Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:22@ Alldorado
-
Fishing Team Romeo> Já s přece neptal to, či sleduješ rekordy, ale na to, či se znáš se slovenskými sumcaři. Zbiňovský je ten vlasatý blonďák. http://www.slovenskyrybar.sk/…e-s-gigantom Taky organizuje sumcařské výpravy. Nejen do Itálie. Za sumci po Evropě… http://www.slovenskyrybar.sk/…in/autor/26/
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:10profil byl smazán
-
Alldorado> Hele, já vůbec nemám tušení. Fakt ne. Já to nesleduji. Viděl jsem třeba chyceného sumce na Ebru a měřil 263, nebo 265cm, nevím. Já ho nechytil, ale chytil pod Tortosou u kanálu kde se vypouštějí „sračky“ z jatek slepic, můj kamarád a nový člen Fishing Teamu Niko. Dokonce s fotkou vyhrál i nějakou cenu v nějakém francouzskem rybářském časopisu. Takového sumce jsem skutečně viděl na vlastní oči. Na deltě držím rekord sumce a kapra. Jsem si jistý, že jsem asi 5× pouštěl přímo z lodě sumce větší a těžší. Nikdy jsem je neměřil. Prostě mě to nebere..Takže o rekordech sumců nevím absolutně nic, jen vím o Jakubovi, že chytil někde nevím kde nějakého sumce, který snad i napadal lidi.
Romeo
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:00@ Alldorado
-
Fishing Team Romeo> Já sumcařinu nesleduji, ale zeptám se. Znáš se se slovenskými sumcaři? Třeba se Zbiňovským (v květnu se psalo o rekordním sumci při výpravě s Arpim Albertem do Itálie, 260 cm a 149 kg). Loni v listopadu se psalo o předcházejícím rekordním sumci (Maďaři z Ajky, Zsédely a Kiss, v březnu na řece Po 245 cm a 135 kg).
- Čtvrtek 6. října 2011 v 11:51® osprey
-
Fishing Team Romeo> Ale jo.
Bavíme se každý o něčem trochu jiném. Jedna věc je co děláš a druhá jak to prezentuješ. Tyhle kontroverzní věci je lépe přejít, nezviditelňovat, nerozmazávat. A myslet na to předem. To se ti snažím naznačit.
Necháme to být, ničemu to rozmazávání neposlouží. Já tě taky uznávám a nemyslím, že bys ty ryby mordoval víc než je nutné.
- Čtvrtek 6. října 2011 v 11:42@ Alldorado
- Do třetice – video i se šploucháním pro skalní sumcaře:
- Čtvrtek 6. října 2011 v 11:38profil byl smazán
-
osprey> Míro, to je bez gest, fakt. Ty víš, že Tě beru a trochu mě i znáš, já se nesnažím žít život rybáře, je život rybáře žiju. Je to má práce, tak jak někdo drží za šichtu v ruce vrtačku, tak já držím prut, nebo kormidlo. Kdybych se k rybám, nebo k lidem na vodě nebo u vody choval neuctivě, tak by mě rybáři na deltě nevzhledávali aby se mnou mohli jet si zachytat. Spousta skutečně špičkových rybářů sem nechodí pouze proto, aby nemuseli řešit slinty. A slinty to vážně jsou. A k těm fotkám. Pro mě sumcařina není TOP v rybařině dobré 2 roky. A přesto, řekni mi kolik lidí sem za tento rok poslalo takové kvantum fotek co já, konkrétně se sumci a všechny jsem chitil já, nebo moji klienti. A věčně řeším idiotiny. Pokud nemusím, tak na sumce ani nesahám, protože ta ryba fakt smrdí. Co jsem si letos užil s policií, co jsem musel řešit jen proto, že sumce pouštím, jak mě věčně sledovali a hned po výjezdu schválně kontrolovali, ti ani líčit nebudu. Ten sumec na fotce, je ulovek českých klientů, kteří se týden plácali bez ryby jako úlovku, přesto že s čechy na vodu vyjíždím fakt nerad, jsem s nimi přesto vyjel a za 4h jsme přitáhli v lodi tuhle přeroustlou fousatou krávu. Já ho chtěl pustit hned co jsem jim ho vytáhl až do lodi, protože ho nebyli schopni ukočírovat a on jim vymotal kompletně celou cívku. pro mě jsou tihle sumci zcela běžní, jen od července do konce září jsem jich nechytal rovných 70 v rozmezí od 25 do 93kg,takže skutečně mi tihle sumci za 8let co jsem na Ebru průvodcem nespůsobují jedinou známku zvýšeného adrelinu. Sumec kvůli těmto fotkám byl 11km lodí dovezen do depa,za stálého polévaní. Celtu nemám, ani Enrique. Adrian nasraný jako svině, protože jednak sumci páchají fakt v deltě neuvěřitelné škody a potom, z toho může být fakt průser a vyhozené peníze za pokutu, přesto nosil kbelíky s vodou aby sumec přežil. Udělali se fotky a tak jak ho klienti z lodi přinesli, tak si ho taky do vody odnesli sami. Protože ja na ty smradlavce fakt nerad sahám. Fotky jak ho pouští a hromadu jiných mají oni, pak mi je pošlou a já je sem pro pány chytrolíny vložím. Já mam doma pouze tyto fotky a hromadu jiných fotek a jiných sumců a tuňáků a já nevím ani čeho všeho. Prostě tím chci jenom říci, že zabíjení jakých koliv ryb, mi potěšení nečiní, ani netrpím nějakou úchylkou která by mě dělala potěšení z toho, že trápím rybu. Tak to prostě není.A věřím, že Tě má nová videa o tomto přesvědčí..
