Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 8. června 2014 ve 20:30® cormoran
-
dodorider> Ahoj. Hele, loni nám to tam prvně po snad šesti letech nevyšlo kvůli velký vodě, ale nakonec jsme béčkový možnosti nelitovali. Zahájil jsem třema céčkama – 70, 72 a 73 cm. Takže letos na to budeme zkoušet „navázat“, i když to tam smrdí nulou. Ale riskneme to. Když se povede ryba, tak pěkná. U vás je to dobrý, ale candáti většinou malý. Málo kdy se mi povedla ryba nad šede. Za ty roky snad jen dvakrát. Ale ti boleni mě tam baví.
Jinak jigovky na sumce přes net nekupuju, takže ti nemůžu poslat odkaz bo něco takovýho. Většinou ale chytám na jigy od Owneru, U nás je měli tenkrát ve výprodeji za pár šlupek. Mají špičku jako klasickej trojhák ST41ka, to bajonetový ostří nebo jak tomu říkají. Na 28ce Powerce ho o šutr neohnu. A pak ještě, od letoška nově, mám jigovky od kámoše. Leje si je sám, ale háčky má poslaný od Japončíků. Ale značku fakt nevím ty jo. Jsou podobný těm, co dával Kubas odkazem, ale drží jak židovská víra..
Jinak na klasickou vláčku si beru jigovky od Procházky. Ty taky vydrží celkem dost. Jen pak když ti na to vlítne třeba vetší slintoš, nebo podsekneš tolstoje, tak si buď musíš hrát, nebo se s ním rozloučit. To se mi ale mockrát nestalo.
- Neděle 8. června 2014 ve 20:13® dodorider
-
cormoran> a jaké hlavy používáš ty?
- Neděle 8. června 2014 ve 20:09® kubas
-
cormoran> Reagoval jsem úplně stejně, z fotky bych si ten jig taky nekoupil, ale ukázaná platí
.
- Neděle 8. června 2014 ve 20:08® dodorider
-
cormoran> Nazdar kamaráde, co zahájení, jedeš k nám, nebo někam jinam?
- Neděle 8. června 2014 v 19:58® cormoran
-
chosebaits> Si piš. Jedu v sobotu nějak po obědě. Budeš přes noc?
Vyjedu v práci mapu, ať si ukážeme a bavíme se o konkrétních místech. Něco jsem si loni „pracovně“ sjezdil, ale zatím je to jen typování a takový to hledání učebnicových míst.
- Neděle 8. června 2014 v 19:56® cormoran
-
kubas> Ty jo, ten háček vypadá, že bys ho zmuchlal mezi prsty. Kdybych měl objednávat na blind, tak po těhlech nesáhnu. Ta fotka je fakt zavádějící.
Ale hlavně, že v reálu rybu udrží
- Neděle 8. června 2014 v 18:22® dodorider
-
kubas> no, mě byl doporučen
u trojháku vím kam sáhnout, ale na gumy to budu zkoušet (na takhle velké) poprvé, původně sem chtěl toho rypera protáhnout lankem na očko dát trojhak, jeden bodnout do hrbetu gumy a k hlavě dát na to lanko větší oluvko a zajistit ho obratlikem, ale s hotovou hlavou to bylo jednodužší a jelikož prochytáváš vázky tak i to není tak nákladná záležitost
- Neděle 8. června 2014 ve 13:25® kubas
-
dodorider> Njn, chybami se člověk učí. „Na haluz“ objednávat háčky na sumce moc nejde
…
- Neděle 8. června 2014 ve 13:22® dodorider
-
kubas> ja objednal s barvenou hlavou a ten háček byl fakt sranda. děsný
- Neděle 8. června 2014 ve 13:06® kubas
-
dodorider> Není zač, cena je výborná a fakt drží
.
- Neděle 8. června 2014 ve 13:00® dodorider
-
kubas> díky moc.
- Neděle 8. června 2014 ve 12:34® kubas
-
dodorider> Vláčejáci mají pevné háčky na sumce… http://www.vlacej.cz/index.php?…
- Neděle 8. června 2014 v 10:41® dodorider
-
Chlapi, potřeboval bych poradit, objednal jsem si 20cm kopyta na sumcovláčku a k nim hlavy, ale zaskočil mě háček, když ho zmáčknu mezi ukazovákem a palcem, tak ho zmáčknu jako drátek, jenže ty pevné sou zase až moc malé, jak toto řešíte? popřípadě, máte nějaké dobré stránky, kde prodávají něco pořádného, díky.
