Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 15. února 2013 ve 13:17® HaD
HaD

sidla_napajedla> jen ty bílý hadříky nepůsobí moc rybářsky :-)

Pátek 15. února 2013 ve 12:44® sidla
sidla

macek2> jojo ten úsek probouchaný nehorázně, překvapuje mě jak to tu znáš :-D ,ale asi to není takové tajemství.jinak o stejně velkém sumci vím aj na jednom slepém rameni Moravy,docela mě tam překvapila aktivita malým sumců,sice jen kolem metru ale člověk aspon neseděl jak pecka u vody.letos si dám na Moravu lodku,sice s ručním pohonem,ale na nějaký výlet to bude směrem k Bělovskému jezu aspon na pár nocí,ted jak byl min stav vody,tak se ukázalo pár pěkných míst

David Havlíček> holčina se s tím pěkně poprala,věřím že mosela lehnout :-D ruce až v prdeli,…

Pátek 15. února 2013 v 11:04® HaD
HaD
Čtvrtek 14. února 2013 ve 23:50® HaD
HaD

macek2> sakra týmová :-) A člověk se z toho musí umět radovat, jinak by některé mohlo klepnout. Např. mě :-D

Čtvrtek 14. února 2013 ve 21:35® macek2
macek2

sidla_napajedla> jo no,taky to vidím na zimoviště je tam nej hloubka v tom useku a taky ještě u železničního mostu jsem naměřil kolem 7m v minulosti jsme na obou místech nalapali dost sumíků ale ty nej jsme nachytali ůplně někde jinde,poslední roky ty záběry dost polevily,není se čemu divit kdejaké trdlo se tam učí vábit ryby to už ignorujou

Tento příspěvek byl editován 14.2.2013 20:37:00 uživatelem macek2.
Čtvrtek 14. února 2013 ve 20:04® sidla
sidla

macek2> jojo vím,5min od baráku to mám, škoda že ho vidělo tolik lidí a snaha se to ututlat neuspěla,je to už profláklý flek a ti sumci na ,,zimovišti,, v těch místech musí být hluší

Čtvrtek 14. února 2013 v 17:38® macek2
macek2

sidla_napajedla> vím jistě o jedné 250-tce,jistě víš kdo a kde ji chytl,já si na ní brousím zuby a taky háčky už nějakou dobu ale ten šibal malý svalnatý mě předběhl:-) na fotu zdolávačka te 186-tky podle rozoraného břehu bys mohl poznat kde to je

Tento příspěvek byl editován 14.2.2013 16:42:26 uživatelem macek2.
foto/diskuze/sumcarina/2013/th-img96036.jpg
Čtvrtek 14. února 2013 v 17:25® sidla
sidla

macek2> Morava je pěkná řeka s hezkýma rybama,ale najít je neznamená vyhrát :-) chce to i trošku toho štěstí. jojo spolupráce :-D já naverboval přítelkyni,koupila si se mnou krajskou povolenku a dělala druhé členství, jenom kvůli mě a sumcům,a možná trochu i candátům:-D ,…to jsou pěkné ryby,vím že tam jsou i o min 60cm dělší a x kilo těžší,mě bude stačit jak se dostanu laťku k metru a půl

Čtvrtek 14. února 2013 v 17:14® macek2
macek2

David Havlíček> :-) dík

Tento příspěvek byl editován 14.2.2013 16:15:11 uživatelem macek2.
Čtvrtek 14. února 2013 v 17:14® macek2
macek2

sidla_napajedla> tak to ti přeju štěstí s tou moravou,mě se tam moc nedařilo,největšího tam mám asi 140,zato moji partáci měli větší štěstí,to jsou za 3 sezony nej sumíci z moravy 172 a 186 u kterých jsem bohužel jen asistoval ale to nevadí, jak psal Davit ve své knížce je to týmová práce

foto/diskuze/sumcarina/2013/th-img96034.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2013/th-img96035.jpg
Čtvrtek 14. února 2013 v 16:24® HaD
HaD

macek2> pěknej macek :-)

Čtvrtek 14. února 2013 v 16:06® sidla
sidla

macek2> nejhezčí zbarvení sumců, snad se taky letos dočkám nějakého lepšího z Moravy

Čtvrtek 14. února 2013 v 15:53® macek2
macek2

krom práce nuda jak svina na oživéní jednoho fouse z lonzka nebot ta zima mě už pěkně sere, už aby byl březen zbalim sakypaky a razím na ně

foto/diskuze/sumcarina/2013/th-img96031.jpg
Úterý 12. února 2013 ve 21:30® HaD
HaD

rompeprop> ja ho nevymyslel :-)

Úterý 12. února 2013 v 18:43® rompeprop
rompeprop

David Havlíček>Díky.Ale hlavní je že byl kdy vymyšlenej pomocnej háček k trojháku,ale to ty dobře víš ;-)

Pondělí 11. února 2013 v 18:38® HaD
HaD

rompeprop> výbornej nápad!

Pondělí 11. února 2013 v 15:56® nurse02
nurse02

Jestli se tu náhodou pohybuje Tomáš co je námořník a řešili jsme cestu na Ebro ať se mi ozve.Honza od Kroměříže

Sobota 9. února 2013 ve 20:14® rompeprop
rompeprop

Srneček>Přesně tak a hlavně ryba parádně maká a pokud není záběr tak po odstranění karabiny odplouvá uplně v pohodě.