- Čtvrtek 6. října 2011 v 11:35@ Alldorado
-
Našel jsem originální článek i s videem. To se asi hned tak nevidí: http://www.physorg.com/…shwater.html
- Čtvrtek 6. října 2011 v 11:31@ Alldorado
-
Zajímávé, sumci se v Rhône grupují bez jasné příčiny: http://vat.pravda.sk/…/sk_vzem.asp?…
- Čtvrtek 6. října 2011 v 11:26® hrdobec
-
ladamaj> Pár sumcu jsem vážil to zas nebudu kecat ale přijde mě zbytečný vážit třeba podobně dlouhou a stavěnou rybu jakou už jsem chytil dřív a zvážil.V takovém případě mě stačí odhad že váha je cca podobná.Je mě putna jestli má sumec 47 nebo 52kilo,70 nebo 75kilo,98 nebo 103kilo páč to přesně znát nepotřebuju,navíc zvážit to uplně přesně v polních podmínkách nejde,za to bych dal ruku do ohně.Navážený hodnoty u tak těžkých ryb jsou pouze orientační
- Čtvrtek 6. října 2011 v 10:53® osprey
-
Fishing Team Romeo> To je zbytečně tvrdé gesto. Dají se udělat mraky fotek ve vodě a kdekoli.
Já sem dávám dva druhy fotek – ve vodě (fotil jsem tak i svého největšího sumce, zrcadlovkou a byl jsem tam sám, takže to jde) a pak, pokud použiju podběrák, tak okamžitě po vylovení na tom podběráku. U sumce by to bylo, když ho na souši poprvé položíš. Taky jsi mohl mít fotku když jste ho pouštěli.
To, že je to tady český server, zahrnuje hlavně to, že musíš počítat s pravidly chování k rybě platnými u nás. Takové ty údajně ryze české vlastnosti jako závist se v tomhle fóru vyskytují jen okrajově. V tom bych problém neviděl.
- Čtvrtek 6. října 2011 v 10:12® ladamaj
-
hrdobec>tomu věřím mám také váhu na 100kg ale ještě jsem nic na ni nedal je mě to proti srsti.
- Čtvrtek 6. října 2011 v 9:44® hrdobec
-
cormoran> Už s rybou kolem 50kilo se manipuluje dost špatně a co se vážení týče tak jsme to letos vyzkoušeli s rybou 87kilo a dobrej pocit jsem z tý procedury rozhodně neměl.A to jsme byli vybaveni víc než dobře(vážící sak přímo na sumce,digi váha za xtisíc)ale stejně se v saku ryba skroutila jak paragraf a dobře ji to nedělalo.Jedinej bezpečnej zpusob je udělat si nosítka kde bude ryba krásně ležet ale kolik sumcařu se s tim bude zabejvat.Navíc analogový váhy za pár stovek na takovýchto hmotnostech žalostně selhávaj a málokdo má váhy v řádu tisíci korun takže je většinou vážení slušně řečeno nepřesný(neslušně je na pí..u)Zvážil jsem na váze od Tandembaits kámoše co váží 75 kilo a přibral během vteřiny na téměř 90 a tak jsem rázem pochopil proč je dnes tech 100kilovejch sumcu tolik)) At se daří a dej pak info jak jste zachytali,já možná taky ještě letos vyrazim
- Čtvrtek 6. října 2011 v 9:24® hrdobec
-
džigit> o))))))))))))))
- Čtvrtek 6. října 2011 v 8:33profil byl smazán
-
osprey> Já vím Míro a chápu to. Tak se na český server vykašlu, nic sem dávat již nebudu a život půjde dál i bez serveru, i bez celty.Věčně někomu něco vysvětlovat, no že se na to nevy…u!
