Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 17. března 2006 v 10:32® xycht
-
Obiš> na N.Mlýnech myslim těch 25 metrů neplatí..to se tuším týká pouze revírů pod ČRS.
- Pátek 17. března 2006 v 10:20® Obiš
-
HaD> Diky za to vysvetleni. (nastraz.ryb.) Taky jse se dival do radu.Uplne vypadl echolot,tim se pro nas nic nemeni a co je dulezite,vsimnul jsem si ,ze uz tam neni : nastrazovani trhaci bojky nejdale 25m od brehu! To je super! Na Novych Mlynech jsem to nekdy daval pres 200 m daleko… To se mi mohlo pekne vymstit.
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 20:51® xycht
-
HaD: to máš recht, ale takových divných ustanovení je tam několik, je to vo držku
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 13:57® HaD
-
lovecsumcu> to je otázka. Je to kravsky napsaný a debil tě může sejmout defakto i za dva kosťáky…
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 13:53® HaD
-
Obiš> co vím, tak stále 3 roky stop. K řitní ploutvi se dává když nechceš, aby ryba jezdila k hladině. Takhle „tlačí“ dolů a je i menší riziko zamotání. Třeba u kapra je to hodně znát. Dáš ho za hřbet a za pár hodin je zmotanej až u káči. Ne vždy samozřejmně, ale někdy ano.
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 12:48® bojka
-
lovecsumcu> to záleží jen a jen na porybnem jak se vyspí.
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 12:46® Obiš
-
Tot otazka… ???? A co ctyri rousnice???:)
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 12:39® xycht
-
HaD: s tim smotkem je to pravda,ale je smotek dvě rousnice?
- Čtvrtek 16. března 2006 ve 12:13® Obiš
-
HaD> Ja jsem si rikal,ze kdyz to nebudu nejak moc prehanet s velkyma hackama tak by to snad nemel byt velky problem.Jenze, kdyz bude porybny chtit,tak si stejne prosadi svou.Plati jeste porad – udelas prusvih… 3roky STOP ??????Muzu se jeste zeptat na nastrazovani rybky na stojate vode? Proc se dava prvni hak k ritni ploutvi. Ja jsem to zkouse taky,ale zdalo se mi, ze ta ryba vice trpela a nechovala se vubec prirozene. Tak jsem se vratil zpet ke nastrazovani za hrbet. Mohl bys mi to ,prosim ,vysvetlit?
- Čtvrtek 16. března 2006 v 11:46® HaD
-
Obiš> může…je zakázáno chytat na smotek červů atd… blbě prokazatelný, ale trochu risk. Já tak taky chytával, ale teď jednak neriskuju a hlavně nemám v tuto dobu čas.
- Čtvrtek 16. března 2006 v 11:28® Obiš
-
Pekne haky. Prave jsem prisel z ryb… 19 jelcu,necela polovina mirovych. Az je budu chtit na sumca,tak se po nich slehne zem. Chtel bych chdit na sumce uz na jaro… Jednohak s rousnicemi umisteny kousek odedna.Muze mi neco udelat rybarska straz?????????
- Čtvrtek 16. března 2006 v 10:55® HaD
-
vydra63> bezva
- Čtvrtek 16. března 2006 v 10:36® vydra63
-
HaD> Můžu, ale vydrž do neděle.Mam zlomený ty žebra a vycházky budu mít od neděle,tak to sem dám.
- Středa 15. března 2006 v 18:23® Prutos
-
Hrouzek>
- Středa 15. března 2006 v 18:21® opl
-
Hrouzek> to ja si zachytam asi pouze u nas
, to me ten smich brzy presel, co
. mozna si vezmu prut do chorvatska, to budou ryby
)
- Středa 15. března 2006 v 18:18® Hrouzek
-
Opl-a ty taky se nesměj
Už abych byl v Itálii,už se mi po ní stejská,naposledy minulej rok začátkem července :o)) Už abych po ni lítal na naši krakatici
- Středa 15. března 2006 v 18:15® Hrouzek
-
Prutos-se moc nesměj
Mně to tak štve,když vždycky píšu rychle blbosti a pak když dopíšu,tak to chci přečíst opravit..no a než to udělám,tak něco nechtíc zmáčknu a ono se to odešle.. a pak to takhle vypadá..že se to nedá ani číst a ještě se to odešle 2krát:0))))))))))))
- Středa 15. března 2006 v 18:13® opl
-
Hrouzek>
- Středa 15. března 2006 v 18:11® Prutos
-
Hrouzek>
- Středa 15. března 2006 v 18:11® Hrouzek
-
zase píšu jak nějakej mongol a ještě se to odeslalo předčasně 2krát,ach jo:o))
- Středa 15. března 2006 v 18:10® Prutos
-
pepino99> Ty větší jo, ty slabší nevim.
Hrouzek> Přišlo mi divný že bys jima okoval štikový nástrahy
Jinak ty slabší používam na přívlač taky, osvědčily se!
- Středa 15. března 2006 v 18:08® Hrouzek
-
..
- Středa 15. března 2006 v 18:06® Hrouzek
-
Jedno drahý ponaučení, táta vytáhl sumce nevim přesně kolik mohl mít,ale hádal jsem ho od 195–205cm né tak,dostal jsme ho do lodi,dal na vodítko, jenže tam kam jsme ho zpustil byl strom pod břehem a on do toho zajel.. takže nakonec to dopadlo,takhle,aspon že tak,že sumec se tam nezamotal a neuvěznil…Od té doby raději udělám i noční fotku a ráno,až když je sumec na břehu,tak ji vymažu..:o))
- Středa 15. března 2006 v 18:02® Hrouzek
-
Prutos-tak jsem se doběhl kouknout dolů do rybařiny,protože jsem nevěděl, a jsou to ty o řadu níž,ten v levo ve větší velikosti, Ten v pravo vypadá dobře, akorád jsem ho ještě neviděl v obchodě, na přívlač na plandavky bych ho hned bral…
- Středa 15. března 2006 v 18:02® pepino99
-
Prutos> Tohle jsou obojí dvojky ???
- Středa 15. března 2006 v 17:55® Prutos
-
Hrouzek> Které myslíš?
- Středa 15. března 2006 v 17:51® pepino99
-
na „normální“ chytání u nás myslím že 3 je optimum
- Středa 15. března 2006 v 17:50® pepino99
-
myslím že Hrouzek to celkem vystich … :o)))
- Středa 15. března 2006 v 17:50® Prutos
-
Hrouzek> A nemyslíš náhodou ty ještě o třídu nižší?
- Středa 15. března 2006 v 17:47® Hrouzek
-
Tyto trojháky od Owneru používám na přívlač štiky atd( a i používam na sumce na velké plandavky ve větších velikostech), ty háčky jsou max. ostré…problém je,že čim je háček otřejší,tim má více tenčí a i ve většině případů delší špičku.. a ta se často ohýbá,nebo už zrovna urazí…,takže pak je ten háček na brousek..ale to už tomu háčku naruší ochranou vsrtvu tak,že dochází v brzké době k rezavění hlavně v agresivní vodě(jako je v Itálii).. Co se týká pevnosti, neni na tom nejhůře, ale přeci jenom na extrém to neni, uvodil jsem na tomto trojháčku 130ku a jeden hrot už byl přihlej..je teda fakt,že jsem se s nim moc nemazal,ale.. Další vůhodu má tento háček,že když dojde k utržení ryby a trojháček zůstane v tlamě sumce,tak se ho sumec dokáže zbavit rozhodně snadněji než silného tunákového owneru,který je na ty největší sumce ve složitých podmínkách bohůžel nezbytný..