Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 12. června 2013 v 17:48® paja44
-
David H.> jakou doporucujes nast.rybu? cejn? karas? a jaky velikosti? Sumci tady jsou,loni jsme to projizdeli echolotem a byly tam,pekne u soutoku naskladany jak polena…
ale nikdo tam nic nevytahl…
- Středa 12. června 2013 v 17:27® HaD
-
paja44> Baštit budou. Chce to ale chytat blízké břehy. Tam budou šmejdit a cpát se schovanýma rybičkama…
- Středa 12. června 2013 v 17:04® ladamaj
-
Draky>v pohodě já je chytám už spoustu let a pořád je něco nového tak se pořád učím také.
- Středa 12. června 2013 v 16:46® Draky
-
ladamaj> Tak to potom jo…tak jak si to napsal, tak to vyznelo zvlastne.
Sumce nechytam, ale vim, ze tohle se me deje u ryb jako je kapr nebo pstruh atd, tak jsem si rikal, ze to tady zminim jestli to nahodou neni duvod.
- Středa 12. června 2013 v 16:35® paja44
-
Jaky mate nazor,zkusenosti s lovem sumcu na zvysene hladine cca 50cm proti normalu a zakalene vode? Mel jste nekdo uspech na takove vode? Ja osobne jsem tak chytl 173cm,ale pripisuji to spis k zacatecnickymu stesti… To mi bylo 17 let a se sumcema jsem teprve zacinal a nevedel o nich vubec nic…
- Středa 12. června 2013 v 15:12® paja44
-
Diky panove za rady i uvahy. Sezona se blizi a tak se brzy ukaze jak uspesna bude. U nas je zatim Morava vysoka a zakalena,ale snad se to do zahajeni zmeni… Kdyby se nekomu chtelo jet chytat na Moravu ke Kromerizi toz dejte vedet. Budu tam od utery do ctvrtka i se clunem.
- Středa 12. června 2013 v 15:06® ladamaj
-
kubas,Draky>čtu žes ho nikdy nechyt nic proti co není přijde ale jak tam píšeš dál tak to nepovažuji za pravdu.NEMYSLÍM to ve zlém to ani náhodou.
- Středa 12. června 2013 ve 14:51® Draky
-
ladamaj> no koukam, ze stale je co se ucit
zkus si precist celej muj prispevek nebo treba jen hned tu prvni zavorku uuuuuplne nahore.
- Středa 12. června 2013 ve 14:41® kubas
-
ladamaj> V klidu, přečti si co dotyčný píše hned na začátku a ber to s nadhledem. Nechápu proč na tuto jeho úvahu reaguješ nesmyslně arogantně…
- Středa 12. června 2013 ve 14:35® ladamaj
-
Draky>prosímtě kolik máš chycených sumců,šel bych se něco naučit.
- Středa 12. června 2013 ve 13:38® Draky
-
(predem varuji, ze toto je nazor cloveka, ktery sumce nikdy nechyt) Neni to nahodou tim, ze je tam prave tak velke mnozstvi prcku? Preci jen mensi (mladsi) ryba nema tolik zkusenosti a utoci vetsinou drive a mene opatrne nez ta starsi. Ted kdyz si vemes, ze pri kazdy zdolavacce to trosku vyplasis, dupes na brehu, zavazis novou nastrahu atd, tak ten velkej sumejs (si myslim) potrebuje vic casu na to, aby se voda uklidnila a mel cas na zautoceni. Takovej prcek ten se s tim asi mazat moc nebude a zejmena, kdyz jich je tam tolik, tak zaber muze jit jeden za druhym a sezerou tu nastrahu driv, nez se ten vetsi kousek k tomu dokaze dostat nebo v to ziskat jakousi duveru, aby to sezral (preci jen takova ryba uz ma nejaky leta praxe).
Takze bych se snazil nejak ty ryby vyselektovat, aby ten vetsi sumejs mel cas a klid se k tomu dostat.
- Středa 12. června 2013 v 11:31® HaD
-
paja44> tak to je buď hrozná smůla nebo fakt nevím…
- Středa 12. června 2013 v 10:16® paja44
-
macek2> No,ryby se snazim nastrazovat takovy jaky se v mistech lovu vyskytuji. Tj. karasy 20–30cm,cejnky 10–15cm i plotice a perliny jsem zkousel… obcas se mi stalo,ze karase jsem vytahl bez supin. Jinak co se tyce techniky tak jezdime ve dvou a kazdy prut mame zavezeny jinak. vedsinou kombinujem hladinovku,bojku s hloubkou 1m,bojku s hloubkou 1,5m a podvodni splavek.Ty bojky a hladinovka jsou na trhacku. Jinak se primo tady ne rece velice nic nezmenilo,jen ondater a bobru tu 100% pribylo,tech je tady fakt hodne. Z drivejska jsem byl zvykli z techto mist na razantni a nekompromisni zabery kdy se prut ohnul az k multiku nebo vyletel z trubky… ted se jen minimalne prihne dvakrat zacinka a nic.