- Sobota 7. června 2014 v 19:15® chosebaits
-
cormoran> Jj,také mi jde hlavně o blonďáka
Něco poladíme na srazu.Budeš tam??
- Pátek 6. června 2014 v 7:06® cormoran
-
David H.> Já na ty v uvozovkách večírky moc nejsem. Raději jedu jen tak s kamarádem. Ale teď budeme tři, to se taky ještě dá. aspoň je větší šance, že uvidím rybu.
- Pátek 6. června 2014 v 7:04® cormoran
-
chosebaits> Než jsme ho převezli, tak byl tak patnáct minut mimo vodu. Říkal jsem si, jak ho položíme první někam na trávu a budeme ho postupně polívat, ale je to taková blbá váha a byli jsme rádi, že jme ho donesli do vody. Na opatrný pokládání na trávu už nebyla síla.
Koukal jsem, že je to pěkně našlehlý. Cíl výpravy bude jasnej, okovat nějakýho toho blonďáka
- Čtvrtek 5. června 2014 v 17:03® HaD
-
cormoran> mno, večírek u rolniček má svý kouzlo, o tom žádná
- Čtvrtek 5. června 2014 v 11:30® chosebaits
-
cormoran>Ten dostal teplotní šok
No letos musíme něco podniknout.Voda šla pěkně nahoru a tak pokud to zustane tak to bude dobrý. - Čtvrtek 5. června 2014 v 8:42® cormoran
-
chosebaits> Čau Pepane
Já si to večerní posezení u sumčáků neodpustím. Od rána budeme vláčet, tak ten večerní relax a posezení s klukama bodne. Hlavní je čas a ten já v pondělí mám.
Jinak jsem předevčírem pouštěl na přehradu skoro dvojku sumce, tak doufám, že když se nám povede v létě výprava, tak si na mě třeba vzpomene
- Středa 4. června 2014 v 18:13® HaD
-
chosebaits> Přeeesně. S vláčkou se dá vyrazit v deset na dvě hoďky. S klackama musí člověk vystřelit okolo čtvrté/páté. Ale každý má svoje…
- Středa 4. června 2014 v 17:45® chosebaits
-
David H.> Asi to budu mít stejný.Chtělo by to správnou barvu řeky a bude rachot.Ono je to těžký ,jestli bojky či vláčka.Bojky a rolničky jsou takovou odpočinkovou rybolovnou technikou pro pár přátel u vody a nebo takový opravdový relax pro vyčištění makovice.Vláčka je sice méně odpočinková disciplína ,ale za tu šlehu do pazoury a následnou jízdu rozjetýho vlaku to stojí
.
Mě se tak nějak víc zamlouvá vláčka,pač když trefíš metrovku tak si jí prostě užiješ což u sumčáku nikoli.Hlavně jelikož mám děti a následné povinosti tak i ta vláčka je méně časově náročná.Jít na ryby po 20 h. a později má smysl.
Tento příspěvek byl editován 4.6.2014 17:50:20 uživatelem chosebaits. - Středa 4. června 2014 ve 14:16® HaD
-
chosebaits> já na 99% vláčka
- Středa 4. června 2014 ve 13:12® chosebaits
-
David H.> Také to bylo dlouhé čekání.Na zahájení jdu do rachoty a vrátím ze z rachoty až ve středu.To už budou břehy vyblázněný a tak příde ten správný čas na klidnou sumcovačku.Jen nevím jestli mám zahájit za zvuku rolniček či jestli mám jít točit vláčákem s pořádnou rapalou.
PS- na vábku se samosebou nějakej čas najde-:DDD
- Úterý 3. června 2014 v 9:20® HaD
-
Trochu se to přibližuje
- Sobota 24. května 2014 v 17:46® Ficak
-
Nejsem starej,jen už hodně pamatuju
- Sobota 24. května 2014 v 17:46® Ficak
-
Nejsem starej,jen už hodně pamatuju
- Středa 21. května 2014 v 10:00® ssg.Jimmy Wild
-