Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 28. března 2006 v 8:33® pepino99
pepino99

Candátoman> No myslím že ty triply se nikde válet nebudou za tuhle cenu!!!!! :o))
A protože šli na dračku tak se zřejmě novému modelu trošku přidalo na ceně :o))

Úterý 28. března 2006 v 8:18® Candátoman

pepino99 – to SPRO jak zmiňuješ byl loňský model kolem 2300,– ale letošní stojí už kolem 3200,– a já ten starý v této délce u nás nikde nesehnal ani dovozce je už skladem nemá:-(( . Nevíš o nějaké prodejně (případně e-shopu), kde ho ještě mají? Jinak díkas za toho „kaldu“ – toho človíčka sice znám, i to že se jeho jméno využívá na prutech, ale tento český termín jsem slyšel poprvé. Čis.

Úterý 28. března 2006 v 8:11® pepino99
pepino99

Candátoman> Toš nikam se nepropadej :o)). Kalda je tak trochu prut nebo se mu tak aspoň říká podle tvůrce který ho asi vymyslel nebo spoluvyvíííjel nebo možná jen proslavil slavný sumcobííííjec Waler Kalle – Dream fishing.

Jo jo určitě dá. Kalda ve třech metrech stojí sice 5 ale teď na výstavě byl 3,5! Jinak Spro triple xxx ve 3,15 bude kolem 2,5

Úterý 28. března 2006 v 8:04® pepino99
pepino99

machy> Jo jo i to jsme zjistili. Ani jeden vzorek nerupnul v uzlu !!!!!

Úterý 28. března 2006 v 7:56® Candátoman

Zdar klucííí, jako „neznalci“ sumcařiny mi prosím vysvětlete, co je to „kalda“ ???? Jinak se hanbou propadnu na EBRO :-)) )! Dá se sehnat sumcový prut v délce kolem 3,2m a v ceně do 2800,– Kč??? Jaká značka, případně vaše zkušenosti. Nejsem nějaký velký střelec, ale sumíky občas zkouším, ale jeden proutek mi chybí. Mám ho na nahazování ze břehu, protože u nás se nesmí zavážet, takže mě prosím nekamenujte za můj amaterismus:-)) ). Díky za vaše odpovědi.Čis.

Úterý 28. března 2006 v 7:25® machy

pepino99>já jich zkoušel jen 6 ale zaujalo mne že ani jediná nepraskla v uzlu (jinak o třídu vyhrála tufka)dneska skusim další

Pondělí 27. března 2006 ve 22:53® pepino99
pepino99

jinak kalda je naprosto bezchybnej !!!!!!!!! Zatím na něm byla jen jedna ryba ale hned 230 a fungoval famóóóźně !!!!!! No pak vlastně ještě dve maličký :o)) 149 a 126 asi tak cca co si pamatuju.

Pondělí 27. března 2006 ve 22:52® pepino99
pepino99

machy> dělali jsme loni s HaDem test v jedný fabrice na lana kde maj digitální trhačku do 20tun a fakt že ve šňůrách je docela bordel!!!! Sengrovka byla jedna z těch horších! Letos to chceme opakovat a sehnat více šňůr a udělat takovej minitestík a případně zveřejnit.....

Pondělí 27. března 2006 ve 21:08® carrrp

plánuju cestu na Pád.máte někdo zkušenosti takhle brzo z jara?jo a dá se někde zjistit teplota Pádu.dík

Pondělí 27. března 2006 ve 20:18® machy

Zejtra to zjistim (cena je okoko 20 kus)

Pondělí 27. března 2006 ve 20:07® bojka
bojka

machy>jaké to byli karabiny (značka)?

Pondělí 27. března 2006 ve 20:05® machy

Dneska pokusy o natažení pevnostní karabiny z duvodu neduvěry,karabina vydržela uplně všechno ale šnury praskaly při třetinový zátěži než udávaj (sanger na 94 dost špatnej)

Pondělí 27. března 2006 v 17:56® Hrouzek
Hrouzek

tak s očkama žádnej problém zatim nemáme..

Pondělí 27. března 2006 v 17:53@ ???

Hrouzek-dík za radu,kaldu znám,je to sice žvejka,ale v určitým bodě se zastaví a pak snad udrží všechno,už jsem byl pro něj rozhodnutej,jen před časem někdo na Mrku strašil s prořezanejma očkama od pletenky(včetně fotek) po 2 sezonách a to mě trochu zviklalo.