- Středa 12. června 2013 v 5:27® macek2
-
macek2> v záběrech to nebude,nevěřím tomu že by sumec opatrně bral rybu obzvlášt když je ryba živá,instinktivně ji musí atakovat čemuž musí předcházet viditelný záběr,všechny záběry co jsem na bojku (živá ryba) zažil byly viditelné a snadno rozpoznatelné,ještě jsem se chtěl zeptat jakou dáváš nástrahu, velikost a druh ale tato otázka už níže padla.
- Úterý 11. června 2013 ve 23:14® HaD
-
paja44> jak velké nástrahy dáváš a jak a kam je nastražuješ? Nezměnilo se na té řece něco?
- Úterý 11. června 2013 ve 23:11® HaD
-
satan666> ok, dám eventuelně tady echo
- Úterý 11. června 2013 v 19:29® paja44
-
macek2> jj,urcite tam nekde jsou. Tam co ted (samozrejme myslim tim loni) chytam miminka jsem nemel problem chytit 130 a dokonce mam odsud i sveho nejvedsiho 173cm,ale pak jako kdyz utne a taham samy miminka. Rousnici tam nema smysl vubec hazet a rybu jak zavezu tak ji pak i vytahnu… S jakymi druhy zaberu sumce si se setkal? Napadlo me,ze mozna zmenily zpusob brani a ja to nerozeznam od pumpovani nasrtrazne rybky… fakt uz nevim…
- Úterý 11. června 2013 v 19:18® macek2
-
paja44> chyba bude asi někde jinde,doporučuji vyskoušet jiná místa a systematicky je měnit dokut se ůspěch nedostaví protože určitě tam vědší sumci jsou,pokud jsou v revíru sumci 25cm určitě tam budou minimálně 80-tky,někomu se ty mimina narodit přece musí,pokud jsou tam velcí sumci (150cm a víc) tak to záleží na tom o jaký revír se jedná ale to chápu že si budeš ctít nechat pro sebe
- Úterý 11. června 2013 v 18:14® paja44
-
Je tu nekdo kdo chodi na sumce v useku reky Moravy mezi Bezmerovem a Kvasicema?
- Úterý 11. června 2013 v 16:46® paja44
-
Zdravim Vas vazeni kolegove sumcari. Sumce uz chytam cca 15 let,ale posledni 2 roky se mi absolutne nedari. Mel bych na vas jeden dotaz. Co si myslite? Tam kde jsou sumci miminka do 25cm nejsou velci sumci? Na fleku u reky co jezdim chytim 15–20 miminek za den,ale vedsiho ne. Sem tam je slyset nejaky zaloveni,ale tezko rict jestli je to od sumce nebo bobra ci ondatry…
- Úterý 11. června 2013 v 11:32® satan666
-
David H.> jasna vec pane.jak nekdo psal,neplanovane akce-bejvaji ty nejlepsi.zas nejak extra dlouho dopredu to nemusim vedet.. PRIKLAD-kdyz by se jelo patek ci sobota-proste vikend,stacilo by mi to vedet ve stredu ci ctvrtek…to uz jde ne…odkud jsi ty a kam by se smeroval lov…Orientacne..abych si udelal castecnou predstavu o ceste a tak…
- Pondělí 10. června 2013 ve 23:17® HaD
-
Beer.Beda> pořiď si roury
- Pondělí 10. června 2013 ve 21:07® Beer.Beda
-
Pánové, koupil bych stojan na sumcový prut.Nejlépe jižní čechy.(písecko) Dejte popř. osobku.
- Pondělí 10. června 2013 v 17:34® macek2
-
David H.> neplánované akce jsou nejlepší
- Pondělí 10. června 2013 ve 12:39® HaD
-
satan666>
Víš co je u mě nejhorší? Já skoro neplánuju. Prostě se odpoledne rozhodnu, že půjdu a jdu. Jen málokdy to řeším nějaké dny dopředu
- Pondělí 10. června 2013 ve 12:00® satan666
-
David H.> ahoj.no tak to by bylo super.ja jsem z LIBERCE.nebyl by pro me problem prijet kamkoliv,kdyz to budu vedet dopredu.to by jsme se dohodly.za par dnu nam zacina sezona,uz se tesim jak malej kluk.mam ted v pytli kompa doma,takze pisu jen kdyz jsem v praci.
- Pondělí 10. června 2013 v 11:23® HaD
-
satan666> Mno, asi jo, ale zase tak často už nejezdím. Odkud jsi?
- Sobota 8. června 2013 v 19:49® siri
-
Draky> uz v orig. serii televizniho rybarskeho ‚receptare‘ preci Pavel Tomi varil jatrovocesnekove boilies…
- Pátek 7. června 2013 ve 23:05® satan666
-
David H.> ahoj davide.velka prosba a dotaz na tebe.myslis,ze bych se k tobe mohl nekdy pripojit na nejakou tvou vypravu zde v cechach za Sumcema.ja bohuzel nemam zadneho kamarada,ktery by se venoval lovu sumcu,tak se s touto prosbou obracim prave na tebe.vidis v tom nejaky problem ci prekazku.. dekuji za odpoved a preji peknou noc.zdravi Standa
- Pátek 7. června 2013 v 19:04® macek2
-
Draky>já o tom četl v jedné knížce o sumcařině,přidávali česnek do boilie,prý že je to na sumce magnet,ale odskoušené to nemám