- Čtvrtek 6. října 2011 v 7:55® cormoran
-
hrdobec> Vystihl jsi to úplně přesně, zacházení s rybama je strašný. nejvíc mě dokáže rozhodit ta fráze, že ryba odplavala v pořádku. To ale jaksi nestačí a hodně lidí věří tomu, že jakmile ryba odpluje, tak je vše v pohodě. Ono se stačí podívat na pár fotek ze zahraničí, jak borci pózují s nějakým osmdesátikiláčem, viz třeba ty fotky přes rameno a tak. A pak taky celá ta procedura od vylovení z vody, pak vážení a deset fotek ze všech světových stran. S takovou rybou se snad ani nedá na suchu bezpečně manipulovat, myslím tím nějaký zvedání a podobně. Loni jsme chtěli ve Španělsku zvážit 190ku, protože se zdál hezky vyžranej a i dle místních to byl jeden z těch lepších, ale nevěděli jsme, jak s ním bezpečně na břeh, vláčet po plachtě se nám ho nechtělo. A to to nebyl žádnej kapitální kousek, ale ryba někde kolem padesáti kil. Pak si taky nedokážu moc živě představit, jak takovej kus ryby poskládat do vážící plachty..Dneska razíme na jih a když se něco povede, raději tu váhu oželíme znovu, protože prostě nevíme, jak na to.
- Čtvrtek 6. října 2011 v 7:18® džigit
-
hrdobec> nejlepší jsou Ti z komentářem „ryba je kamarád,ne žrádlo!“
Bych chtěl vidět ty kamarády,co by se nechali vláčet na háku z domu… - Středa 5. října 2011 ve 22:29® hrdobec
-
osprey> JJ,lidi jsou zblblý a zapomínaj že se jedná o lov a ne o nějakou hru proti soupeři
- Středa 5. října 2011 ve 21:58® osprey
-
hrdobec> Jo, tohle se dá brát za férový postoj.
Ona se z toho C&R udělala taková show, že spousta lidí ztratila smysl pro realitu.
- Středa 5. října 2011 ve 21:39® hrdobec
-
osprey>JJ bohužel nejen pro sumce.Já osobně si to uvědomuju velmi dobře protože at se snažim bejt co nejšetrnější tak za to že mnou ulovení sumci všichni přežili bych ruku do ohně nedal ačkoliv jsem je pustil.A to zduraznuju že jsem opatrnější než většina kolegu co jsem potkal a viděl v akci(často ani nevážím a rybu moc nezvedám)ale ani tak si nedělám iluze.Přesto chytat nepřestanu,považuju se totiž za lovce a ne za kamaráda všech ryb jako někteří jedinci a tak asi nezbývá než se se stávájící situací smířit(((
- Středa 5. října 2011 ve 21:21® osprey
-
hrdobec> Velmi pravdivé. A platí to nejen pro sumce.
- Středa 5. října 2011 ve 21:19® hrdobec
-
Horalcz>Myslim že místní moc škod na velkejch rybách nenadělaj bo tam lověj odjakživa a přesto se tam rozmnožily celkem bez potíží.Největší problém jsou Madarští a Rumunští pytláci s agregátama a všudypřítomnejma pytlačkama.No a pak my sportovci jim dáváme taky pěkně na prdel ale to si nikdo nepřipouští.Neni jediná má výprava abych nebyl svědkem a nebo se od kolegu aspon nedoslechl že urvali sumce s trojhákama v hubě,at už kvuli špatný šnuře,vadě materiálu a nebo jen sumýk přejede škeblové pole a je to.Utrženejch ryb zas tolik nepřežije to si nebudem nic nalhávat a je to sumcu a sumcu co takhle končí.Další věc je manipulace s monstry jakými Italský sumci jsou.Ryba 70,80 a nebo i kolem 100kilo rozhodně focení,vážení už vubec ne,a další prostocviky s lovcem taky zdaleka každá nepřežije a to i když odplave zdánlivě v pohodě.Do toho si spousta sumcařu odveze semtam dvojku domu protože je tam sumec přece přemnoženej a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat(((((
- Středa 5. října 2011 ve 21:18® osprey
-
Fishing Team Romeo> Nepsal jsem, že jsi ho fotil na betoně. Reagoval jsem na tvoji větu:
…já s rybami fakt zacházím s úctou. I kdybych ji vyfotil na betenu,,, (zkopírováno i s překlepem)
Rozdíl mezi španělskou i českou mentalitou je značný, rozdíl mezi pravidly rybolovu asi taky. Já věřím, že se snažíš.
