Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 18. července 2013 ve 22:36® Mikyška
-
wallys> Mám z toho fleku fotku z května. Bušili do těch cípalů aspoň nějaký lepčí fousci? Já to tam tenkrát zažil na podzim a nejvíc do nich řezali u druhý strany na tý mělčině pod drátama. Možná by na ně za týhle situace platila vláčka.
- Čtvrtek 18. července 2013 ve 20:47® wallys
-
macek2> právě že se naštěstí prutu nic nestalo i když to vypadalo hrozivě .. no kdyby to šlo jak první 3 dny než táhli cípalové tak bilance mohla být asi uplně jinde .. páč na vábku regovali suprově a při bojkování bylo taky pár neproměněnejch záběrů a usmrcenejch ryb ..hold se mi netrefovali do háků
- Čtvrtek 18. července 2013 ve 20:30® macek2
-
wallys> no hlavně že to na nikoho nespadlo a odnesl to jednom prut,jinak 17 sumíků je pěknej ůspěch
- Čtvrtek 18. července 2013 v 19:42® wallys
-
Mikyška> jasně kolega tam kaprařil já chtěl jet do zatáčky před most naproti té kamenné straně,ale kolegovi se trocha bahýnka nezamlouvala
tak jsem jezdil přes noc z lodi
- Čtvrtek 18. července 2013 v 19:37® Mikyška
-
wallys> Pěkný. Tak aspoň něco se povedlo. To je na Gnocce, levej břech kousek nad drátama, že?
- Čtvrtek 18. července 2013 v 19:30® wallys
-
…
Tento příspěvek byl editován 18.7.2013 19:31:40 uživatelem wallys. - Čtvrtek 18. července 2013 v 19:21® wallys
-
zbytek fotek
Tento příspěvek byl editován 18.7.2013 19:22:24 uživatelem wallys. - Čtvrtek 18. července 2013 v 19:17® wallys
-
Tak v neděli návrat z Po vedro ještě šlo ,komáři jako obvykle, sumíci nic moc cca 17 metrovek ve dvouch lidech a to převážně vábnička , verticálka a vyvázaná z lodi .. pak přišel tak cípalů a šílená vichřice která udělala co udělala .. naštěstí ty padlé stromy na bivvi a prut nenadělali žádné větší škody
Tento příspěvek byl editován 18.7.2013 19:25:38 uživatelem wallys. - Úterý 16. července 2013 ve 21:48® noba
-
tak jsem právě na své první sumcarske vycházce. a vidim to dost blede. rekl bych ze ryba na montazi bude asi zamotana. nebo tak neco.ale ono se to snad casem poddá.
Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej. - Úterý 9. července 2013 ve 21:22® HaD
-
fousek> jak píše Macek. Ale bacha pokud to budeš tahat přes vodu – je to nebezpečné pro lodičkáře a volná by měla být vnitřní třetina.
- Úterý 9. července 2013 ve 21:13® macek2
-
fousek> 0,35 trhačka je dostačující ale pokud příjde silný vítr hrozí že se to utrhne,raději bych dal 0,40mm
- Úterý 9. července 2013 ve 20:28® sidla
-
Vilda30> v pohodě, já jen že se to tu zmiňuje už po druhé,aj že se to řešilo s RS a u sousedů to též někdo psal,letos jsem se poučil už jednou,tak bych nerad byl překvapený podruhé
- Úterý 9. července 2013 ve 20:06@ fousek
-
David H.> takže never crack 330cm, a thačka 0,35 a velký kamen na dno ? bylo by to dostačující ? ta přehrada má v tom místě šířku kolem 400m takže by s tou jednou třetinou by neměl být problém
- Úterý 9. července 2013 v 19:15® Vilda30
-
sidla_napajedla> Tak to jsem já blbě pochopil. Omlouvám se za to.
- Úterý 9. července 2013 v 18:50® HaD
-
fousek> úplně v pohodě. Jen je potřeba silnější trhačka a pořádné kotvení, abys to mohl pořádně vypnout a zvednout šňůru nad vodu. Chce to i silný a delší prut. Sám jsem takhle vyvážel mnohokrát.
- Úterý 9. července 2013 ve 14:01® sidla
-
Vilda30> kde to čtete ? možná budu za vola, ale v BP je napsané ,,v případě použití dvou bojek,které jsou PEVNĚ spojeny spojkou,nesmí žádná z nich přesahovat rozměry 10×10×10 a JEJICH VZÁJEMNÉ PROPOJENÍ nesmí být delší jak 150cm. . . . jak dáte thačku do 5 m, když máte pomocnou bojku 1,5m od kače?
