Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 12. srpna 2013 v 10:34® Scanix
-
David H.> btw. kde jsi ztratil telefon
Jak jsi na tom tento tyden?
- Pondělí 12. srpna 2013 v 10:29® HaD
-
Scanix> to samozřejmě
hodně mě to rozesmálo
- Pondělí 12. srpna 2013 v 10:16® Scanix
-
David H.> to je blbost preci, to je jedno, cim tu rybu obalis, preci je nastrazena a basta, to je hrozna kokotina
- Pondělí 12. srpna 2013 v 10:04® HaD
-
Co tomu říkáte?
- Neděle 11. srpna 2013 ve 23:23® kuba79
-
Neni mi 130cm málo,jsem rád i za metrovky..a vlastně za jakoukoliv rybu,když zabere.Ale asi jako každej rybář,sním o nějakém větším ulovku
a nechci za nim někam na Ebro nedo Pád atd..myslim že parádní rybačka může být i doma,ne..
- Neděle 11. srpna 2013 ve 22:52® hrdobec
-
Scanix> zadarmo to neni…někdy doslova
Ale u nás je takovej ulovek velice cennej,o tom žádná. I když na druhou stranu z našich vod dělá vody těžké pouze jedna skutečnost…a to ta,že je tu těch sumců prostě méně…kdyby tu plavalo takový množství jako na Pádu, lovili by se na našich říčkách a rybnících podstatně snáž než třeba tam. Nicméně je to tak jak to je a chytit sumce u nás je výzva…já si ji splnil a teprv potom vycestoval
- Neděle 11. srpna 2013 ve 22:48® hrdobec
-
sidla_napajedla> jj stotřicet je už fešák
- Neděle 11. srpna 2013 ve 22:18® Scanix
-
hrdobec> ja si taky na peknejsi rybu pockal par let, ale uvlacet 130–140 je uz mazec. Kazdopadne jsem v itosce ani ve spanilech nelovil, ale verim, ze ceske ryby a ze svazovek jsou pro mnohe cennejsimi ulovky nez ty zahranicni, ktere vsak dle vypraveni znalcu nejsou mnohdy vubec snadne a zadarmo
Tento příspěvek byl editován 11.8.2013 22:18:52 uživatelem Scanix. - Neděle 11. srpna 2013 ve 21:44® sidla
-
hrdobec> 130tka je už slušná ryba, nevím za čím se všeci honíja, porovnávat Italy a Španěly,..radši 130tku od Nás,jak z jinama
- Neděle 11. srpna 2013 ve 21:16® hrdobec
-
kuba79> jestli je ti 130tka málo tak nemá cenu u nás chytat vůbec…takový ryby už jsou poměrně cenný a drtivou většinu úlovků budou tvořit ryby do metru. Já kliku měl a z Berounky mám 202ku ale stálo mě to 4roky cca padesát nocí za sezonu
- Neděle 11. srpna 2013 v 17:57® kuba79
-
jojo,dobrá rada
A z jakého dřeva ty vábničky vyrábíš?? Mě spíš zajímalo jestli má někdo tady z Berounky nějaký větší úlovky sumců.Já mám nejvíc 133cm..Protože tad pořád čtu kde všude a jak kdo chytá,jen o Berounce nikdo moc nepíše..
- Neděle 11. srpna 2013 ve 14:59® Mikyška
-
kuba79> Možná má rada bude znít trochu blbě, ale neni nic jednodušího než to zkusit.
- Neděle 11. srpna 2013 ve 14:45® Mikyška
-
Vilda30> Dalo by se říct že s jednou vábničkou strávim cca tři až čtyři hodiny. A to včetně moření a třech vrstev laku. Mám na to nadělaný šablony a dalo by se říct čím větší bych dělal serii, tak se dokážu s tim časem dostat na menší hodnotu. Šablony nevim zda někde sou. Třeba ta zahnutá je muj vlastní návrh a ladil sem si jí aby mi sedla do ruky. Jinak kdybych počítal cenu za hodinu jako při práci a matriál. Tak bych se dostával někam mezi 700 –850 Kč. Plus ten pocit k nezaplacení že mi něco vlastní výroby dopomůže k ůlovku.
- Neděle 11. srpna 2013 ve 13:09® Vilda30
-
Mikyška> A na kolik tě vyjde vlastní výroba? Jsou někde šablony, jak vyrobit?