Jenže dáváš tu fotku na český server.
- Středa 5. října 2011 v 16:37® Horalcz
-
hrdobec> přesně tak,jak píšeš.A nejde jen o rybáře s prutama,ale i domácí rybáře a lovení do sítí.
- Středa 5. října 2011 ve 14:26® sgt.mooody
-
Fishing Team Romeo> Ono by bohatě stačilo si tu celtu nebo ňákej jinej kus igelitu natáhnout k vodě,potom by jsi měl další „výmluvu“ pro kolemjdoucí že to využíváš jen pro snadnější vyndání sumce z vody což je vlastně i pravda a mohl by jsi ho na tom i normálně v pořádku s šetrností hezky vyfotit a pak ho jen odsunout zpátky do vody..Dvě mouchy jednou ranou a tento postup se mi nezdá ani nikterak komplikovaný pokud tam zrovna není strmí břeh.
No dělej jak myslíš,ale i mě jako tady ostatním se mi nezdá položit hlavu pěknýho veterána na kus travičky a ocas na štěrk kde ti křoví dělá jakési parkoviště. Myslím si že by tobě samotnému ta fotka neměla dělat radost, viděl jsem tu u spousta rybářů krásný fotky kapitálních sumců z Ebra,Pádu apod. A je to opravdu hezká podívaná,možná bys to měl taky zkusit,potom bys na ty macany měl i hezkou památku.
Tak dělej co uznáš za vhodné a měj se.
- Středa 5. října 2011 v 10:36profil byl smazán
-
osprey> Ahoj Míro. On ten sumec ale neležel na betoně, ležel na trávě. Celtu nemám, nikdy jsem ani neměl a žádné rybě se nikdy nic nestalo. A vytáhnout celtu před Enriquem kvůli sumci, tak to by asi nepřežil a myslel by si, že už jsem totálně na palici. Už to že je před ním pouštím je fakt na pokraji jejho klidu. Proč, to už jsem Ti psal a myslím, že všem. Nehledě na to jsem si jistý, že pokud někdo z rybářů tam kde jsem, bude mít u sebe obdobnou věc jako podložku na sumce a jen to kolemjdoucí nebo jedoucí policie zblejskne, hned se začne vyptávat k čemu to je. Asi nikdo je nepřesvědčí, že to je třeba na spaní. Po upozornění, že je zákon na pouštění sumců zpět do vody, je páni rybáři budou mít jako návštěvu hodně často. Proto se za tyto fotky omlouvat nikomu nebudu a sám v sobě necítím, že bych se k dané rybě zachoval nějak špatně. Fakt ne!On si ten sumec v klidu a pokoji brouzdá cestu deltou dál..
Romeo
Tento příspěvek byl editován 5.10.2011 10:39:47 uživatelem . - Úterý 4. října 2011 ve 23:38® Scanix
-
Fishing Team Romeo> v pohode, proste pisu svuj nazor na foto, kdyz se mi neco nezda, tak to reknu…
- Úterý 4. října 2011 ve 22:21profil byl smazán
-
Scanix> Já to nemyslel ve zlém..Fakt ne!Já přijel včera, na moment jsem skočil nad ránem sem a zase vše špatně. Pošlu vám odkay na video, na moje video, abz jste viděli jak já cítím s vou..
- Úterý 4. října 2011 ve 22:03® Mikyška
-
Fishing Team Romeo> Ahoj. Pokud fotim rybu na zemi, tak používám igelitovou plachtu politou vodou. Pokud možno modré barvy na které ryba pěkně vynikne.
- Úterý 4. října 2011 ve 21:57® Scanix
-
Fishing Team Romeo> co ti mam prijet ukazat, fotit velke ryby? Ja vetsiho sumce nikdy nechytil, tak s tim nemam zkusenosti, ale vychazim z fotek jinych lidi, jako treba Dalas, to je clovek, ktery hodne vi a umi a takhle vyfotit rybu, to by ji radeji proste pustil bez fota. Muj nazor je stejnej jako u ospreye, tohle si trosku protireci, jinak nemam nic proti ponechani si ulovku, sam par rybek rocne odnesu. Zkus se na to podivat trosku s odstupem, kus namoceneho igelitu na i na betonu bude pro rybu jiste lepsi, nez tvrdit, ze neni v dosahu zelen, i kdybys ho polozil na to pole za cestou, bude to lepsi, ale jak jej tam dostat…
- Úterý 4. října 2011 ve 21:55® ladamaj
-
Radek1977>jednu zde mám 105AH Varta motor jsem prodal a na noví zatím nemám abz se točila tak ji zapnu na ledničku,písni mě na mejla nebo jiný kontakt určitě se dohodnem.