Sobota 9. února 2013 v 15:09® Srneček
Srneček

rompeprop> to není vůbec špatnej nápad s tou karabinkou ;-) ,mnohde po tom RS vysloveně šlape a tady sklapne paty :->

Sobota 9. února 2013 v 1:38® rompeprop
rompeprop

Venca Zelenka> S kroužkama na červy nemám moc dobrou zkušenost jednu sezonu jsem to praktikoval a výsledek nic moc možná jsem měl špatný zboží,ele stalo se mi že kroužek při zapínání prasknul a nebo ,že se na nastražené rybě rozepnul a hák sjel pod ní nehledě na to že zapínat kroužek na větší rybě která trochu dělá brajgl je celkem nemožný,protože než se to povede má to ryba vytržený.Spínací špendlík mě nikterak neoslovil, protože mi to příjde docela dost kovu navíc a ještě je to na rybě takový neforemný.Mnohem víc se mi zamlouvá přidělání háčku na kapry jak šňůrou,nebo kroužky na woblery.Dlouho jsem ta ůspěšně lapal,až do doby,kdy se začalo přád předtřásat jestli je to porušení rř nebo ne,když mám např jeden jednohák a dva trjháky osedlaný pomocnejma kaprákama.Tak jsem zkoušel ruzný věci jako právě kroužky špendlíky našívání na šňůru a nevím co ještě,ale nic jak pomocný háčky nefungovalo.Až před 4 roky mě bleskly v rp do oka karabiny od albastaru tuším asi na 60kg.Z malého oka jsem vyndal obratlík a nasadil místo něj stříbrnou 3ku ownera zamáčk kleštěma a z větší nožičky karabiny kleštěma ze šikma uštíp háček proti rozepnutí trochu ho opiloval do čpičky a byla hotová blbustka která má uplně stejný vlastnosti jako háček,ale nic se neporušuje i když se to dá na všecny háky.Karabina se nemusí zapínat a přesto parádně drží neměl jsem s tím nikdy žádný problém.Co jsem tak měl možnost všude možně hledat tak jsem to nikde neviděl,ale je možný že už to má někdo zhotovený.

foto/diskuze/sumcarina/2013/th-img92459.jpg
Sobota 9. února 2013 v 1:27® peter36
peter36

macek2> dík za info, na kukuřici se tam teda nachytaj cejnky v pohodě. Stejně si myslím že koupit červy by v tak frekventovaném městečku problém být neměl

Sobota 9. února 2013 v 1:15® macek2
macek2

peter36> v porto viru jsem kupoval červi u toho samého prodejce který prodává licence,tet nevím jak se ten obchod jmenuje,červi vozím s sebou v autě vydrží a ještě i nějaký ten den lovu,já si beru do rezervy dostatečný počet plechovek bonduelky,ta to jistí

Pátek 8. února 2013 ve 23:14® peter36
peter36

Zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně Pádu, červy na nástražní rybky vozíte sebou nebo se tam dají někde koupit v Porto Viru? Psal jsem do ňákých ryb. potřeb v porto Viru (Fabio Boscolo, big fish) jestli prodává nástrahy např. červy odepsal že ne… Jestli mi vydržej v autě… Díki

Pátek 8. února 2013 ve 22:50® Venca Zelenka
Venca Zelenka

chosebaits> No te´d už se taky směju, ale tenkrát to zas taková sranda nebyla. Nic končím doschl mi lak, jdu pokračovat v činosti. Zatím zdar

Pátek 8. února 2013 ve 22:41® chosebaits
chosebaits

Venca Zelenka> :-) :-D

Pátek 8. února 2013 ve 22:36® Venca Zelenka
Venca Zelenka

chosebaits> Jedny mívám vždy v kapse, tlusté kožené, pogumované nepoužívám háček tím projede jak nic. Používám vždy i při malých, stačí chvilka nepozornosti a nehoda je na světě. V loni jsem zebral kámoše, sice se věnuje kaprům, ale chtěl se podívat jak chytám, zhodou okolností se nám jeden menší podařil a že si ho chce vytáhnout, prej viděl jak se to dělá, natáh pogumované rukavice počkal až se uklidní, chyt ho pěkně, pak mu podjely kopyta na šutru a už tam vyseli dva :-)

Pátek 8. února 2013 ve 22:16® chosebaits
chosebaits

Venca Zelenka>To já rukavice mám vždy sebou,ale vždy zustanou někde v báglu.

Pátek 8. února 2013 ve 22:12® Venca Zelenka
Venca Zelenka

chosebaits> Já takový hrdina nejsu, já rukavice vždy sebou a pro jistotu ještě jedny rezervní, většinou jezdím solo a na víc dní, není třeba zbytečných průseru, po pár nehodách jsem už dost opatrný. Na vláčku to odnes akorát pes, toho jsem sekl za hřbet natvrdo.

Pátek 8. února 2013 ve 22:03® chosebaits
chosebaits

Venca Zelenka> Šlápl jsem už na návazec,ale měl jsem boty a tak OK.Trojhák v ruce mám každý rok ,ale hlavně z vláčky. Nejhorší je že si vždy na fouse připravím rukavice,ale už je nikdá nepoužívám.Když chytneš pár kousků během krátké doby tak ti potrhaj ruku kartáčema a jak to pak krásně pálí:-)

PS-raději pálení rukou než nyní čučet do počítače a čekat tak dlouho:-((

Pátek 8. února 2013 ve 21:53® Venca Zelenka
Venca Zelenka

chosebaits> Já si jednou šlápl na návazec bosou nohou, měl jsem kliku a naštěstí nezajely až za protihrot, ale zanadával jsem mocno, aj pan farář se pokřižovali :-)