- Úterý 9. července 2013 ve 12:26® Vilda30
-
fousek> Zdarec trhačka muže být dlouhá max 150cm. A na takouvou délku je dobrá dát bojku + provaz a pomocnou bojku a potom třeba metr trhačky.
- Úterý 9. července 2013 v 11:52® Scanix
-
fousek> pokud to neporusuje rybarsky rad a predpisy pro plavbu na vode, tak stejne netusim, je to fakt nutne, takovou dalku, to snad vyvazi jen kaprari ne?
- Úterý 9. července 2013 v 11:45@ fousek
-
zdarec chlapi mám dotaz, jaký způsobem by se nechala natáhnout trhačka do vzdálenosti cca 270m pokud je to vůbec možné, pokud to nejni možné tak jakým způsobem by to šlo třeba podvoďák ? díky za reakce
- Pondělí 8. července 2013 ve 12:07® HaD
-
Bigfu> ze břehu máš v podstatě možnosti následující: přívlač, kačena, klasická bójka, trhací bójka, koncový splávek a podvodní splávek.
- Pondělí 8. července 2013 v 11:59® HaD
-
jb> ještě ano
- Neděle 7. července 2013 v 17:41® sidla
-
Bigfu> aj tu v uzlech a montážích jsou zajímavé a užitečné obrázky
- Neděle 7. července 2013 ve 14:55® jb
-
Bigfu> můžu vřele doporučit dvd chytáme sumce s Davidem Havlíčkem,pro začátečníka super,ale nevim jestli je ještě v prodeji
- Neděle 7. července 2013 ve 14:48® jb
-
Ahoj,chci se zeptat na echoloty lowrance HDS s prostorovou sondou a humminbird SI,jaký je podle vás lepší?Díky
- Neděle 7. července 2013 ve 14:35® Bigfu
-
Zdravím chlapy jsem tu noví a jsem i začatečník v lovu sumcu mohl by me nekdo poradit jak na fousky na stojaku?ja chytam na klasickou kacenu zrovna vcera jsem moji chybou jsem o jednoho prisel videl jsem ho pod brehem mel asi tak 140 cm chyba byla v uzlu na montazi proklouzl nemel jsme ho zajisten uzlikem ,ale spis bych chtel zkusit nejaky jiny zpusob lovu poradi nekdo kdo ma zkusenost?dekuju moc !!!jde o chytani ze brehu!!
- Středa 3. července 2013 ve 22:59® Venca Zelenka
-
macek2> člověče, já ty šprcky mám v batohu furt jako záložní zdroj, buď je můžeš použít k tomu čemu byly vyrobeny, nebo je nafouknout a použít místo boje, nebo je napěchuješ pískem a použiješ jako zátěž, je to sice nouzovka, ale když máš ďůravů hlavu tak dobrá nouzovka, nehledě na to, že když prdne, tak ve vodě zbyde minimum bordela. U tebe za barákem jsem to kdysi sekl za dno, tak rukavice a něco musí povolit, vytáh jsem asi 4 igelity s hlínou a dva díly teleskopu a něco co asi mělo být sumcový návazec a guču silonů, no hrozný bordel na dně. Pokud můžu tak nejradši používám polystyren, nebo nezapomenu
Tento příspěvek byl editován 3.7.2013 23:06:25 uživatelem Venca Zelenka.trocha barvy a neměl jsem stím zatím nikde problém a vztlak to má takový, že když se zvedne hladina a mám to na těsno, tak mi to odlepí odedna 7kg olova.
- Středa 3. července 2013 ve 20:35® Vilda30
-
mašety311> Tak to poblití mě rozesmálo
- Středa 3. července 2013 ve 20:33® mašety311
-
macek2> Jasně že ne.Však jsem psal při zavážení a vábení pozor.Na břehu musíš jen dávat pozor na nepořádek a abys je nepoblil.
- Středa 3. července 2013 ve 20:27® Vilda30
-
Tu bojku mám taky a je to super. A místo vlaječky se tam dá píchnout i chem. světlo.
- Středa 3. července 2013 ve 20:23® macek2
-
mašety311> červ je červ ten se musí likvidovat,ale na břehu jim musí být jedno jestli jsi nalitej,jen nesmíš s člunem na vodu,přece mě nemůžou pokutovat jen proto že jsem si dáchnul pár lahváčů