Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 15. června 2013 v 19:30® paja44
-
sidla_napajedla> jj.to je opravdu smutne…
Hlavne taky to,ze tohle nikdo nijak neresi… Jak uz jsem psal tak cely kveten,loni i letos, jezdily pytlaci na Moravu a uplne s klidem si zavazeli bojky a chytali nonstop… Kolega volal i polise,ale nikdy nikdo neprijel…
- Sobota 15. června 2013 v 18:44® sidla
-
mašety311> máš pravdu,ale bude toho víc, převážel jsem lod ze spytihněvi do napa a 3 policejní čluny a jedni dokonce chtěli doklady
já byl rád že pádluju,nakonec v pohodě pádloval dááál
paja44> zabit málo,se divím že 15tého nevydrží, smutné
- Sobota 15. června 2013 v 18:04® paja44
-
mašety311> Skoda,ze ta razije neni u Kvasic… ted jsem jel kolem reky do prace a napocital jsem 24 zavezenych bojek a 4 vlackare… Tak nevim jestli to tem lidem stoji za ty nervy… Tohle u me nejsou rybari ale pytlaci-masarky… Schvalne jsem sledoval jak ma kdo vedenou snuru… skoro vsichni to meli tesne nad hladinou jen asi jeden to mel tak jak jsi psal,a to tak ,ze po dne. Nasel jsem ten systemek v knizce tak ho vyzkousim…
jestli je to tak jak pises tak nac nekoho zbytecne drazdit. Ja se na sumiky chystam taky v utery,ale tahne me to k Travniku
- Sobota 15. června 2013 v 11:44® mašety311
-
paja44> Ten problém je mezi komunikací mezi plavební správou a rybářským svazem.Ty nesmíš omezit lodě,ale rybářský řád otom neinformuje.Mj.právě dnes je zátah mezi Spytihněví a U.Hradištěm.Plavebka a policajti.Budou brat i rybáře. V 18.00 bude konec.Oni to berou i tak že si za státní prachy udělaji výlet na lodi a přitom udělají nějakou kontrolu.Na sumce jdu až v ůterý k Minˇůvskému mostu.
- Pátek 14. června 2013 ve 21:32® Venca Zelenka
-
Zbaleno, naloděno ještě 12hod. nervů na fušce a můžeme vyrazit. Jsem zvědav který dobrák mě zítra první nasere
- Pátek 14. června 2013 v 17:51® paja44
-
sidla_napajedla> Na Morave u Kvasic. Presne na zahajeni dravcu udelali zatah. Porybny a policajti na clunu,dalsi sli po brehu a jeste se tam pohybovali mestaci na 4kolkach… ale,ze cely kveten tam chodili dva typci,tahali sumca za sumcem,uplne nadrzo si navazeli bojky,nedodrzovali doby lovu a dokonce i rolnicky pouzivali,to nikoho nezajimalo…
Tento příspěvek byl editován 14.6.2013 17:53:50 uživatelem paja44. - Pátek 14. června 2013 v 17:44® sidla
-
paja44> a kde to bylo ?
- Pátek 14. června 2013 v 17:34® paja44
-
sidla_napajedla> Chtel… nalistoval mi lov na bojku a snazil se me presvedcit,ze to co mam zavezeno je pevne propojeni bojek… Byl to silne arogantni k…t a mel s sebou policajty kteri o tom vedi kulovy a veri porybnymu… nechtel jsem ho moc drazdit a dostal jsem slovni napomenuti…
- Pátek 14. června 2013 v 17:27® sidla
-
paja44> a nechtěls to ukázat v BP ?
- Pátek 14. června 2013 v 17:20® paja44
-
sidla_napajedla> Jo. Sice v ryb.radu jsem primo ohledne toho nic nenasel,ale trhacka pry muze byt max 1,5m To mi aspon loni tvrdil porybny a premerovali to. Myslim tim tedy delku trhaciho vlasce od haluze nebo pomocne bojky k bojce s nastrazenou rybou
Tento příspěvek byl editován 14.6.2013 17:23:02 uživatelem paja44. - Pátek 14. června 2013 v 17:08® sidla
-
paja44> délku trhačky jako vůči toku?
- Pátek 14. června 2013 v 15:50® paja44
-
mašety311> Nechystas se ted nekdy na Moravu na sumiky? Tohle bych docela rad videl v praxi. A ty jsi uz nekdy mel problem s porybnymi ohledne natazene snury pres reku? Me loni kontrolovali asi petkrat z toho dvakrat to byl zatah s policajtama na clunu a nikdy mi nerekli ani pul slova ohledne snur. Spis se zajimali o pov.vybavu,nastrazene ryby(ty mi aji premerovali) a delku trhacky.
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 22:28® mašety311
-
paja44> Žádná šnˇůra navíc není.Ta zátěž je na kmenové šnˇůře.Na netu najdeš články na to téma.Účel je aby šla po dně.Jinak sumcovky mám v bodáku a sumec se většinou oběsí sám.Trhací vlasec cca 0,27 je dost pevnej nato že než ulítne tak ostrej trojhák se mu narve do tlamy.Prut je kolmo s mírně předehlou špičkou takže trhačka plus váha ryby je podle mě 80% úspěch samozáseku.Člověk už jen dosekává.
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 22:11® paja44
-
mašety311> nj a jak se to chova pri zaberu a jak zasekavas? Vzdyt tam je strasne moc snury navic. Uz jsi na tenhle zpusob trhacky neco chytl?