- Neděle 11. srpna 2013 ve 13:05® Vilda30
-
Kamil Čáp> http://tomi-fishing.cz/…-pavel-tomi/
- Neděle 11. srpna 2013 v 10:40® kuba79
-
Ahoj.Máte někdo zkušenost s vábením na Berounce?? Horní tok pod Plzní,je tu hodně pěkných míst,ale nezkoušel jsem to.Na klasickou trhačku a ze dna se tu lecos chytne,ale láká mě to vyzkoušet s vábničkou.Tak bych rád znal nějaký normální názor a třeba i radu..Dík.
- Pátek 9. srpna 2013 ve 21:47® Mikyška
-
Kamil Čáp> Jestli s vábničkou začínáč, tak bych doporučil model s plochou hlavou. já v současný době používám už jen vábničky vlastní výroby.
- Pátek 9. srpna 2013 ve 21:43® Mikyška
-
radekchrastek> Já na rousnice používám dva trojháky těsně nad sebou. Na horní nastražim rousnice a spodní nechávám volně viset. Ještě podotknu že chytám na hodně mělkejch vodách, tak dávám kačenu a sekám jen záběry kdy to chvilku podrží.
- Pátek 9. srpna 2013 v 15:57® vladah
-
hrdobec> to ano ale nevedel sem proč protože sem používal chobotničky tak sem myslel jestli to nebylo tím nebo jestli to nemohlo byt tím žese oto jen otíral
- Pátek 9. srpna 2013 v 15:45® hrdobec
-
vladah>vim…nevzal to pořádně holt…to je normálka. Neznamená přece že každej záběr nebo drbanec proměníš
- Pátek 9. srpna 2013 ve 14:56® vladah
-
zdravím mam menší problem kdyz sem byl zkusit bouchat na Labi kde vím ze sumci sou dokonce se mi i zvedali ale problem byl ze sem cejtil jen ranu a pri zaseku sem sel na prazdno nevíte proč? a nebo čím to mohlo byt??
- Pátek 9. srpna 2013 ve 13:46® macek2
-
Kamil Čáp> moje dva nejoblíbenější kousky http://rybar.braunstar.cz/…fi-siluro-10 a http://www.fishhunter.cz/…hallow-Water
Tento příspěvek byl editován 9.8.2013 13:47:37 uživatelem macek2. - Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 20:50@ Kamil Čáp
-
Ahoj, můžete mně prosím někdo poradit ohledně vábničky? Nějaký tip, nebo fotku, odkaz atd., která je odzkoušena a funguje. Budu chytat na ÚN v hloubkách od cca 5 do 15m. díky za každou radu při výběru vábničky.
- Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 12:11® radekchrastek
-
David H.> ok, testnu to,hacek velikost 6/0 je dobry?Dik
- Středa 7. srpna 2013 ve 20:57® Vilda30
-
David H.> Nazdárek Davide, co ten článek o koncovém splávku???
- Středa 7. srpna 2013 ve 20:06® HaD
-
radekchrastek> zkus po záběru dvě vteřiny počkat.
- Středa 7. srpna 2013 v 19:26® gavlos
-
uz nevim co vymyslet.byly pri chuti a ja mel nastrahu asi spatne??!jina moznost??????trojhak na lanku karabina s obratlikem a hned nad tim bojka se zarazkou pro ponor minimalni…asi neco spatne??chytal jsem tak na tezsi splavek poprve..urco jsem nekde chyboval…
- Středa 7. srpna 2013 v 19:24® radekchrastek
-
Prosím o radu, při lovu na vábku používám jednohák a spoustu záseků je do prázdna.Viděl jsem pár rybářů dávat pod jednohák trojhák.Co si o tom myslíte?Nástraha rousnice.Zajímá mě jestli je to lepší nebo ne. Děkuji za odpověď…
- Středa 7. srpna 2013 v 19:20® gavlos
-
takze priste jednu na polozenou a druhou na bojku…lovilo to jen max 1m od brehu…asi si zanesu bojku kousek bokem jinak
- Středa 7. srpna 2013 v 18:49® gavlos
-
jeden niz Atd??byses vcera zasmal me videt..prvni splavek urvany…musel jsem do te bahnacky…pak hodil zada asi 3 m daleko.pak potopeni a zase nic!!!!po hodine se objevil u brehu…pockej si......nez sem zul boty byl zase fuc..o splavek mi neslo.stal 20 ale o rybu co se snim trapila.po hodine jsem mel teprv co na hacek vubec