Pondělí 27. března 2006 v 17:50® Hrouzek
Hrouzek

pepíno- jo 50ka de bez problému taky.. ale už ji nebudu dávat na bojku,to pak tam musíš dávat hroznej těžkej balvan atd..(aby si to moh o to urvat) a pak to nejde vytáhnout..

Pondělí 27. března 2006 v 17:45® Hrouzek
Hrouzek

čolkař- ahoj, Myslim,že ten beast máster je fakt dobrej, zkoušeli jsme ho na chytej srazu a vydržel strašně moc.. Na ebru jsem na něj vytáhli kolem 2m… Sanger je taky dobrej,ale je to žvejka…krásna akce při zdolávání :-) Penn dělá sám o sobě kvalitní věci,mám od něj 2 vláčáky,jeden na sumce 30–60g a paráda..

Co se týká toho multíků Titus, my jsme zatim s nim problém neměli,za tu cenu se tady ASI žádnej nenajde lepší s pákovkou..

Pondělí 27. března 2006 v 17:35@ ???

Hrouzek zdar-zrovna řeším dilema zda jak říkáš „kaldu“ 3m nebo bístmastra na bójku do Španěl,známej mi radil sestavu Pena Milenium Float 2,65/3,15m s multíkem Okumou Titus,ale má to odskoušené jen v Čechách na rybách do 170 cm,poraď a pokud kaldu,jakej multík (radši s pákovkou)bys na něj osedlal?

Pondělí 27. března 2006 v 15:21® pepino99
pepino99

Hrouzek> Aha. No já loni dával na kaldu 50ku a taky nebyl problém :o))

Pondělí 27. března 2006 v 15:13® Hrouzek
Hrouzek

pepíno- nepřestali bavit, vůbec ne , ale chceme něco tvrdšího na delší dálky na zásek, když budem dávat trhačky okolo 30ky atd,o co se sumec nesekne na větší hloubce… na kaldy 0,45ka trhačka a není problém a pěkný zdolání akce jako bejk:-)

Pondělí 27. března 2006 ve 14:54® pepino99
pepino99

Hrouzek> ahoj Ondro tak prej už „kaldové“ přestali bavit a koupili jste bísmástry :o))) Taky jsem měl v ruce. Ale kalda je kalda :o))

Pondělí 27. března 2006 ve 14:45® ladamaj
ladamaj

Chystáme víjezdy s Ivošem pak znám místa celoroční chytání sumíků nechtěj pustit zpět žádná míra myslím špatné prý přesumcováno ale zavážet nesmíš nemáš skušenost s tou odhozovou bojkou mám rači splávky(zvukové)dík za každou radu.Láďa

Pondělí 27. března 2006 ve 14:36® Hrouzek
Hrouzek

ladamaj> ahoj,díky, na sumíky už se pomalu připravujem..tento rok snad bude „urodnej“ na velké kousky :-)

Pondělí 27. března 2006 ve 14:33® ladamaj
ladamaj

HROUZEK zdravím co sumíci kapři pěkný čus.Láďa

Pondělí 27. března 2006 ve 12:10® Hrouzek
Hrouzek

Padis-jojo,ale konečně ten sníh bude pryč.. Naštestí se to mě moc netýká:o)

Neděle 26. března 2006 ve 20:14® Padis
Padis

Hrouzek>kurňa zvedá se nám pomalu voda co

Neděle 26. března 2006 ve 20:05® Hrouzek
Hrouzek

bojka- jo síla je síla, když to přijde,tak je to potřeba..

Neděle 26. března 2006 v 18:56® bojka
bojka

Hrouzek> Jo jo kapřáky ,taky jsem už slyšel že mu nějaké bouchli,ale co s nima dělal,tak to asi při rybolovu nejde.Bral to moc moc na sílu.

Neděle 26. března 2006 v 18:50® Hrouzek
Hrouzek

bojka- jaký kapráky?Myslíš u Dalase, nemluvil jsem s nim,ono tam bylo dost lidí a byl jsem rád když jsem seděl, takže jsem ze všema nemohl mluvit..Láda mi říkal,že mu pár prutů prasklo,tak jsem hned zautočil do Beast másterů.. :o)

Neděle 26. března 2006 v 18:34® bojka
bojka

Hrouzek> Sangery (klobásy) vlastním taky. Ukazoval ti i ty kapřáky?

Neděle 26. března 2006 v 17:18® Hrouzek
Hrouzek

ebro-Lenka> pěknej sumík a jakou má hezkou hospodskou postavičku.:-)