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 21:55® mašety311
-
S citem došponovat myslím mírně prohlou špičku prutu pokud je v bodáku.
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 21:49® mašety311
-
paja44> Hrozně rád lovím u pilířů mostu,a trhačku mám přes most ikdyž by se to nemělo.Druhá možnost je lovit na trhačku u svého břehu tudíž doboku.Třetí možnost je lovit na trhačku přes back lead.Napíšu to polapaticky.Připravíš 2 olova nebo kameny 200–500g.Na každou zátěž dáš obratlík s karabinkou. Vyvezeš si klasicky na trhačku a necháš volnou šnˇůru .Potom cca 5–7m od kače zavěsíš závaží a pod prutem taky tak.A s citem došponovat.
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 21:31® paja44
-
mašety311> Ahaaaa… no mel bych si precist ryb.rad… A jak teda nastrazujes trhacku?? Stacilo by cca 170cm nad hladinu nebo jak jinak?
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 21:24® mašety311
-
Vlasec nebo pletenka nesmí bránit průjezdu lodí a člunů.Lov na těžko není problém,ale káča u protějšího břehu uvázaná na trhačku a pletenka vedoucí nad hladinou je problém.Já si nato když jedu dávám pozor.Znám ale maníky co doteho najedou schválně a ještě ti dá pojeb.Vodáci a rybáři se nikdy neshodnou.Po mě vloni u jezírek házeli olovo a přitomž to je úsek pro vodní sporty a já je stejně neomezil.Naopak znnám jedneho vodáka co jezdí v noci ožralej s úmyslem plašit a má steho prdel.
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 21:02® paja44
-
mašety311> jako ze nesmy byt snura natazena pres reku? Nebo jak to myslis?
Tento příspěvek byl editován 13.6.2013 21:04:21 uživatelem paja44. - Čtvrtek 13. června 2013 ve 20:56® mašety311
-
paja44> Největší byl loni 172cm.Než jsem pořídil vercajk tak jsem tam vodil zaručeně větší.Ten tlak už tam je menší. Hodně lidí se tam spálilo a přestalo tam jezdit.To co tam bylo před deseti lety se nevrátí.Jinak lodˇky tam jezdí,ale po průjezdu sebemenší lodě zvyšuji pozornost.Vím o pár sumcích kteří zabrali defakto okamžitě co projel člun.Sice metrovky,ale počítá se.Co se týče trhaček přes řeku,to je problém.Šnˇůra musí jít po dně přes back lead.Od známýho s plavební správy vím že potom půjdou.Vloni byl zátah na Moravě od Otrokovic po Rohatec.Porybní,policajti a plavebka.Brali rybáře i vodáky.Letos to chtějí opakovat.Přes týden bych byl v klidu,ale víkendy pozor.
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 14:05® paja44
-
mašety311> Ja jen kdyby se nekdo chystal na tenhle usek,tak ze bych se prifaril a pokusil se zjistit co delam spatne… Treba k Bezmerovu jezdim malo,je tam vzdycky moc lidi a taky tam porad nekdo jezdi na lodkach. Mel jsi tam nejaky vedsi uspech nad 130cm?
- Čtvrtek 13. června 2013 ve 4:41® mašety311
-
paja44> U Bezměrova lovím od patnácti let.Tedˇ tam mám i lodˇ.Ten úsek znám dost dobře.Co tě zajímá.Předem píšu že Morava je hodně náladová voda.
- Středa 12. června 2013 ve 22:41® Venca Zelenka
-
macek2> Odra je fčil dobrá volba, na tu bych vsadil, by se mohla podaři aj ta dvojka co máš za barákem
Mám týden volňáska tak zkusím něco vzdálenějšího, Odru si pošerřím až budu v časovém presu
- Středa 12. června 2013 ve 22:08® HaD
-
satan666> ok
- Středa 12. června 2013 ve 22:07® macek2
-
Venca Zelenka> přes týden pujdu na Odru mám ji za barákem a na víkend bud Morava nebo Žermanice
- Středa 12. června 2013 ve 21:59® Venca Zelenka
-
macek2> Kam jedeš zahájit? V nedělu vyrážím někam jižní čechy, ještě nevím přesně kam, ale jedu
- Středa 12. června 2013 ve 21:38® macek2
-
paja44-už mi s toho čekání celkem hrabe že píšu sám sobě
nejlepší recept je prostě to zkoušet pořád dokola,jinak už nevím jak poradit
- Středa 12. června 2013 ve 21:34® Venca Zelenka
-
paja44> To jsem zvědav na co příjdeš
já tam v loni zhořel jak papírový čert, nastražku libovolnou vezmou všecko akorát to hned vyplivnou než stačíš cokoliv udělat a to 2× cink cink ti klidně udělá ryba přes 150. Přes zimu jsem na ně ještě vymyslel 2–3 věci co jsem nezkoušel a pak fakt nevím
Jsou prostě opíchaní a opatrní. Osobně si myslím, že 4× chycený sumík na nějaký bojokový systém je skoro nepolapitelná ryby a už se jen tak nezpálí vsadil bych na vláčku tak by se mohl ještě zplést.
- Středa 12. června 2013 ve 21:21® satan666
-
David H.>to budes hodnej.klido do osobky.proste dej echo.zatim hoj
- Středa 12. června 2013 v 18:00® HaD
-
paja44> obě jsou dobré. Pokud je dost tloušťů, tak ten je nejlepší. Tam kde jich ale málo, bych je nechal na pokoji.