skwor-nepíšeš,díky.

Sobota 8. dubna 2006 ve 13:28® skwor
skwor

Hrouzek: Píšu asi pozdě, ale stejně: Gratuluju!!!!

Sobota 8. dubna 2006 v 10:13® Hrouzek
Hrouzek

HaD- montáže,to je rybářova tajná zbran ne:-) ,ale viděl si to na Ebru,kde se to furt motalo..

Sobota 8. dubna 2006 v 10:10® Hrouzek
Hrouzek

HaD-viděl jsem noční,ale zatim jsem neviděl nic vyloženě brutálního,výpady i přes utaženej multík… ten tanec obrovskej.. a mě kdyby ta kamera byla k něčemu,tak jsem to moh mít:-(( Táta tentokrát zdolával jak drak,kterýmu jde o život:-) Málem ho stáh do vody sumec:-) Vůbec neudržel prut s měrem nahoru a ryba mu ho srazila kolmo do vody začla mlátil do toho ocasem a jela přes utaženj mult… to byl mazec:-))

Sobota 8. dubna 2006 v 9:47® HaD
HaD

Hrouzek> na jaký jste chytali montáže?

Sobota 8. dubna 2006 v 9:45® HaD
HaD

Hrouzek> ty si ještě neviděl žádný video natočený v noci?

Sobota 8. dubna 2006 v 8:37® Hrouzek
Hrouzek

jediný co mě fakt štve,že nemáme natočený zdolávání,mohlo to být… v kameře i přes noční vidění LCD napájení co by mělo svítit do 1,5m nebo kolik a nebylo vidět nic, jen zvuky pískající brzdy multíku :-(( Takový video jsem ještě nikde neviděl,kdyby se to povedlo…s tatkou ten sumec házel to byl masakr, hlavně když se sumec začal udrážet odedna a zkákal nad hladinu a bouchal o ní ocasem..:-)) pak jsme vlezli do lodi převzal jsem si zdolávací prut a oba sumci si nás eště povodili tak 300m proti proudu,takže zdolávání se protáhlo na cca 30minut..Toho prvního 78kg jsme sotva dostali do lodi..,ale problém byl,jak ho dostat zpátky… to bylo neuvěřitelný, málem se nám bok dřevěný krakatice zbortil..vydával zajímavý zvuky:-) Toho druhýho jsme raději do lodi nedávali,ale dovezli jsme ho až ke břehu,protože nevim, jak bychom ho dostávali zas z lodě..:o)

Sobota 8. dubna 2006 v 8:15® Hrouzek
Hrouzek

Díky všem!

Lada-včera jsem už usnul do tvrdoty.. Tomash- tohle už bude extreme fishing :-) no bylo to docela zajímavý, jsem na to zvědavej co řeknou v nemocnici až pojedu s nohou, to budou koukat sádra od bahna..Ale když já musel tátu přemluvit,bych se doma zbláznil :o)